|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Putovanja u trudnoci
24.7.2008 22:11:48   
Dea_
Ema,
samo mi napisi kako pijes apaurin i od koliko miligrama,? Ja se doziram ginipral tabletama,al mi  stomak jednako tvrd,,hehe i ja sam mislila da bebac se proteze u stomalu,kad ono kontrakcija...a mozda se ipak proteze, evo upravo sad,ispod pupka samo zategne i izboci se dio stomaka velicine tenis loptice,na tren i omeksa,meni ovo vise lici da je bebina guza,ili glava????ko ce ga vise znati..dok dodjem do porodjaja ja cu izludjeti.-user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Putovanja u trudnoci
25.7.2008 9:01:10   
emma.L
Joj Dea,
kad sam tu lopticu sto sam se nadala da je glavica ili guza opisala kumi, pocela je paniciti user posted image . Molim te, kad to osjetis, njen savjet je da legnes na lijevi bok i primiris, mozes lagano kruznim pokretima masirati taj dio i opusti se. (Inace je i ona imala malo problematicnu trudnocu prije 2 godine, pa i iskustvo ima u tome.) Meni pomogne. Ja sam lezala samo 7 dana nakon kontrole i pila 3 x po 2 mg apaurin u pocetku, onda smanjila na 2 nakon par dana. Kad sam krenula na posao, uzimala samo ujutro po jedan, a vec nekoliko dana ne uzimam iako osjecam kraj tjedna i umor, pa me sinoc i preksinoc malo stezalo. Nije strasno, pa kamilica, mlaki tus i mirovanje uvecer pomogne. Ili MM lagano malo izmasira i bude ok.
Uglavnom, kako mi je dr. Divanovic objasnio, to ne mora biti strasno, ali ako osjecas bol u krizima koji ide prema trtici, to ne valja. E toga nema u zadnje vrijeme, pa sam mirnija. Imala sam srecu da nije nista omeksalo nakon tog jednog puta i grlic je isti. A tebi drzim fige i nadam se da nisam preopsirna user posted image .

(odgovor članu Dea_)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 11:05:38   
Di
Drage moje,

Planiram za koji mjesec tacnije  novembra 04-og na dugo putovanje za Kanadu sto traje negdje oko 8.5 sati.  Termin mi je inace 06 Januara 2009 godine a kada budem putovala bit cu na pocetku svoje ako bog da 31 sedmice.  Trudnoca mi je ok, sve ide svojim tokom, cak mi je i dr. rekla da cu moci putovati. Ipak imam malu dozu straha. Da li je neko od vas putovao u trecem tromjesecju i kako ste podnijele put, posebno avion?

Poz.
D.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 11:28:20   
Skvo RR
Draga Di, ja znam da neke avio kompanije traze pismo doktora, da bi te pustili u avion....dobro se raspitaj,,,,ne znam u kojoj se sedmici vracas....

(odgovor članu Di)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 11:38:54   
Di
Draga Skvo,

Sto se tice pisma od dr. ako je trucnoca ok i putujes do 36 sedmice ne treba ti pismo a ako putujes poslije 36 sedmice treba ti napismeno od dr.  Ovo je sto su meni rekli a takoder sam provjerila na web stranice aviokompanije.  Sto se tice povratka ako bog da vracam se sa svojom bebom user posted image user posted image user posted image  porodit cu se u Kanadi, pa cemo jedno 6 mjeseci biti kuci u Kanadi pa se vracamo malo kuci u Sarajevu.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 13:22:47   
Anoniman
ja sam u 25. sedmici imala kraći let avionom i pitali su me koja sam sedmica, jer je dozvoljeno letiti do 28.sedmice, poslije vjerovatno može, na vlastitu odgovornost i uz pismo doktora!

(odgovor članu Di)
  Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 14:09:05   
tresnjicaaa
Ja sam proslu trudnocu putovala 4 puta avionom, i dosta puta autom po 4 ili 5 sati. Sad sam dosla u Libiju avionom naravno u 9. sedmici trudnoce, a idem nazad u Sarajevo kad udem u sedmi mjesec. Tako sam i prosli put u sedmom mjesecu putovala. Niko mi nije trazio nikakav papir ali radi svoje i bebine sigurnosti ne bih prekoracila granicu dozvoljenu za putovanje u trudnoci a to je ulazak u sedmi mjesec.

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 14:25:33   
tweety
Sve zavisi od avio kompanije.Sa nekim se može letjeti čak i do 2 sedmice prije termina,uz odobrenje doktora i da let ne traje duže od 4 sata.

U prvoj trudnoći sam letjela sa 7,5mj a sad ću letjeti u 35 sedmici.Let traje ca.3 sata.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 15:27:40   
Amela V.
Ako si vec planirala da putujes, onda bih ti ja preporucila da trazis prvo sjediste, skroz naprijed, da mozes fino ispruziti noge. Svakih sat vremena ustani i prosetaj,to ce ti sigurno pomoci. I pij dosta tecnosti, vode najbolje. Ja sam putovala iz sarajeva za New York, ali sam bila u drugom tromjesecju. A sto se tice tog papira, ako si provjerila sa avio-kompanijom da nisu potrebni, onda nemoj oko toga da se brines.
Nemoj nista tesko da dizes, zamoli nekoga da ti stavi torbu u onaj pretinac iznad glave (naravno ako putujes sama)
Ja ti zelim sve najbolje i da sretno stignes.

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Putovanja u trudnoci
12.9.2008 18:56:18   
mynxlee
ja sam do navrsetka 6 mjeseci trudnoce 2 puta isla u Njemacku. Prvi put s vozom za Njemacku, a vratila se u Bosnu autobusom. Autobusom putovala gotov 24 sata, vjerovali ili ne. Sada sam dosla s autom. Planiram u oktobru opet za Bosnu na nekih 15 dana, samo ako se budem osjecala ok. Na samom pocetku trudnoce sam 2 puta isla iz Brckog za Sarajevo i odmah nazad. To je nekih 3.5 sata u jednom pravcu. Prije trudnoce me uvijek bolila glava kada putujem, sada u trudnoci mogu da putujem bilo gdje i koliko god, nista me ne boli. Prije svakog puta sam se konsultovala s 2 doktora. Jedan kaze da nema prepreka za put, a drugi opet da ima. Ja sam slusala svoje srce i moja je bila zadnja.

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Putovanja u trudnoci
4.12.2008 11:02:35   
nestrpljiva
draga mynxlee evo bas procita da si u oktobru planirala ici za bosnu pa me interesuje jesil isla i koja si sedmica bila i kako si podnijela put??
ja sam sad 30sed. i planiram za novu ici za bosnu jer ako sad neodem nema mi do aprila,inace zivim u svicarskoj znaci da je put odprilike kao i kod tebe iz njemacke zeljela bih ici sa autom sa muzem i djecom nekako mi bed ici samoj sa avionom.
molim za savijet i od drugih trudnica koje imaju iskustvo sa putovanjemna duze relacije

_____________________________

svakom novorodjenom bebom svijet je bogatiji...
moj mali Semih stize 14.02.09

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Putovanja u trudnoci
4.12.2008 11:46:33   
andji
Nestrpljiva ja sam putovala na more u 6 mjesecu trudnoće,kraj 6og mj...išli smo autom ja i mm,doduše,ja sam imala normalnu trudnoću bila sam aktivna do zadnjeg dana...tako da mi to nije predstavljalo problem,tamo sam plivala,penjala se po nekakvim stijenama...baš sam bila aktivna,i na plaži sa, bila od jutra do naveče.A ko nemaš nikakvih problema sa trudnoćom,što da ne,samo se redovno odmaraj u putu,nadji neki položaj u autu da ti paše i ne bi trebalo biti problema,ja gdje god sam išla u trudnoći uvijek sam uz sebe nosila flašicu vode i vlažne maramice,to me uvijek osvježavalo i boje sam se osjećala

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu nestrpljiva)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Putovanja u trudnoci
4.12.2008 12:03:49   
mnn
Ako imaš normalnu  trudnoču možeš putovati ...ja sam bila u bosni kod rodbine od mm u 14 tjednu trudnoče. meni je sve super tako da sam mogla iči.sad planiramo do slovenije a u 20, skoro u 21tjednu trudnoče sam.

ja ti prije svakog putovanja pitam doktora i naravno ponesem trudničku knjižicu..to je važno da imaš...to je meni rekao doktor.

ako se dobro osiječaš možeš putovati.user posted image user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Putovanja u trudnoci
4.12.2008 12:10:56   
Anoniman
nestrpljiva, ja sam u 30 sedmici bila na moru, a kao što sam gore pisala, zadnji put sam sjela na avion u 25. sedmici i to su me baš pitali, radi zabrane bez dok.odobrenja koja stupa na snagu od 28.sedmice... Ali uvijek čini sve u skladu sa svojim stanjem i sama procijeni i budi spremna snositi eventualni rizik.

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Putovanja u trudnoci
5.12.2008 8:39:28   
nestrpljiva
drage moje mnogo hvala na brzim odgovorima sa mojom trudnocom je sve ok jedino sto me od 5mj zeza isijas ali inace je sve ok.
zeljela bih za novu biti u bosni jer je nismo u bosni cekali vec 16goduser posted image  ali ipak beba ima prednost mislim da cu se tek na samom kraju odluciti i naravno poslije konzultacije sa doktorom
pozdrav svima i ugodan ostatak trudnoce

_____________________________

svakom novorodjenom bebom svijet je bogatiji...
moj mali Semih stize 14.02.09

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Putovanja u trudnoci
5.12.2008 12:12:07   
amara
drage moje evo da se prijavim i ja :))) ja sam sad u 25sedmici i sutra ujutro akobogda letim za SA, inace sam u
Zenevi... veceras idemo kod dr na kontrolu al mislim da ce sve ok bit... a posto putujem austrian airlines tamo ne treba nikakav dokument, tako mi je bar agent rekao, pa se nadam da ce sve u redu proc...
svima koje putujete sretan put i cuvajte se...

veeeliki pozz

(odgovor članu nestrpljiva)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Putovanja u trudnoci
10.12.2008 12:10:58   
mnn
Kaže doktor da mogu putovati ali ne na duge relacije nego na kratke jer nije dobro za bebu da se trucka u autu....tako da nema toplica...sve otkazala...moramo nači nešto bliže....pitam se zašto mi u čatež
u nisu rekli da trudnice ne smiju iči tamo...u bazen zbog isparavanja....
šmrc a mi se veselili...user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu amara)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Putovanja u trudnoci
10.12.2008 12:18:28   
andji
Draga mnn i ti doktori znaju ponekad nervirat,ali dobro oni rade prevenciju ne daj Bože da se nešto desi,ali ako si ti zdrava i sve ok stvarno ne razumijem što ne možeš putovati,glupost,ali valja nam ih slušat,ma ja sam u 6om mjesecu zapalila na more,penjala se po nekakvoj stijeni,plivala non stop,na plaži od jutra do noći,i hvala Bogu Sergej se rodio živ i zdrav,ništa on nije predeverao osim tih manjih prehladica(zapušen nosić i grlo)ni alergije,ni temp.ni problemi sa stolicom ili hranom,ništa,a u trudnoći sam bila aktivna do zadnjeg dana.Pa eto otišla kod prijateljice u drugi dio grada pješke,i od nje otišla u bolnicu na porod

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Putovanja u trudnoci
10.12.2008 12:24:22   
tajjra
draga moja ako ti je trudnoca uredna ja ne vidim razlog zasto ne bi mogla putovati ..
Ja sam do 36 sedmice putovala u jednom pravcu 3h isto tako i u drugom pa hvala Bogu evo sve je ok sad sam usla u 39 bez ikakvih problema.A radila sam do 8 mjeseca da ti ne kazem da mi je posao 90% vezan za teren tako da..nemoj se ti opterecavati,normalo covjek treba da se cuva aqli sve u granicama normale sto se vise pretjeruje ja bar mislim da je to sve gore neka sve ide svojim tokom i bice to aBd kako trebauser posted image user posted image

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Putovanja u trudnoci
10.12.2008 13:27:15   
mnn
Hvala vam na savjetimauser posted image . Sve mi je Hvala Bogu super ali kažu da ne treba iči u toplice zbog isparenja...u bazenima...da to nije dobro za bebu i da ne bi smjela iči tamo zbog alergije koju imam....kad bolje razmislim imaju pravo...bila sam i ja na početku trudnoče i na moru , na korčuli, obišli cjelu dalmaciju...do crne gore...penjala se svuda...pa u krajem 10 mj bili u Bosni...ali valjda ta isparenja smetaju...

Tražim neki welnes za mm blize, opatija...istra...user posted image  sve za bebu malu...znam ja da njoj ne bi vjerovatno smetao welness ali kad ne smijem ne smijem....

kad se beba rodi otiči čemo svo troje na welness...ustvari doči čemo do Bosne opet da Vas upoznam....baš bi voljela to...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Putovanja u trudnoci
10.12.2008 14:35:34   
tajjra
tako je draga moja sad ti je tvojauser posted image  najpreca tako da...
a kada dodjes u Bosnu obavezno da se vidimo
Gdje dolazis?
pusaaaaaaaaa

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Putovanja u trudnoci
10.12.2008 17:31:22   
mnn
bili smo U Ribniku, tamo ima dio rodbine mm, a u Sarajevu mu živi ujak , sestrične i ostala mamina rodbina. Jedva čekam da odemo, to če biti negdje nakon bebinog rođenja...

Čim dođem javim se svakako.user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Putovanja u trudnoci
24.12.2008 17:08:32   
milaa
ja sada zivim u sarajevo i htela bih da odem do skoplja to je put od nekih 11 do 12 satii isla bih autobusom i to sa prestojom u pazar gde cu odmarat neki 2 saata jer mislim da bi tako bilo lakse za mene a staje i svakih 2 do 3 h, inace sam 9 nedelja trudnoce,tako da neznam jeli se smije u ovom doba trudnoce putovat? hvala vam unapred i pozdrav

(odgovor članu bšimunić)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Putovanja u trudnoci
16.1.2009 16:29:04   
taze_mlada
joj ja se ziva zadeverala.... poslovni put bi terbao biti polovinom marta kad cu ako bog da biti neka 33. sedmica...ide se u ljubljanu avionom... doduse nisam jos pricala sa doktorom ali znajuci njega nece mi ni on ovako rano reci hocu li moci ili ne(idem na kontrolu za nekih 10 dana)... a trebam na poslu sad, ovih dana dati odgovor...a ni MM cini mi se nije bas odusevljen tom idejom a znajuci moje ne vjerujem ni da bi njima bilo drago... trudnoca je na pocetku bila rizicna radi hematoma i krvarenja ali sad je hvala bogu sve oki..... najgore ce mi biti ako dok bude rekao da je na meni da odlucim... 

(odgovor članu milaa)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Putovanja u trudnoci
19.1.2009 23:41:26   
travnik
evo ja u 26.sedmici i prije 5dana dosla kod seke u minhen.dan prije putovanja bila kod dr.i sve u redu i rekao da mogu putovati bez problema.super podnijela put.15hpotovala autobusom.dr kaze ako je trudnoca ok slobodno se moze putovati.poz

_____________________________

farah ceza moja 09.06.98
arman mali princ 01.05.09

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *