|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tripl test
28.8.2008 12:41:10   
leona
Samo da vam javim da mi je danas nalaz gotov, MM ga je uzeo i rekli su mu tamo u lab. da je uredu i da nema povecanog rizika za bebu....

Happy sam.

Jupiiiiiiiii

(odgovor članu leona)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Tripl test
31.8.2008 9:37:41   
Happy
Meni je dr Divanović isto rekao da bih trebala (ustvari da je njegova preporuka da uradim) taj tripl test. Nuhalni nabor i ostali parametri su dobri hB, i to je 70% sigurno i sam tripl test je oko 70% isgurno, ali eto ako se to oboje uradi onda si rahatuser posted image
Međutim, koliko sam skontala to se radi samo u Lužanima, košta 170user posted image user posted image user posted image  KOja je to stoka???? To je vani redovan pregled, ali eto...
Ne znam da li ima potrebe da ga radim, a da vam pravo kažem sada nismo ni finansijski baš dobriuser posted image

_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu leona)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Tripl test
31.8.2008 10:18:31   
Skvo RR
I meni Divanovic vodi trudnocu..bas trebam na posljednji pregled kod njega, jer sam vec nasla doktora na GAK-u ,,,meni je bio nuhalni nabor OK....mislim da on savjetuje trip test svakoj trudnici...

Ja ga licno nisam radila...jer ne gotovim statistiku...user posted image


(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Tripl test
31.8.2008 16:23:09   
emma.L
Draga Happy,

taj test jeste jako skup. Ja sam imala srecu veliku da imam osiguranje koje to pokriva.
Raspitaj se za Kosevo, mislim da su i gore radili to, naravno uz narucivanje i sa uputnicom. Joj, kao da je prije sto godina bilo, ali fakat nisam sigurna jesam li se za to raspitivala ili za nesto drugo.
Ali U USA taj test osnovno osiguranje ne pokriva. Moja prijateljica je tamo i rodila je prije 3 mjeseca. Imaju 2 ok osiguranja jer oboje imaju fine poslove. Ipak im nisu pokrivala taj test koji kosta kod njih niti ne znam koliko. Kako su veliki vjernici, malo su razmislili i nije im igralo neku ulogu, tako da su odlucili ne raditi ga, radije nesto kupiti za bebu. E onda zamisli cifru user posted image .

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Tripl test
1.9.2008 13:52:37   
Happy
Slažem se Skvo s tobo, ali nekako ti odmah sumnju ubaci... On jeste baš takav on bi da bude 100 000% siguran u to... Mada sve ovo što mi je mjerio je OK hvala Bogu, nisam pametna...
Vidjeću još to za uputnicu. Hvala


_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Tripl test
19.10.2008 18:00:17   
Anoniman
i meni vodi trudnocu dr.divanovic... i takodjer sam radila tripltest....skup jeste....ali opet bolje ga uraditi...ja cu pokusati od osiguranja vratiti novac....tj. posto ga neradi niko sem privatne laboratorije uz racun i preporuku doktora osiguranje bi mi trebalo vratiti novac...u svakom slucaju vrijedi pokusati

(odgovor članu Happy)
  Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Tripl test
19.10.2008 18:20:41   
novi clan
Ja licno nisam radila tripltest ali radila ga je moja snaja.  I taj test joj je pokazao kao da beba ima rascjep kraljeznjice, i to neki visok postotak rizika i kad bi ponavljala test isti bi bili rezultati.
Rodila je prije dva mjeseca i bebi hvala Bogu nije nista tako da od toga testa nema nista user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Tripl test
16.11.2008 19:06:53   
mnn
moja je prijateljica to radila i samo se nasekirala, a bebi hvala bogu nije bilo ništa.  meni su napravili neki test na neke kromosome i hvala bogu bio je negativan, nisam to tražila nego je sad po novom kao takva procedura. user posted image user posted image  

(odgovor članu novi clan)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Tripl test
18.11.2008 10:44:24   
miracle
Jedna informacija  za ubuduće ako kome bude trebalo (u slučaju da ne dobije uputnicu )nalaz za TORCH na Ilidži-Lužani košta oko  170KM..ja sam lično zvala.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Tripl test
18.11.2008 14:48:54   
pipun
Jako pristupacno..ncncn user posted image
Trazila sam broj telefona te BIH laboratorije na Ilidzi ali ne mogu da nadjem nigdje, ako imas broj molim te posalji mi jer bih trebala zakazati termin za tripl.
Da li je neko radio test kod Mehmedbasica i koliko kosta kod njega? Ako je skuplji, onda cu na Ilidzu.



(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Tripl test
19.11.2008 10:19:36   
miracle
628-302
Vinka Šamarlića 5
Ilidža

sretnouser posted image

(odgovor članu Nina_sa)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Tripl test
20.11.2008 9:54:43   
pipun
Hvala pokušaću :)

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Tripl test
20.11.2008 13:20:03   
ringeraja
Moze li mi neko reci kakva je razlika izmedju dabl i tripl testa? Kontam da je kod prvog u pitanju testiranje dve vrste necega (hromozoma?), a kod drugog tri.
Ali da ne bih lupala, ima li neko da zna tacno.
Ja sam radila dabl-test (oko 14.nedelje), i bilo je sve hvala Bogu u redu. E sad, ovaj tripl test nisam radila, ne znam ni zbog cega. Jednostavno nisam imala vremena, a verovatno se i on radio u nekoj odredjenoj nedelji???
Javite se...user posted image

_____________________________

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

(odgovor članu leona)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Tripl test
21.11.2008 11:10:56   
miracle
Triple test usporedjuje 3 biokemijska parametra (alfa-fetoprotein, ß-hCG i estriol) i godine trudnice sa standardnim krivuljama. Provodi se izmedju 15. i 17. tjedna trudnoce.
Daje procjenu rizika za Downdow sindrom, Edwards sindrom, spinu bifidu, itd.
Postotak tocnosti je navodno 50-70%, a nepouzdan je kod blizanackih trudnoca i gestacijskog dijabetesa.
Vrijednosti hormona se kompjuterskim programom stavljaju u korelaciju sa starošću trudnice, određenim ultrazvučnim merenjem ploda i još nekoliko drugih parametara i rezultat je određena verovatnoća za postojanje hromozomopatije. Na osnovu rezultata se ne može dati tačna dijagnoza. On samo služi kao metoda za izabir onih kojima kasnije treba učiniti definitivnu, odnosno tačnu dijagnostiku (ranu amniocentezu). Tek je rezultat amniocenteze definitivan, odnosno konačan. Metoda je dobra (danas ne raspolažemo boljom), jer je vrlo nizak broj lažno negativnih rezultata (dakle - da je rezultat negativan, odnosno ukazuje da hromozomopatije nema, a ona stvarno postoji), a s druge strane svaki sumnjivi rezultat se može proveriti pouzdanom metodom i tako isključiti lažno pozitivne i potvrditi one kod kojih hromozomopatija stvarno postoji.

Test je najbolje učiniti između 15-te 18-te nedelje trudnoće. Tada u slučaju sumnjivog rezultata još uvek ima vremena rezultat proveriti ranom amniocentezom. Test praktično ne predstavlja nikakav rizik za trudnoću za razliku od rane amniocenteze koja nije metoda bez rizika.

Double test uzima u obzir 2 biokemijska parametra (dva od ova 3 gore navedena) i godine trudnice, i provodi se ranije (11. do 14. tjedan).

< Poruku je uredio miracle -- 21.11.2008 11:14:22 >

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Tripl test
1.12.2008 12:24:28   
taze_mlada
pitanjce vezano ta tripl: kad ste isle vaditi krv za taj nalaz jel se moze regularno ujutro doruckovati i tako to? meni sestra rece da se ta BH lab nalazi u gradu, prekoputa BKC-a, naravno malo vise od parka, prema Geoxu....samo brate mili skup u pm! naravno uradicu ga, ali steta sto se i na uputnicu placa.... damn...

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Tripl test
5.1.2009 11:08:52   
Mir79
Mislim da se ne treba uzrujavati previse oko toga testa. Treba slusati sta dr. kaze. Ako on misli da treba, uredu. Samo vise sebi stvaramo pritisak. Meni je druga trudnoca. U prvoj mi nije bilo nikakvih naznaka, niti mi je ko spominjao taj test.Sve je bilo uredu. Moramo pozitivno razmisljati, pa ce i beba biti bolje.

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Tripl test
4.3.2009 22:25:18   
enna
Drage moje evo da i ja podjelim svoje iskustvo sa vama.
Kako mi je bila prva trudnocahtjela sam uraditi sve nalaze i testove,privatno sam vodila trudnocu uradila sam triple test i on mi je pokazao rizik na downov sindrom.Moj dok nije bio tu (sluzbeno je bio u Keniji) nisam mogla do njega doci potrazila sam savjet drugog doktora koji je pogledao nalaz i rekao da uradim amniocentezu,a ako zelim i nemoram.
Hmmmm u velikoj dilemi sam bila nisam imala sa kim da se posavjetujem u familiji i sa moje i mm strane nema nikakvih anomalija.I tako sam imala samo 2 dana da razmislim i odlucila sam ga ipak uraditi.Tih 21 dan koliko sam cekala nalaze za mene i mm su bili najuzasniji period trudnoce niti smo spavali niti jeli niti akko traba komunicirali samo sam plakala grrrrr.U meduvremenu moj dok je stigao sa putovanja imala sam kontrolu rekla sam mu sta je sve desilo se on je saslusao i rekao da dodem na sto uradio mi je Uz i pokazao bebin nosic i rekao da se kod djece sa down sindromom ne vidi nosic i srce brze kuca sa mojom je sve bilo ok,nalaz je stigao bio je ok javila sam se ponovo doku nalaz je pokazivao da nosim musko a on je ponovo radio Uz i vidio je zensko dosao je i njegov kolega koji je taakode vidio zenko tako da je rekao da sa nalzom nesto nije ok i ponovo iscekivanje odlazak u bolnicu sutradan gdje me je pregledao primarijus i on je vidio zensko i onda mi je moj dok rekao da cu mozda morati ponovo da radim amniocentezu ako ne budu sacuvali plodnu vodu u klinici.Sva sreca bila je gore plodna voda ponovo analiza i pokazala je da je sve ok bebe nema anomalija ali da je prilikom ukucavanja u pc doslo do greske.NE ponovilo se nikom i nigdje zelim vam svima da uzivate u svojim bebicama pusa vam!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Mir79)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Tripl test
5.3.2009 9:18:44   
poetesa
i mene interesuje treba li za double test biti natašte, smije li se popiti kafa?

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Tripl test
12.3.2009 17:06:13   
Kviki
Slobodno popij kafu :) Prije dvije sedmice sam radila tripl test i putem telefona su mi rekli da na test ne utiče konzumacija hrane...

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Tripl test
12.3.2009 17:17:01   
Anoniman
naravno da samijes...smijes i jesti, ne smije se jesti samo kada se vadi secer a inace uvijek smijes i jesti i piti..ja cak nikada iz vene nisam vadila krv za provjeru secera upravo radi toga, jer meni tesko padne vadjenje krvi iz vene...tako da obavezno kuci jedem pa odem i izvadim krv za krvnu sliku a secer odem u apoteku ujutro prije dorucka i provjerim

(odgovor članu Kviki)
  Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Tripl test
12.3.2009 17:43:57   
sanjalica34
poz svima , ja sam mama 3 -je djece i sa svom sam djecom uradila aminocentezu i kad bi ih imala 10 to bi isto napravila..svo troje je vodio mehmedbašić i ja sam od njega tražila da uradim to na svoju odgovornost .samo je aminocenteza 100%sigurna ,daje s djetetom sve ok.sve ostalo je gubljenje dragocjenog vremena ...sretno i kiss

_____________________________

mama100%

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Tripl test
5.8.2009 21:54:50   
Visnja
cure, molim vas za odgovor. Vidim da dr. divanovic kod svake trudnice uvijek zahtijeva radjenje tripl testa, medjutim da li je to zaista potrebno ako su ostali svi nalazi uredu.
cak je radjen neki test na te kromosomske anomalije i bio je negativan, nuhalni nabor je 1mm, a nosna kost 1,2 mm. bebica sasvim uredu, trenutno sam u 14 sedmici trudnoce, i vec iduce sedmice bi trebala da radim taj test ali iskreno ne radi mi se kad procitam da nije pouzdan. AKo je to samo praksa divanovica da bi sebe zastitio onda ga zaista nebih ni radila. Koliko vas ima da ga nije radilo?

(odgovor članu sanjalica34)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Tripl test
5.8.2009 21:58:21   
M kao Mama
Svakoj ženi oni to preporučuju da uradi, niđe veze

(odgovor članu Visnja)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Tripl test
5.8.2009 22:03:01   
Anoniman
Meni je dr. Divanovic isto preporucio i ja sam uradila, pa to je tvoja odluka, naravno da on zeli da zna sve u detaljcic za sto ga i ne krivim,velika je to odgovornost, a opet sto kazes koliko su ti testovi pouzdaniuser posted image , ako imas pare, uradi da si mirna, bice to sve ok, pusa i sretnooooooooooo

(odgovor članu Visnja)
  Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Tripl test
5.8.2009 22:03:03   
Visnja
ma zaista je to opterecenje i razmisljanje, gdje je taj test bio prije kad su nasi roditelji radjali nas :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *