|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
28.2.2010 2:06:43   
mamilica
Kod nas se situacija malo sredila. Curica je u starom fazonu, danas cijeli dan provela sa vrsnjacima na planini i bila divna. Pretpostavljam da smo i mi pretjerivali sa pricom o bebi jer smo imali trzavica oko razvoja bebe i sve je to uticalo i na moju djevojcicu. Mazimo pupu ali samo na njeno insistiranje, ne forsiram pricu o bebi jer jos joj je apstraktno vrijeme dolaska bebe. Ona bi svaki dan htjela da se beba rodi. Ako zeli da je mazi i da joj prica i ja pristajem na njenu igru. Vjerujem da ce biti jos raznih faza do rodjenja bebe.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
1.3.2010 19:16:33   
Inayat
I mene je Meli rasplakala i odmah sam se zamislila jer i ja cu uskoro roditi drugu bebu ako Bog da a moja Meryem ce imati oko 20-21 mjeseci. Do sada mi nije na um pao porod vec ona i kako cu bez u bolnici biti, ko ce je hraniti, hoce li plakati bez mene, hoce li biti ljubomorna, kako ce spavati....pricam joj kad diram stomak o bebi ali ona to ne shvata jos (17 mj joj je sada). Kaze par puta beba i poljubac da negdje u zrak i to je to user posted image
Ona je u svom kreveticu u nasoj sobi i to je malo teska situacija. Nasa soba ( master bedroom) je na prvom spratu a sve ostale spavace sobe su na drugom spratu. Ima jako dug hodnik i stepeniste do njene sobe i zato je nismo jos odvojili. Kupili smo joj mali krevet sa ogradicom velicine krevetica i jako je nizak koji ona obozava. Sobu sam joj sredila i pokusavam je navici na nju sto ona voli jer sam trazi da je vodim u sobu da se igra. Tu spava po danu a navece jos u nasoj sobi. Ponekad se budi nocu i trazi cuclu i zove me da je pomilujem i ona nastavi spavati. E sad kad beba dodje mi cemo vjerovatno se preseliti u drugu sobu do njene na sprat ( jako mala soba) s bebom i biti tu dok kucu ne prodamo i uzmemo novu sa boljim rasporedom....sve za moje bebe. Valjda to bude sve ok ako Bog da.


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
1.3.2010 19:27:14   
Anoniman
Eto i mi dobismo jos je'nu bebu.
Jako smo se bojali kako ce to sve uticati na nasu farah, hoce li biti ljubomorna, da li ce dobiti neku ruznu naviku, hoce li se povuci ili ce pak biti zlocestija...Mnogo smo se pripremali za ovu situaciju,ali opet se pitas da li dovoljno znas, da li je to dovoljno, da li...
medjutim, moja Farah je tako liepo prihvatila svoju seku da niko ne moze da vjeruje da je to u tolikoj mjeri moguce. tepa joj, njezna je, mazi je...I jos nijednom nismo osjetili da je nesto mrzovoljna kada je u pitanju beba. Bas se zastitnicki ponasa.
Ima sestru 13 dana i zaista je sve savrseno po pitanju tog odnosa. Kako ce se dalje sve odvijati, vidjecemo, pa vam javimo.


(odgovor članu Inayat)
  Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
2.3.2010 14:37:43   
bebacha
a joj pahuljice kod vas to bas dobro ispalo i nadam se da ce tako i ostat.ja se svaki dan sve vise brinem.Ajla je sinoc prvi put osjetila da beba udara i kaze "mama tu ima nesto"i ja njoj kazem pa ima mala beba,tvoj brat a ona "sad cu i ja njega majo udarit".ja se ismijala.najvise se bojim odlaska u porodiliste,kako ce ona bez mene i ja bez nje i samog dolaska kuci.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
3.3.2010 1:52:02   
Lejla Ka
Svako dijete se sa dolaskom novog člana bori na svoj način.
Kod mene je razlika 3 godine i 9 mjeseci između kčeri i sina. Kčer je od početka bila očarana bebom, ali je negativnu energiju ispoljavala prema nama (a ja sam prezadovoljna takvom situacijom). I sada, njoj je 5g., njemu 17m. kad je najljuća, sviju mrzi, jedino voli brata. Ona je i inače bila čvrstog karaktera, ali je prkos izuzetno pojačan nakon dolaska brata. Problemi su nastali i sa ishranom, pa je dijete koje je jelo sve (a mama insistirala na što zdravijoj prehrani) došlo do vrhunske peke sa par jela na meniu. Takođe se javljaju neke faze gotovo nerazumnih strahova i odbijanja (npr. od jednom joj večina odječe koju je do tad uredno oblačila smeta, žulja je, spada joj, grebe je). Stalno traži da se pažnja usmjeri na nju, makar i neposlušnošću.
Mi smo je pripremili što smo bolje mogli, pričali, pokazivali slike, objašnjavali kako i zašto se rađaju bebe. No ona se ipak sada mora prilagoditi na novonastali poredak u porodici. Bez obzira koliko joj vremena posvečujem, šta joj govorim (o tome da je volim), svaka nesuglasica rezultira njenom ljutnjom prema meni. No ja to vidim kao neki normalni proces, koji je neminovan, i nastojim sve te emocije kanalisati prema pozitivnom.
Od kako se rodio sin, ja svojoj kčeri ne govorim da je volim najviše, ili više od brata. Ako razgovaramo o tome, ja uvijek naglasim da mama najviše na svijetu voli svoju djecu, tražim neku "diplomatsku" verziju da ne spominjem sina, ali da naglasim da je moja ljubav jednaka prema oboma.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
4.3.2010 18:53:27   
Inayat
Ne zna se jeli gore kad je dijete starije ili mladje kad dodje nova beba. Izgleda sve zavisi od osobnosti svakog djeteta ma koliko ono bili pripremano na novonastalu situaciju.

_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
29.8.2010 0:11:49   
maja78 RR
Prenos posta

IZVORNA PORUKA: mama elma




imam djevojcicu od cetiri godine a planiram ponovo da rodim.
Posto je moja mala jako ljubomorna kako je pripremiti za dolazak novog clana porodice.user posted image



_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
30.8.2010 8:42:51   
taurus
uh vec sada razmisljam kako da pripremim starijeg sina na dolazak bebe
uglavnom on vec zna da ce dobiti bebu, ljubi mami stomak, prica sa bebom, daje bebi cokoladu, ali isto tako kada je ljut odmah kaze "mama udaricu ti bebu"
mene najvise brine kako ga prebaciti u njegovu sobu da spava
sada spava u svom krevetu ali u nasoj sobi a njegova soba mu sluzi samo za igranje
u spavacoj sobi nemam dovoljno mjesta  jos za jedan krevetic, tako da R moram prebaciti u njegovu sobu da spava sam i to planiram ovih dana i da se do dolaska bebe vec navikne spavati sam u svojoj sobi i da ne pomisli da je zbog bebe otisao u svoju sobu
e sad kako ce on na to reagovatiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
30.8.2010 8:57:18   
hanabanana
Taurus, samo polako.
Dok ga ne prebacis - neces ni znati kako ce reagovati.
Meni se nije desilo da mi starija kci u ljutnji kaze: Udarit cu ti bebu!
Trebas dokuciti razloge zasto je to tako. ( jer to je prijetnja, ocito )
MOzda je cuo da se zalis kako te boli stomak, ili tvoj razgovor s nekim o dolasku bebe.....vjeruj da djeca najvise slusaju onda kada najmanje to ocekujes.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
30.8.2010 9:05:33   
taurus
takva njegova reakcija i prijetnja da ce udariti bebu javlja se uvijek nakon sto ga ja zaruzim ili kritikujem za njegovo neprimjerno ponasanje ili ako mu ne dozvolim da rad ili dobije ono sto zeli
meni ponekad izgleda kao da pokusava da manipulira sa nama i prijeti ako nesto ne dobije da ce se osvetiti na bebiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
naravno nakon toga ja pokusam objesnjavati da je to nasa beba, da je to njegov brat koji ga voli, da je beba mala i da je treba maziti a ne udarati, ali ocito nista ne djelujeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
30.8.2010 9:09:52   
hanabanana
Djeca su manipulatori, koliko god to " grozno " zvucalo.
Ocito je da je skontao gdje si najosjetljivija.
Ali nemoj da popustas, ako nesto nije za igru, nije za njega, ako je nesto zgrijesio - moras reagovati.
Ako prijeti da ce te udariti - ignorisi.
I mijenjaj svoj odnos prema njemu.
Probaj se odnositi prema njemu kao prema odraslom, ne kao prema dijetetu.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
2.9.2010 9:54:57   
taurus
moj djecak vec tri noci spava u sam u svojoj sobi
nije se zalio, jer sam mu rekla da je on sada veliki i da moze sam spavati, a njemu se pravo svida da bude velikiuser posted image user posted image  pa je to prihvatio bez problema
ljubi ga mama
eto napravili smo prvi korak u pripremi za dolazakuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
2.9.2010 10:00:03   
Hanady RR
To je zaista super.
Bože kad se sjetim tog perioda...kako sam user posted image user posted image user posted image user posted image
P onda me fatal apanika Handi će mi zamjeriti, pa biće tužna, pa sve nešto....
A eto sve se prođe i ova tema i ona ljuborma starijeg djeteta...
sada hanadi hrani seku, vodi je u štenju za rukicu i ona joj bira gardarobicu za izlazak iz kuće da joj seka bude lijepa...user posted image

narvno da najčešće puta moramo biti upore u svojim nastojanjima da ostanu u krevetu drugom, da ih uključimo na pripreme za dolazak bebe....
meni je hanani bila glavni izvor inspiracije pri svakoj kupovini bilo čega za bebu....
u slaganju u sobi za bebu....
u sve sam je uključila...naravno kad zaspe ja to sve rpeložim i sredim ali sam joj odmah dala do znanja da je ona mamina velika princeza i da će ona mami pomagati...a njoj je to godilo..godi joj i sadauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
2.9.2010 10:28:23   
DM
Mi smo S. 9 mj pripremali na dolayak bebe-pričali od prvog dana moje trrudnoće,i sve je hB bilo super, ali sada kažem 9 mj pripremali S da ne bude ljubomoran, a rodili ljubomornouser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
2.9.2010 14:40:23   
mimh
mi smo svog starijeg pripremali i pripremali, i sve je bilo ok donedavno. I volio je bratu i pomagao oko njega, a sad kaže da je dosadan i šta će mu jer mu uopće ne treba iako kaže da ga ipak voli. A još se i zadnje tri večeri upiškio, malo je preveliki da se vratimo pelenama. A baš smo se potrudili da ga ne zapostavimo i cijelih 9 mjeseci pričali o bebi, išao je i na uz sa nama, ma sve uradili......i opet je ljubomoran.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
3.9.2010 10:25:13   
mimh
pomagajte žene, sinoć se upiškio dva puta i traži da mu stavim pempas, znam da sam ga razmazila al ovo....pa njemu je 4 pune godine

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
3.9.2010 10:31:18   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mimh

pomagajte žene, sinoć se upiškio dva puta i traži da mu stavim pempas, znam da sam ga razmazila al ovo....pa njemu je 4 pune godine

neka traži...nemoj stavljat...
na krevet najlon stavi ...a sad budi tužna i9 ljuta na njega...
kaži mu da si mislila da je veliki dječak...da neće piškiti u krevet...samo veliki dječaci idu na utakmice...sad opet neće moći na utakmice da ih gleda jer piški u krevte.user posted image
probaj malo psihološkim razgovorom jer veliki sam ja dječak.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
3.9.2010 10:33:08   
škorpija
mimh nemam dvoje djece, ali moja je priajteljica svojoj maloj stavila plene kad je tražila, i to je trajalo nekih desetak dana i dosadlo je maloj pa je odustala, i sad su samo normalni sestra i brat, tuku se i vole naizmjenicno.

ma cini mi se djaba sva priprema, to zavisi od deteta dod djeteta, ali 90 posto djece je ljubomorno i mora proći te kneke faze adaptacije, sretno

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
3.9.2010 10:42:05   
R&T@
Imam dvije bebe i u pocetku je bilo divno...
kasnije hmmm...
a sad starija u nekim situacijama zeli biti velika, a nekad hoce sve kao i mladja...
i ona je nedavno trazila pelenu i ja joj stavila...
onda je bila zbunjena...nije joj se svidjelo iako se nije upiskila...
pa je sama skinula i jos ubjedjuje sestru da joj ne treba...

Prosle su dvije godine kako starija ne koristi flasicu...
i kad se mladja rodila nije trazila...
a sad samo gleda kako da popije sve iz njene flasice...

Ja na sve to gledam kao privlacenje moje paznje...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
7.9.2010 11:12:44   
shakica
ni slučajno pampers, reci mu da će mu se beba smijati ako vidi da se upiškio, da je to sramota da je on veliki dečko.
Mi očekujemo prinovu početkom novembra, a imamo jednu "veliku" curu od 3.5 godine, i znam da će biti teško,al polako sve će doći na svoje.
Moja cura već pola godine spava na novom krevetu koji je u nasoj spavaćoj sobi,tako da ćemo svi biti zajedno. Raduje se bebi al ćemo vidjeti. Dala je sve bebi, pomaže mi u pripremama, oduševljava se odjećom i svaki mi dan govori da idem kod doktora da bebu izvadi iz stomaka.

Znam da je teško al sve prođe kao da ništa nije bilo

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
7.9.2010 17:01:05   
mimh
pripremila sam ja njega za dolazak bebe, ma sve je bilo divno, do neki dan. sada je valjda shvatio da beba neće otići iz našeg života da je tu i da se neće vraćati. uglavnom stavila sam mu pempas jedno veče, naravno prevelik mu je  i isti je opet propišao. ustao je najnormalnije da mi kaže da je mokar i da ga presvučem. pričala sam s njim objasnila mu da je veliki dečko i ako hoće da ga tretiramo kao bratu onda hoćemo, znači stavićemo mu pempas, obući ga u dječiju odjeću, dati mu siku i flašicu, a nema ništa više od igrački, tv-a jer se ni brato s tim ne služi. i sve ok, shvatio je da bi prekjuče u par navrata povratio.  uglavnom vidio je kako dojim malog i kaže da ga boli stomak i da mu se povraća. mi sad pričamo, pričamo i objašnjavam mu po 1000 put jedno te isto u nadi da će shvatiti. a priviknut se mora i očito je da nam slijedi težak period.

(odgovor članu shakica)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
7.9.2010 17:07:45   
škorpija
joj mimh nije vam lakouser posted image , nadam se da će brzo prevazići taj period. al žao mi je i njega jadnicka, jedini prijedlog je da ga puno maziš i ljubiš, naravno koliko obaveze prem drugoj user posted image  dopuštaju

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
17.11.2010 13:24:49   
ziki
Čitam ovo I razmišljam kako ću sve. Već sam pisala da smo nas troje, aBd od juna četvoro, sami I da ja ne mogu da se oduprem potrebi da mu nadoknadim svu nježnost koju bi mu pružile bika I nana, amidža I tetke da su bliže, dede koje na žalost više nisu sa nama I na koje je ljut. Termin je mjesec dana nakon njegovog trećeg rođendana. Pričam o bebi odavno, dok smo odvajali stvari koje je prerastao za novu bebu… on kaže da će joj dat sve stvari, glodalice I zvečke I hoće seku. On je dobro dijete, nemirno al nije lukav, ne udara prvi al uredno vraća udarce vršnjacima. Kad je sa mlađom djecom pustio bi ih da hodaju po njemu. Ali užasno je vezan za mene.Ljubomoran je strašno I to je ono što mene najviše plaši. Kad se nešto naljuti na mm odmah trči I dere se:” Ovaj me….” Nije bilo povoda jer mu uvijek obajsnim što je baba uradio/ rekao to I to. Naljutio se na najboljeg druga iz obdaništa samo zato što sam ga jedno jutro pomazila dok je čekao da spremim Nemirka. Druga strašna stvar je spavanje. Kao I kod većine spava sa nama u krevetu već godinu dana. Beba može da spava u svom krevetiću, ne može ni u njegovom koji je spaojen sa našim. Stan ima 70 m2 al je dvosoban, firmin pa ne dolazi u obzir ni mijenjanje stana ni kakva adaptacija a u spavaćoj ako ubacim još jedan krevetac moći ću samo da se teleportujem u nju jer vrata neću moć da otvorim. Znam da imamo još vremena do porođaja al ovo me plaši na prvu.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
17.11.2010 13:44:52   
Dinkica
Hej ziki jel ja to osjetim notu zabrinutosti, nemoj molim te, ja tebe zamišljam kao veselu trudnicu i sama si rekla da je nemirko dobro dijete, vidjećeš akoBogda da će tako i ostati i nećeš njega zapostaviti sigurno, samo ga uključi u sve aktivnosti vezano za bebu od pripreme stvari, krevetića, kao da vi to radite zajedno, pa kupanja,  presvlačenja, da se on osjeća važnim što pomaže i da bude kao bebin zaštitnik, ne sumnjam da ćeš ti to sve fino izorganizovati. U ostalom beba u početku samo spava i jede, nema pojma do godinu dana tako da ćeš taj sam početak moći posvetiti i nemirku više pažnje, taman kad beba "odskoči " sa tamo nekih godinu akoBogda nemirko će već biti veliki dječak i nema problema. Ne brini se za mjesto za krevetić, moj brat i snaha imaju 2 bebe, jendoj je 20 mjeseci a drugoj 4.5mjeseca i svi spavaju u spavaćoj, starija s njima a mlađa u krevetiću, mirna beba samo spava i jedeuser posted image . Iako imaju dječiju, njima lakše tako...

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe??
17.11.2010 14:12:11   
veeseelaa
izmedju mene i mog brata je razlika 20 mjeseci, mama kaže da ja kao starija nikada nisam bila ljubomorna, bila sam mala da bi me pripremala na dolazak brata, jednostavno su se pravili kao da se ništa ne dešava user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *