|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mame "izdajalice"
12.2.2009 21:46:02   
teta berta
Hi, mozda je smijesan naziv temeuser posted image No nisam znala kako je drugacije nazvati. Zanima me ima li ovdje mamica koje izdajaju mlijeko i daju ga bebacima na bocicu? ja sam se odlucila na taj korak zbog toga sto je beba bila na pedijatriji i nije ni pod koju cijenu htjela dojiti, a imala sam i nekih "osobnih" razloga koji su mi stvarali problema. No ne bih sad o tome... Evo vec punih pola godine izdajam mlijeko i dajem ga bebi, no to joj moze nadomjestiti tri obroka, pa joj moram davati i aptamil i sada pomalo gustu hranu. Ukoliko ima nekih mama koje imaju iste iskustvo, molim neka ga podjele...

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 30.5.2012 10:30:51 >


_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: mame "izdajalice"
12.2.2009 21:51:29   
Ilhana RR
Ja sam dojila sve dok mlijeko nije pocelo da umanjiva... dok sam dojila imala sam toliko mlijeka da je moglo mi biti da tri bebe hranim odjednom... i nakon tri mjeseca je pocelo sve manje i manje da bude i na kraju je nestalo... cim je umanjilo mlijeko moja ljencuga nije vise htijela da doji tako da sam ja pumpala skoro mjesec dana... ono sto kazu dok zadnja kap nije izasla (haman)... pumpala sam i davala maloj na flasicu sve dok mi nije spalo na 30 ml...

Meni je bilo bolje dok je ona sama htijela da jede.... neznam, nekako sam uzivala u dojenju... bilo mi je toliko krvio kad mi je pocelo da mlijeko nestaje to je nevjerovatno... slabo sam skim htijela da pricam radi toga... tesko mi palo...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: mame "izdajalice"
12.2.2009 23:23:11   
aloa
Moja curica je prvi mjesec zivota provela na pedijatriji. Ja sam isla svaka tri sata da je hranim ali dojenje nismo uspjele uspostaviti. Kad je dosla kuci pokusala sam par dana da je stavljam na dojku, ona je stalno plakala, i ja sam odustala. I presla sam na izdajanje. Uspjelaesmo 4 mjeseca. U pocetku je pila samo moje mlijeko uz jedan obrok aptamila, pa onda dva, pa tri, pa pola pola, pa vise aptamil itd. Dok na kraju mlijeko nije nestalo. Ako si izgurala pola godine, mislim da je to super. Budi uporna pa koliko bude mlijeka, bude. Dala si sve od sebe jer nije to tako lako. Treba duplo vise vremena za hranjenje. A mogla si odmah odustati kao sto bi mnoge zene i uradile.T ada mi se to cinilo kao dobro rjesenje a sad imam bebu staru 6 mjeseci koju samo dojim i mogu reci da je to jedno od najljepsih iskustava mog zivota. Toliko je jednostavno, prirodno, toliko topline i ljubavi koja prosto lebdi u zraku kada on doji....

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: mame "izdajalice"
12.2.2009 23:52:36   
teta berta
u pravu si, mozda i ja nisam bila dovoljno uporna, ali vec sam negdje navela da je nisam imala srca gledati gladnu i nije mi nimalo zao sto sam joj dala bocicu, jer je bila zadovoljna i sretna. I ona je u početku samo pila moje mlijeko, a onda je počeo jedan obrok također aptamila, drugi i sve tako. Ali i dalje se trudim, pijem dosta tečnosti, redovno se izdajam, zapravo u prosjeku svaka 4 i pol sata... probala svaka tri, ali ne ide, ovako mogu četiri puta dnevno izdojiti po 125 ml, nekada i više, no ona jede u prosjeku 150 ml. koliko izdojim ujutro... Je pomalo teško, posebno jer je Nika jako zahtjevna beba, po danu skoro da i ne spava, a nije rijetko da u jednoj ruci drzim nju, a drugom se izdajam. spasila me ova aventova pumpica, tako uspijem u najvise 20 min izdojiti 125ml. u prosjeku i s njom mi nije nimalo tesko.

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 0:13:28   
stella
Moja curica nikada nije htjela nista na flasicu pa ni moje mlijeko.
Sada pije vodu,pomalo sokica,sada voli sokice na slamku,i onu casu na slamku pije sada i iz nje.Al mlijeko ni naopako,mada cu jos probati sa nesqikom da joj dam mlijeko kravlje.To jos nisam probala,ostalo mislim da sve jesam.I jos doji.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 10:55:51   
Amrino
Izdajanje je ok samo kao opcija kada majka treba negdje da ide pa u tu svrhu izdoji mlijeko kako bi neko drugi nahranio bebu. Svaki ostali vid davanja majcinog mlijeka na flasicu meni nema nikakvog smisla.
Prvi razlog je taj sto je dojenje mnoooogo vise od mlijeka, dojenje nije samo hranjenje- to je mnogo vise od toga.
Druga stvar- upotrebljavanje flasice (bilo da dijete iz nje pije majcino ili AD mlijeko ili vodu ili sok) je siguran put ka postepenom prestajanju dojenja.
Na samom pocetku, kada se beba tek rodi dojenje je nesto sto i majka i beba treba da nauce...Doduse nekome to iz prve krene super ali vecina i majki i beba treba dostra vjezbe i muke da prodje kako bi se dojenje uspjesno uspostavilo. I to je sve normalno.
Kod dojenja- svaki problem ima rjesenje- samo je pitanje toga koliko vi zaista zelite da se taj problem rijesi i koliko cete se potruditi oko toga a o tome treba da odluci svaka dojilja za sebe.
Ja vam mogu pomoci da probleme rijesite ako to zelite samo unaprijed vam govorim da treba truda i upornosti.

teta berta- dali uopste pokusavas stavljati bebu na grudi i ako da- kako se ponasa?

stella- nema uopste potrebe da ti ona koristi flasicu. Slobodno joj daj iz obicne case. Za par dana ce nauciti. Kada se vec do sada nije navikla na flasicu nema potrebe ni sada vjeruj mi a i tebi i njoj ce biti dosta lakse.



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 14:47:32   
emma.L
Nije istina da će sve bebe odbiti dojenje nakon flašice. Ja odavno izdajam i stavljam mlijeko u zamrzivač, jer uskoro moram na posao. Prvi put sam joj ja dala flašicu, da vidim kako ide, i bilo je ok, ali je na kraju tako slatko završila sa sikom :-). Drugi put je dao tata i opet je bilo ok, ali se ne može porediti sa sikom. Sad je često ostavimo sa nanom i flašicom i nema problema nikakvih. Dakle, mlijeko odmrznem preko noći u hladnjaku, zagrije se u vreloj vodi i ona to smlati bez problema, ali se uvijek obraduje mami, pile malo :-).

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 15:27:30   
Amrino
Ne mora znaciti da ce beba odmah odbiti siku, ne mora znaciti da ce imati ikakvih problema ali veeelika vecina poteskoca s dojenjem lezi u upotrebi flasice ili dude varalice. Ti problemi se toliko i ne primjete na pocetku koliko poslije a narocito u produzenom dojenju (nakon godinu dana).

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 17:09:48   
teta berta
Amrino, pokušala jesam, sto puta, ali beba samo okreće glavu, nije ni čudo kad su je u bolnici hranili sa bočicom na tri rupice. Sada samo okreće glavu, ne reagira uopće ni kada mlijeko curi, a ja ne želim niti "mučiti" niti izgladnjivati. I da izvinu mame dojilje već mi pomalo idu na živce te priče o povezanosti preko dojke... Slažem se da neka povezanost postoji, ali govori se o tome na takav način da se mi koje ne dojimo osjećamo nekako manje vrijednima i na neki način "ispod" mama koje doje. A to nije istina! Bože dragi, kao da je ta bočica stedstvo zlostavljanja, najveći neprijatelj, a zapravo je samo jedan od načina kako prehraniti bebu... I za mene je jednako vrijedna kao i sika. ne slažem se s tim da samo 2% žena zaista ne može dojiti svoje bebe. Nitko ne može znati kakve probleme ima onaj drugi i nitko nikoga ni zbog čega, a posebno zbog načina na koji hrani bebu nema pravo napadati ni osuđivati. I ne bih se složila s tobom da izdajanje u mom slučaju nema smisla. Možda želiš reći da je mlijeko koje beba doji kvalitetnije od istog tog mlijeka koje dobije na bočicu. Oprosti, ali meni to nema smisla. Ako imam poteškoće s dojenjem to znači da nema smisla što izdajam mlijeko i dajem ga bebi hmuser posted image  Meni je bitno da mi beba dobiva ta tri obroka moga mlijeka, pa i na bočicu. I ne može me ama baš nitko uvjeriti da je ono dijete koje doji povezanije sa svojom majkom nego moja beba sa mnom ili mnoge bebe koje ne doje sa svojim majkama. Ima i milion drugih načina povezivanja i davanja ljubavi, ima ih zapravo bezbroj.
MM ima dva brata od kojih je samo najmlađi dojio i to pune dvije godine i ne moze me nitko ubjediti da je on povezaniji sa svojom majkom nego ova dva... I također ova dva koja nisu dojila su puno otpornija nego on, ne moze ga mašiti nijedna gripa i viroza, dok mm i njegov stariji brat ne pamtim kad su bili bolesni hB. Nemam ništa protiv dojenja naprotiv, samo želim reći da ima i ovakvih primjera koji nisu izmišljeni nego su zaista istina. Zapravo želim reći da i one bebe koje nisu dojene su zdrave i napredne bebe...  Malo skrenuh s teme, štp se tiče izdajanja radit ću to dok god bude mlijeka i nitko me ne može ubjediti da to nema smisla. Živjela i sika i Bočica/flašica...

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 19:45:02   
haidy
IZVORNA PORUKA: teta berta

Amrino, pokušala jesam, sto puta, ali beba samo okreće glavu, nije ni čudo kad su je u bolnici hranili sa bočicom na tri rupice. Sada samo okreće glavu, ne reagira uopće ni kada mlijeko curi, a ja ne želim niti "mučiti" niti izgladnjivati. I da izvinu mame dojilje već mi pomalo idu na živce te priče o povezanosti preko dojke... Slažem se da neka povezanost postoji, ali govori se o tome na takav način da se mi koje ne dojimo osjećamo nekako manje vrijednima i na neki način "ispod" mama koje doje. A to nije istina! Bože dragi, kao da je ta bočica stedstvo zlostavljanja, najveći neprijatelj, a zapravo je samo jedan od načina kako prehraniti bebu... I za mene je jednako vrijedna kao i sika. ne slažem se s tim da samo 2% žena zaista ne može dojiti svoje bebe. Nitko ne može znati kakve probleme ima onaj drugi i nitko nikoga ni zbog čega, a posebno zbog načina na koji hrani bebu nema pravo napadati ni osuđivati. I ne bih se složila s tobom da izdajanje u mom slučaju nema smisla. Možda želiš reći da je mlijeko koje beba doji kvalitetnije od istog tog mlijeka koje dobije na bočicu. Oprosti, ali meni to nema smisla. Ako imam poteškoće s dojenjem to znači da nema smisla što izdajam mlijeko i dajem ga bebi hmuser posted image  Meni je bitno da mi beba dobiva ta tri obroka moga mlijeka, pa i na bočicu. I ne može me ama baš nitko uvjeriti da je ono dijete koje doji povezanije sa svojom majkom nego moja beba sa mnom ili mnoge bebe koje ne doje sa svojim majkama. Ima i milion drugih načina povezivanja i davanja ljubavi, ima ih zapravo bezbroj.
MM ima dva brata od kojih je samo najmlađi dojio i to pune dvije godine i ne moze me nitko ubjediti da je on povezaniji sa svojom majkom nego ova dva... I također ova dva koja nisu dojila su puno otpornija nego on, ne moze ga mašiti nijedna gripa i viroza, dok mm i njegov stariji brat ne pamtim kad su bili bolesni hB. Nemam ništa protiv dojenja naprotiv, samo želim reći da ima i ovakvih primjera koji nisu izmišljeni nego su zaista istina. Zapravo želim reći da i one bebe koje nisu dojene su zdrave i napredne bebe...  Malo skrenuh s teme, štp se tiče izdajanja radit ću to dok god bude mlijeka i nitko me ne može ubjediti da to nema smisla. Živjela i sika i Bočica/flašica...

user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 20:18:58   
teta berta
hvala

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: mame "izdajalice"
13.2.2009 21:49:07   
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: teta berta

Amrino, pokušala jesam, sto puta, ali beba samo okreće glavu, nije ni čudo kad su je u bolnici hranili sa bočicom na tri rupice. Sada samo okreće glavu, ne reagira uopće ni kada mlijeko curi, a ja ne želim niti "mučiti" niti izgladnjivati. I da izvinu mame dojilje već mi pomalo idu na živce te priče o povezanosti preko dojke... Slažem se da neka povezanost postoji, ali govori se o tome na takav način da se mi koje ne dojimo osjećamo nekako manje vrijednima i na neki način "ispod" mama koje doje. A to nije istina! Bože dragi, kao da je ta bočica stedstvo zlostavljanja, najveći neprijatelj, a zapravo je samo jedan od načina kako prehraniti bebu... I za mene je jednako vrijedna kao i sika. ne slažem se s tim da samo 2% žena zaista ne može dojiti svoje bebe. Nitko ne može znati kakve probleme ima onaj drugi i nitko nikoga ni zbog čega, a posebno zbog načina na koji hrani bebu nema pravo napadati ni osuđivati. I ne bih se složila s tobom da izdajanje u mom slučaju nema smisla. Možda želiš reći da je mlijeko koje beba doji kvalitetnije od istog tog mlijeka koje dobije na bočicu. Oprosti, ali meni to nema smisla. Ako imam poteškoće s dojenjem to znači da nema smisla što izdajam mlijeko i dajem ga bebi hmuser posted image  Meni je bitno da mi beba dobiva ta tri obroka moga mlijeka, pa i na bočicu. I ne može me ama baš nitko uvjeriti da je ono dijete koje doji povezanije sa svojom majkom nego moja beba sa mnom ili mnoge bebe koje ne doje sa svojim majkama. Ima i milion drugih načina povezivanja i davanja ljubavi, ima ih zapravo bezbroj.
MM ima dva brata od kojih je samo najmlađi dojio i to pune dvije godine i ne moze me nitko ubjediti da je on povezaniji sa svojom majkom nego ova dva... I također ova dva koja nisu dojila su puno otpornija nego on, ne moze ga mašiti nijedna gripa i viroza, dok mm i njegov stariji brat ne pamtim kad su bili bolesni hB. Nemam ništa protiv dojenja naprotiv, samo želim reći da ima i ovakvih primjera koji nisu izmišljeni nego su zaista istina. Zapravo želim reći da i one bebe koje nisu dojene su zdrave i napredne bebe...  Malo skrenuh s teme, štp se tiče izdajanja radit ću to dok god bude mlijeka i nitko me ne može ubjediti da to nema smisla. Živjela i sika i Bočica/flašica...


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 0:08:46   
aloa
Svako ima pravo odluciti sta misli da je njegovo dijete najbolje u datom momentu. Ja sam se grozila kad su me pojedini uvazeni pedijatri pitali zasto ne dojim? Pa mislila sam se u sebi da ste mi omogucili da lezim sa svojom bebicom u bolnici mozda sam je i mogla uspjeti dojiti... Citav prvi mjesec smo bile fizicki odvojene (izuzev sto sam ja visila na pedijatriji dok mi sestra ne kaze, vase je vrijeme isteklo...). A po meni je taj prvi mjesec kljucan za uspostavu dojenja. To je vrijeme uhodavanja, privikavanja, hvatanja ritma... A ja ko fol imam termin za dojenje, ja dodjem, malena spava, ja imam cirka pola sata da budem sa njom, moram je ostaviti a ona se tad probudi. I onda joj uvale flasicu sa tri ogromne rupe, znale su joj samo staviti u krevetic flasicu i ona sama popije. Nije do sestara, svaka njima cast, po jedna ide na 10, 11...znalo je biti i 15 beba u jednoj maloj prostoriji. Nego je sistem takav, fuj. Hocu da kazem da kad sam rodila Niku sam bila ubijedjena da cu je samo dojiti a ispalo je kako je ispalo i nametnula mi se situacija izdajanje, izdajanje i vjecno izdajanje....Nikome to ne bih pozelila...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 1:03:20   
triplemama
teta berta to i jeste vaš problem što su je u bolnici hranili da joj je lilo ko iz kabla pa se beba i naučila
aloa ostaviti bebu u bolnici bez majke 3 mjeseca c c c nikakvo čudo da niste uspijeli

Ja sam sa Emirom zaglavila u bolnici kada je imao 1 mj i bili smo na neonatologiji i tu su tako podržavali dojenje da im se od srca zahvaljujem. Tada je u bolnici bila majka koja je svoju bebu rodila jaaako rano pa je tu provala više od 3 mjeseca sa svojom bebom (iako ima još 2 djece kod kuće) poslije nekoliko operacija i oporavka djeteta otpuštena je kući i beba još doji user posted image
A što se tiče flašica u bolnici sve su sa ogromnom rupom i stare bog sami zna koliko user posted image

Skoro nam je Dr. dala uputnicu za bolnicu jer je Emir imao prliv sa sukrvicom i iako ima 14 mj dala je uputnicu i meni jer on još doji.

Neonatologija Tuzla je 100 % prodojeća i tamo su sve mame sa bebama i inače sva pedijatrija u Tuzli user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 1:08:09   
MELLI
IZVORNA PORUKA: teta berta

Amrino, pokušala jesam, sto puta, ali beba samo okreće glavu, nije ni čudo kad su je u bolnici hranili sa bočicom na tri rupice. Sada samo okreće glavu, ne reagira uopće ni kada mlijeko curi, a ja ne želim niti "mučiti" niti izgladnjivati. I da izvinu mame dojilje već mi pomalo idu na živce te priče o povezanosti preko dojke... Slažem se da neka povezanost postoji, ali govori se o tome na takav način da se mi koje ne dojimo osjećamo nekako manje vrijednima i na neki način "ispod" mama koje doje. A to nije istina! Bože dragi, kao da je ta bočica stedstvo zlostavljanja, najveći neprijatelj, a zapravo je samo jedan od načina kako prehraniti bebu... I za mene je jednako vrijedna kao i sika. ne slažem se s tim da samo 2% žena zaista ne može dojiti svoje bebe. Nitko ne može znati kakve probleme ima onaj drugi i nitko nikoga ni zbog čega, a posebno zbog načina na koji hrani bebu nema pravo napadati ni osuđivati. I ne bih se složila s tobom da izdajanje u mom slučaju nema smisla. Možda želiš reći da je mlijeko koje beba doji kvalitetnije od istog tog mlijeka koje dobije na bočicu. Oprosti, ali meni to nema smisla. Ako imam poteškoće s dojenjem to znači da nema smisla što izdajam mlijeko i dajem ga bebi hmuser posted image  Meni je bitno da mi beba dobiva ta tri obroka moga mlijeka, pa i na bočicu. I ne može me ama baš nitko uvjeriti da je ono dijete koje doji povezanije sa svojom majkom nego moja beba sa mnom ili mnoge bebe koje ne doje sa svojim majkama. Ima i milion drugih načina povezivanja i davanja ljubavi, ima ih zapravo bezbroj.
MM ima dva brata od kojih je samo najmlađi dojio i to pune dvije godine i ne moze me nitko ubjediti da je on povezaniji sa svojom majkom nego ova dva... I također ova dva koja nisu dojila su puno otpornija nego on, ne moze ga mašiti nijedna gripa i viroza, dok mm i njegov stariji brat ne pamtim kad su bili bolesni hB. Nemam ništa protiv dojenja naprotiv, samo želim reći da ima i ovakvih primjera koji nisu izmišljeni nego su zaista istina. Zapravo želim reći da i one bebe koje nisu dojene su zdrave i napredne bebe...  Malo skrenuh s teme, štp se tiče izdajanja radit ću to dok god bude mlijeka i nitko me ne može ubjediti da to nema smisla. Živjela i sika i Bočica/flašica...

Teta Berta prije svega svaka ti čast što se trudiš da na takav način hraniš bebu.Mogu samo da zamislim koliko ti je naporno i teško i koliko vremena ti oduzima.
Složiću se sa nekim tvojim stavovima,ali ne bih se složila da te je neko napao i osuđivao.Amrino ti je čak ponudila pomoć ako želiš. Ja nisam njen post doživjela kao provokaciju ili napad.Ako griješim, unaprijed izvini.user posted image
Mislim da način na koji neko hrani svoje dijete nije jedini pokazatelj dobrog majčinstva.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 14:49:45   
teta berta
nim njen post shvatila kao uvredu... samo mi je malo zasmetalo to u vezi izdajanja kako ono nema smisla. a naravno da način hranjenja nije jedini pokazatelj ljubavi i sama sam rekla da ih ima bezbroj...

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 15:20:23   
S.mama
Na veliku zalost moj bebac se odhranio na spricu,a kasnije na flasicu...On nije mogao dojiti i veliku muku smo mucili u bolnici su ga poceli hraniti na spricu...Jako je tesko ne osjetiti kakav je osjecaj dojenja i sve bih dala na svijetu da je mogao....Tako sam ga tri mjeseca hranila na spricu dok nije malo ojacao,nakon toga uz veliku muku naucila sam ga na flasicu,s tim da sam uzimala cuclu za djecu od dvije godine jer je otvor veci i mlijeko samo izlazi,on je samo gutao...
Ja bih preporucila svakoj mami koja nema problema sa dojenjem,a moze dojiti da i sebi i bebi pruzi to zadovoljstvo...
A nemam nista protiv izdajanja i sama sam to cinila,nije bitno kako,vazno je samo da bebica dobija majcino mlijeko,jer po meni ne postoji zamjena za to...

< Poruku je uredio S.mama -- 15.2.2009 15:23:01 >

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 15:37:25   
Ilhana RR
kakva je to sprica sa kojom daju bebi hranu u bolnici? jel ko obicna sprica za vakcinu ili?

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 15:40:39   
S.mama
Ma obicna,samo velika...

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 15:43:38   
Anoniman
divim se majkama koje samo da bi svojoj bebi dale svoje mlijeko rade "dupli posao", jer nije ni to lahko...

(odgovor članu S.mama)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 15:47:15   
Ilhana RR
aha... i mojoj maloj su davali i sa spricom i sa soljicom za dojenje (tako se ovde zove)

user posted image

ali kad je moje mlijeko pocelo onda su mi pomagali na taj nacin da stave bebina usta na bradavicu mi i onda sa spricom po bradavici ali na taj nacin da curi i Lamiji u usta... tako da je kasnije se odvikla od sprice... i dojila normalno... prve dvije sedmice sam znala da "izmuzem" mlijeko u onu lasticnu bradavicu da bih ona odma potegla... kad je fino naucila da doji onda joj nista nije trebalo osim plasticne bradavice...


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 16:51:55   
bezelye
Ih, kod nas je bilo svega. Prvo je djecak dojio ali dobivao jako malo mlijeka, tako da je jako puno izgubio na tezini. Roden sa 3330, smrsao na 2920. Vise od 10% koliko se tolerise. I naravno, ljekar nam je ukljucio Aptamil 3x na dan. Bila sam ocajna, zeljela sam da moj djecak doji. Bilo me je strah da ce odbaciti siku user posted image Svaki puta kada ga stavim da doji bila je patnja za oboje. Vristi, koci se...
Pumpica i izvlacenje mlijeka, silikonske kapice za zastitu bradavica, sve moguce fazone sam isprobala samo da ostanemo na dojenju. Sa velikom mukom sam ga vratila na siku, ali jos uvijek nije bilo dovoljno mlijeka. Aptamil po potrebi... Kad god moje mlijeko nije dovoljno. I hB, uspjeli smo. Nije birao izmedju flasice i sike. I nema veze sta je u flasici, moje mlijeko ili Aptamil. Vremenom sam se pomirila sa cinjenicom da bez Aptamila ne ide, barem 1x dnevno. To nam je i dalo priliku da bebu mozemo ostaviti kod mame ili svekrve par sati. Kako sam ja bila opustenija tako je i mlijeka bilo sve vise.
Dosli smo u situaciju da koristimo Aptamil samo uvece prije spavanja. Super!
Sa napunjenih 6 mjeseci poceli smo polako sa dohranom.
Kada je napunio 7 mjeseci odbaico je FLASICU! user posted image Jednostavno vise nije htio da otvori usta kada vidi onaj silikon. Samo sika i kasika user posted image Hvala Bogu! Sada je lud za sikom user posted image

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 16:59:14   
S.mama
user posted image user posted image user posted image  Svaka cast

(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 17:53:03   
bezelye
Ah, da, zaboravila sam da napomenem da su komentari tipa "iskljucivo dojenje" jako bolni za majke koje imaju poteskoca sa dojenjem. Puno sam citala i pokusavala da pomognem sebi i svojoj bebi, da nekako povecam kolicinu mlijeka, upijala sam sve informacije do kojih sam dosla, ali su me ovakvi i slicni komentari ubijali. Kao da ja kao majka manje vrijedim. I kako onda da imam dovoljno mlijeka, kada sam svaki puta kada bebu stavim na prsa bila u strahu hoce li mu biti dovoljno user posted image A znamo koliko je bitna psiha majke za normalno dojenje.
Jednostavno, majke koje su imale srecu da od pocetka normalno doje ne mogu shvatiti kroz sta mi prolazimo. Kako kazu nasi stari "sit gladnom ne vjeruje".
Samo budite uporne! Isplati se!

Shee - zaista je izdajanje dupli posao, vrlo cesto i trostruki. Moras izvuci mlijeko (ukljucujuci pranje sve potrebne opreme), pa onda kad dodje vrijeme za hranjenje ugrijati mlijeko i tek onda dati bebi (i opet pranje flasice). Super je kad se moze odmah nakon izdajanja mlijeko dati bebi. Ali nije bas uvijek slucaj. A da ne spominjem kako je beba nervozna dok ceka da ti ugrijes mlijeko user posted image   Uh, kad se sjetim...

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: mame "izdajalice"
15.2.2009 18:59:18   
pitalica
Pozdrav forumašicama i mamama dragim.Evo da se i ja nadovežem na ovu temu.U trudnoći sam samo molila Boga da dojim i spremala se na to,nisam kupila ni jednu flašicu,pripremila jastuk,grudnjak,tampone za grudi,ma sve za dojenje.Ella se rodila ranije,bila u inkubatoru,pa požutila,i kad su mi je nekad donijeli na dojenje,sve joj je osim sise bilo interesantnouser posted image user posted image user posted image user posted image Kad smo došli kući (a nemamo flašicu nijednu )ja se slomila da ona počne da doji,ali ona skroz nezainteresirana.Tad sam počela da se izdajam,puna dva mjeseca sam se samo izdajala i onda mi je počelo nestajati mlijeka.Elli će za koji dan puna 3 mjeseca i sad jede samo aptamil jer mlijeka nema više.Ponosna sam na samu sebe jer sam toliko uspjela održati mlijeko bez obzira na bol u grudima i duplo više posla.Ella i ja smo nekako posebno povezane,bez obzira na to što ona od rođenja skoro jede na flašicu i nije beba koja doji.Poštujem i cijenim sve dojilje,ali za mene je najbitnije da je ona sita i da znam da sam dala sve od sebe da bi bar i na kratko pila moje mlijeko.Bolje išta nego ništauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Respect majkama koje se odluče za izdajanje jer je zaistaaaaaaaaaaaaaa napornouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *