|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "bijelo pranje"
29.2.2008 11:01:40   
mukica
haj zene ja stvarno neznam sta je s ovim dr. meni je moja strogo naglasila da se uvin caj nesmije piti u trudnoci.user posted image Brusnica da ali uva ne.
U prosloj trudnoci sam imala puno vise bjelog pranja koje je imalo uzasan miris, a sad i ne smrdi toliko ali se zna desiti da bude sluzavo par dana pa se povuce par dana pa onda jovo na novo.
U prosli cetvrtak sam bila kod svoje dr u klarusu i kazem joj da se opet pojacalo b.p. i da je sluzavo ona mi je odmah izvadila bris i kaze nema bakterija  ali mi je ipak dala kanesten vaginalete ali ne svaku noc nego svako drugu da se kao  iscisti jer su one jake. Mislim  da su ove vag. pravo odvratne .Ja kad je navece stavim meni sutra do podne dole bude sve zuto fuj...
Alaj sam se raspricala ............user posted image

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: "bijelo pranje"
29.2.2008 11:04:26   
Emina*
Mukice,ja sam isto koristila canesten vaginalete,ali na pocetku trudnoce..
Mora biti dole fuj, hihihi, jer se vaginaleta topi i na taj nacin oblaze sluznicu i ujedno i cisti kanal...
Ti samo mijenjaj gacice, i obavezno pamucne bez ikakvih dnevnih ulozaka...
U kojem si  mjesecu???


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: "bijelo pranje"
29.2.2008 18:56:47   
haidy
Kod mene je to bijelo pranje bas cudno, ako je uopste bijelo pranje, nije ni bijelo, ni gusto, ni zuto, vec je nekako vodenasto, ves mi bude mokar i smrdiuser posted image user posted image Nije nesto preterano, ali opet dovoljno da mi bude nekad neprijatno. Grozno mi je na poslu jer se ne mogu presvuci i osvjeziti, pa ponekad samo da mi je kuci doci. Inace, imam bakterije, pa mi je doktor rekao da pijem brusnicu. Pa ne znam da li to moze imati veze sa bakterijama. Inace sam ranije imala gljivice, e to je tek bilo strasno, ali sam ih hvala Bogu izljecila.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: "bijelo pranje"
29.2.2008 22:04:58   
mukica
haj eminice ja sam ti danas usla u 18 nedjelju tj. cetiri ipo mjeseca.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: "bijelo pranje"
29.2.2008 22:33:12   
Emina*
Mukice,meni se javio negdje oko drugog ili treceg mjeseca, slicno kao i tebi...
E tada sam ja uradila papa test i vaginalni bris mi je uzela,pa sam dobila te canesten vaginalete,jer su mi nalazi pokazivali gljivice...  Vidim i kod tebe je slicna situacija..
Slobodno,a mozes i svoju dr pitati, uzmi caj od brusnice pa pij, i onda ces cesce i mokriti,pa ce se to brze ocistiti..
Ja ti zelim da ti to sto brze prodje i da ne bude vise "fujj" hihhih
Salim se... Uzivaj u trudnoci


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: "bijelo pranje"
26.9.2008 11:40:09   
Mirnicaaaaa
hahahauser posted image

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: "bijelo pranje"
26.9.2008 12:27:09   
tresnjicaaa
Ja sam u prvoj trudnoci imala ogromne kolicine bijelog pranja. I bas sto neko kaze uzimala sam canesten i nekoliko dana poslije ok i onda opet. Meni je dok rekao za proslu trudnocu da ako imam odnose i ako muz svrsi u rodnicu onda treba i on da uzima canesten tablete. Znaci moguce je da ako se ti lijecis a muz ne lijeci da on prenposi na tebe gljivice.Ali meni nista nije pomagalo. Za divno cudo u ovoj trudnoci uopste nemam bijelog pranja. Nekada ima malo ali toliko malo da nije ni uporedivo sa onim sto  sam imala prvi put. Hvala bogu do sada sam uzivala sto se toga tice, nadam se da ce ostati tako do kraja trudnoce.

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: "bijelo pranje"
1.10.2008 22:31:49   
baklavica
kod mene je isto bijelo pranje normalna pojava, koristila sam kanesten vaginalete na pocetku trudnoce jer sam tad preventivno radila papa test i otkrili su mi kandidu, nakon koristenja vaginaleta prestalo i b pranje al se skoro opet pojavilo. Uskoro cu opet raditi test a gyn.mi je rekla da prije nego uradimo opet trebam jos jednu kutijicu vag.kanestena potrositi da vidimo da li reaguju na to ako ne tretiranje tek nakon poroda. A sto se tice caja od persuna i uve, oni su kao zabranjeni  cisto zbog toga sto tjeraju na cesto izmokravanje a na taj nacin se moze brze i dehidrirati, bubrezi su optereceniji i sl. tako su bar meni rekli. Brusnica s druge strane ima neke sastojke koji djeluju protuupalno a na poticu izmokravanje.

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: "bijelo pranje"
4.11.2008 16:25:08   
mnn
ja imam bjelo pranje isto, nekad mi je bilo obilnije ali sad kad sam ušla u 4mjesec imam malo.ali imam neki miris čudan, sve mi miriše čudno...to je normalno kod nas trudnica.user posted image

(odgovor članu baklavica)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: "bijelo pranje"
4.11.2008 17:19:15   
belkisao
skoro sam slusala o prvom velikom istrazivanju o sigurnosti brusnice u trudnoci koje apsolutno potvrdjuje da nema nikakve opasnosti ni za majku ni za dijete.
ja inace ne pijem nikakve tablete, cak mi doktorica i ne preporucuje i ne pise recept jer zna da se iskljucivo lijecim prirodnim pripravcima, a sto se tice mog iskustva sa brusnicom, ono je slijedece:
od kad sam pocela dobivati menstruaciju, tad su pocele moje muke sa bijelim pranjem i raznim infekcijama.
kao mala imala sam e coli, pa se i ona vracala povremeno, kao i masu nekih drugim bestijica. user posted image sve dok sam koristila vaginalete i tablete koje mi je doc propisivala apsolutno nista nije pomagalo, dok nisam pocela piti iskljucivo i samo brusnicu. svaki dan najmanje po litar soka pripremljenog na slijedeci nacin: dvije pune sake susene ciste brusnice (neko je rekao "ona gnjacava"user posted image ) kuhati u dva litra vode (ne koristiti vodu sa cesme, nego iskljucivo nehlorisanu, flasiranu vodu) kuhati sve dok ne dobijete neprozirni crveni sok(sto gusci to bolji)i dok ne uvri na litar. ukoliko voda uvri na manje od litar dodati jos( nije problem kuhati dugo). uz to konstantno piti sto vise tecnosti i potpuno izbaciti secer iz ishrane, jer se bakterije i gljivice hrane secerom.(znam da je ona brusnica s cokoladom super, ali mozete zaboraviti na nju) problemi obicno prestanu za maximalno 7 dana, ali je potrebno i poslije nastaviti sa konzumiranjem ovog soka. (ja pijem obicnu solju, jednom sedmicno) nikad vise nisam imala nikakvih problema, a pila sam i u trudnoci, koja je prosla bez bijelog pranja i infekcija. nadam se da ce, ako Bog da, i vama pomoci. user posted image

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: "bijelo pranje"
5.11.2008 12:09:53   
sanjarka
ja nikad ne bih mogla izbaciti secer i slatko iz ishraneuser posted image

(odgovor članu belkisao)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: "bijelo pranje"
5.11.2008 21:11:22   
malaaaa
Bijelo pranje je bas bas dosadno imala sam ga prije ali sada kako sam trudna imam skroz puno pogotovo pred kraj je obilnouser posted image sve se bojim kad pukne vodenjak da necu razlikovati gacice su mi non stop mokre..zato nosim dnevne uloske ali haman djabe..user posted image dole uvijek mokrouser posted image

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: "bijelo pranje"
7.11.2008 8:28:52   
emma.L
Imam i inace jako bijelo pranje, a pogotovo je bilo pojacano pred porod. Zadnji mjesec 2 puta koristila Canesten 3 vaginalete i opet otisla na porod sa tim odvratnim iscjetkom. Eh sad, iako sam dobila samo dva koncica (minimalno pucanje), tu je bilo uboda i uboda prilikom sivanja i bilo je neugodno. Babica me je pitala za bijelo pranje- naime, od njega je tkivo razmeksano i kako god je dr pokusavao da uhvati i zategne, tkivo je pucalo (rasipalo se- tako je babica rekla), pa je na kraju ispalo malo zategnuto, ali su ipak bila dva koncica. A bebici su oci malo bile nastradale sa krmeljima, ali smo to sredili kamilicom nakon 10-ak dana.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: "bijelo pranje"
7.11.2008 16:12:57   
melissad
uhh,bas si me sad bacila u razmisljanje,u vezi bebinih okicauser posted image user posted image , jer i ja imam to bjelo pranje i ima neki cudan miris, moram dva puta dnevno ves menjati i pri tom se moram svaki put oprati ,da prostis, posle urniranja. Ali sacekacu jos ovo malo pa cu posle porodjaja pokusati da eleminisem cajevima, jer ne smem da rizikujem , da sad svasta koristim.

_____________________________

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: "bijelo pranje"
7.11.2008 21:38:10   
dinciii
ja imam isto pojacan sekret,al do sada nisam nikako koristila vaginalete nego candibene kremu jer me pocne nekad svrbit pa tad se mazem da me prodje....nekako vaginalete nisam ni pomisljala da koristim u trudnoci....a i prije trudnoce mi se nekad pojavljivao,al ovaj je jaci...uh 9 mjeseci nemas menstruaciju al opet imas ovaj sekret pa isto ti dodje user posted image

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008


(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: "bijelo pranje"
8.11.2008 15:55:48   
emma.L
Ja nisam imala problema sa neugodnim mirisom ili svrabom, srecom (bar nesto da sam propustilauser posted image ). A ove vaginalete izgleda svi lijecnici preporucuju u zadnjem mjesecu, upravo radi tog prolaska bebe kroz kanal, tj. da se sve procisti i da beba nesto ne pokupi. E sad, nisam pametna, ili nije pomoglo, ili je pomoglo jer je moglo biti i gore, tko zna?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: "bijelo pranje"
17.1.2009 17:45:35   
Kenana
zdravo.ja sam nova na forumu u 14 sam sedmici trudnoce i imam vec danima povecano bjelo pranje al dosad je bilo bjelo ali danas mi se pojavilo na dnevnom ulosku zuto smede pa sam se pravo uspanicila.otisla sam do doktora on mi je uzeo uzorke sekreta al kaze da je sve uredu .beba je dobro.dali je neko od vas imao ovakvih problema.hvala unaprijed.

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: "bijelo pranje"
17.1.2009 18:18:30   
Ella_H
Helo trudnice....Melissad neznam zasto da prostimo meni je normala da se peres poslije svake nuzde bez obzira na religiju itd...Cesto pranje toplom vodom samo i brusnica su zakon a malo ga ipak mora biti jer ipak
nemam mens... tjekom tih 9 mjeseci al da je dosadno jeste...

(odgovor članu Kenana)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: "bijelo pranje"
17.1.2009 18:38:04   
mnn
imam ga i ja pa se stalno perem...malo se obrišem sa higijenskim maramicama, a navečer se tuširam sa gelom za intimnu njegu od cerrfria...imam i njihove dnevne uloške...super su...jer bi inače mjenjala rublje svakih 5 minuta...

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: "bijelo pranje"
17.1.2009 18:43:34   
Kenana
hvala puno na odgovorima .ja se hvala Bogu dobro osjecam.nasa beba akobogda dolazi 22.7.2009, a do tada valja jos cekati

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: "bijelo pranje"
17.1.2009 19:25:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ella_H

Helo trudnice....Melissad neznam zasto da prostimo meni je normala da se peres poslije svake nuzde bez obzira na religiju itd...Cesto pranje toplom vodom samo i brusnica su zakon a malo ga ipak mora biti jer ipak
nemam mens... tjekom tih 9 mjeseci al da je dosadno jeste...


De se malo bolje raspitaj...ako nista prosurfaj!!! normalno se prati do dva puta na dan.....sve preko toga moze da narusi normalnu ph vrijednost i onda stvarno imas problem...mi svi u organizmu imamo bakterije i to su dobre bakterije koje ne trebamo unistavati...jedino ako se uspostavi da su nas napale "zloceste" bakterije e onda se uzimaju antibiotici sto je opet mac s dvije ostrice jer ti antibiotici ubijaju i one dobre bakterije koje su nam potrebne... Ako zena ima problem s pretjeranim bijelim pranjem treba da se obrati ljekaru koji ce joj uzeti bris i po tome odrediti terapiju, ali pranje poslije svake male nuzde ...to mislim da nije dobro

(odgovor članu Ella_H)
  Neposredna veza do poruke: 46
   RE: "bijelo pranje"
17.1.2009 21:58:07   
Ella_H
Dadada razumijem te i slazem se s tobom, ali opet ne nameChem strucno medicinsko znanje ovdje jer ipak sam med.sestra i  InshAllah radim na skolovanju konstantno pa dokle doguram,  s obzirom na djete trudnocu itd, znam o cemu pricam a ovdje najvise ako dam savjet je kao zensko bice tako da mi razna surfanja nisu potrebna za sad a u svakom slucaju zenske bolesti sve preporucujem prvo savjetovanje s ljekarom i hiljadu ljudi hiljadu cudi....Ali opet kazem da topla voda nece unistiti korisne bakterije i jednostavno mozemo se mi prskati sa hiljadu higijenskih zenskih preparata ali najeftinije i najefikasnije su topla voda eventualno i kamilica, a za infekcije strucni savjet ljekara.....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: "bijelo pranje"
18.1.2009 13:26:57   
HannaS
Mislim da je taj sekret sasvim normalan u trudnoci i to nije bijelo pranje..Samo se moras vise puta na dan prat i to pranje ne bi trebalo bit stetno.Ja koristim dnevne uloske,jer,kao sto kaze mnn,morala bih svakih 5 min mijenjat ves.Nema sanse da izdrzim dan a da se ne perem danas.Eto Kenana,nemas razloga da se brines.

_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: "bijelo pranje"
2.2.2009 11:26:20   
andddy
Meni je danas doktor uzeo Briis i odma nalaz uradio propiso mi je vaginalete ujutru i navece po jednu Neo- Penotran se zovu a trudna sam 32 nedelje ....

Inace mi je dao savjet da uzmem caj od kamilice ili obicne vode mlake i da ubacim sode bikarbone kasikicu dvije i da se lagano ispirem stim ...

eto pa da podjelim svoje iskustvo i sa vama .. pozdrav

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: "bijelo pranje"
2.2.2009 11:51:26   
taze_mlada
ja sam i prije imala problema sa pojacanim bijelim pranjem tj sto neko prije rece od kada sam dobila menstruaciju deveram s tim a pogotovo kako godine prolaze.... (dobila sam sa 11,5 god)....elem, prosli mjesec mi je dok propisao vaginalete ali meni se cini da i nije bas nesto proslo s njima, a onda me je znao nekad deverati i svrab...inace i prije trudnoce ima vec jedno 2 godine se svako jutro cisto vodom operem, bez sapuna i sl.....jedino mi je malo nezgopdno procijeniti koliko je ovaj iscjedak "moj" jer trosim utrogestan....ali dok je ipak uzeo bris pa evo cekam rezultate pa sam sva malo nervozna oko toga....a sve kazem sebi- dont sekirli, za sve ima lijeka....user posted image

(odgovor članu andddy)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *