|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikulometrija
6.3.2011 12:34:41   
regi
obzirom da ja imam iskustva sa mehmedbasicem,reci cu ovo: ja sam ICSI radila u ceskoj,on radio folikulometrije(dakle,govorim o situaciji kad on radi folikulometrije,a postupak ne radis kod njega,nego negdje drugo) i to mi je naplatio 150 ili 200km,ne sjecam se vise.
broj folikulometrija nije odreden,to odreduje on sam,ili klinika u kojoj radis postupak,ako ona odrduje i stimulaciju(dakle,M odradi folikul.,javis u svoju kliniku,oni kazu,recimo,sutra 3 gonala i za 2 dana ponovo folikulometrija)

kod mehmedbasica je meni bio problem sto me naruci u 17 h,recimo,kad dodem puna cekaonica i koga god pitam kad je narucen,svi u 17:) i onda cekam po 2 h da me pregleda 5 min i na papiric napise velicinu folikula.
posebna je prica sto ih niej dobro mjerio,pa sam zavrsila sa prerano datom stopericom,i u ceskoj na punkciji sa samo 1 folikulom od 20 mm( a dan prije mehmedbasic ih nabrojao 9 samo na desnom jajniku,a tek tad mi sapstio da lijevi jajnik kaska i d aod njega nema nista,da nije na vrijeme povecao stimulaciju itd,itd)


_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 14:17:10   
LEKO
Hej drage moje.. Ja sam bila na folikulometriji ali su mali folikuli.. 10-12 mm. A endometrij 13 mm. Svi kazu da ti folikuli trebaju biti 23 najvise, a meni medicinska sestra rece da je bitno da ih ima i da pucaju a velicina je ne bitna..

Pila sam klomifene pa sam mislila da ce biti veci a ne 10-12 mm
Inace danas mi je 33 dan MC ali jos nije dosla user posted image  a ocekujem je svakog casa..

Jeste li imale slicnu situaciju kao i ja i ostele user posted image ..

Nadam se i molim dragog Boga da svakog obraduje pa i mene..

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 15:02:01   
ena0002
A koji dan ciklusa si bila na folikulometriji....ta velicina je za negdje 8 ili 10 dc...i jesi li nakon toga opet bila....a endometrij ti je super

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 15:38:45   
LEKO
Bila sam 19 dana MC 17. i 14. dana. M Ciklusa.. svaku put skoro ista velicina..

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 17:01:21   
mala75
ja mislim da ti je to mala veličina folikula i da vjerovatno slabije djeluješ na klomifen, pa će ti vjerovatno tvoj dr. promijeniti terapiju ili možda klomifen pogurati kojim menopurom ili nečim sličnim. kakvi su ti nalazi hormona FSH?

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 21:24:45   
LEKO
Hvala Mala :)
Ne znam za taj FSH to ne znam ni sta je. user posted image . inace samo mi prati te folikule i evo sada mi izmjerila endometrij.. zlo mi je od tih folikula i mjerenja koliki su.. Evo me stomak razvaljuje samo sto mi nije dosla     user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  a i grudi su mi uobicajeno do oblaka.. obicno mi dodje na 28 dan a sad nesto malo kasni u poslejdnja 3 mjeseca sve nesto dodje 33-ci dan :((( Dao Bog da i ne dodje.. sita sam i nje :)

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 21:47:47   
AAvalon
Leko, FSH je Follicle Stimulating Hormone koji stimulise razvoj folikula, zajedno sa LH (Luteinizing Hormone)
inace, obicno se prije pocetka bilo kkve terapije radi hormonalni status, gdje ti provjere FSH, LH i druge hormone (prolaktin, estradiol, progesteron, testosteron i sl.) da se vidi da li je hormonalni status uredan
ako hormoni nisu OK, tesko da ce ciklus valjati. najbolje bi ti bilo da porazgovaras sa svojim ljekarom i vidis da li postoji opcija provjere hormona (to se vadi iz krvi, odredjenih dana ciklusa i nije nikakav problem). a folikulometrije, sta da ti kazem, i meni su dosadile, ali sta cu, to mi je sad svakodnevica user posted image


_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 22:24:37   
LEKO
Ej hvala puno na objasnjenju za taj nalaz.. Ako user posted image  dodje gin. mi je rekla da joj se javim drugi dan user posted image  kako bi mogla reagovati vjerovatno neke tablete ukljuciti i slicno..
Taj nalaz nisam vadila nije mi to trazila mozda ce sada htjeti vaditi taj nalaz. ko zna a ja cu je pitati za to..

Sve sto mi je rekla na ginekoloskom pregledu je da mi je sve uredno da nemam cisti i upala (zahvaljujuci vrkuti, macinoj travi, toplim carapama i slicno)

Sutra je 8. mart. Zelim vam svima sretan 8 mart i da sutra zatrudnite.. od srca Vam to zelim. a meni da ne dodje user posted image  i da mi pokaze user posted image  amin Boze.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 22:35:09   
AAvalon
Leko, otidji na temu o tom ljekovitom bilju... ne bi ga trebala piti dok si na stimulaciji
sretno user posted image


_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Folikulometrija
7.3.2011 22:55:40   
LEKO
user posted image  Evo dosla user posted image  znala sam..

Sad opet cekaj 28 dana i vise da vidim rezultate tj da li da je cekam ili ne..
Hvala na savjetu i ja ne pijem cajeve kad sam pod tom terapijom.. a evo i supruga sam hitno nagovorila da i on ide ljekaru jer samo se ja stresam :(

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Folikulometrija
8.3.2011 9:19:01   
vjestica
leko  ako sma dobro shvatila tebi je dr uključila klomifen bez prethodnih nalaz i tvojih i tmuser posted image
klomifen nije baš bezazlne lijek da se tek tako uključuje, potrebno je prv uraditi kompletnu dijagnostiku neplodnosti - znači TM prvo treba uraditi spermiogram (koja je svrha da se ti krhaš lijekovima ako njemu ne valja nalaz) i ti trebaš uraditi hormone, briseve, papa, prohodnost jajovoda (isto nema svrhe od klomifen ako su neprohodni jajovodi), pa tek onda terapija
i ako nema odogovarajauće reakcije na klomifen (kako kod tebe - mali folikuli) ne možeš očekivati ni ovulaciju , a kamoli trudnoću, i tada se obično uključuje dodatna stimulacija


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Folikulometrija
8.3.2011 11:27:45   
LEKO
VJESTICE :))))) Hej Hvala. ti vec sutra idem kod ginekologinje i trazit cu da mi to ispita te nalaze.. Bas me cudi kako tako ti ljekari mogu svasta i zeznuti tako..

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Folikulometrija
8.3.2011 13:31:41   
mala75
leko, draga,meni nije jasno kako ti je  taj tvoj dr uopšte uključio stimulaciju prije nalaza kako tvojih tako i tvog muža. pa ti se draga možda džaba klomifenišeš ako je možda njegov spermogram upitanuser posted image .i ne kreći ni u kakvu stimulaciju dok ne povadiš sve nalaze i ti i on pa tek onda na terapiju da se ne bi šta zahebalo. Sretan i tebi draga 8.mart i pitaj sve što te zanima ima nas ovdje da izvozimo šta smo sve prošle.

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Folikulometrija
9.3.2011 11:12:35   
LEKO
Drage moje.
Toliko sam sretna sto imam vasu podrsku i sto se ovako mogu ispricati sa vama i podjeliti sa vama te nase zajednicke brigice.

Jutros sam bila kod doktorice gin. ponovno mi je ukljucila Klomifene. Od 5-og do 10 dana MC. Ali sinoc po sreci odem kod mame i sretnem na sijelu jednu takodjer ginekologinju MR. gin. zena mi je "polagala ispit predamnom" 2 sata :) ispitivala sam je o svemu.. Kaze da mi ne mogu nauditi ti Klomifeni.. nisu toliko agresivni.. Rekla mi je da odmah vadim papa i te neke dodatne nalaze.. sve cu to iduce sedmice povaditi. Veli ok je sto ti je to dala jer ona prati mene i moju ovulaciju a MM prati njegov doktor. Postoje razni nacini stimulacije ovulacije a ne samo klomifenom.
MM ce iduce sedmice ici na pretrage obzirom da je imao jaku jaku upalu ali sada je ok i sa bakterijama je ok ali mora otici ponovno iduce hefte.

Sto se tice ovulacije kaze da je to PROZIRNI iscjedjak koji mozemo osjetiti na vesu ali nije nuzno jer ona se desi u stomaku tj razlije.. ali ako izadje na ves to je ona prozirna masa :) a ne bijela gusta to je sekret :) sve sam je pitala.
Folikuli su vodeci i oni se formiraju nakon MCiklusa i trebaju biti ti neki vodeci ako njega nema nema ni trudnoce u tom mjesecu .. svasta nesto eto
Zena polozi ispit kod mene :) heheheheh
Ljubim vas puno sve.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Folikulometrija
9.3.2011 14:46:21   
vjestica
LEKO uz dužno potovanje prema obje doktorice, ali očigledno nijedna od njih nije stručnjak za sterilitet
prije bilo kakvih lijekova (nije klomifen tako bezazlen, i on može nauditi) TREBA uraditi TM spermiogram, a ti pored briseva trebaš uraditi hormonalni status i prohodnost jajovoda, jer ti može do besvjesti piti klomifen, a kasnije skontati da ti muž ima lo nalaz ili imaš neprohodne jajovode, ili ne reaguješ na klomifen (kao što nisi reagovala u prošlom ciklusu) a klomifen nisu bombone da ih tek tako piješ

a s obzirom da je Tm imao jaku upalu (nisi napisala čega, ali nakraju krajeva nebitno) vrlo je moguće da on zbog te upale ima privremeno loš nalaz spermiograma, nedovoljan za oplodnju bez medicinske pomoći


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Folikulometrija
9.3.2011 15:21:52   
LEKO
Ej Vjestice bas ti hvlala na savjetu i ja isto tako onako laicki razmisljam, zasto da se kljukam sada bilo kakvim tabletama kad MM ide iduce sedmice na kontrolu. Bezazleno da ih pijem to i mene cudi..
Po mom misljenju bilo bi bolje da vidimo njegov nalaz pa tek onda da reagujemo..

Moja mi je ginekologinja rekla da sam ok sto se tice upala, cista, te da imam zdravu maternicu, a sta ako  nesto poremetim tim silnim klomifenima i taman MM ima uredan nalaz da meni nesto bude. user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Folikulometrija
9.3.2011 17:51:25   
AAvalon
Leko, poslusaj Vjesticu, sve ti je dobro rekla... prvo hormoni, HSG, spermogram...

i osim toga, mora i ljekar koji vodi tvoj slucaj imati uvida u nalaze tvog muza, ne moze njega voditi drugi doktor pa da ona nema pojma kakav mu je spermogram

a ja bih na tvom mjestu razmislila i za dalju terapiju klomidom, sama si napisala da su ti stale folikule na 10-12mm, znaci ne rastu (a i ta druga doktorica ti je rekla da mora biti vodeci folikul i da bez njega nema ovulacije ni trudnoce) a vodeci folikul mora biti velicine barem 18-22mm da bi bila jajna stanica zrela

uglavnom, sretno ti bilo user posted image


_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Folikulometrija
10.3.2011 8:51:22   
Anica1
Ja sam juce isla na mjerenje folikula, 10 dan ciklusa, u lijevom jajniku vodeci folikul 14 mm, nekako mi je dr izgledala cudno kao da nije zadovoljna, narucila me opet sutra da vidimo rastu li folikuli. Za endometrij mi je napisala samo da je trolinijski user posted image  

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Folikulometrija
10.3.2011 9:11:16   
AAvalon
Anice, meni to 14mm na 10dc zvuci bas dobro user posted image i meni su 10dc uvijek bili 14-16mm, onda pocnu da rastu 1-2mm dnevno i taman do ovulacije narastu kako treba.bilo bi lijepo da ti je napisala debljinu endometrija, ti je pitaj sutra kad budes isla

ne znam da li si radila kakvu stimulaciju, tada folikuli budu nesto manji nego u prirodnom ciklusu


_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Folikulometrija
10.3.2011 9:35:01   
Anica1
AAvalon, nisam radila stimulkacije nikada,  imala sam u augustu kiretazu, tri mjeseca smo se cuvali i sada tri mjeseca pokusavamo. Ciklusi su mi na 28 dana, a zadnji mi je bio 26 dana pa sam i zbog toga htjela da odem na folikulometriju. Rekla mi je da sutra dodjem opet da vidimo kako rastu folikuli, u lijevom jajniku imama dosta folikula i ovaj vodeci. Sutra mi je 12 dc. Nadam se da ce biti ok. 

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Folikulometrija
10.3.2011 10:35:53   
LEKO
Hvala Vam puno na savjetima, puno znaci podrska i savjeti koje mi upucujete.

Da i Vas dragi Bog obraduje.
Iduce sedmice MM ce ici na kontrolu pa nadam se da ce biti uspjesan i dobar nalaz.
Ali i ja sam mu davala cajeve (persun celer) caj od lanenog sjemena od piskavice i nadam se dobrim rezultatima.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Folikulometrija
11.3.2011 21:25:49   
Anica1
Danas sam opet isla na folikulometriju, na 10 dc vodeci folikul je bio 14mm, a danas 12 dc 15 mmuser posted image Nesto mi se cini da se sporo povecava?user posted image

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Folikulometrija
14.3.2011 8:56:43   
LEKO
Anice 1

Ne brini meni se to cini dobro.. Tek ti je 12 dan c. a vec 15. polahko povecava se iz dana u dan.. Puno srece zelim.. i user posted image  user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Folikulometrija
14.3.2011 9:22:01   
Anica1
Sinoc mi je konacno bio pozitivan LH test :) 

(odgovor članu LEKO)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Folikulometrija
14.3.2011 12:24:57   
amiyca
Pozdrav, drage moje! Evo mene sa prve folikulometrije nakon Klomifena. Rezultati su slijedeci, danas mi je 9dc:

D 15 mm
L cista 38x32 mm
Endometrij 5,5 mm

Kontrola u cetvrtak...na 12dc... Inace idem kod dr. Godinjaka... Ova cista me malo zabrinula... user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *