|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 0:21:52   
mamma mumi
Drugo moja nemoj se nervirati, moze ti naskoditi,a nisam mislila nista lose .Remzy ti je dobro rekla mijenjaj pedijatricu i zavrsena stvar. Nisam tip koji ce se naloziti na svadju  na forumu, pogotovo kad je bebino zdravlje u pitanju. Imala sam dobre namjere. Oprosti ako sam ti potegla zivac.
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 0:32:33   
Chuchi
Moram se samo malo nadovezati na ove savjete: kad stavljas sirce na nogice, nemoj niposto stavljati kada nogice nisu
vruce, kad vidis da je cijela vruca i da su nogice prevruce onda stavi, jer u suprotnom sirce potjera temperaturu u gornji dio tijela
tj. u glavu, a to nije nikako dobro. Eto zasto se sirce ne stavlja na nogice ako nisu vruce.
Cepici se stavljaju vecinom ako je unutrasnja temperatura, da istjeraju napolje, ali i ako je temperatura visa od 39.
Mom decku nikada nije pomoglo nista, samo hitna i inekcija. Ne znam zasto, ali eto djete ne reaguje na te kojekakve sirupe i
cepice, pa ti ne mogu reci koj iti je najbolji. Dalsi mu ponekad umiri temperaturu da se ne penje, ali mu nikada nista ne skine skroz.
A ti probaj sve zivo, mozda da stavis bjelance na noge, sve sto znas samo ne daj da se tura penje i da ti djete bude dugo pod temperaturom.
Sretno, aBd da sve bude dobro do ujutro...

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 0:43:04   
le_ella
eh draga moja i ja sam vazda imala problema s temperaturom kod moje male seke, ako je cijelo tijelo vruce a noge nisu mi smo stavljali narendane krompire i malo senfa na noge i kad noge budu vruce to znaci da je tem sisla u noge nama je uvijek pomagalo nadam se da ce i tebi ...... zelim da tem sto prije prodje i da mi budete zdrave i vesele......pozdrav

_____________________________

Boze, olaksaj, nemoj otezati,
Boze, svaki nam posao zavrsi sretno, Uslisaj Boze!

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 1:01:48   
milenium
najbolje je bebu okupatiuser posted image

(odgovor članu le_ella)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 1:02:04   
teta berta
Draga lulu NE BJELANCE nipošto na noge kao što je neko napisao. To o bjelancetu i temp. je baš pisalo ovdje na forumu. Dobila si dosta korisnih savjeta, moja beba je imala e.coli i visoku temp, pomogli su joj lupocet i eferalgan čepići... I oblozi tople vode, negde u novinama o bebama sam pročitala da je topla voda jednako djelotvorna kao i sirće - dokazano. Daji joj što više tečnosti, ja sam Niki pravila onaj rastvor koji se i inače kupuje u ljekarni za rehidraciju, imam u časopisu pa ako ti treba naći ću točan omjer. I to sam joj davala svaka 2 sata. A što se pedijatara tiče sram nek ih bude, da nisam insistirala da se uradi urinokultura nebi je ni dali izvaditi, moglo je sve proći bez temp. Danas moraš biti i mama i pedijatar i napominjati ih sve - nekad mi se čini da znamo bolje od njih. Sretno tiuser posted image

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu le_ella)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 1:57:07   
lely
Hehe...dobro pitanje..
Moj maleni hB voli da spava,pa ustanem kad i on,a to je izmedju 10 i 11.user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 1:59:14   
milenium
BLAGO TI SE.BTW ZAŠTO JA IMAM SAMO JEDNU ZVJEZDICU IZNAD IMENA A VI PO PET HE HE????????????

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 2:03:42   
lely
Hej moderatori bi nas mogli ruziti jer ova nasa prica je daleko od postavljene teme,pa hajde na nocne ptice,evo ti link,pa cemo tamo pisati...klikni ovdje  :http://www.ringeraja.ba/forum/m_250714/mpage_87/key_/tm.htm#295107
Moze?
Cekam teuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 2:03:42   
milenium
 Ne vidim da se igdje pisalo o platnenim pelenama,ni u novim ni u starim temama hmuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 2:46:11   
milenium
Agdje su vam muževi ako ste vi za komp?user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 10:22:25   
Anoniman
Lulu i mene je strah temperature pravo,moja Asja čim dobije temperaturu ja odmah jabukovoi sirće razblaženo sa vodom i na noge,skinem je samo u bodi kratkih rukava,ne pokrivam je,samo malo preko stomačića tankom dekicom,ako temperatura traje duže od dva dana ja odmah znam da je upala,kod moje pretežno budu krajnici.
Nego draga moja kad djetetu ne spada temp ti lijepo doktoru,ako treba i promijeni pedijatricu,izvadi djetetu nalaze,nije se igrati sa temp. ali nju sigurno nešto vuče,mora da postoji neko žarište koje vuče temp,neka upala.

(odgovor članu remzy)
  Neposredna veza do poruke: 36
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 12:25:05   
hanabanana
Antipireza u dječjoj dobi

Vjerojatno nema roditelja koji se nije susreo s tetom temperaturom. Naše veselo i razigrano dijete odjednom se skupi u kutu, snuždi, obraščići se sumnjivo zažare, oči se cakle. Pipnemo čelo, a ono vruće. Uzmemo toplomjer –i ustanivimo da naše malo zlato ima 'temperaturu'. Vrijeme za paniku?

Ne nužno. Danas nam je verojatno svima jasno da povišena temperatura nije bolest sama po sebi, nego samo simptom, ili bolje rečeno znak neke bolesti. U dječjoj dobi najčešće se radi o infekcijama.

Nego, kako uopće nastaje povišena temperatura? (ovaj dio nema velike praktične vrijednosti, pa ga slobodno preskočite)
Evo, ovako: U mozgu postoji jedan dio koji se naziva hipotalamus. U njemu se nalaze centri za mnoge važne tjelesne funkcije-glad, žeđ, sitost, zadovoljstvo, i tako dalje. Između ostalog, tamo je i takozvani centar za termoregulaciju. On djeluje na principu termostata-kao onaj koji imamo ako nam je u kuću ugrađenop plinsko grijanje. Namjestimo ga na željenu temperaturu, a peć, odnosno bojler se onda potrudi da tu temperaturu dosegne, i onda se gasi. Normalno je naš termostat naštiman na temperaturu između 36 i 37 celzija.
A što se dešava kod bolesti? Govorim ovdje o infektivnim bolestima, jer u nekim drugim boestima događaju se druge stvari. Dakle, uzročnici bolesti, koji su prodrli u organizam bilo kojim putem, oslobađaju neke tvari, koje uzrokuju da naše stanice luče molekule koje ugađaju taj naš termostat, i to ga ugađaju na višu temperaturu od uobičajene. Zato nastaje osjećaj zimice, jer tijelo 'misli' da mu je hladno, pa počinje proizvoditi toplinu. A toplina se najlakše proizvodi drhtanjem mišića. Tako onda nastaje drhtavica, koja prethodi porastu temperature. Potpm, kad tijelo 'shvati' da je temperatura previsoka, aktiviraju se mehanizmi za 'spuštanje' temperature, odnosno odavanje topline. Tu je na prvom mjestu znojenje, potom širenje krvnih žila u koži-otud crvenilo-, i tako dalje.

Sama po sebi, povišena temperatura nije opasna. Opasna može biti u stanjima kod kojih svako dodatno naprezanje organizma može štetiti-dakle kod srčanih bolesnika, teških kroničnih stanja, i slično. Druga skupina kod koje se mora voditi računa o povišenju temperature su djeca koja su već imala konvulzije u febrilitetu, popularne 'frase'. Kod njih antipireza mora biti brza i učinkovita.

Kada uopće skidati djetetu temperaturu? Mnogobrojne studije su pokazale da sama po sebi povišena temperatura nema štetnog učinka, i da mlade i zdrave osobe (uključujući i djecu) mogu bez poteškoća podnijeti temperaturu do 41 stupnja celzija. S druge strane, čak 14% djece ima barem jednu epizodu konvulzija u febrilitetu, te se mora biti oprezan i iz tog razloga.

E sad dolazimo do onog dijela koji vas zanima (napokon! Uh ala se ovaj doktor raspisao- čitam vam misli) a to je –kada, kako i čime skidati temperaturu.

Najprije-kada? Pravila koja su postavili mnogi mudri ljudi kažu: kad se temperatura, mjerena pod pazuhom popne na 38.5 celzija. Dakle to je 39 mjeereno u uhu ili guzi. Ispod toga nećemo posebno utjecati na stanje djeteta, izuzev u djece koja su već imala konvulzije, u kojih je granica tolerancije 38 stupnjeva. No, sama antipireza neće biti dovoljna za prevenciju konvulzija, te svakako treba aplicirati ili mikroklizmu, ili fenobarbiton, ovisno što dijete koristi.

Antipireza (pojam smo vjerujem usvojili do sad) se općenito dijeli na farmakološku (pomoću lijekova) i fizikalnu (oblozi i slično), pa ću reći o svakoj ponešto.

Farmakološka antipireza ili skidanje temperature lijekovima:

U načelu kod djece se u svrhu antipireze koriste tri lijeka. To su paracetamol (Lupocet, Panadon, Plicet, Citripan), ibuprofen (Ibuprofen, Dalsy) i diklofenak (Voltaren).

Najprije svakako treba pokušati s paracetamolom. Od navedenih lijekova on ima najmanje nuspojava, i djelje centralno, dakle direktno na onaj naš termostat koji ste gore preskočili J. Daje se u pojedinačnoj dozi od 10 (Do max.20) miligrama po kilogramu tjelesne težine (kgtt), ali nemojte razbijati glavu s računanjem, pročitajte upute, do četiri doze dnevno, dakle svakih 6 (do 8) sati. Svakako preporučam sirup, prije nego čepiće, jer se lakše dozira i aplicira. Naravno, djetetu koje povraća ili odbija sirup lakše je staviti čepić. Paracetamol je relatvno netoksičan u kratkotrajnoj primjeni te se ne brinite ako doza (pogotovu čepića) bude i malo veća. Treba ga izbjegavati kod oštećenja jetre.

Ibuprofen je lijek drugog izbora, barem za početak. Osim što je izvrstan antipiretik, jako dobro djeluje i protiv bolova, te ga anglosaksonska literatura preporuča recimo kod upala grla i iz tog razloga. Daje se u dozi od 5 mg/kgtt (do 10 mg/kg max.) tri puta dnevno, izuzetno do četiri puta. Može se kombinirati s paracetamolom-ako vašem malom zlatu ne padne temperatura nakon paracetamola, ili se brzo povrati, nemojte mu dati ponovo istu stvar, nego mu nakon 4 sata dajte ibuprofen.
(Iskreno, mi smo paracetamol prestali koristiti, jer pepeu na njega ništa nije padala temperatura, sad dajemo samo ibuprofen).

Diklofenak, odnosno Voltaren (u obliku čepića) bi trbao biti lijek zadnjeg izbora za antipirezu u djece. To je lijek s najviše nuspojava od navedenih, i može se primjenjivati isključivo rektalno, u ovoj dobi. Dati ga djeci starijoj od 3 godine, do 2 (najviše 3) puta dnevno. Doza je 0.5-1 mg/kgtt do 3x dnevno Apsolutno maksimalna UKUPNA DNEVNA doza je 3 mg/kgtt.

NI ZA ŽIVU GLAVU djeci se ne smije davati preparate na osnovi acetilsalicilne kiseline (Andol, Aspirin). Mogu kod djece uzrokovati tzv. Reyov sindrom, teško oštećenje jetre i mozga s visokom smrtnošću. To je glavni razlog što je paracetamol izbacio ASK kao glavni antpiretik dječje dobi.

Fizikalna antipireza

Podrazumijeva korištenej fizikalnih metoda odvođenja topline s tijela. U praksi svodi se na obloge i tuširanje. Obje su metode dobre, mada same po sebi obično nisu dovoljne za neku značajniju redukciju temperature. Najbolji se rezultati postižu kombinacijom fizikalnih metoda i antipiretika.

Oblozi: pokazalo se da nema nikakve prednosti u korištenju lakohlapljivih tekućina (alkohola) u odnosu na običnu prokuhanu i ohlađenu vodu. Također, vinski, jabučni i ini octovi nemaju nikakvih prednosti nad starom dobrom i jeftinom vodom. Voda se prokuhava kako bi se iz nje odstranio klor koji bi mogao nadražiti osjetljivu dječju kožu-može se primijeniti i destilirana voda za pegle. Primjenjuju se tako da se na prsa i trbuh djeteta stavi tkanina (najbolje pelena ili čsta kuhinjska krpa) namočena u mlakoj vodi i lagano iscijeđena. Preko nje se stavlja suh ručnik. Oblog se mijenja svakih 15 minuta do pola sata, kada se potpuno ugrije, ovisno o situaciji. Stavljanje obloga na male površine -šake, stopala, čelo- nema značajnijeg efekta na skidanje temperature.

Tuširanje: Dijete se potpuno golo tušira 5-10 minuta mlakom (nikako hladnom!) vodom u zagrijanoj prostoriji, zatim dobro posuši i obuče u čistu i suhu odjeću. Ova je metoda manje neugodna od obloga (još imam traume iz djetinjstva!) i jednostavnija za primjenu.

U fizikalnoj antipirezi ne smiju se koristiti previše hladne tekućine, jer osim što su neugodne, mogu izazvati prenagli pad temperature, te takozvani rebound-fenomen, kada nakon brzog i jakog pada dođe do naglog i još većeg porasta temperature. To je dodatni razlog što ih treba kombinirati s lijekovima.

http://www.mama-mami.com/archive/forum/index.php?t21227.htm


Nadam se da će ti ovo pomoći.
Iz mog iskustva, pratila sam dijete. O povišenoj tem. govori se samo kada je prešla 38/5, sve ostalo nije temperatura. Tek na toj tem. od 38/5 dijete stiče imunitet.

Zašto ti je doktorica rekla da pratiš tri dana????
Zato što je to praksa u pedijatriji, da se isključi trodnevna groznica. ALi ako tem. traje duže onda se treba otkriti uzrok.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:45:17   
Lulu_
hvala svim mamama
ujutro u 5 temp. je bila 39,7...kad tad nisam umrla od straha sumnjam da cu ikad
moj strah dolazi od toga jer mi je od jedne prijateljice mali imao isto tako temp. 38,5 a po tome se popela na 40 i djete je dobilo tkz. temperaturni fras !!!

a ona je jos iznemogla od upalepluca

tada sam joj dala ibuprofen u obliku dalsy sirupa koji joj je skinuo temp. na 38,9

u 9 ujutro je opet skocila na 39,4 i tad sam joj objavila veliki rat tusiranjem na svaki pola sahta ...
plakala je , bunila se ali eto sad joj je temp. 37,5-37,7user posted image


_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:48:48   
lely
Drago mi je sto si se na kraju izborila i spustila tep. koliko tolko,ali isto tako me brine ta visoka temperatura 39,7user posted image
Jesi li je vodila dr.,ja mislim da bi trebala,jer pred tobom je opet jedna duga noc sikiracije,straha i borbe(mada se ja nadam da ce veceras biti ok).

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:49:13   
hanabanana
Lulu....ne znam koliko je dobro da je tusiras i time skidas tem budući da je malena tek prebolovala upalu pluća. ( to sam tek sada povezala u glavi, sorry )

I još nešto....kada je Hana imala tzv trodnevnu groznicu, ništa joj nije moglo skinuti tem osim voltarena.
Davali paracetamol, lupocet - ništa, nula bodova.

I ono što je karatkeristično kod trodnevne groznice je da tem. naglo skaće, svaka četiri sata. Kada dijetetu padne tem. ( nakon čepića ) ono  se sasvim normalno igra i komunicira, dakle - kao sasvim zdravo dijete.

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:51:24   
Skvo RR
Moram se nadovezati...mi trenutno imamo trodnevnu groznicu...temperature vise nema...ostao nam osip..
Tesko nam je islo skidanje temperature...tri dana smo je imali, cetvrti dan nista 36,8.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:52:23   
Lulu_
tusiranje su mi savjetovali u djecijoj poliklinici i rodica koja je medicinska sestra jer su joj nogice bile hladne a na hladne nogice mi je receno da ne stavljam obloge

ne tusiram je hldna vec mlako samo jedan stepen nize njene tjelesne temp. i to vrlo kratko

upravo to sto si opisala za trodnevnu groznicu  je i kod nas slucaj

nista onda da se prebacim na voltaren???user posted image


_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:56:35   
hanabanana
Tusiranje je ok, ali imala je upalu pluća, pa zato ja to govorim.

Ako se dijete nakon pada tem ponaša sasvim normalno, a tem naglo skaće i to je jako visoka - do 39/5, onda je zasigurno trodnevna groznica.

Proći će za tri dana. user posted image

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:57:22   
Skvo RR
Ja sam Umi davala Panadol Baby...svakih 4-6h...Nama je pedijatrica ukljucila ceclor, jer je prvo mislila da je upala grla, tako da joj je najvisa bila 38.7...Mislim da antibiotik nije dao da raste...Ja sam Umu tusirala 2X dnevno...Cepice sam imala -Lupocet, ali kako nije prolazila temp. 39 nisam ih iskoristila.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: povisena temperatura
5.6.2009 14:58:32   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana


Proći će za tri dana. user posted image


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: povisena temperatura
6.6.2009 14:04:48   
neki
Ja bas juce citam ove vase postove,kad sinoc moj Sead dobi temperaturu 39,7user posted image user posted image user posted image Bili smo jutros u Vrazovoj,upaljeno grlo,doktorica mu skidala temp.jer je tamo u medjuvremenu opet dobio...Ja inace kuburim sa njim i njegovom temp. jer je uvijek iznad 39C°...Doktorica me pocela prepadati sa frasom,kao da se ja toga ionako ne bojim...Sad je Sead dobro hvala Bogu,ukljucan mu je Zinat,pa cemo vidjeti,ali noc mi je najgora...Mada njemu posle tusiranja mlakom vodom odmah bude bolje...Lulu,nadam se da je tvoja malena sad ok...Pozz

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: povisena temperatura
6.6.2009 22:12:34   
Lulu_
sinoc svu noc je bio pakao i samo joj je pomagalo tusiranje sve ostalo...sirce,alkohol,krompir ama bas nista user posted image
i cim je jutro svanulo i temp je nestala
definitivno dakle tri dana groznice i onda je sve ok



_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: povisena temperatura
6.6.2009 22:45:28   
remzy
IZVORNA PORUKA: neki

Ja bas juce citam ove vase postove,kad sinoc moj Sead dobi temperaturu 39,7user posted image user posted image user posted image Bili smo jutros u Vrazovoj,upaljeno grlo,doktorica mu skidala temp.jer je tamo u medjuvremenu opet dobio...Ja inace kuburim sa njim i njegovom temp. jer je uvijek iznad 39C°...Doktorica me pocela prepadati sa frasom,kao da se ja toga ionako ne bojim...Sad je Sead dobro hvala Bogu,ukljucan mu je Zinat,pa cemo vidjeti,ali noc mi je najgora...Mada njemu posle tusiranja mlakom vodom odmah bude bolje...Lulu,nadam se da je tvoja malena sad ok...Pozz



neki
bas mi je zao malenog i nadam se da ce noc proci dobro i da ce njemu biti bolje

pusa za tebe i bebu


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: povisena temperatura
7.6.2009 0:06:43   
neki
Hvala Remzy,ma evo citav dan ga tusirala,pije Dalsy,stavljala mu sirce na nogice,pa ga masirala vlaznom pelenom,temp.spadne na sat vremena,pa opet ispocetkauser posted image user posted image user posted image Evo vec dva sata je temp.37,2 hvala Bogu,pa cemo nocas staviti cepic,ako bude potrebnouser posted image Ma njemu je uvijek strasno visoka temp.bas me strah bude,ali eto opet se sve predeverauser posted image Hvala ti jos jednomuser posted image Lulu,drago mi je da je malenoj bolje,mom Seadu cim skoci temp.znamo da je grlo u pitanjuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: povisena temperatura
7.6.2009 0:08:49   
remzy
neki
bas mi je drago sto si uspjela da mu spustis temperaturu
i nadam se da se nece vratiti
pusa


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *