|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vagitorija-vaginalete
29.12.2008 14:08:51   
Anoniman
da ne otvaram drugu temu....

radila sam gin. pregled u bosni, kao i papa test. rezultate sam trebala cekati cekati 10 dana. javljeno mi je prije 5 dana - sve ok, al imam malu upalu - pojacan bijeli isjedak - koji treba sanirati. preporuceno mi je canesten vaginalete. ovdje sam nasla Canesten tabs koje se stavljaju dole pomocu alikatora - 6 komada... eh sad: ja sam to koristila, evo danas 3-i dan (pise u doziranju 1 tableta dnevno), al mi to dole opasno pjeni user posted image ,pogotovo ujutro - na gacicama pjenauser posted image (ne znam drugacije kako da se izrazim) i hladi user posted image

jel' to ok? da li trebam iskoristiti citavu kutiju? da li se moze imati odnos dok se ovo trosi?

hvala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 26
   RE: vagitorija-vaginalete
29.12.2008 14:16:02   
meriem
da bas tako mora da bude i ja sam koristila canesten kremu sa aplikatorom samo sto dodje za tri noci vidjet ces da ce ti pomoci i ne preporucuje se odnos dok ne zavrsis terapiju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: vagitorija-vaginalete
29.12.2008 14:21:54   
Anoniman
hvala...user posted image
jos nesto: jel moram iskoristiti svih 6? posto sam i ja cula da je doza 3

LP

(odgovor članu meriem)
  Neposredna veza do poruke: 28
   RE: vagitorija-vaginalete
29.12.2008 14:29:14   
meriem
pa meni je ginekolog rekao samo jednu kutiju odnosno tri noci da stavljam kad krenem na spavanje a imala sam jaku upalu i jako mi je pomogla moje misljenje je da su ti tri sasvim dovoljne.pusica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: vagitorija-vaginalete
29.12.2008 17:30:33   
Lilipop
imas Cnesten od 6,od3 i od 1 vagitoriju i sve se one razlikuju po jacini. neznam ti koje koristis ali ako ti je doc.prepisao celu kutijicu, strpi se i sve ih stavi.odnose nikako, jer  se preko muza(decka) ponovo mozes zaraziti candidom. Ta gljivica ustvari je u sklop tvojoj normalnoj flori ali kad opadne imunitet i ako jedes nesto vise slatko, onda se ponovo moze javiti. zato i popij malo multivitamine da ti se imunitet pojaca..pozdrav i sve ce biti uredu za nekoliko dana.skoro sve smo kroz toga prosle. :)

(odgovor članu meriem)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: vagitorija-vaginalete
29.12.2008 18:02:49   
mala curica
Meni je moj doktor Canesten propisivao
zbog jake upale i obilnog bijelog pranja.
Tri noci sam koristila kremu koju sam pomocu aplikatora
aplicirala u rudnicu
Jedan aplikator kreme sadrzi oko 5g
Dva puta godisnje sam koristila ove vaginalete.

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: vagitorija-vaginalete
30.12.2008 20:28:57   
nensy
Vagitorije sa kantarionovim uljem (Hypericum perforatum), sa izrazito protivupalnim djelovanjem korisne su u svim stanjima praćenih upalom vaginalne i cervikalne sluznice. Sastojci kantarionovog ulja djeluju protiv bakterija i virusa, posebno protiv virusa Herpes simplex 1 i 2, pa je preporučena primjena preparata u slučaju genitalnog herpesa.Mada još uvijek nema znanstvene potvrde o djelotvornosti sastojaka kantariona protiv HPV-a(Human papilloma virus),zabilježeno je više slučajeva potpune eradikacije virusa nakon primjene vagitorija sa kantarionovim uljem. Hipericin, sastojak kantarionovog ulja, aktivan je protiv retrovirusa kao što je virus HIV-a,dok flavonoidi pokazuju antitumorsku aktivnost. Karotenoidi epoksiksantofili pomažu u zarastanju ozljeda cervikalne, i vaginalne sluznice nastalih usljed različitih infektivnih procesa, ili u stanjima koja uzrokuju vaginalnu suhoću (menopauza, različita stanja hormonskog disbalansa),pa je ovaj preparat posebno djelotvoran u ublažavanju ovakvih stanja.
                               interesuje me koja je cijena ovog preparata ako nije problem pa može i na PP.   pošto sam ja  od 4 mjeseca trudnoće imala povišene leukocite i plod je odumro u 29 nedjelji . Genetski je sve bilo ok jedino na plodovim ovojima našli su gnoj koja je po meni od unutrašnjeg herpesa a patim i od vanjskog i imam ga ponekad po cijelom licu. Neznam da li bi i meni odgovaralo da probam sa ovim preparatom ??????????

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: vagitorija-vaginalete
30.12.2008 20:30:52   
nensy
Soory mislila sam da je preparat u tabletamauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: vagitorija-vaginalete
22.2.2009 22:24:42   
sonya
imam jedno pitanje odnosno mi treba vasa pomoc.prilikom seksualnog odnosa imam jake bolove na lijevoj strani i mislim da je u pitanju jajnik.pocela sam koristit vaginalete cansten na svoju ruku i prvu noc sam stavila ali sutradan citav dan sam imala bjeli sirast iscjedak pa me zanima dali je to normalno i u cemu je zapravo problem unaprjed hvala...

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: vagitorija-vaginalete
22.2.2009 22:36:52   
nikita
Prvo ti zelim dobro doslicu na forum,
imas mnogo tema pa se javi sa svim sto te zanima!
Bijeli iscjedak su ostaci vaginalete koja se nije citava istopila,
to se i meni događalo i ne treba te brinuti.
Ipak si trebala otici kod ginekologa, nisi trebala na svoju ruku uzeti vaginalete.

< Poruku je uredio nikita -- 22.2.2009 22:37:58 >


_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu sonya)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: vagitorija-vaginalete
22.2.2009 22:40:41   
maslačak82
Ipak si trebala otici kod ginekologa, nisi trebala na svoju ruku uzeti vaginalete.

Slažem se, uvijek prvo ginelološki pregled pa dr odluči terapiju, al Canesten se može kupiti bez recepta, neke žene imaju i u kućnoj apoteci, pa s toga smatram da naštetiti ne mogu.


_____________________________

Još jedna trudilica


(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: vagitorija-vaginalete
26.2.2009 22:03:07   
sonya
pozdrav svima forum je jako dobar pohvala urednicima.zanima me jos jedno jos nisam otisla na ginekoloski pregled ali uskoro idem pa me zanima imam jako izrazen miris dole i to bas neugodan kao riba se cuje pa me zanima imali ista da to rjesim jer jako mi je neugodno veliki pozdrav svima...

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: vagitorija-vaginalete
26.2.2009 22:32:33   
vjestica
ima rješenje, odeš kod ginekologa i on ti nakon pregleda prepiše određenu terapiju
uzimanje nečega na svoju ruku je neodgovorno, osim ako nemaš neki iscjedak za koji si sigurna šta je (većina žena je često imala kandidu i zna je prepoznati i uzme na svoju ruku terapiju, ali čim postoji neugodan  miris i sumljiv iscjedak, onda je jedino rješenje ići od ljekara)


(odgovor članu sonya)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: vagitorija-vaginalete
27.2.2009 21:32:43   
sabas
Sonya

Kao sto je Vjestica rekla najbolje oticu dr ali nasla sam nesto o simptomima

Gardnerella vaginalis (ranije Haemophyllus vaginalis) se i u normalnim uvjetima nalazi u rodnici, kao i debelom crijevu, a kod njenog prekomjernog razmnožavanja (stres, promjena spolnog partnera, gubitak prirodne flore rodnice) nastaje bolest - bakterijska vaginoza ili aminski kolpitis. Ovdje se radi prije o neugodnoj i bolnoj poremetnji normalne vaginalne flore, nego o tipičnom upalnom procesu. Gardnerella vaginalis, kao vodeći uzročnik bakterijske vaginoze, najvjerojatnije produkcijom sukcinata omogućuje rast i razmnožavanje drugih, a najčešće 4 - 6 anaerobnih bakterijskih vrsta (Bacteroides spp, Peptococcus spp, Peptostreptococcus spp, Fusobacterium nucleatum, Mobiluncus spp, Veillonela parvula).

Karakterističan neugodan miris iscjetka dolazi pri tome od amina kadaverina i putrescina kojeg stvaraju anaerobne bakterije. Populacija mliječno-kiselih bakterija - laktobacila je sasvim potisnuta ili se ovi prirodni stanovnici rodnice nalaze tek pojedinačno. Ovo je najčešća forma vaginalne infekcije, a osobito su pogođene mlađe žene. Bakterijska vaginoza se smatra rizičnim čimbenikom u nastanku spontanog pobačaja kao i prijevremenog poroda, drugih infekcija tijekom trudnoće, kao i komplikacija kod operativnih zahvata. Česte su udružene infekcije s gonokokom, trihomonadama i klamidijom.


Simptomi: Bolest može protjecati bez simptoma ili se očitovati oskudnim/obilnim, bjelkastim, rijetkim iscjetkom neugodnog i karakterističnog mirisa (miris ribe). U nekim slučajevima se javlja nadraženost nakon spolnog odnosa. Dijagnoza se postavlja ginekološkim pregledom pri čemu su znaci upale kao crvenilo, bolovi ili svrbež najčešće odsutni. pH vrijednost rodnice je > 4,5, a amintest pozitivan. Kod ovog testa se dodatkom 1 - 2 kapi 10% KOH na predmetno stakalce s vaginalnim iscjetkom razvija karakterističan neugodan miris ribe.

Mikroskopski se nalaze tipične stanice clue cells ili Schlüsselzellen - stanice vaginalnog epitela prekrivene mnoštvom bakterija koje izgledaju kao da su posute šećerom u prahu ili paprom. Određivanje pH vrijednosti i/ili amintest, uz mikroskopski pregled iscjetka iz rodnice sigurni su i dostatni pokazatelji bakterijske vaginoze.

Liječenje: Lijekovi izbora su derivati 5-nitromidazola kao što su metronidazol, ornidazol i tinidazol, odnosno clindamycin. Duljina i forma terapije ovise o težini simptoma. Djelotvorna doza je 2 g metronidazola (Medazol, Fasygin, Orvagyl) što se uzima tijekom jednodnevne terapije ili podijeljeno kroz 5 dana. Vaginalete se koriste 10 dana, a klindamicinska krema (Dalacin V) tijekom 7 dana. Ova terapija selektivno djeluje na anaerobne bakterije, pri čemu nema utjecaja na laktobaciluse. U većini slučajeva nije potrebno liječiti partnera. Za vrijeme liječenja se preporučuje suzdržavanje od spolne aktivnosti ili zaštićeni spolni odnos (kondom).

Alternativne mogućnosti: Sve što narušava pH ili bakterijsku ravnotežu rodnice može prouzročiti infekciju. Otuda je u prvoj liniji potrebno obratiti pozornost na prehranu, gdje se preporučuje povećani unos fermentiranih životnih namirnica i probiotika (kiseli kupus, kiselo zelje, LGG jogurt, acidofil). Na isti način kod lakših slučajeva, u trudnoći, kao i kod čestih recidiva preporuča se jednostavno zakišeljavanje rodnice uporabom vaginalnih tableta koje sadrže vitamin C (Vagi C) ili obnavljanje prirodne vaginalne flore, u koju svrhu se koriste vaginalete Vagisan i Döderlein Med. ili izravni unos kulture mliječno-kiselih bakterija u rodnicu. Jednostavna metoda koja se pri tome može koristiti je ispiranje rodnice s otopinom mliječne kiseline (Ac. lactici) ili sirutke. U tu svrhu možete koristiti i 2 - 4 kapsule Linex ili Bactisubtil, odnosno Acidofil kaps. koje se za ovaj postupak moraju otvoriti i njihov sadržaj otopiti u 2 dl mlake vode.

Kultura mliječno-kiselih bakterija može se unijeti u rodnicu i putem običnog malog tampona namočenog u LGG jogurt. Tampon ostaviti u rodnici kroz 2 sata. Kod upornih slučajeva preporuča se homeopatski lijek Gynatren. Gynatren se nalazi na tržištu u vidu ampula koje sadrže specijalne inaktivne, ali imunogene sojeve laktobacilusa, i predstavlja vrstu intramuskularnog cjepiva. Primjenjuje se u 3 doze, svaka 2 tjedna, a nakon godinu dana se preporučuje još 1 doza za održavanje efekta.

U prevenciji bakterijske vaginoze koriste se i lokalni pripravci na bazi aloe vera (Multigyn Actigel) ili ulja australskog čajevca (Femigel vaginalni gel).

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: vagitorija-vaginalete
1.3.2009 10:28:11   
bugaboo
Sonya,
ja sam nakon operacije ciste (u 12 mj.) dobila odmah gljivice, lječila sam ih sa kombinacijom Canesten vaginaleta i masti, odmah mi je pomoglo, poslje toga se nisu vratile jer sam uzimala Lactogyn tabletice, služe za zaštitu i jačanje zdravlja i obnavljanje vaginalne mikroflore, toplo ih preporučam.
A što se tiče iscjetka neugodnog mirisa ( po ribi user posted image ) i to sam imala, doktor je rekao da je to vaginalna infekcija, ne gljivice, dobila sam tabletice i za par dana je prošlo.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: vagitorija-vaginalete
5.3.2009 17:30:13   
sonya
pozdrav svima napokon sam otisla ginekologu nemam nikakvu infekciju to sto me stomak boli je normalno za mladu zenu a neugodan miris je isto normalan Dala mi je samo jednu vaginaletu i to ce proci ali meni nije nista bolje od toga za kontrolu  za 3 sedmice. katastrofa a ja ne znam vise sta da radim da taj miris ubijem

< Poruku je uredio Vedica RR -- 5.3.2009 22:33:49 >

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: vagitorija-vaginalete
12.3.2009 0:56:40   
Josefina
sta da korstim da sto prije zatrudnim,sve sam probala i nista....user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: vagitorija-vaginalete
12.3.2009 16:57:52   
Lilipop
Kad bi neko izmilsio tabletu za zatrudnjivanje kad ti pozelis, koja ce sve prepreke automatski da eliminise, ja bih mu sama dala nobelovu nagradu. user posted image
Nemoj curo biti ocajna, mnoge od nas ovde se nalaze u tvom polozaju, pa jos ne gubimo nadu. Jesi li prosla sve pretrage? Jeli stobom i TM sve u redu? Vidim da si nova i zelim ti dobrodoslicu. Procepkaj malo po forumu, videces razlicita iskustva nasih trudilica pa mozda se u nekima i ti nadjes. A ako ti se snekim prica, dodji u martovsku cekaonicu. Tu su cure spremne da svakome pomognu svojim znanjem i iskustvom.
Zelim ti uskoro user posted image

(odgovor članu Josefina)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: vagitorija-vaginalete
12.3.2009 18:56:42   
boje
drage moje, posto sam i ja u istom problemu treba mi vas savet.Bila sam na hsg pre 2 nedelje i nakon inervencije dr mi je prepisao antibiotike 10 dana 4 kapsule dnevno.Posto sam ja i do sada imala problema sa kandidom jako sam se dvoumila da li da popijem kao sto je napisao da treba.Nakon popijene 1. kutije presla sam na drugu i kao po pravilu i obicaju, dobila sam kandidu.Otisla sam i kupila Gino/daktanol vaginalete i kansen kremu.Vaginalete sam ukupno utrosila 4, a kansen kremu sam takodje koristila 4 dana (u pakovanju ima 7 vaginaleta).Nisam zelela da ih vise koristim zato sto postanem preosetljiva ako dugo koristim.Zanima me koje su vaginalete dobre za poboljsavanje mikroflore i da li mislite da to sto je dobijam posle antibiotika znaci da cu je uvek tako dobijati?puno vas poz...KISS

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: vagitorija-vaginalete
12.3.2009 23:06:16   
vjestica
kad piješ antibiotike obavezno uzimaj jogurt uz njih, ne samo radi vaginalne, nego i radi crijevne flore
takođe su jako dobre Lactogyn kapsule, njih inače nije loše uzimati jednu dnevno, a kad piješ antibiotike 2 dnevno da očuvaš vaginalnu floru

(odgovor članu boje)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: vagitorija-vaginalete
13.3.2009 13:13:05   
boje
hvala ti.puno si mi pomogla.sledeci put cu biti ipak pazljivija

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: vagitorija-vaginalete
13.3.2009 14:06:17   
sonya
hoceli mi iko od vas odgovorit sad ce mjesec dana a ja i dalje imam taj neugodan miris po ribi totalno sam izgubila volju za sex jer se ruzno osjecam ginekolog mi nista nije dao za to pomoc stvarno sam ocajna

(odgovor članu boje)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: vagitorija-vaginalete
13.3.2009 14:07:16   
sonya
daj makar ti odgovori mala curica

(odgovor članu sonya)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: vagitorija-vaginalete
13.3.2009 14:13:24   
mala curica
Sonya,dobro nam dosla .........
Izvini,nisam prije vidjela
tvoj post.......
Ja sam imala taj neugodni miris
i doktor mi je rekao da imam gljivicnu infekciju.
Kao sto kazes,nisam imala zelju za sexom
Koristila sam vaginalete Neo-Penatren
i neugodan miris i iscjedak su nestali

_____________________________

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin


(odgovor članu sonya)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: vagitorija-vaginalete
3.7.2009 16:52:51   
sanela22
Jeli neko zna gdje se u Sarajevu mogu nabaviti vaginalete od ulja ravensare???

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *