|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
26.6.2008 22:19:17   
mamabb
Pozz
E, da Majo upravu si kad kažeš da se o tome šuti. Ja sam, ponekad, imala osjećaj da je to sramota ako kažeš i kao šta svijet treba znati kako si ti imala problema s trudnoćom..ja nisam marila za takve izjave mada su mi teško padale izjave utjehe tipa " ma nemoj se ti sekirati , svkom se može desiti" . Boga mi kao da mi je ispala nehote čaša pa je razbila, e jesam smotana...meni je to tako zvučalo i lakše bi podnijela pljusku nego kad mi to kažu..sad mi je smiješno i krivo što sam se zbog tog nervirala...hvala Bogu sad je sve dobro.
Držim fige svima koje žele biti user posted image

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
26.6.2008 22:32:45   
anitaMO
evo cure da vas pozdravim.ja otisla na pregled redovni posto sam bila trudna 11 tjedana.dodjem kod dr kad tamo plod zaostao u razvoju.odmah ujutro narucena na kiretazu kod iste dr.kiretaza radjena sa anestezijom ne boli nista ostala u bolnici 2 sata i kuci.DR.VESNA JURIC  divna nemam rijeci.nalazi svi radjeni .rekla mi da sacekam 3 men. i ja sacekala i rodila se Laura.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
27.6.2008 10:48:35   
lida
Drage moje ja sam imala dva i niko mi nije rekao zbog ćega.Prvi kažu prehladila se (ma samo da me skinu)a za drugi ni rijeći.
Al niko svojim bezobrazlukom i hladnoćom nemože dohakati jednoj mami koja želiuser posted image jaće smo mi od njih,zato glavu gore i nikad ne odusrajte.

Samo da vam kažem da sad u naramku držim svog Mirzicu


_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
28.6.2008 12:02:51   
inna
Šta poslije spontanog pobačaja?user posted image Glavu gore i zahvaliti Bogu što je bilo tako rano, a ne u 4. mj. trudnoće. Ja sam ga imala nakon punih 6 sedmica, dobila sam krvarenje, savjet strogo mirovanje, no nakon 3 dana iz mene ispao ugrušak, sličan onim menstrualnim, i dalje ne kontam, i još 3 dana živim u uvjerenju da sam trudna. Odem na UZV, kaže doktor da ploda nema, ne moram na kiretražu, jer je sve samo izašlo u naredna 3 dana nakon pobačaja. Pijem Hiramicin zbog moguće infekcije. Uspjela sam progutati knedlu i ne zaplakati. Nisam dozvolila da me to demorališe, valja mi se pripremiti za sljedeću trudnocu aBd. Znam da neke žene kasnije ne mogu mjesecima, godinama, zanijeti baš zbog tolikog opterećenja. Nisam prva ni posljednja kojoj se desilo i na to gledam sasvim realno. Bolje da je organizam sam odbacio ono što u začeću nije bilo ok, nego da moram ja odlučivati šta ću s bebom kad se već vežem za nju. Iza svake nedaće se krije neka pouka. Vjerujem da mi je olakšano samim tim što nisam prošla taj pakao sa kiretražom.

U utorak imam kontrolu, pa tad planiram pitati dr. kad mogu početi raditi s bebom.
Stay positive user posted image biće bebica aBd.


(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 11:03:50   
Mika
Drage moje, evo da i ja kažem nešto o ovoj temi.
Nesuđena sam majka blizanaca, dječaka i djevojčice, koje sam zanijela iz prvog pokušaja. Nakon prvog šoka jer blizanaca nema ni na mapi u mojoj i muževoj porodici uslijedili su dani radosti i planiranja "sve duplo". U prva tri mjeseca sam imala blaga krvarenja te s toga otisla na bolovanje, pila dabroston, mirovala i išla na česte kontorle. U četvrtom mjesecu se stanje popravilo, sve bilo ok, bebice rasle, milina. I onda u 19. nedjelji počeli su bolovi u donjen dijelu stomaka. Čitala sam puno tokom tih 5. mjeseci, šta se može desiti, na šta se treba obratiti pažnja, pratila šta radi ili ne radi moj ginekolog (dr. Vernes Begović) i sve to nije bilo dovoljno. Čovjek se pouzda u doktore jer, za Boga miloga, oni su edukovani za te stvari, stručnjaci.
Bio je crni petak 13. kad smo MM i ja odlučili za svaki slučaj otici ginekologu iako bolovi nisu bili ni jaki ni česti. Pregledom (vaginalnim UZV) je ustanovljen skraćen cervicis na 21,1, a nebi trebao biti kraći od 25 mm, te me je dr. Begović uputio na Koševo dok dr. Begića na "serklaž" naredni ponedjeljak uz strogo mirovanje tokom vikenda, iako sam uredno prijavila bolove u donjem dijelu stomaka za koje sam kasnije saznala da su kontrakcije. Pošto me je tokom noći petak na subotu počelo boliti i jače i češće odlučili smo otići na kliniku Koševo odmah u jutro. Tamo me je primio dr. Sanjin Dreković i uradio UZV gdje je ustanovljeno da su bebe ok, da je stomak mekan i gdje je prihvaćen nalaz dr. Begovića bez daljeg ginekološkog pregleda ušća. Primljena sam u bolnicu za svaki slučaj, a ja sam bila mirna jer sam vjerovala da sam na pravom mjestu ako nešto pođe po zlu. Tokom subotnjeg dana imala sam povremene bolove koje sam uredno prijavila dr. Haveriću u popodnevnoj viziti, koji je samo odmahnuo glavom i rekao:"19. nedjelja, dobro", i produžio dalje. Tu subotu u večer su bolovi postali jači i učestaliji što sam opet prijavljivala sestri koja mi je prenosila poruku od dežurnog doktora da mirujem. Poslije ponoći sam prokrvarila što sam opet prijavila sestri koja mi je opet prenijela doktorovu poruku da mirujem. Nakon tri sata bolova i krvarenja počela na ulošku sam primijetila vodenasti sadržaj i tek tada se neko smilovao da siđe i da me pogleda. To naravno nije bio glavni doktor na smjeni nego neka mlada doktorica kojoj nisam uspjela saznati ime ali za koju vjerujem da tek stažira. I sve sto je otresita doktorica ustanovila je da sam se otvorila 4 prsta, da mi je vodenjak prolabirao i da se tu ništa ne može uraditi. U kontaktu sa dr. Drekovićem koji me je primio u bolnicu TEK TADA su mi uključeni lijekovi za smirenje kontrakcija, jer prema njegovim riječima iz vizite narednog jutra:"Sportski je sve pokušati".
Jeste sportski sve pokušati ali kada?! Sigurno ne kada je već prekasno i kada porod već uveliko počne!
No tu ne završava moja horor priča.
Naredno jutro, ponedjeljak, prilikom odlaska u WC vodenjak je počeo izlaziti iz vagine. Držeći ga da ne ispadne vrisnula sam sestru, onda se na svojim nogama sa vodenjakom u rukama odšetala do ambulante gdje sam opet na svojim nogama sa vodenjakom u rukama 10 minuta čekala dr. Nikulina koji je bio na smjeni da se smiluje sići. A zašto da se i žuri kad su moje bebe već očito bile otpisane. Tu mi je probio vodenjak i hladno me poslao u sobu da se prirodno porodim. Da drage moje, prirodni porod na krevetu u sobi sa još 5 žena od kojih je svaka imala rizičnu trudnoću. A razlog? Ne mogavši vjerovati šta sam čula pitala sam sestru da li ću ići u salu a ona je rekla da je doktor odbio da me pošelje u salu iz administrativnih razloga (kasnije sam saznala da ako bi se porodila u sali klinika bi to morala evidentirati kao dvije mrtvo rođene bebe!!!)
Sad vi meni recite jesmo li mi normalni?!
U svoj svojoj boli sam uspjela da se saberem i dočekam veliku vizitu u koju je dolazila i sefica klinike dr. Jadranka Dizdarević koju sam kroz suze molila za malo privatnosti ako već moram mrtvu djecu roditi. Tek tada mi je bilo dozvoljeno roditi u rađani uz prisustvo MM.
I nakon pola dana izazivanja kontrakcija koje su bile slabe zbog ranije datih lijekova, i bukvalno izvlačenja prve bebice u rodnicu od strane dr. Bašića da se proces ubrza (pri čemu se pacijentica totalno ignoriše) rodila sam ih žive. I onda su umrle. I na mom bolničkom kartonu je pisalo da su mrtvo rođene i kad je MM postavio pitanje dr. Bašiću zašto piše da su mrtvo rođene kad nisu, on nam je odgovorio da ne komplikujemo.
I da MM nije bio uz mene cijelo vrijeme ja ne znam da li bi to mogla preživjeti. I na pitanja koja se spremam uputiti istim doktorima vjerovatno bi rekli da sam bila neuračunljiva i da to nije tako bilo a jeste.
I sada vi meni recite da li mi žene trebamo mirno prihvatiti takav tretman predstavnika humane profesije i šutiti o svemu jer opet ćemo im u ruke doći jednog dana.
Naš gubitak ništa nemože nadoknaditi jer se naši blizanci neće vratiti. I preživjećemo MM i ja sve to i imati još djece ako Bog da. Ali nemarnost doktora i nehuman tretman ne želimo prešujeti jer bi to bila nepravda prema samim nama, našoj djeci i svim drugim ženama koje su prošle isto, da bi pokušali spriječiti da se to ponovo desi, jer dešava se to upravo ovog momenta ženama koje leže na GAK-u. 

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 11:47:56   
senka27
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  STOKA  user posted image user posted image

_____________________________

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 14:50:32   
zvončica
Mika, ti si jedna hrabra žena i imaćeš ti još dječice. To što ti se desilo je odvratno i bezobrazno i jednostavno nemam riječiuser posted image user posted image user posted image , čovjek više nije pametan kome da vjeruje od doktora i kome da se prepusti u ruke. Evo čitam šta se sve radi i na GAK-u i u Opštoj i hvata me panika šta da radim i kome da jednog dana prepustim trudnoću, jer nemam štela. Neka nam je Bog na pomoći. Tebi želim puno sreće i što prije user posted image . Pozz

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 15:26:33   
Happy
Mika ovo je stvarno strašno user posted image user posted image user posted image , Grozno...
Svaka čast tebi i tvom suprugu, ali je se ne bih zaustavila, ja bih ih tužila, našla bih nešto, haos bih napravila... Pun je više ljudi koji samo šute i svi mi samo šutimo...
znamo da je tako i to je to-.... Ali dokle????
Ja zaista volim svoju državu, volim svoj grad, ali ja sam sve očajnija i očajnija i ovo je strašno... Ne želim te Mika potpaljivati, ali to sam mogla i ja biti i bilo ko od nas, koji nemaju štele i para... Jedino čitavu trudnoću štekati pare ....
Nemam riječi....
Svaka čast Mika....  ONO ŠTO NAS NE SLOMI TO NAS SAMO OJAČA!!!!!!!

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 15:48:47   
Mika
Moja Neira, nemoj misliti da se planiram zaustaviti samo na forumu. Ovo je tek prvi korak jer treba snage sjesti i pisati i ponovo proživljavati tu traumu. A sve je još tako friško...

MM i ja prvo planiramo uputiti žalbu direktoru klinike, jer njemu se prvo moramo žaliti, sa zahtjevom da pokrene postupak zbog nehata i neprofesionalnog ponašaja doktora na klinici, u suprotnom ćemo se obratiti svim medijima u BiH i također tražiti zadovoljštinu sudskim putem. Također istražujemo mogućnost tužbe protiv dr. Vernesa Begovića, mog sada već bivšeg ginekologa iz privatne prakse, zbog nehata jer po onome što su nam drugi doktori rekli nije bilo dovoljno koristiti samo UZV prilikom pregleda trudnice, jer cijelih 5 mjeseci me nije pregledao ginekološki da utvrdi stanje grlica a opet je cijelo vrijeme govorio kako je trudnoća rizična, a ja se žalila na iscjetke i krvarila u prva tri mjeseca itd. Sada radim pretrage da pokušamo ustanoviti šta je uzrok pobačaja i onda ćemo vidjeti kako i šta dalje. Ali ništa nije dovoljno dobar razlog da se humani doktori ovako ponašaju prema pacijenticama jer ONI SU TU ZBOG NAS!!!

Ja sam odlučna da im od sada svaki put dajem do znanja da su oni tu radi mene i da su oni ti koji su se zakleli na služenje pacijentima.

Još da napomenem da je moja jedina štela bilo to što me je dr. Begović uputio u GAK u ruke dr. Begiću sa napomenon da svi oni u GAK-u očekuju koverte. Kad sam došla na GAK dr. Begić je trebao doći na smjenu tek u ponedjeljak tako da je možda i to razlog što sam ostavljena na milost i nemilost dragom Bogu.
Ja nisam nikome kovertu uručila niti imam namjeru ali, kao što rekoh, od sada će mi životni cilj biti edukovati doktore da su oni tu nama na usluzi a ne obratno.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 19:05:41   
mamabb
nemam riječi...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 21:40:33   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
mika... divim ti se na hrabrosti, na snazi, na volji... na svemu... zato sto si uspjela napisati i podijeliti s nama svoju tuznu pricu
tebe ce dragi Bog opet obradovati sa prelijepim blizancima... jer ti to zasluzujes
drzim ti fige da ostvaris sve sto si naumila
pozz i pusa

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 21:56:42   
Emina*
Draga Mika, svaka ti cast kada si skupila snage i hrabrosti,
da s nama podijelis i da ponovo prozivljavas ovu zaista strasnu pricu...
Zbog toga ti hvala od srca.....
Njima na savjest zbog svega sto ti se desilo, jer jednom cemo svi mi pred dragog Boga..
Nemam zaista rijeci da napisem sta mi sve kroz glavu prolazi,
i ne mogu da ti napisem da se ne brines i da to zaboravis.....
Znas da smo uz tebe tu, i da smo tu da ti pruzimo podrsku..... user posted image

I ako Bog da, uskoro ces i ti drzati puno beba, a ne jednu u svojim rukama..
To ti od sveg srca zelim....

A za doktore nemam komentara....
Izgleda da ono polaganje Hipokratove zakletve nista ne znaci,
i da ona u stvari predstavlja samo suha slova na papiru user posted image    

< Poruku je uredio Eminica -- 3.7.2008 22:00:03 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 22:20:16   
glavobolja
Draga Mika, bez riječi sam čitala ono što si napisala. Znaš, začudilo me što je moguće da me od našeg zdravstva nešto iznenadi, a ovo što se tebi dogodilo nije me iznenadilo nego potpuno skamenilo i uništilo mi i onu bogdu vjere koju sam imala u zdravstvo. Stravično je što dozvoljavamo da administracija kroji istinu. 

_____________________________

Zahra

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.7.2008 22:24:42   
aazra
Ja sam u 7. mjesecu trudnoce i jako me potresla ova prica.
Zaista si hrabra, to stvarno treba prezivjeti.
Molim te da ih tuzis, ja i MM znamo ljude u svim medijima ovdje u sarajevu. Oboje se bavimo tim poslom.

Ali ne treba sutjeti o ovome. zaista je dosta da oni ne rade posao zbog kojeg su placeni, vec da im se mora placati za nesto sto su duzni obavljati.
Ali ovdje je malo kriv i tvoj doktor iz privatne prakse.
I ja bih ti preporucila Skerlica, doktori su divni, tretman kao u privatnoj klinici, osoblje sve.
tek kad procitam ovako nesto shvatim da je zaista tako. Nazalost, i ja sve user posted image  cemo danas - sutra biti prepusteni na milost i nemilost ljudima kojima nije stalo do nasih zivota, ili nedaj boze nekima od njih koje bi trebalo poslati na sud!
Ali ne treba im davati nikakve pare, zasto, da budu ovakvi? Dokle mi sutimo i prihvacamo sve to kao "normalno" dotle ce se ovakve stvari desavati.
Mika, bit ce akobogda beba kod vas, tvoji blizanci su sad sigurno na nekom puno ljepsem mjestu i zelim ti da ustrajes u ovome da osobe koje su krive sto se sve ovako zavrsilo jer nisu htjeli nista poduzeti budu kaznjeni! A tog Vernesa treba bojkovati i ako nista na sav glas razglasiti kakav je on doktor kako bi mu sto manje zena islo!

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 9:28:32   
liebevoll
Draga Mika, ja sam ostala bez teksta!
Svaka ti cast na tvojoj hrabrosti, i zelji da stvari istjeras do kraja. Tako i treba, valjda neko mora to da pokrene, da bi se nesto uradilo. Oni se gore ponasaju kao da su vrh vrhova, zene tretiraju kao stoku, ma i stoka se bolje tretira, nemam rijeci. I taj kreten (ne mogu drugacije da ga nazovem) od dr.Vernesa, kako je mogao biti tako bahat! Ne znam, ljuta sam pravo, vjeruj da me je tvoja prica potresla nenormalno!
I ja sam imala spontani, 1.juna, ali u 8. sedmici, mislila da nikada necu doci sebi, ali dosla sam, i vidjela da je istina da ono sto te ne slomi, samo te ojaca. Mi smo uz tebe, vjeruj mi, svaka od nas sa foruma, to slobodno smijem reci.
I reciti vi meni, kako sada da zena uziva u svojoj trudnoci, u tih najljepsih 9 mjeseci, kada svo to vrijeme mora razmisljati kako ce proci porod, hoce li doktor biti raspolozen kako treba da joj se posveti kao sto bi negdje drugo bilo sasvim normalno....Samo se mozes sekirati...
I mi hocemo u Evropu, ma daleko smo mi od Evrope, miljama, i miljama.... nazalost, ali tako je, u svim pogledima.
Tebi, draga Mika, opet kazem, drzite se, i ne odustaj! Imas svoja prava, a jedno od njih je pravo na humano lijecenje.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 9:37:11   
budućamama
IZVORNA PORUKA: glavobolja

Draga Mika, bez riječi sam čitala ono što si napisala. Znaš, začudilo me što je moguće da me od našeg zdravstva nešto iznenadi, a ovo što se tebi dogodilo nije me iznenadilo nego potpuno skamenilo i uništilo mi i onu bogdu vjere koju sam imala u zdravstvo. Stravično je što dozvoljavamo da administracija kroji istinu. 


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Draga Mika,
želim ti da ti dragi Bog podari puno snage da prebrodite ovu tragediju i puuuuuno sreće i zdravlja u budućem životu sa proširenom porodicom.
Od srca sve najboljeuser posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu glavobolja)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 11:45:29   
Pilka
IZVORNA PORUKA: budućamama

IZVORNA PORUKA: glavobolja

Draga Mika, bez riječi sam čitala ono što si napisala. Znaš, začudilo me što je moguće da me od našeg zdravstva nešto iznenadi, a ovo što se tebi dogodilo nije me iznenadilo nego potpuno skamenilo i uništilo mi i onu bogdu vjere koju sam imala u zdravstvo. Stravično je što dozvoljavamo da administracija kroji istinu. 


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Draga Mika,
želim ti da ti dragi Bog podari puno snage da prebrodite ovu tragediju i puuuuuno sreće i zdravlja u budućem životu sa proširenom porodicom.
Od srca sve najboljeuser posted image





Potpisujem!!!

Bez teksta sam i .... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...  odavno znam da te doktori mogu da zeznu i znam ljude kojima su to uradili ali se opet svaki put shokiram kad sve to cujem. Draga nasa Bog ce vam dati snage da ovo izdrzite jer ste to zasluzili iako je cinjenica da ovo nikad necete zaboraviti. Potpuno se slazem da trebate da tuzite doktore!!!! Pa nek se malo presaberu i skontaju da su tu zbog nas!!
Imate veliki pozdrav user posted image


_____________________________

;-)

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 12:35:42   
Mika
Drage moje mame, trudnice i trudnice "to be" (ja sada spadam u ovu treću grupu),

Evo plačući čitam vaše poruke podrške i hvala vam svima. MM i meni puno sve ovo znači i hrabri nas da istrajemo u svojoj nakani da raskrinkamo zonu sumraka zvanu GAK.

Jutros smo bili na ljekarskoj komisiji vezano za moje bolovanje. Eh tamo naiđosmo na par pravih doktorica, spec. medicine rada dr. Hatidža Bešlagić-Hadžimejlić i dr. Jasminka Turajlić-Idriz. Kad su žene vidjele nalaz, šute obje, onda jedna reče:"Ne pitamo te ništa jer znamo kako ti je, koliko ti treba da se oporaviš?" Uzela sam bolovanje do kraja mjeseca da još dočekam da se doktor na patologiji DIP-a vrati s godišnjeg i završi svoj posao sa mojim bebicama koje ćemo onda preuzeti i sahraniti.

Što se tiče komentara liebevoll, evo jednog znaka agilnosti dr. Vernesa Begovića u odnosu prema svojim pacijenticama. Baš sam jutros pregledala njegove nalaze i račune koje mi je ispostavio te sam sračunala da sam za 5 mjeseci kontrole trudnoće u njegovoj oridinaciji imala 6 pregleda koje sam platila 820 KM. Svaki put nije ispustio da mi naplati ginekološki pregled koji nikad nije uradio za 5 mjeseci moje trudnoće, čak i kad sam se žalila na jak iscjedak koji peče (njegov poznati komentar na to je bio:"To je normalno u trudnoći") niti na posljednjem pregledu kad sam se žalila na bolove u donjem dijelu stomaka. Ni tada nije pregledao stanje ušća materice ginekološki nego sam vag. UZV premjerio isti. Ovo je očit dokaz da privatni doktori mogu imati svu tehniku na svijetu ali to nam neće garantovati dobru medicinsku praksu.
Ja svoju grešku skupo plaćam ali eto nek se bar buduće mame edukuju mojim primjerom. U našoj državi jednom doktoru se nikad ne treba prepustiti pa bio on privatnik ili ne. A privatni doktor vam svakako neće biti garancija dobre mediicnske prakse.



(odgovor članu Pilka)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 12:51:18   
IvaG
Neka se srame svi doktori koji su ti priuštili ovakvo iskustvo!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 14:03:11   
ElmaB
Draga Mika!

I ja kao i sve drage zenice divim ti se na hrabrosti i jako mi je zao sto ste morali kroz sve to proci. Kao sto rece Aazra, kada se malo oporavis, daj barem u medije, ako ih ne mozes tuziti, jer na zalost kod nas nikada niko nije dobio tuzbu protiv ljekara, vec se samo nasekira i istrosi! Mogu samo zamisliti kako se osjecas, jer sam ja cijelu trudnocu strahovala za svoje blizance! I, hvala Bogu, dobro je sve proslo! Zelim ti svu srecu ovoga svijeta i da, ako Bog da, uskoro postanes mama vesele i zdrave bebe!

Veliki pozdrav tebi i tvom muzu!


< Poruku je uredio ElmaB -- 4.7.2008 14:05:10 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.7.2008 14:29:45   
liebevoll
Mika, i ja se slazem sa Elmom, dajte makar u medije, jer onaj GAK je leglo mafije gore, nemate pojma kako su uvezani, moja poznanica radi gore, doduse na pedijatriji, ali sta prica, da se najezis! Sve probleme guraju pod tepih, sjecate se one afere oko umrlih beba, digla se skoro cijela drzava na noge, i nista. Sve se zataskalo, vise niko to i ne spominje!
Mafija, ja vam kazem!!!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.8.2008 13:21:49   
Malaja
Lijep pozdrav svima,

Dosta dugo pratim ovaj forum a danas nakon što mi je doktor rekao da je srce moje bebe prestalo da kucauser posted image , odlučila sam da se i učlanim. Bila sam u 9oj, tj. kraj 9te početak 10te sedmice trudnoće.
Doktor me je naručio za sutra na "kiretažu"
Užasno se osjecam. Jako sam tužna i jako me je strah sutrašnjeg dana.

Vidim da nisam sama u svom ovom ludilu i to mi je velika utjeha.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.8.2008 13:39:09   
Mika
Dobro došla draga Malaja,

Žao mi je zbog tvog gubitka isto kao i zbog mog vlastitog. I ja sam relativno nova ovdje i vidjećeš da ćeš ovdje dobiti puno podrške da preživiš sve to i nastaviš dalje.
Ne znam gdje ćeš raditi kiretažu ali ja sam na GAK-u ZAHTJEVALA opću anesteziju prilikom kiretaže i to sam i dobila, s obzirom da sam već bila dobro ispaćena. Traje 5-6 minuta i to je to. Vjerujem da ćeš ovdje naći iskustva drugih članica koje su kiretažu radile pod lokalnom anestezijom.
Sretno i nedaj se!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.8.2008 13:52:11   
Malaja
Draga Mika,

Hvala ti na riječim podrške, svakako su potrebne. Doduše i sama znaš..nažalost user posted image
Jutros sam išla kod dr. Vernesa Begovića ali ću popodne za svaki slučaj otići i kod Dizdarevićke da čujem i drugo mišljenje. On mi je svjetovao lokalnu anesteziju. A ja sam toliko zbunjena i stvarno ne znam sta da radim..



(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.8.2008 14:00:56   
Mika
Draga moja obavezno potraži drugo mišljenje!!!
Imala si priliku pročitati moje iskustvo sa dr. Begovićem a mogu ti reći da je još jednoj forumašici za malo rekao da je bebino srce prestalo kucati. Ne bih da te razdirem još više sa novom nadom ali ja se njemu u ruke više ne vraćam a pogotovo više ne vjerujem jednom doktoru. Nikad i nikad vjerovati samo jednom doktoru!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *