|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: HSG/Histerosalpingografija
17.8.2014 20:25:33   
mina23
Evo me "frisko" sa HSG, za one koje ce raditi HSG da naspisem svoje iskustvo.
Uobste nije velika bol, kao malo jaca menstrualna bol koja jako kratko traje, imate kao manji pritisak i on je vise neugodan nego bolan, vjerujte mi da je totalno bezazlen zahvat.

Moj nalaz hsg je uzasan, oba jajovoda nisu propustila kontrast znaci valjda da su zacepljena :(
placem i nikako nemogu docekati da odem doktorici da mi objasni dali je sad sve izgubljeno i da necu vise moci ostati u drugom stanjuuser posted image
Jednostavno mi je to bio veliki udarac u lice jer prije dvije godine sam imala spontani i eto sad ovakve vijesti :( user posted image
Dali znate ijedan slucaj da se ti jajovodi procepe ili sta ja znam :(user posted image

_____________________________

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: HSG/Histerosalpingografija
18.8.2014 9:09:16   
AAvalon
mina zao mi je sto ti nalaz nije bio uredan, ali gledaj na to kao na korak naprijed. Znam da ti to sad nije neka utjeha, ali sad barem znas zasto ne ostajes trudna, pa mozes preci na rjesavanje problema.

Lijepo kad odes toj doktorici ispitaj sve koje su ti opcije. Znam da nekad mogu pokusati procepiti laparoskopski jajovode, ali ti to povecava rizik od vanmatericne trudnoce. Mozda u Francuskoj postoje jos neke naprednije metode. Ali ono sto ti mogu reci je da ovaj nalaz sigurno NE ZNACI da vise nikad neces ostati trudna. To mozda nece biti zatrudnjivanje na klasicni, prirodni nacin, ali hvala Bogu postoje opcije i mimo prirodnog zatrudnjenja, kao IVF. Tebi je to mozda sad sok i nepojmljivo, ali nama koje smo se privikle na taj koncept je to sasvim normalna stvar. A beba je beba, nebitno kako se zanese i kako se rodi, voli se do neba user posted image

Vjeruj mi, znam kako ti je tesko sada, ali isto tako mi vjeruj kad ti kazem da ces uskoro biti OK, da ces prihvatiti novo stanje i krenuti dalje, u nove pobjede, i da ce na kraju sve aBd biti u redu. Sretno mila!

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: HSG/Histerosalpingografija
18.8.2014 10:07:25   
mina23
AAvalon lutko,
naravno bio je veliko sok taj rezultat, ali isto tako znam da ima zena koje nikako nemaju bebu i da trebam biti zadovolja sa svojim sincicem.
Ako Bog da nekad ce mozda i biti beba jos jedna ali sad za sad moram psihicki da odmorim od svega, puno sam prosla i spontanih i bolnica tako da nemam sad snage za dalje.
Pitacu doktoricu naravno sta ona misli i imali nacina da se rijesi ovaj problem.
Samo mi cudno da su se oba jajovoda bas zacepila i da nepropustaju kontrast nikako user posted image a nisam odjetila nikakve upale, ali mislim da se to desilo od zadnjeg spontanog prije 2 godine.

_____________________________

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: HSG/Histerosalpingografija
18.8.2014 11:20:29   
AAvalon
Pa naravno da ces se sad fino odmoriti od svega, i vidjeces uskoro da ce sve izgledati ljepse. A mozemo mi sad ovde do sutra nagadjati sta je bilo sa jajovoda. Mozda je doslo do infekcije pobacenog tkiva ili poslije kiretaze ako si je radila, koja se prosirila dublje u reproduktivne organe user posted image mislim, ko zna, ali nije ni bitno. Stanje je takvo kakvo je, vjeruj mi da si u pravu kad kazes da si sretna sto imas jedno dijete, a ja jos da dodam i zdrave i funkcionalne jajnike user posted image sve ostalo se moze prevazici iako ti meni sad naravno ne vjerujes da nije kraj svijeta...

Smiri se, odmori se, izjadaj se kome mozes, isplaci se kad imas potrebu, grli svoje dijete ( i ja sam imala srecu da sam vec imala svog bumbara kad sam imala svoje spontane, pa sam ga bas ugnjavila jadnicka), i polako ce vremenom sve doci na svoje... Cuvaj se!

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: HSG/Histerosalpingografija
3.9.2014 12:13:34   
Uciteljica25
Moze li mala pomoc...
Nova sam ovdje...
Muz i ja se trudimo vec dvije godine da zatrudnimo :) , ali na zalost nista :(
Sada trenuto trebam da radim nalaz HSG i cula sam da jako jako boli, pa me zanimaju vasa iskustva...
Moze li mi neko opisati detaljno taj pregled?
Trebam da radim u Banja Luci pa me zanima imate li neki prijedlog gdje da radim?
Hvala vam unaprijed user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: HSG/Histerosalpingografija
4.9.2014 11:10:46   
tajchika006
Draga Učiteljica25, evo ja sam 9.7. bila na HSG, ali sam si platila privatno.
Iskreno, mene nije boljelo ni najmanje, nakon sat il dva sam već išla doma i dr.dan sam već normalno radila. Tako da, nemoj da te plaše priče s neta, ima i onih kojima taj pregled nije bio strašan.
Znači, došla sam ujutro u 7sati u polikliniku i odmah smo išli u salu za rendgen. Onda je ginekolog počeo postavljati neke instrumente, i to mi je bilo malo neugodno isto kao i kod pregleda. No,mene je zaboljelo dok mi je stavljao igle i povukao maternicu prema dolje. ali bol je bila kao malo jači grč kod menstruacije. I onda su me tako ostavili na stolu, i otišli u dr. sobu slikat. Taj postupak je trajalo oko 20-30 minuta jer je sve išlo lijepo sporo, stalno su me pitali kako sam, itd.
I onda (ja sam mislila da je gotovo,a ono zaj**** se totalno) je to bilo tek pola posla. Krenulo je uštrcavanje kontrasta (u neki od tih instrumenata,jer sam ja mislila da su to kao injekcije,ali ništa od toga) i tu me na sekundicu malo zaboljelo. Ja danas kažem da sam si tu bol umislila jer sam čitala po forumima o nesvjesticama i povraćanjima od bolova kod pregleda. To su 3 puta ubrizgali i 3 puta poslikali. Malo sam čekala dr.radiologa da mi očita nalaz i to je bilo to. Opet mala neugoda, ali bez boli, prilikom vađenja instrumenata i gotova stvar.
Eto, rekao mi je i dr. da boli samo one koji su imali nešto začepljeno il koji polip il mjehurić zraka i da zato mene nije boljelo.
Samo bez straha i sretno!!!! user posted image

(odgovor članu Uciteljica25)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: HSG/Histerosalpingografija
11.10.2014 12:46:36   
inna78
pozdrav svima!
nova sam na forumu ali vas citam jakooooo dugo. nisam imala potrebu da se prijavljujem jer su moja iskustva sa trudnocama jako losa. pa nisam htjela nikoga da plasim. ipak, nakon citanja razlicitih portala i iskustava, odlucila sam da podijelim svoje iskustvo HSG/a sa vama.
godinu dana sam se pripremala da uradim taj nalaz, mislici da ce biti strasno bolan. u prethodne 4 godine sam prosla svasta i nisam bila spremna na novu bol i razocarnje. prije nekoliko dana sam uradila taj nalaz i presretna sam zbog toga! jeste neugodno, ali to je sve, menstrualna bol nekoliko minuta i to je to. nisam osjetila ni ubrizgavanje kontrasta niti bilo kakvu bol, mucninu, povracanje, nista. samo blaga nesvjestica nakon ustajanja sa stola. ako morate uraditi taj nalza, uraditi sto prije, jer nije strasana, a ja sam 4 godine pokusavala zanijeti, i tek nakon tog nalaza uvidjela da mi je desni jajovod potpuno neprohodan (zbog ranijih operacija) te da svaki drugi mjesec imam 25% sansi da zatrudnim, sto je jako malo. sad sam mirnija, idem dalje, mozda pokusam sa inseminacijom, a mozda i ne. bar sam dobila odgovor zasto ne ostajem u drugom stanju tako dugo.
izvinite na dugom postu, samo se nadam da ce moje iskustvo nekome pomoci! user posted image

(odgovor članu tajchika006)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: HSG/Histerosalpingografija
11.10.2014 20:50:42   
Gynecologist
Postovana, to sto imate prohodan jedan jajovod je dovoljno da stanete trudni jako brzo. Zene sa jednim jajovodom redovno ostaju trudne, a desava se da zene kojima je uradjena sterilizacija podvezivanjem jajovoda ostanu trudne jer se jajovod nekada rekanalizira. Razlog zasto Vam je jajovod neprohodan lezi najcesce u upali ili endometriozi. Nadam se da ste uradili mikrobiolosku obradu vagine i grlica prije HSGa, ako jeste i ako nema infekcije sanse su Vam dobre. U slucaju da Suprug ima uredan spermiogram nije Vam potrebna inseminacija. Uradite hormonski status, folikulometriju, ciljani odnos kad Vam ginekolog kaze i ako je ovo ostalo u redu ostati cete brzo trudni. Pocnite uzimati Folacin.

(odgovor članu inna78)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: HSG/Histerosalpingografija
12.10.2014 10:11:23   
inna78
Hvala na lijepim zeljama, ja se jos uvijek nadam da cu prirodno ostati trudna! Muzev speriogram je uredan, moji brisevi takodjer. Radili smo i kariogram, i to je OK, hormalani status takodjer. HSG je bio nalaz kojeg sam ostavila posljednjeg u nizu bojeci se bola. Medjutim, bola nije bilo, ja sam isti dan taj otisla na posao, tako da sve zene znaju da nije strasno. Vjerovatno cu malo sacekati sa inseminacijom, da vidim imam li sanse ostati trudna nakon HSG/a, mozda mi je i malo pomoglo, vidjecemo. U svakom slucaju, nema odustajanja, sve dok postoji i 1% sanse! user posted image

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: HSG/Histerosalpingografija
12.10.2014 12:30:36   
Gynecologist
Ako je ovo sve uredno kako ste napisali preporucio bih Vam da idete na folikulometriju 9 ti dan od pocetka menstruacije javite se ginekologu za ultrazvucni pregled tako da se prati rast folikula par dana do ovulacije i kad Vam doktor kaze da ce biti ovulacija imate odnos. Moze muz poceti uzimati prenatal, apstinencija 5-7 dana prije odnosa, a vi pocnite odmah uzimati folacin. Siguran sam da cete ostati trudni uskoro. Samo se opustite jer psihicki faktor je takodjer vazan. Sretno

(odgovor članu inna78)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: HSG/Histerosalpingografija
15.11.2014 14:49:21   
banovici
veliki pozz svima,da li ima gdje link za histeroskopiju ili ako znate vi molim vas pisite kako se dolazi na red na ukc da se neplati jer kod Balica kosta 1500 a meni treba samo u dijagnosticke svrhe naime bila sam kod njih na pregledu i dr.mi otkrila jednorogu materncu uterus unicornis pa i uplasena i zabrinuta

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: HSG/Histerosalpingografija
17.11.2014 13:51:42   
mama3333
pozdrav za sve stare i nove RR drugarice,
ja sam uradila hsg krajem oktobra,ali u opstoj pa ne mogu nista reci o boli tokom zahvata i sretna sam sto je bilo tako,
juce sam dobila M 17 dana nakon hsg ali imam jako obilno i u komadima pa me zanimaju vasa iskustva oko poslije hsg..

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: HSG/Histerosalpingografija
29.11.2014 18:35:59   
Aerlyn
Drage moje,

želim da i ja podijelim svoje iskustvo sa vama u vezi HSG-a kojeg sam odugovlacila godinu i po dana zbog straha od prica da "zene vrište, padaju u nesvijest", itd. Bila sam čak spremna otici do Bg-a jer tamo rade u potpunoj anesteziji. Međutim zbog nedostatka vremena nisam imala izbora tako da sam se odlucila na polikliniku Sunce gdje inace imam super iskustvo sa doktoricom Ajanovic (najpismenija doktorica u Sarajevu !) .

Elem, kao što rekoh, umirala sam od straha ali bukvalno! Odlucila sam to jutro popiti 2 Apaurina i jedan Nalgesin 550 mg: odlična ideja. Dakle, ne da sam bila opuštena, nego nisam više osjećala strah i otišla sam sasvim relaksirano.

Što se tiče same procedure ona je ustvari smiješna ! Doktor Muminbašić je izuzetno prijatan i pažljiv doktor, koji zna umiriti i ne osjećate se kao "stoka na traci". Najvažnije što želim reći za sve vas koje se plašite je da ja, najveća peka, nisam osjetila NIŠTA ! Istina imala sam mali bol kao menzes ali stvarno nije vrijedno spomena. Procedura je bila vrlo brzo gotova. Želim da i vama bude sve ok sa nalazima kao i meni.


Nekoliko dana nakon toga sam krvarila ali to nije neuobičajeno i svakako bićete sretne što bar znate na čemu ste !

user posted image

Žene moje, ne strahujte i hrabro ! Ako ikome bude trebalo više detalja o pregledu, samo naprijed. Stojim vam na raspolaganju.

Lijep Pozdrav svima !

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: HSG/Histerosalpingografija
12.12.2014 15:16:13   
T_A_J_A
pozdravko,
zanima me da li je i jedna od vas radila HSG kod dr. Balica u Tuzli... zanima me radili se pod anestezijom ili ste vi na svoju ruku popile nesto protiv bolova i za smirenje?



_____________________________

... digni glavu ne daj se, pjevaj pjesme ljubavne, zaplaci kad te niko ne vidi ...

(odgovor članu Aerlyn)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: HSG/Histerosalpingografija
13.12.2014 12:06:01   
Aerlyn
Zdravo,



zanima me da li je i jedna od vas radila HSG kod dr. Balica u Tuzli... zanima me radili se pod anestezijom ili ste vi na svoju ruku popile nesto protiv bolova i za smirenje?




nemam iskustvo sa Tuzlom pa ti i ne mogu pomoći što se toga tiče. A za lijekove uzmi apaurin i nešto protiv bolova kao što napisah u prethodnoj poruci. Kod nas se ne radi sa anestezijom. U beogradu u Narodnom Frontu rade u totalnoj anesteziji. Ja znam da ima dosta žena koje su imale loše iskustvo sa hsg-om i ne znam da li je vezano za opremu koja se koristi ali iz moje trenutne perspektive pošto sam prošla hsg apsolutno mi nije jasno da se daje totalna anestezija za takav pregled.

Doduše ja sam popila dva apaurina i poprilično mi je bilo svejedno user posted image


Lijep pozdrav i sretno

(odgovor članu T_A_J_A)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: HSG/Histerosalpingografija
13.12.2014 13:24:49   
AAvalon

IZVORNA PORUKA: T_A_J_A

pozdravko,
zanima me da li je i jedna od vas radila HSG kod dr. Balica u Tuzli... zanima me radili se pod anestezijom ili ste vi na svoju ruku popile nesto protiv bolova i za smirenje?



TAJA, ja sam radila HSG kod Balica, pisala sam vec, bez anestezije,,popila sam na sat prije apaurin i brufen od 800 al slabo sta je pomoglo, mene je bas bolilo,iako je nalaz bio,potpuno uredan. Kod Balica postoji opcija i da se radi pod generalnom anestezijom, samo se dogovoris tako i dodatno platis. Ja kazem, odlucila sam se bez anestezije, ali vise nikad ne bih, mada ima zena koje uopste nije bolilo. Sve ti zavisi od srece i praga boli. Kratko traje, zaista, nije neizdrzivo, ali eto, ti razmisli, jer i anestezija nosi svoje rizike... I naravno, sretno!

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu T_A_J_A)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: HSG/Histerosalpingografija
30.12.2014 20:06:48   
happygirl
Pozdrav drage mame i one koje, kao i ja, to zele postati... Upucena sam na hsg i to iskljucivo radioloski, a sam doktor mi je napomenuo da radim pod anestezijom jer booooli user posted image a koliko sam upoznata u sarajevu to niko ne radi...
Nisam do sada imala ni jednu ostvarenu trudnocu i nikakvu operaciju, pa umirem od straha... Molim sve zene koje su radile HSG bez anestezije da napisu svoje iskustvo, gdje su radile i kakve je pripreme potrebno izvrsiti prije samog postupkauser posted image user posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: HSG/Histerosalpingografija
30.12.2014 20:22:45   
harmonika
Happygirl nema mjesta za paniku. ista sam bila prije 6 mjeseci. kukavica najgore vrste. dogovorila hsg sa anestezijom. kad sam dosla u kliniku dr nije htjela ni da čuje da rade sa anestezijom. htjela sam pobjeći glavom bez obzira onako gologuza. nakon duuuuugih pregovora pristanem da rade bez anestezije. tako ležim i čekam najstrašniju bol na svijetu,srce hoce da iskoči kad dr reče gotovo. znači ni osjetila nisam bol,samo blagi pritisak ali to je zanemarivo. nalaz nije dobar jedan jajovod zacepljen drugi ok. radila poslije vto,nije uspjela.sada će me vjerovatno poslati na laparaskopiju ako ne umrem od straha.
uradi to što prije,nemoj se zavlačiti zbog te gluposti. to ti govori najveća kukavica.
ja sam radila u banja luci,privatno.htjela sam privatno jer u državnoj nema anestezije a s obzirom da mi je nisu ni ovdje dali uzalud sam bacila 300 km,mogla sam to besplatno da uradim.
inače ja sam imala jedan spontani i jednu vanmateričnu trudnoću.
samo hrabro i što prije,tako ćeš znati na čemu si i u kom pravcu krenuti.
od nalaza trebaju brisevi vaginalni,cervikalni,mikoplazma,ureaplazma i hlamidija. meni nije više nista trebalo.
srećno!

(odgovor članu happygirl)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: HSG/Histerosalpingografija
30.12.2014 20:32:00   
happygirl
Hvala puno harmonika user posted image

Pomalo skupljam hrabrosti, nakon praznika planiram sa pripremama...
Valjda cu prezivjeti user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: harmonika

Happygirl nema mjesta za paniku. ista sam bila prije 6 mjeseci. kukavica najgore vrste. dogovorila hsg sa anestezijom. kad sam dosla u kliniku dr nije htjela ni da čuje da rade sa anestezijom. htjela sam pobjeći glavom bez obzira onako gologuza. nakon duuuuugih pregovora pristanem da rade bez anestezije. tako ležim i čekam najstrašniju bol na svijetu,srce hoce da iskoči kad dr reče gotovo. znači ni osjetila nisam bol,samo blagi pritisak ali to je zanemarivo. nalaz nije dobar jedan jajovod zacepljen drugi ok. radila poslije vto,nije uspjela.sada će me vjerovatno poslati na laparaskopiju ako ne umrem od straha.
uradi to što prije,nemoj se zavlačiti zbog te gluposti. to ti govori najveća kukavica.
ja sam radila u banja luci,privatno.htjela sam privatno jer u državnoj nema anestezije a s obzirom da mi je nisu ni ovdje dali uzalud sam bacila 300 km,mogla sam to besplatno da uradim.
inače ja sam imala jedan spontani i jednu vanmateričnu trudnoću.
samo hrabro i što prije,tako ćeš znati na čemu si i u kom pravcu krenuti.
od nalaza trebaju brisevi vaginalni,cervikalni,mikoplazma,ureaplazma i hlamidija. meni nije više nista trebalo.
srećno!


(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: HSG/Histerosalpingografija
31.12.2014 10:29:56   
harmonika
Kad sam ja preživjela svi će preživjeti. Ma ja sam mislila da ću da umrem od straha. Samo se naručuj i odradi to što prije. Mene su doktori zavlačili,niko nije ni spominjao hsg,svi su mi rekli da ako sam jednom ostala trudna prirodno da ću opet. i tako prođe 5 godina. Kada sam uradila hsg osjetila sam olakšanje,barem znam na čemu sam i krenula sam u nemilosrdnu borbu protiv steriliteta. Za sada bez uspjeha ali boriću se za svoje zlato dok sam živa!Nemoj da slušaš kojekakve priče,znaš da moraš i da je to korak bliže cilju. na kraju krajeva ja znam mnogo žena koje su poslije hsg ostale trudne! sretno

(odgovor članu happygirl)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: HSG/Histerosalpingografija
9.1.2015 15:43:45   
mama3333
pozdrav za sve,
ja sam radila HSG kod Balica u Tuzli u opcoj anesteziji,pa koga zanima moze,samo trebate reci da zelite jer su i meni govorili nema potrebe,ja nisam htjela u lokalnoj i onda su mi uradili u opcoj..ako vas zanima cijena 500 KM

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: HSG/Histerosalpingografija
9.1.2015 19:15:11   
harmonika
Žene moje drage ala nas perušaju ovi doktori,šta je ovo??? 500 km za par minuta??? strašno!!!
ja vam lijepo savjetujem da to odradite u državnoj bolnici besplatno. ja sam platila 300 km u Banjaluci zato što sam se užasno plašila a u državnoj ne rade sa anestezijom. na kraju mi ne dadoše anesteziju a platila sam isto kao i kada rade uz anesteziju. lopovluk neviđeni.

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: HSG/Histerosalpingografija
10.1.2015 12:19:25   
mama3333
u pravu su bas nas gule,al ja sam proslo mnogo toga i jednostavno vise nikakav bol i stres ne mogu da podnesem zato sam se odlucila dati pare i to zavrsiti..

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: HSG/Histerosalpingografija
10.1.2015 14:29:57   
harmonika
Mama 333 i ja sam iz istog razloga dala pare,kao što kažeš višene mogu ništa da podnesem radije dam pare,a kada me uspavaju neka rade šta hoće. kakav ti je nalaz?

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: HSG/Histerosalpingografija
10.1.2015 14:41:47   
mama3333
Dobar je hvala bogu al eto i dalje nema nista od T

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *