|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: HSG/Histerosalpingografija
19.1.2015 21:44:04   
happygirl
Drage moje,
danas sam radila HSG na poliklinici Sunce kod doktora Muminbasica, iskustvo je pozitivno, a ja sam presretna, jer mi je nalaz uredan, oba jajovoda su prohodna user posted image
Za sve zene koje trebaju raditi isti nalaz, napisat cu svoje iskustvo, mozda ce nekome dobro doci, jer su i meni neke od vas mnogo pomogle.
Kao sto kaze doktor "najbitnije je rascistiti s mozgom", jer sve mi odemo tamo isprepadane na smrt i mislimo da cemo umrijeti od bola na onom stolu. I ja sam bila takva. Tresla sam se "ko Banja Luka" i preznojila se dok sam cekala doktora iako mi je bilo hladno. Primila me sestra Sajda, koja je divna i dok smo cekale doktora koji je ocitavao nalaz prethodnoj pacijentici, sestra mi je u potpunosti objasnila postupak i pokazala mi instrumente koje ce doktor koristiti.
Doktor je ubrzo dosao i odmah sam primijetila da nije nikakav mrgud, doktor je pozitivan i duhovit, prijatan je i lahko je s njim ostvariti komunikaciju. I on mi je objasnio sta ce i kako raditi i rekao mi je da moram s njim suradjivati, tj. sve vrijeme govoriti sta i gdje osjecam. Pregled je poceo kao i svaki ginekološki, samo mala nelagoda, zatim mi je umetnuo kateter i tada sam osjetila pritisak u donjem dijelu trbuha, meni je to bilo bas kao kada mi je mjehur prepun. Zatim je umetnuo dvije tanke savitljive cijevcice kroz koje ce propustati kontrast, ni to nista ne boli. Tu je pola posla govoto. Vratila sam se iz polozaja za ginekoloski pregled, tj. spustila noge sa drzaca, i tada je doktor kroz cijevcice poceo ubrizgavati iz male sprice providnu tecnost. Pitao me sta osjecam, ali ja zaista nisam osjecala nikakvu bol. Tecnost je nesmetano prosla kroz prvi jajovod, doktor ke izisao i napravio snimak. Zatim isto i drugi i treci, sve je proslo bez ikakvog bola, s tim da sam sve vrijeme osjecala onaj pritisak od katetera. Doktor se vratio, povadio to sve, i odmah sam osjetila olaksanje. Sestra mi je pomogla da ustanem, izmjerila mi pritisak, bila sam dobro. Doktor mi je u svojoj ordinaciji pokazao snimke, sve mi lijepo objasnio, pitala sam sve sto me zanimalo...
Izasla sam s osmijehom na licu i rekla gospodji koja je cekala na snimak da se opusti, da je sve ok i da ne boli...
Ovo pisem jer bi i meni bilo puno lakse da mi je neko tako rekao...

Izvinite na opsirnosti, ali zaista sam osjecala potrebu da sve ovako napisem, jer sam prozivjela nekoliko dana u strahu bez razloga.
Nadam se da ce nekome biti od koristi ovaj moj post...

A ja idem dalje dok ne dobijem svoju user posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: HSG/Histerosalpingografija
20.1.2015 11:26:44   
harmonika
Eto draga,rekoh ti da nije strašno. Neka si ti to odradila,sada imaš brigu manje a pisano je pravilo da veliki broj žena ostane trudno nakon hsg. srećno!!

(odgovor članu happygirl)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: HSG/Histerosalpingografija
25.1.2015 11:19:11   
cici32
Radila sam HSG kod dr.Mehmedbašića u novembru 2014 god.Nije bilo uopšte strašno,jači menstrualni bolovi,ali kratko traje.
Juče sam ugledala svoje prvo user posted image posle 5 godina.Sve je moguće!!!
Nemojte da vas strah sprječi da postignete svoj cil!

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: HSG/Histerosalpingografija
3.2.2015 12:44:06   
ajllin
E drago mi je ta ti je nalaz ok juupi user posted image samo bih te pitala koliko kosta hsg na poliklinici sunce.. ja sam trebala kod mehmedbasica prosli mjesec ali mi se ne ide covjek je u zadnje vrijeme pogubljen... kljukao me komifeno bez hormonskog nalaza.. mislim svaka mu cast.. al ja ne bih vise kod njegauser posted image

(odgovor članu happygirl)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: HSG/Histerosalpingografija
6.2.2015 1:23:27   
Pozitivna
Moze li mala pomoc, kakva je razlika izmedju Hsg i laparaskopije? ako sam dobro shvatila, pomocu hsp se vidi da li su jajnici prohodni a lapr se radi ukoliko, nisu.... elem gin mi predlozio laparaskopiju koje se bojim uzasno. Pa sta ako hsg pokaze dobar rezz znaci li to da ne moram na L? user posted image

< Poruku je uredio Pozitivna -- 6.2.2015 1:24:41 >


_____________________________

Svakog dana ponesi kanticu zemlje na jedno mjesto
i sagradit ćeš planinu.

(odgovor članu ajllin)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: HSG/Histerosalpingografija
6.2.2015 13:06:19   
araj
Pozitiva ja sam radila i jedno i drugo. Meni su utvrdili da mi je malo desni jajnik zacepljen i poslali me na laparaskopiju. Ja sam to radila privatno u Jelahu. Kad su mi uradili lapar. utvrdili su da su oba jajnika prohodna, samo da je desni jajnik malo uvucen od silnih upala i imala sam zaostatke menstruacije gdje su oni laserom sprzili koliko su mogli. Meni je na kraju utvrdjen miom koji sam imala u uterusu maternice i zbog njega sam imala obimne menstruacije i nije dozvoljavao da se maternica u potpunosti ocisti, znaci zadrzavala se krv i maternica je bila upaljena. Kad sam prosle godine odsranila miom carskim rezom, menstuacija mi nije obimna. Poslje carskog reza, laparak.ja je nista :) Malo pupak boli al brzo prodje. Za 2 dana nakon operacije izadjes iz bolnice, kad se radi laparas. Pitaj ako te bude jos nesto interesovalo.

(odgovor članu Pozitivna)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: HSG/Histerosalpingografija
7.2.2015 0:35:31   
Pozitivna
Zanima me da li se može utvrditi prohodnost putem HSG, i boli li to?

_____________________________

Svakog dana ponesi kanticu zemlje na jedno mjesto
i sagradit ćeš planinu.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: HSG/Histerosalpingografija
7.2.2015 11:37:35   
Aerlyn
Pozitivna,

neki doktori salju na laparoskopiju koja jeste hiruski zahvat prije nego sto predloze HSG koji je rengenski pregled. HSG ne bi trebao da boli a sve zavisi gdje ga radis. I ako se pokaze da je sve u redu kod tebe onda si izbjegla nepotrebnu operaciju !

Cmok

(odgovor članu Pozitivna)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: HSG/Histerosalpingografija
8.2.2015 12:56:04   
mama3333
pozdrav i ovdje,ja sam radila hsg kod Balica,predlagali su mi histeroskopiju i ja nisam,a vjerujte sad mi je zao jer sam mogla jednim zahvatom uraditi sve,ovako sam platila hsg 500,a mogla sve uradili zajedno za 1500 i imala bi sve rezultate odma,posto ni poslije hsg nema T a nalaz je bio ok sada bi trebala raditi histeroskopiju jer sam bila luda pa nisam uradila..zato svakako razmislite ukoliko vam nude dva zahvata u jednom mozda ih nekad treba i poslusati...nadam se da ste shvatile sta sam vam htjela reci...

(odgovor članu Aerlyn)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: HSG/Histerosalpingografija
23.3.2015 15:27:31   
orhideja2505
Zdravo, i ja sam nedavno radila HSG, nije me bolilo, samo mali grc kao kad dobijem user posted image nista strašno, samo me zanima kolika je vjerovatnoća da ostanem trudna poslije toga?? Da li ima neko iskustva ??? user posted image

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: HSG/Histerosalpingografija
5.5.2015 23:40:14   
sarisari
drage moje, ja nisam radila HSG,ali najverovatnije da ukoliko ne ostamen u drugom stanju u narednih par mjeseci da ću istu uraditi jer već tri mjeseca nisam ostala u drugom stanju pa ne želim da se zavlačim, a iz svojih predhodnih iskustava o kojima sam već pisala na forumu sa dr.Muminbašićem mogu samo da kažem sve u superlativu, on je zaista odličan ljekar i jako prijatan za razgovor, ma on je SUPER

(odgovor članu orhideja2505)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: HSG/Histerosalpingografija
19.8.2015 0:24:18   
sarisari


E evo mene sa novim iskustvom, u pon.sam uradila HSG i
želim samo da potvrdim sve ono što je opisala heppygirl da se ne ponavljam.
definitivno dr.Muminbašić je najjjjjj......

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: HSG/Histerosalpingografija
7.9.2015 21:16:38   
Vodolija 2
Curke, koliko sam vas skontala, HSG se ne moze uraditi na GAK-u, samo kod Mehmedbasica, poliklinika Sunce i Radioloski centar Hrasno?
I, radila sam briseve cerviksa i vagine, nalaz pozitivan bio na E.colli, prosao mi mjesec dana kljukajuci se antibioticima. Prije neki dan sam opet radila briseve pa cekam nalaz.
Jel i u privatnim ustanovama traze nalaz sterilnog brisa? user posted image
Hvala na odgovorima

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Histerosalpingografija/HSG
13.12.2015 17:43:14   
Lulica
Ovdje sam nova, pa interesuje me da li je neko radio HSG u Sarajevu na klinici Bahceci, kakva su iskustva i koliko košta? Koliko košta spermiogram takodjer kod njih?

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.12.2015 13:58:56   
krofna
Lulica radila sam ja HSG u Bahceciju. Nije bilo strasno ni bolno. Više je u pitanju nelagoda koju opisuje happygirl. Dugo sam se dvoumila i plasila HSG, ali sam na srecu otisla i zavrsila s tim. HSG je u jednu ruku bio pokretac, muz je iz solidarnosti isti dan uradio spermiogram i saznali smo da ima azospermiu. Jos uvijek se u sebi mirim sa dijagnozom ali sada barem znamo s cim se moramo boriti. Sretno!

(odgovor članu Lulica)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.12.2015 14:19:28   
Galicia
Nije bilo strasno ni bolno. Više je u pitanju nelagoda koju opisuje happygirl.


Ja sam onda od kamena, jer meni nije bilo ni neugodno. Da mi dr nije rekao da je vec ubrizgao kontrast, ne bih ni znala. Na moje cudjenje da je sve proslo, on je jos jednom ubrizgao kontrast da se i ja uvjerim. Ni osjetila nisam. A da jesam citala ovdje price o strasnim bolovima jesam.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu krofna)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.2.2016 0:09:25   
serendipity
Ja radim HSG u utorak, na Paprikovcu u Banjaluci. Je li neko radio gore? Šta da očekujem? Ja se nisam lično naručivala, bila sam na putu, dragi je otišao s mojim nalazima i zakazao me. Rekli da donesem spavaćicu, papuče, nalaze, uputnicu i da ću biti dva sata na odjelu nakon procedure. Zašto se ostaje, očekuju li se tu neke reakcije, komplikacije...? Boli li strašno? Ja sam za svaki slučaj odlučila da tog dana ne idem na posao.
Nalaz mogu podići sljedećeg dana.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.2.2016 0:53:27   
Galicia
Jesi li ti sigurna da radis HSG?
Nema tu nalaza, odmah ti kazu jesu li jajovodi prohodni ili ne.
Procedura traje manje od 3 minute.
Mene nije bolilo.
Isto kao i obican gin pregled.
Odmah nakon procedure, vracas se u normalu.


_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.2.2016 6:40:41   
serendipity
Da, hsg. Suprugu su rekli da mogu pitati doktora odmah za mišljenje, a da nalaz podižem sljedećeg dana.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.2.2016 7:00:43   
serendipity
Mislim, valjda su bili u stanju pročitati ta tri slova s nalaza moje doktorice, a i kad sam ih zvala i kad je dragi išao, tražili smo osobu koja je "zadužena" za HSG.
Ja sam pročitala kojekakvih iskustava, ali me malo zbunilo to što su rekli da ostajem na odjelu dva sata i da lagano večeram i da ne doručkujem, kao priprema za anesteziju, a čula sam da se na Paprikovcu ne radi s anestezijom.

IZVORNA PORUKA: Galicia

Jesi li ti sigurna da radis HSG?
Nema tu nalaza, odmah ti kazu jesu li jajovodi prohodni ili ne.




(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.2.2016 12:05:39   
Leptirica13
Ja sam radila sa Bahceci timom dole u poliklinici Sunce...brzo je trajalo, ali je mene bolilo..jos mi je pritisak opao nakon toga.. :(
Minute ko godine...

Nalaz je bio odmah gotovo..kosta 350 KM..dobila cd snimak I papirni nalaz...sve objasnjeno, pokazano...

_____________________________

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Histerosalpingografija/HSG
22.2.2016 18:49:46   
Galicia
Anestezija nije potrebna. Ne rezu te ne siju.



_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Histerosalpingografija/HSG
23.2.2016 12:42:15   
Leptirica13
meni su samo dali injekciju voltarena...

_____________________________

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Histerosalpingografija/HSG
23.2.2016 19:06:00   
serendipity
Meni su danas odradili kompletan prijem u bolnicu, potpisala formulare za pristanak na procedure, prije snimanja injekciju Buscopana, a poslije su me smjestili na odjel, nisu mi dali da odmah idem. Kao, procedura je da odležim dva sata. Onda su mi dali antibiotik za danas, a sutra kad podignem otpusnicu s nalazom, pisaće i nastvak za antibiotik (prevencija infekciej usljed procedure). Dr mi je odmah rekla da su prohodni, ali da ću naknadno dobiti crno na bijelo.

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Histerosalpingografija/HSG
7.3.2016 22:29:19   
Saraa...
Cao svima.. Nova sam na forumu.
Napokon sam odlucila da radim HSG pa me zanima je li moguce da se to moze samo uraditi prvatno.
Kakva su vasa iskustva, i koju mi kliniku preporucujete.
Hvala svima.. lp

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *