|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 10:38:00   
taurus
Naravno da nisu to prave batine ali mi je strašno kako on to doživljava user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  evo i sad mi se plače kad se sjetim šta mi je rekao.
Čovjek nije pametan šta da uradi, nekad pomislim da možda iskorištava moju slabost prema njemu pa se opet bojim da ne postignem kontra efekat.
Samo se pitam koji je najbolji recept da postaneš dobar roditelj, da te dijete sluša i poštuje, a da opet ne budem roditelj koji je strah i trepetuser posted image user posted image user posted image
Uh stvarno je teško i nemoguće znati kako biti dobar roditeljuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 11:07:45   
ziki
Slažem se da je ispravno šo si mo objasnila i nisi batine koristila. Možda bi trebala da provjeriš da li batinu koristi još neko ko ga čuva, ne znam da li radiš. Jeste zadnja metoda ali jednostavno nemaš ponekad izbora. Ja sam je 2-3 put koristila ali mu kasnije objsnila da nije odbro da se mala djeca tuku i da se i ja sekiram i posle plačem ali kad ne sluša i dovodi sebe u opasnost moram. Mislim da je zadnji put skonto.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 11:20:17   
Anoniman
Taurus, u pravu si da ovo možda nije prava tema, ali ako je problem molim moderatore da je prebace. Mislim da tebe najviše muči krivnja zbo rečenice tvoga sina.Ja sam imala sličnu situaciju, kada je moja kćerka od 7 godina rekla, ja volim ići u školu, jer tamo nema tebe da me galamiš!user posted image Mene je to strašno pogodilo.Razgovarala sam s nom zbog čega nekad galamim i nervozna sam( imam bebu od godinu dana koja treba prohodati, puže, dira sve, penje se,u to trebam ukalkulisati spavanje, odvoženje u školu, rad zadaće, da ne zaboravimo sitnice koje treba ponijeti u školu(osim redovnih školskih stvari)i normalno da nekad jednostavno izgubim živce ali se završava na mom brondanju, kako možeš to, pa ti to sama trebaš znati itd.
Ne mogu ti dati dobar savjet, izbjegavaj batine a kazni ga na drugi način, a on će tu situaciju zaboraviti prije tebe.user posted image

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 11:29:20   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: taurus

Ja sam večeras baš ostala šokirana izjavom svog dječaka. Prilikom ulaska u prodavnicu i njegovog zahtjeva da on uđe prvi i otvori vrata koja su prilično teška dobio je jedan od svojih uobičajenih napada bijesa (morala sam navesti razlog da vidite o kako banalnoj stvari je riječ). U početku sam ga pokušala ignorisati, pa zatim malo smiriti da bi mu se i  prodavačica obratila na šta je on još više počeo da viče. Meni je toliko bilo neprijatno da sam glavom bez obzira izašla iz prodavnice i u autu počela da mu "prijetim" da će dobiti batine čim stignemo kući. E tada je uslijedila njegova izjava koja me je ostavila bez teksta. Kroz plač mi je rekao: "zašto vi mene udarate kad ja imam male ruke i ne mogu vas udariti. Kad ja budem imao velike ruke i ja ću vas udarati"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
prije svega moram napomenuti da batine vrlo rijetko koristim kao odgojnu metodu i ako ih bude to je par udaraca šipokom a više pričam i prijetim. Ali sam sada shvatila kako to utiče na njega. Ne mogu da vjerujem da tako mala glavica može misliti da dobiva batine zato što je mali a mi veliki i da jedva čeka da poraste da bi i on mogao da udara. Ova me je baš dotuklo i odmah sam počela plakati. Nikad nisam poželjela da on batine tako doživiuser posted image user posted image user posted image user posted image
odlučila sam da ga ne istučem, već kad smo došli kući malo smo porazgovarali i objasnila sam mu zašto je njegovo ponašanje loše i naravno kaznila sam ga sa zabranom igranja igrica na kompu bar tri dana.


Naravno da ti nisi htjela da on tako shvati batine, ko bi uopšte to htio, ali tvoje dijete je to tako shvatilo. I šta sada da se radi?!
Ništa, moraš mijenjati sebe, jer njemu ćeš teško objasniti da ga ti tučeš ne zato što možeš nego zato što nekada " zasluži ".
Dijete batine shvata čisto racionalno.
Ti si velika, i ti možeš da ga udariš, on je ( još ) mali i ne može da ti uzvrati.

Nemoj misliti da si loš roditelj, nikako.
ALi trebaš shvatiti da sada imaš dijete koje razmišlja i sklapa kocke u svojoj glavi. On već ima 4 godine, i stiče svoje mišljenje, ne možeš mu ga namečati.
Sve i da možeš, nije uredu - kako će onda sam izgraditi sud o dobrom i lošem?!

Svidja mi se tvoja reakcija - nisi ga istukla.
Sada polako dalje. I samo da znaš, tek će da bude ispada.
MOja Hana je u tom uzrastu znala napraviti takve igranke da smo muž i ja izlazili na balkon naizmjenično jer da sam ostala u sobi, vjerujem da bi je izmlatila ko vola.
Zato sam izlazila i disala, i disala i disala.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 11:33:48   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: taurus

Naravno da nisu to prave batine ali mi je strašno kako on to doživljava user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  evo i sad mi se plače kad se sjetim šta mi je rekao.
Čovjek nije pametan šta da uradi, nekad pomislim da možda iskorištava moju slabost prema njemu pa se opet bojim da ne postignem kontra efekat.


Obrišli suze, i budi sretna što imaš dijete koje misli svojom glavom.
Po ovome što si rekla on te ne iskorištava nego je samo naglas rekao ono što osjeća. Ali kako već rekoh, ovo ti je dob u kojoj te tek svašta čeka.
Moja H. je znala leći na pod i štititi glavu rukama kad bi joj prilazili, uz to bi govorila: Nemoj me tuči, nemoj me tuči.....
Da je neko to gledao sa strane rekao bi da je zlostavljamo.
To je išlo dotle da sam ja tražila mišljenje prijateljice koja je psiholog, stručno mišljenje. Njeni komentari su me umirili.
To je bila faza, baš kao i svaka druga faza.
Proći će.

Kako biti dobar roditelj??

Ne znam.
Nadam se da će me moja djecom takvom smatrati.
Nadam se!


(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 11:37:11   
taurus
Hvala drage moje na odgovorima ja evo jutros po ko zna koji put listam knjigu "Pozitivna disciplina" i pokušavam naći odgovor gdje griješimuser posted image
Ma baš sam se zadeverala oko ovogauser posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 11:40:26   
hanabanana
Odlično taurus, bitno je da ti tražiš odgovor u svojim postupcima.
To je dobar korak naprijed.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 13:21:13   
dinaa
Taurus odgovorit cu veceras na ovu temu jer vec tri puta sam pisala post i izbacuje meuser posted image user posted image  imam svasta za napisati.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 13:23:31   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jedva čekam i unaprijed hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 13:45:53   
acudesa
Evo kako bih ja:
1. Nikada ga ne bih ni prstom dirnula, ja koristim druge metode, odbjašnjavam do iznemoglosti....(mali me super sluša, mislim ipak je ona dijete, al kad treba-posluša me bez riječi)
2. Kažeš ne želiš da on tako shvati batine-očito ih je shvatio strašno, koliko god ti misliš da su to "ko fol" batine, ja ne volim fizičko kažnjavanje, prezirem ga.
3. Zapeo da on otvori vrata: ja bih mu pomogla i neka ih on otvori i uđe prvi, a ako su vrata baš takva da je nemoguće da ih on otvara, znači-NE, i do kraja je NE. Na deranje bih ostavila kupovinu, čučnula pored njega i objasnila mu da "vrata" nisu moj hir, nego ne želim da se povrijedi, lijepo, ,smireno i dok ne skonta šta mu pričam (navela primjere koji ne moraju nužno biti istiniti)
4. Mene nikada ne zanima niko u smislu "šta će reći", meni je moje dij ete najvažnije, briga me za neku tetu iz prodavnice, pogled pun prezira veoma dostojanstveno podnosim...

Ne znam jesam li ti imalo pomogla, jer svi mi imamo neke svoje načine odgoja i viđenja situacija, recimo moj dječak zna tačno do koje granice smije ići, ja kad imam "specifičan" ton-to znači kraj priče. Taj "ton" NE SMIJE  nikada ignorisati.
Taurus, još je on mali (4,5)...ali ti su dužna doći do nekog modela ponašanja koji će znati kad je dosta i da te mora poslušati.

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 13:48:01   
kasper
imam jedno pitanje
jel ima neka tema o ponasanju bebe do 1god.???
ovo je prva tema sto sam nasla pa reko da vas upitam??
ima djecaka od 8,5mj i ponasanje mu se promjenilo od kako je bio bolestan prosle sedmice,
imao je temparaturu pa zatim osip,sad je hval bogu dobro ali je postao kmezav,place i vristi za svaku sitnicu,inace je bio dobar malo nemirniji ali opet dobar kad se nahrani i presvuce u hodaljki i li u vrticu znao se igrati sat dva da ga samo obidjem
ne znam da li je ovo samo zato sto se razmazio sad kad je bio bolestan i da li ce ga to sa vremenom proci ali nisam navikla na njega ovakvog??


_____________________________

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 13:58:25   
acudesa
Mislim da si upravu, ti radi po starom i on će se vratiti na staro, malo više pažnje ga razmazilouser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 14:02:39   
koka i po
I ja isto mislim.Djeca se obično raspekmeze nakon bolesti.Sve će biti ok.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 14:04:18   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: kasper

 ima djecaka od 8,5mj i ponasanje mu se promjenilo od kako je bio bolestan prosle sedmice,
imao je temparaturu pa zatim osip,sad je hval bogu dobro ali je postao kmezav,place i vristi za svaku sitnicu,inace je bio dobar malo nemirniji ali opet dobar kad se nahrani i presvuce u hodaljki i li u vrticu znao se igrati sat dva da ga samo obidjem
ne znam da li je ovo samo zato sto se razmazio sad kad je bio bolestan i da li ce ga to sa vremenom proci ali nisam navikla na njega ovakvog??



Uvijek je tako poslije bolesti.
meni ramena otpadoše jer uvijek čujem: Nosiiiiiiii, mama nosiiiiiii....

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 14:06:40   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Evo kako bih ja:
1. Nikada ga ne bih ni prstom dirnula, ja koristim druge metode, odbjašnjavam do iznemoglosti....(mali me super sluša, mislim ipak je ona dijete, al kad treba-posluša me bez riječi)
2. Kažeš ne želiš da on tako shvati batine-očito ih je shvatio strašno, koliko god ti misliš da su to "ko fol" batine, ja ne volim fizičko kažnjavanje, prezirem ga.
3. Zapeo da on otvori vrata: ja bih mu pomogla i neka ih on otvori i uđe prvi, a ako su vrata baš takva da je nemoguće da ih on otvara, znači-NE, i do kraja je NE. Na deranje bih ostavila kupovinu, čučnula pored njega i objasnila mu da "vrata" nisu moj hir, nego ne želim da se povrijedi, lijepo, ,smireno i dok ne skonta šta mu pričam (navela primjere koji ne moraju nužno biti istiniti)
4. Mene nikada ne zanima niko u smislu "šta će reći", meni je moje dij ete najvažnije, briga me za neku tetu iz prodavnice, pogled pun prezira veoma dostojanstveno podnosim...



user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 14:15:39   
kasper
hvala vam i bas mi je drago sto ste potvrdili
i sto se slazete sa mojijm sumnjamauser posted image

_____________________________

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 14:44:09   
taurus
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Ne znam jesam li ti imalo pomogla, jer svi mi imamo neke svoje načine odgoja i viđenja situacija, recimo moj dječak zna tačno do koje granice smije ići, ja kad imam "specifičan" ton-to znači kraj priče. Taj "ton" NE SMIJE  nikada ignorisati.
Taurus, još je on mali (4,5)...ali ti su dužna doći do nekog modela ponašanja koji će znati kad je dosta i da te mora poslušati.







Naravno da si mi pomogla draga moja svaki savjet mi je dobro došaouser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 15:25:51   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: koka i po

I ja isto mislim.Djeca se obično raspekmeze nakon bolesti.Sve će biti ok.


Ziva istina....Kaze moja mama da sam ja jedne prilike izjavila:  "Mama, ja najvise volim biti bolesna", pu pu gluho bilo and daleko...To samo potvrdjuje kako se samo razmaze kada su bolesni...

< Poruku je uredio Skvo RR -- 18.5.2010 15:26:40 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 15:52:47   
Nedi
I mi smo imali napade bezobrazluka poslije bolesti...

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 15:54:33   
Anoniman
Ne znam jesam li ti imalo pomogla, jer svi mi imamo neke svoje načine odgoja i viđenja situacija, recimo moj dječak zna tačno do koje granice smije ići, ja kad imam "specifičan" ton-to znači kraj priče. Taj "ton" NE SMIJE  nikada ignorisati.
Taurus, još je on mali (4,5)...ali ti su dužna doći do nekog modela ponašanja koji će znati kad je dosta i da te mora poslušati.
[/quote]





Ja isto imam taj ton, nekad je dovoljan i samo pogled.

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 16:17:30   
acudesa
znači, neki znak, koji kaže: sad si stvarno pretjeraouser posted image
Ja imam metodu brojanja, "dok nabrojim do 3, da si došao"...prva tri puta sam ga dobro naružila ako ne dođe na 3, ima godina od toga, i sad pali, kako-šta, ne pitajte me, al' čim počnem brojati...eto njega trčiuser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 16:19:12   
acudesa
a, ponekad je brojanje i duže: do 5, do 10, zavisi šta traba da uradi....(usput uči i brojati)user posted image  većina nas voli vremenske rokove, pa tako i djeca (bar moj malac)

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 21:24:36   
taurus
user posted image user posted image user posted image  dobar fazon s brojanjem ali mislim da bih nekad trebala brojati i do 20user posted image user posted image user posted image
Ali danas kad je došao iz vrtića pitao je da li još ttraje kazna, što znači da je upamtio. Valjda sam postigla pravi efekatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 22:01:14   
dinaa
Moj sin ima osam godina,znaci vec je veliki i vec sve zna,ali nekad me toliko raspali njegovo ponasanje i tvrdoglavost da bi ga nalupala momacki.Ali ni ja kao i vecina vas ne koristim tu metodu kaznjavanja nego pricam,pricam i opet pricam,nekad imam osjecaj da sam mu dosadna s tom pricom ali neka mora je odslusati.Evo sta se meni jednom desilo:iznervirao on mene pravo i kazem ja njemu eh da znas kad dodjemo kuci dobices za ovo pa ces upamtiti za ovakvo ponasanje,kaze on meni ma znam ja da ti mene neces istuci,ti uvijek tako kazes a nikad me ne tuces.I sta sam ja trebala uraditi,kazniti ga batinom da on shvati da sam ozbiljna i da ja to mogu?Ne nisam ga istukla nego sam opet pricala i objasnjavala zasto ga ustvari ne tucem i zasto ne valja tuci djecu,kao i zasto ne valja to sto je on uradio.Smiri se on jedno vrijeme i onda opet po starom tako da ja na kraju dodjem do zakljucka da je on jedno razmazeno dijete,moj je i volim ga najvise na svijetu ali tako je.Postoje i kod nas kazne zabrane izlaska vani,zabrana odlaska na trening,igranje igrica,gledanje tv,sve po zasluzi i on ispostuje kaznu,ali nekad mislim da ne mogu sve postici razgovorom,a opet ne mogu ga tuci jednostavno ne mogu,cini mi se vise ne mogu sad nego dok je bio manji.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
18.5.2010 23:08:29   
taurus
Draga Dinaa i sama sam ti takva nastojim ne koristit batine ali zato imam najrazmaženije dijete na svijetu. I eto kad sam odlučila upotrijebiti šipku on meni tako odgovori.
Nadam se da sam dobro postupila što ga nisam istukla, ali se istovremeno bojim da on ne počen to koristiti.
Šta da se radiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *