|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
30.9.2009 8:52:42   
Sandra32
Poz,
Je li neko imao iskustvo s Poliklinikom IVF  Zg?

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.9.2009 10:55:24 >

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 301
   RE: Vantjelesna oplodnja
2.10.2009 14:08:57   
sanelce
IZVORNA PORUKA: Ela78

Suprug i ja se već 3 godine borimo da dobijemo našeg malog anđela. Nakon ¸¸tonu¸¸ pretraga da skratim priču opcija nam je vještačka oplodnja.

Odlučili smo se za Maribor. Naša odluka što se tiče Maribora (a ne Sarajevo, Banja Luka, Beograd, Hrvatska) je zbog toga što mislim da je ovde kod nas to sve¸¸gubljenje¸¸ vremena i novca i iako je Maribor možda čak i duplo skuplji (uzevši u obzir vize koja treba za građane BiH, pa boravak od najmanje 7 dana u Mariboru MM i mene, a o samom postupku i terapiji da ne govorim) mislim da vrijedi! Stopa uspješnosti u Mariboru se kreće od 25-50% što je najbolje u regionu, a da ne pričam o tome što tamo postoji mogućnost zaleđivanja embrija (što je bitno za sledeći postupak ako bude potreban) ...
Naoružala sam se strpljenjem, živcima i krenula u ovo.
Prikupila sam svu papirologiju, nalaze i poslala Dr Vlaisavljeviću. Čekam zakazivanje konsultacija, protokol, termin....lista čekanja je godinu dana
Imam i milion pitanja pa ako ima žena koje su možda bile u postupku tamo ili one koje razmišljaju o odlasku voljela bih da podijele svoja iskustva ovdje...

Draga moja ja sam iz BiH i imam dogovoren termin za Maribor u 02/2010 pa slobodno pitaj šta te interesira.

(odgovor članu labamba)
Neposredna veza do poruke: 302
   RE: Vantjelesna oplodnja
3.10.2009 10:05:11   
nesa

Pozdrav iz Sa! Ima li neko ko je imao uspjesan IVF kod prof Godinjaka, i koliko to kosta?
Kakva je procedura?

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 303
   RE: Vantjelesna oplodnja
3.10.2009 10:33:08   
Ela78
Draga sanelce da te pozdravim prvo i poželim svu sreću...
Interesuje mene svašta:
1.Koliko si dugo čekala da ti zakažu termin, kada si poslala papire?
2. Da li si već bila na konsultacijama, pretpostavljam da si morala, s kim si razgovarala kako ti se čini to sve? Da li si na konsultacijama radila i neke dodatne nalaze kod njih?
3. Da li su ti već odredili terapiju koju trebaš uzimati, lijekovi?
4. Kako ide to sa garantnim pismom?
5.Da li si se raspitivala za smještaj u Mariboru? Cijena?
6. Koje su vaše dijagnoze da li radiš IVF/ICSI ....jesu li ti poslali cjenovnik?

Hvala puno unaprijed!user posted image


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 304
   RE: Vantjelesna oplodnja
4.10.2009 14:46:13   
sidi
zdravo drage moje,uvjek citam sta ima novo,prvo da cestitam ema 80 ako se ne varam na uspjehu,izvadila sam oba jajovoda tako da nemogu normalnim putem da zatrudnim,radim umjetnu oplodnju vec 3,5godine, ja sam radila 4 umjetne oplodnje ,dvije sam radila u becu,sa prvom nakon inekcija dobila ciste koje sam punktirala,drugi put nakon inekcija mala jajasca,druga dva puta u welsu,treci put su oplodili jedno jajasce ali nije uspjelo cetvrti put nakon svega jajasca bila slaba nisu se mogla oploditi,pa sa odlucila da idem u banja luku, dobila sam semu za proceduru,anti bebi pilule 2 mj,posle gonal f i cetrotide,samo sto imam 4 sprice na dan,28 puta gonal i 7 cetrotide,u becu gonal f kosta 53 euro komad, u bl. 67 maraka komad,zvala sam maribor da dodem na razgovor ali se ceka puno,pa bi vas zamolila ako neko ima internet adresu iz praga da mi posale da imam za svaki slucaj jer kako citam nepise se sve najbolje o nasim doktorima.hvalauser posted image

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 305
   RE: Vantjelesna oplodnja
4.10.2009 17:50:25   
Ela78
Sidi da li ti radiš tu četvrtu oplodnju kod Sibinčićke u Banja Luci??
Što se tiče web adrese iz Praga, prelistaj malo ovaj forum ima na početku neko je pisao o tome


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu sidi)
Neposredna veza do poruke: 306
   RE: Vantjelesna oplodnja
4.10.2009 20:59:50   
sanelce
IZVORNA PORUKA: Ela78

Draga sanelce da te pozdravim prvo i poželim svu sreću...
Interesuje mene svašta:
1.Koliko si dugo čekala da ti zakažu termin, kada si poslala papire?
2. Da li si već bila na konsultacijama, pretpostavljam da si morala, s kim si razgovarala kako ti se čini to sve? Da li si na konsultacijama radila i neke dodatne nalaze kod njih?
3. Da li su ti već odredili terapiju koju trebaš uzimati, lijekovi?
4. Kako ide to sa garantnim pismom?
5.Da li si se raspitivala za smještaj u Mariboru? Cijena?
6. Koje su vaše dijagnoze da li radiš IVF/ICSI ....jesu li ti poslali cjenovnik?

Hvala puno unaprijed!user posted image



Hej draga ela evo da javim i odgovorim na tvoja pitanja:
1. Na termin za konzultacije sam čekala nekih dva mjeseca, s tim da ja nisam ranije poslala nalaze, već sam ih donijela doktoru V. na uvid kada su bile konzultacije. Ja sam ih zvala na telefon negdje oko 15.01.2009. godine i dobila termin za konzultacije 09.03.2009.godine. Na forumu roda na kojem sam član sam u zadnje vrijeme čitala da im je gužva i da se malo čeka za dogovor na konzultacije iz razloga usvajanja novog zakona o potpomognutoj oplodnji u Hrvatskoj koji je užasan i prislio je mnoge žene iz Hrvatske da idu za Sloveniju. Ali draga moja bitno je da si ti spremila nalaze od momenta kada oni zaprime tvoje dokumente teče tvoj datum za postupak. A za konzultacije točnije datum zovi ih stalno budi uporna termin ćeš dobiti, samo budi uporna sa zvanjem, jer sada uslijed velike gužve ponekad se ne javljaju na telefon.
2.Da na konzulatcijama sam bila 09.03.2009. godine i mogu ti reći da su moji dojmovi super, doktor Vlaisavljević je genijalan tip, profesionalan i jako je uljudan, što smo ga god pitali odgovorio nam je. Kod njih nisam radila nikakve nalaze osim UZ i konzultacije+UZ plaćaš 60 EUR. Na konzultacijama doktor pogleda nalaze i preporuči šta još eventualno trebate dodano odraditi. Većinom su to nalazi markera hepatitis B i C, test na HIV i nalaz VDRL pretraga na sifilis i ti nalazi ne smiju biti stariji od 6 mjeseci pred postupak. Ja sa ih spremila u 9 mjesecu i rekli su mi da ih zovnem 20.11. da mi daju protokol.
3.Za terapiju nisu mi je još odredili tek u 11 mjesecu i znam da prvo započinješ sa kontracepcijskim pilulama (nekoh1-2), zatim ide surpresija (decaptaptyl) pa onda 1 DC ide prvi UZV da se vidi ima li kakvih cista a onda dolazi stimulacija (gonal ili menopur doktor odredi, mada oni u Mariboru imaju praksu da kažu da sam na osnovu prijašnjih iskustava uzmeš stimulaciju). Zato sve fino reci dokttoru na konzultacijama šta si prije koristila kako si reagovala na stimulaciju, jesi li imala cisti, bilo kavih problema na punkciji i drugih karakterističnih situacija. Ja sada trenutno čekam taj 20.11. da saznam za protokol a onda idem u nabavku ljekova.
4.Za garantno pismo ti nezam tačno, ja imam hrvatsku putovnicu ali ću se raspitati kod ove jedne forumašice sa rode koja je iz Sarajeva i koja je prije 10 dana se vratila sa postupka iz Maribora i sada je čekalica bete, ona će meni sve detaljno objasniti pa ću ti ja javiti.
5. Za smještaj u Mariboru znam neke informacije. Ima gospodin Stanko koji iudaje apartmane parovima koji dolaze na MPO i apartman za dvoje košta 30 EUR/danu i njegov broj ću ti spremiti ne bih baš ovako javno na forumu, ipak zbog gospodina. Inače to je najbolja cijena u Mariboru definitvno. Planiraj u Mariboru ostati najmanje 10 dana tako je nama doktor rekao. Mi ćemo biti u Zagrebu i odtamo ćemo po potrebi ići za Maribor jer je samo 1 sat vremena vožnje Zagreb-Maribor jer tamo imamo prijatelje i kod njih ćemo noćiti. Ako imaš koga u ZG razmisli o toj opciji, da bar to ne plaćaš.
5.Da mi ti radimo ICSI a naša dijagnoza je ja ok, muž astenoozospermia III grupe i po mnogim nalaz dovoljan za prirodnu trudnoću ali jednostavno već skoro 5 godina ne ide i ne ide. Cjenovnik nisam dobila nadam se u 11 mjesecu mada je sve individulano dosta cura dobije cjenovnik ali na kraju ipak ispadne manje nego što piše u cjenovniku. Računaj postupak maksimalno 2500 EUR mada ta cifra zna biti u većini slučajeva manja, na rodi su forumašice zajedno sa 3 UZV plaćale oko 2100-2200 EUR+ljekovi. Za ljekove ni pod razno ni gonale ni menopure ni decaptaptyl nemoj kupovati u BiH, cijene su puno, puno veće već ih kupuj u Hrvatskoj u ljekarni Filipović Zagreb, gdje su cijene 1 gonala za 25-30 KM manje nego u BiH a isto je i za menopur.

Eto to je to nadam se da sam pomogla, ako te još nešto interesira slobodno pitaj.
user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 307
   RE: Vantjelesna oplodnja
4.10.2009 21:12:44   
sanelce
I da nije mi jasno kako plaćaš nalaze za HIV, hepatitis i VDRL, ja sam sve odradila na teret zdrvastvenog i nisam ništa plaćala. Zar se u BL ti nalazi ne rade u državnim bolnicama?

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 308
   RE: Vantjelesna oplodnja
5.10.2009 8:30:48   
regi
Za garantno: mi smo neki dan dobili iz Praga,a prije dvije godine iz Maribora.
naime,posaljes kopije svoji pasosa njima,a nakon odredenog vremena,zavisi kakva je guzva, dobijes od njih gar i sa njim naravno ides po vizu. obzirom da je to ugledna bolnica,nema problem za vizu.
iz praga smo gar cekali mjesec dana. iz maribora nesto krace.
u ambasadi slovenije je guzva uvijek bila,a neko je pricao da se kod njih n arucuje na neki razgovor,tako da nije red nepregledan kad dodes pred ambasadu. neko je pitao za mail iz Praga, evo ga:

ja sam kontaktirala dr.Mardesica na mail pronatal@mbox.vol.cz - brz je na odgovorima,ali jako stur na informacijama.

Danica (sestra koja se brine z abukvalno sve)  ima drugu mail adresu,ako bas nju trebate kontaktirati :sanatorium.pronatal@seznam.cz,  
i spora je na odgovorima ,ali detaljnija i spreman je reci cijene onoga sto te interesuje.


_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: Vantjelesna oplodnja
8.10.2009 13:35:30   
Rapka73
Znate li gdje se ima kupiti decapeptyl? Slijedeći mjesec planiram IVF kod doktora Godinjaka.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 310
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.10.2009 11:07:17   
EMA 80
zelim ti rapka puno uspijeha i srece sa postupkom i da ugledas svoje user posted image .

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 311
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.10.2009 14:09:02   
sidi
radim kod dr.sibiljcic u bl. prvi put ,ustvari peti put user posted image
IZVORNA PORUKA: Ela78

Sidi da li ti radiš tu četvrtu oplodnju kod Sibinčićke u Banja Luci??
Što se tiče web adrese iz Praga, prelistaj malo ovaj forum ima na početku neko je pisao o tome




(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 312
   RE: Vantjelesna oplodnja
11.10.2009 16:44:41   
sabas
Rapka73 obzirom da dr Godinjak rijetko radi IVF molim te radi nakon koliko ti je preporucio tj kako si ga nagovorila

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu sidi)
Neposredna veza do poruke: 313
   RE: Vantjelesna oplodnja
12.10.2009 14:07:33   
snowrose
Decapeptyl ti je najjeftiniji kod nas u B.Luci ili vani u Beogradu i Mađarskoj.

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 314
   RE: Vantjelesna oplodnja
12.10.2009 18:47:44   
sanelce
Probaj negdje u Hrvatskoj nabaviti decapaptaptyl u ljekarni Filipović u Zagrebu je po komadu 55 kn ili 14 KM.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 315
   RE: Vantjelesna oplodnja
13.10.2009 11:04:22   
snowrose
Drage moje samo da vas pitam- jeste li ikad bile kod dr Balić?
Vidim da se spremate vani,ali mislim da nema potrebe za tim.
Ja sam pacijentica dr Balić i sjajna je žena koja se jedina potrudila da pronađe dijagnozu,do tada 3 god. svi govorili ko OK.
Ma ne bitno to sad,nego dr ima mašalah baš uspjeha sa IVF i konkretno ja imam svoje dvije prijateljice sa mašalah uspješnim rezultatom.Jedna iz 2. puta i mašalah blizance rodila,a druga jučer smo saznali nalaz iz 1. puta je ostala user posted image .
Morala sam ovo da podijelim sa vama jer i sama sam bila razočarana u doktore dok me ta prva prijateljica nije uputila na dr Balić - oni usko surađuju sa klinikom u Mariboru.Imate njihovu stranicu.
Uglavnom svima sretno.

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 316
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.10.2009 13:12:12   
/MMK/
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=84309

_____________________________

09.2010.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 317
   RE: Vantjelesna oplodnja
19.10.2009 16:04:27   
zarja
MMK odlican link za sve koji se razmisljaju o IVF!!

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 318
   RE: Vantjelesna oplodnja
20.10.2009 8:18:50   
regi
cure,je li iko od vas u protokolu za VTO imao puregon?

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 319
   RE: Vantjelesna oplodnja
22.10.2009 11:58:46   
Ela78
IZVORNA PORUKA: sidi

radim kod dr.sibiljcic u bl. prvi put ,ustvari peti put user posted image





Sidi šta se dešava kod tebe? Kada je transfer kod Dr Sibinčić??


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu sidi)
Neposredna veza do poruke: 320
   RE: Vantjelesna oplodnja
22.10.2009 19:31:45   
Laca
Evo ukljucih se i ja iako vec dugo samo citam raznorazne forume i tako se informisem jer imam i ja slican problem. Mi sam svoj prvi IVF radila u Zagrebu kod doktora Šimunica ( jako strucan doktor sef je u Petrovoj bolnici u Zagrebu ), nije toliko ni skup postupak bio ali sve u svemu odnos sa pacientom je jako hladan sve se tako brzo odvija a niko vam nista ne govori zasto i kako i zbog cega vam sve to treba. Izvadili su mi 4 stanice od toga su se 3 oplodine ali na zalost do trudnoce nije doslo. od tada je proslo godina i po i sada se spremamo za Njemacku gdje sam pronasla jako dobru kliniku jeste skuplje u odnosu na Zagreba ali je pristum mnogo mnogo bolji, doktorica koja me vodi nece da nas uzme u "obradu" dok se kod mene inzuin ne smanji ( sto u Zagrebu nije bio slucaj dali su mi tablete da pijem a ni zasto ni kako niti sto niko nam nista nije rekao ) ova doktorica je posteno rekla ako se ne smanji inzulin sanse su vam male jeste da je duzi put ali je bolji i imate vece sanse za uspjeh! i tako da sam sad pod terapijom 2-3 mjeseca pa cemo vidjeti dalje.
Kod nas u BiH nisam niti pokusavala jer dr. Godinjaka je jako tesko doci i zene su tamo kako na traci u fabrici, u Zenici smo bili ( doktora i kliniku koju pomijete od ranije ) meni se doktor ne svidja jer ne moze niko ( pa koliko god strucan bio ) govoriti sta je meni a ni pregledao me nije i cifra koju je rekao je bila i 1500 KM visocija od one koju smo platili u Zagrebu!!!
I jos nesto u Zagrebu ste pod lokalnom anastezijom ( svega ste svjesni samo sto tjelo vas ne "slusa" vadjenje i odmaranje cca 20 min doko u ovoj klinici u Njemackoj ste pod totalnom anasteziom i odmarate se cca 3-5 sati. i jos jedna prednost u ovoj klinici je sto su sve zene!
Ako vam mogu pomoci pisite! :0)

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 321
   RE: Vantjelesna oplodnja
23.10.2009 1:32:56   
sabas
Laca, hvala na informacijama, zelim da sto prije zavrsis sa terapijom pa u protokol i naravno da bude uspjesno Ali koliko sam ja informisana da je Slovenija na vrhu po uspjesnosti, kako ste donijeli odluku Njemacka tj zasto

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Laca)
Neposredna veza do poruke: 322
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.10.2009 19:53:14   
sidi
evo da ti javim ela78 cekam sledeci ciklus pa da pocnem sa inekcijama jer sam 2mj.uzimala mikcrogynon tablete zbog hormona pa u novembru pocinjem sa gonal f i cetrotidima javicu ti se kako ide lg.user posted image user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 323
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.10.2009 12:13:44   
Ela78
Držim ti fige sidi! Daće Bog da uspijeuser posted image
Javljam mi obavezno sve baš me interesuje


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu sidi)
Neposredna veza do poruke: 324
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.10.2009 13:36:47   
Laca
draga Sabas,

Za Sloveniju sam cula i to za kliniku u Mariboru ( to mi je odmah preporucio moj ginekolog ) ali kod njih se ceka jako dugo na red i na proces. Za Njemacku samo se odlucili jer imamo prijateljicu gore koja je radila IVF u istoj klinici i uspjlo joj je iz 1 puta sada vec njenoj djevojcici ima 7 mjeseci! Ona je bila jako zadovoljna doktoricom i njenom toplinom i time sto sve objasni kako i sta a ne da te ostave izgubljenima u vremenu i prostoru, a ugodno sa korisnim imam gdje da budem za vrijeme koje nam je potrebno gore. ako ljekove koje mi prpise mogu kupiti u BiH jer su povoljniji cijenom to cu i uraditi ako ne sta cu uzecemo ih gore.
I znas sta jednostavno imam dobar osjecaj sa svime tim, nije me strah niti panika totalno sam opustena i jedva cekam, takav mi je osjecaj kao da sam svaki dan blize user posted image !

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *