|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
3.11.2010 12:01:17   
smajli80
Mojauser posted image se nikad nije grizla ali je njen najbolji drug koji je mlađi od nje 5 mj se stalno grizao.On je to počeo da radi oko prvog rođendana kad su mu izbijale trojke,jadnik puno jeuser posted image a tajo mu je za utjehu davao svoj prst da ga grize.Njemu se to svidjelo i on je nastavio sa tom praksom i kasnije.Moju malenu je znao toliko jako da ujede da joj otkine komadić kožeuser posted image .Majka ga je kažnjavala ali tajo ne,kaže on na taj način izbacuje stres.I on je fala bogu nastavio sa tim jer mu je više odgovarao tajin metod jer je to njemu bila vrsta zabaveuser posted image .
Meni je jednog dana pukao film i ja sam ga(KRIŠOM DA NIKO NE VIDI)takođe blago gricnula za ruku i on je počeo da plače jer se kao njemu niko nesmije suprodstaviti.
I poslije toga više je nikad nije ugrizao,kad bi krenuo samo pogleda u mene i odustane.Baš se ne ponosim ovim činom ali nije mi bilo druge jer bi joj sledeći put otkinuo komad mesa.
Što se tiče prčanja moja S.nije progovarala do drugog rođendana ali kad je propričala počela je da sklapa rečenice,sad stalno nešto meljeuser posted image ali je zato skinula pelene kad je imala 18 mj i jakoooo je aktivna.Razgovarala sam sa njenom pedijatricom i ona mi kaže da oni ne mogu sve istovremeno i pričati i skinuti pelene i skakati jer je njihov mozak još uvijek mali da te sve radnje izvršava odjednom.Sve ide postepeno jedno po jedno.
Imamo drugog komšiju koji je 1mj stariji od moje S on je počeo razgovjetno da priča sa godinu ali još uvijek nosi pelenu iako mu je2.8 god,dok je moja to obavila sa 1.6 god.
Sve je to individualno od djeteta do djeteta.Do 3 svi prohodaju,propričaju i skinu pelenu.

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Faze dvogodišnjaka
3.11.2010 13:52:39   
emma.L
Sa ovim se slažem. Ema je progovorila oko prvog rođendana u smislu da je sklapala jednostavne rečenice. Sada, sa dvije, priča recimo ovako: "Ružila me teta u vrtiću jer sam rekla da neću jesti. Mama mi je rekla da ne moram jesti. Neću ni sutra jesti, a mama će doći opet po mene." Ovo je od danas sumiranje utisaka iz vrtića - dakle odgovor na jedno jedino pitanje: Kako je bilo, Ema?
Zbog njenog pričanja imamo osjećaj da je jako zrela, što i nije baš slučaj, kako se ispostavilo u zadnjih par tjedana. Moje dijete neće nikako na tutu, čak je jako nazadovala kad smo je počeli učiti na tutu. Naime, tražila je mjesecima prije toga da skine pelenu i da piški, ali velika nužda nam ne ide nego u pelenu. Budila se dugo suha, zna reći kad će piškiti i naš zaključak je bio - spremna je. E pa ni blizu tome nije bila, jako je nazadovala i čak je i piškiti počela po kući. Dakle, oni zaista idu "one step at a time", što neke roditelje zna zabrinjavati, a neke navoditi na pogrešne zaključke (kao u našem slučaju). Polako, sa 4 godine svi opet budu tu negdje user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Faze dvogodišnjaka
3.11.2010 14:27:32   
enna
I moja Ena je kao radio od kako ustane navije se i ne prestaje dok ne ode na spavanje i znate sta ja radim tada sve pogasim i uzivam u tisini hahahha(recice neko da sma luda)user posted image .Pocela je vrlo rano da izgovara prve rijeci sa nepune dvije godine je znala 3 pjesmice i sva slova a poznajem djecaka kojem su 3 i po godine i jako lose prica tacnije poceo je da izgovara u posljednjih par mjeseci malo vise rijeci a prije se to svodilo na kapacitet od mozda nekih 20 rijeci.Prijateljica je isla pedijatru sa njim i kaze nema potrebe za paniku jer ipak je poceo nesto da izgovara a drugo je ako bas nista ne izgovara i ne razumije kada mu kazes.Dacy mislim da nemas razlog za zabrinutost sve zavisi od djeteta do djeteta kada pocne pa prica uhhhh vidjet ces pitanja i odgovora sve sami cineuser posted image .
Eh mi smo u fazi ispitivanja koje je marke koji bibi(auto) sto me vise dovodi do ludila hahhahah i sta je to ,sta je to????
U petak je imala uzasan pad sa dvosjeda na stolic u dnevnom i razbila je gornju usnu ja sam bila sokirana mislila sam u bonici ceo zavrsiti pregledam zubi na mjestu samo iz usne tece krv.zaustavimo krv i naravno 3 dana je usna bila natecena ali ona vesela i cak vice mama Enu nista ne boli hrabrica moja malena a tako je uzasno bilo za pogledati uhhh ali hB sada je to iza nas.Jakooo je tvrdoglava i uporna da nema rijeci.I da da vam se pozalim Ena se ukakila jedno jutro u gacice a to ne radi vec ima mozda mjesc i po neznma sta se desilo i 2 puta se upskila u gacice user posted image nadam se da nemoram da je vodim doktoru danas je uredno kakila u tutu sama je trazila ali imam osjecaj da se neceg prepala pa nece da piski i kaki kako treba vec vidim da toliko dugo se usteze da ne piski da je pocne stomak boliti a kada god je ponudim ona negoduje dok onda ne kazem ok piski idemo vani i ona onda piski.Desavalo se i prije da pisne malo u gacice ako se zaigra ili sta ja znam zaboravi jednostavno da ide da piski.Ljubimo nestasnu generaciju!!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Faze dvogodišnjaka
3.11.2010 14:32:19   
ziki
Ova lijenost da se ode do kupatila mi je poznata, po 15 min se drži za pišu, previja noge al neće u kupatilo, muka mu da osatvi crtani ili to čime se trenutno igra. Još se naljuti kad ga opominjem. 

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Faze dvogodišnjaka
3.11.2010 15:58:24   
bebbe RR
Emma.L, slažem se s tobom - sve su to razvojne faze kroz koje jedna djeca prfođu prije, druga kasnije, ali svi su tu negdje oko 4. rođendana... I naša Ema priča upravo tako kao vaša, i takva djeca uistinu ostavljaju dojam da su zrelija, što zna biti zamka... 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 13:40:18   
ziki
Ja sam u subotu imala slom živaca. MM je radio i nas dvoje smo izašli u šetnju. Slušao me super, fino šeto, seli na kafu-sokić sve ok i u povratku kući svratim u konzum sa drugaricom, i kod ulaza samo da uzmem kese od ranije on je jurnuo napolje, ja za njim. Ulica prometna strašno je na 3-4 metra, uhvatila sam ga jedna nogica na ivičnjaku druga u vazduhu iznad ulice. A prolaze kamion, dva autobusa....Suze su mi same lile, urlala sam iz glasa na njega, uplašila ga reakcijom pa je i on plako. Nekako smo došli kući, on zaspo ja koma. Kad je mm došao i nemirko ustao rekao mu je da je stajao na ivičnjaku i gledao aute kako prolazeuser posted image ko mama je luda nije on planiro na ulicu. Sad ne mogu da budem pametna koliko me on shvata, oko zgrade se fino čuva od auta i zna da se opravda a onda ovakvu scenu mi priredi.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 13:47:02   
maja78 RR
draga ziki uzas jedan, tih stvari je mene najvise strah, tog izlijetana na ulicu. Mogu samo zamisliti koliko si se prepala

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 14:52:45   
Nedi
ziki mogu zamisliti kako si se uplašila, i ja sam konstantno u grču iz istog razloga. Ulaz u zgradu nam je na samoj ulici ( i to vrlo prometnoj) već kod lifta ga hvatam čvrsto za rukicu. Hb sve se dobro završilo 

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 15:28:22   
bebbe RR
Joj, Ziki, dobro je da je sve dobro prošlo.
Mi smo danas išle sa svekrvom u prodavnicu.
Ispred prodavnice svekrva i ja uzimamo svaka svoja kolica i ja kažem Emi da me sačeka, međutim, ona uleti u prodavnicu, i kako su se ona vrata zatvorila za njom, poleti nazad, a vrata se nazavno, neotvore, već počne alarm i glas koji govori "Ovo nije izlaz:", na snimku. Bila je tako iza vrata koja su se blokirala možda dvije minute dok nije došla jedna od radnica i odblokirala, ali, jako se je prepala, a i ja s njom, i baš je plakala. U neku ruku, bilo mi je drago da se je to desilo jer će je valjda naučiti da kada joj kažemo da sačeka, fakat sačeka.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 16:50:23   
sporty mamaa
Drage mame imam jedan problem i molim vas za savjet... Moja curica koja ima 2 god. i tri mj. nakon potpunog odvikavanja od pelena, prije nekih 6 mj. sada ponovo piski i kaki u gace... Jednostavno vise niti ne trazi da ide na tutu i stalno je upiskena. To mi nebi bilo cudno da nije prije toga svaki put, pa i kad putujemo i stavim joj pelenu trazila da ide na wc, ponavljam nije htjela nuzdu obaviti u pelenu... Ja ludim, vise je niogdje ne mogu ni voditi, kad se ukaki ne kaze da je ukakana, niti upiskena, kad je pitam hoce li piskiti, kaze ne i onda se upisa u gace... Izludila sam, jos kako je vrijeme ruzno jednostavno joj ne stignem osusiti sav donji ves, trenerke i ostalo... Molim vas ako neko ima savjet recite, u pelene je nebi vracala, a ne moze ni ovakouser posted image user posted image  

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 21:49:06   
Amrino
Zeno draga- prosli smo kroz tu fazu (doduse- ovaj se nije nikada kakio)...Uzas. Jedino sto mozes je da se naoruzas strpljenjem. To je faza recidivna...i najgore sto mozes da uradis je da ruzis, galamic i sl. Jednostavno se pravi kao da se nista ne desava. Presvuci je i probaj se ponasati kao i kao da se ponovo odvikava. Stalno je vodi na wc i ne ocekuj da ti sama govori.  Uvijek sa sobom nosaj rezervni ves i samo strpljivo- proci ce kao sto je i doslo.

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 22:46:00   
mamma mumi
Drage moje, ja neznam jeli to ok, ali moj Tarik je postao tako  agresivan, nekulturan, da mi je zlo. Stalno nam govori mars, poceo je puno psovati, udara nas, a kada ga narzuzim , nesto mu nedam, pocne sebe samarati, vristati. Neznam je li to faza, ili nije, ali sam zabrinuta. Puno pricam s njim, jako je pametan za svoje godine, sve brzo konta, ali je uzasan, preziv. Toliko je ziv, da  smo mu neki dan otkrili i kilu, ma to je sada druga prica, toliko sam se nasikirala. sada mora na operaciju, a jadnicak samo ponavlja "necu u bolnicu mamam".Sta da radim, pokusala sam pricom, kaznom, puc puc po guzi, ali nista ne pali. Ima te li vi takvih problema?Kada izadjemo u grad nemoguc je, trci, neda ruku, ja i mm ludimo.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 23:52:02   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Amrino

Zeno draga- prosli smo kroz tu fazu (doduse- ovaj se nije nikada kakio)...Uzas. Jedino sto mozes je da se naoruzas strpljenjem. To je faza recidivna...i najgore sto mozes da uradis je da ruzis, galamic i sl. Jednostavno se pravi kao da se nista ne desava. Presvuci je i probaj se ponasati kao i kao da se ponovo odvikava. Stalno je vodi na wc i ne ocekuj da ti sama govori.  Uvijek sa sobom nosaj rezervni ves i samo strpljivo- proci ce kao sto je i doslo.


Hvala ti draga, ja sam vec pocela luditi. MM kaze kupit cemo pelene a ja nedam, nema sanse... Znam, kriva sam jer sam je dva puta puc po guzi, nisam trebala, al jednostavno pitam je, molim i onda mi se kao namjerno upiski. Nadat se da ce se ponovo vratit na staro, bila sam se i prepala da se nije prehladila, jer je kao mala imala e.colli... Hvala na savjetu, nadam se da ce uskoro biti po staromuser posted image user posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Faze dvogodišnjaka
9.11.2010 23:58:09   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje, ja neznam jeli to ok, ali moj Tarik je postao tako  agresivan, nekulturan, da mi je zlo. Stalno nam govori mars, poceo je puno psovati, udara nas, a kada ga narzuzim , nesto mu nedam, pocne sebe samarati, vristati. Neznam je li to faza, ili nije, ali sam zabrinuta. Puno pricam s njim, jako je pametan za svoje godine, sve brzo konta, ali je uzasan, preziv. Toliko je ziv, da  smo mu neki dan otkrili i kilu, ma to je sada druga prica, toliko sam se nasikirala. sada mora na operaciju, a jadnicak samo ponavlja "necu u bolnicu mamam".Sta da radim, pokusala sam pricom, kaznom, puc puc po guzi, ali nista ne pali. Ima te li vi takvih problema?Kada izadjemo u grad nemoguc je, trci, neda ruku, ja i mm ludimo., ali ovo ebe


OO pa ti kao da opisujes moje dijete. Pronasla sam svoju malenu skoro u svakoj recenici... Posebno u ovim podvucenim... Nadajmo se da je faza, moja stalno govori piuser posted image matejnu i ebe... ti sunce(ja nekad znam reci sunce ti tvoje ali ovo ebe... tiuser posted image ).... Doduse to puno govore u kaficu gdje idemo na kavu... Sve hoce sama, sici niz stepenice popeti se, ovo, ono, penjati po zidovima, po drvetu, dirati auta(mislim da ce jednom alarm i upaliti), ruku neda a ma nikako.... Jucer u prodavnici ona hoce otvorit vrata a red iza nas, vriska, dreka, ja je unesem, rusi police, dernja se, zene me gledaju... Ja se samo pokupim i kuci, stid me bilo gdje vise ici sa njom... Nadam se da ce je uskoro prociuser posted image

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Faze dvogodišnjaka
10.11.2010 0:00:36   
mamma mumi
Nadajmo se da je to faza odrastanjauser posted image .Mene je tacno sto ti kazes, nekada stid ljudi, jer pomislim reci ce kako ga odgajam, a ja se ubi pricajuci, uceci, ali ni habera.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Faze dvogodišnjaka
10.11.2010 12:33:32   
ziki
Dobrodošle u klub. Sve smo ovo prošli sem psovanja. Udaranja, ujedanje, pljuvanje.... rušenje po radnjama- Dm mu je bio omiljeni za ludiranje. Faza i proći će. Kod nas je prošlo uz puuuno priče. Ja izbjegavam puc puc kako znam i umijem, izbjegavam i da se derem nego polako. Muž je malo strožiji pa i vikne i par put ga je pucnuo al ne primjećujem da ga nešto bolje sluša osim što nejmu ne kenjka ko meni.



_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Faze dvogodišnjaka
10.11.2010 12:41:48   
Lulu_08
Eh bas tako ziki, dobro dosli u klub dvogodisnjaka. Moja Luna sve za ove 2,5 godine dozivljava u fazama. Dodje faza ruznih rijeci "ti si lopov, .... matejinu" i sl. Prodje faza. Dodje faza udaranja, i to skolski po guzi. Prodje faza. Dodje faza lijepog ponasanja, slusanja i igranja na normalan nacin. Prodje faza. Sada samo ocekujemo dan kada ce faze postati rijedje a normalno stanje preuzeti kontrolu.

Ja licno vjerujem u puno price sa djetetom, i prenosenje pravila kroz igru (jer kroz igru oni najbolje shvataju poente). U trenucima opasnosti puc-puc moze odigrati ulogu, a u ostalim "neposlusnim" trenucima najbolje (kod mene) funkcionisu "disciplinske kazne". (Dijete ne slusa u radnji, dobije upozorenje da ukoliko ne prestane ide smjesta kuci i nema crtanih veceras, ukoliko zaista ne prestane biti istrajan i odvesti dijete kuci bez crtanih te veceri - koristim crtani ko primjer a vi mozete navesti nesto sto vase dijete voli)

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Faze dvogodišnjaka
10.11.2010 18:11:07   
emma.L
Zlo mi je od faza user posted image . I ja sam sva u grču od straha da mi ne izleti na ulicu nekada. Iako mi to do sada rješavamo uspješno pričom o kazni od 40 KM koju će ona morati platiti ako policija upita zašto ne drži mamu za ruku na ulici. I kad vidi policiju, sama im se hvali kako je dobra user posted image . Zasad! Faza kenkanja još traje, trenutno je prkos užasan, ali nam ne prolazi. Danas je plakala 15 minuta prije popodnevnog spavanja da neće ona spavati u krevetu nego ispred tv-a i da je ja češkim. Objasnila joj 10 puta da se spava u krevetu, pokušala obećati da ćemo gledati Pocoya kad se probudi, na kraju je ostavila da otplače i smirila se. Krenulo je s pljuvanjem, čim je prošlo psovanje. I sada kopa nos, nedavno kad je bila bolesna otkrila je čari kopanja nosa i ne može joj se objasniti da je to ružno. I laže. Recimo, jučer je presvlačim, i pričamo najnormanije, a ona odjednom: Mamaaaa, zašto me tučeeeeš (ono grozno kenkanje user posted image ). Da je netko slušao, pomislio bi da je na čistu miru mlatim user posted image . Ili priča "ja nikada ujutro ne plačem kad idem u vrtić". A susjedi sa drugog kata (mi smo 4.) pitaju je li to krenula u vrtić - eto koliko smo tihi ujutrouser posted image . Još uvijek ne idem sama s njom u kupovinu radi divljanja -  1 na 1 se izlazi samo u šetnju. Ako se što obavlja, idemo ili sami MM i ja ili svi skupa jer još uvijek ne mogu predvidjeti kakva će biti (mada je neku večer bila divna u DM-u, a meni se plakalo od sreće što se i moje dijete može normalno ponašati user posted image ). Dakle, kad netko kaže da treba strpljenja, vrištala bih. Znamo svi da treba, ali je ponekad jako teško ostati strpljiv.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Faze dvogodišnjaka
10.11.2010 20:31:40   
sporty mamaa
Drago mi je da nas ima jos, da nismo same u tim fazama, jer bi pomislila da ova moja folirauser posted image user posted image Joj mene ova faza kako amrino kaze "recidivna" ubi, kuca mi izgleda ko veseraj, da neko bane reko bi da sam luda, gace i trenerke svuda vise, po stolicama, po kaucu, na radijatoru... A treca masina ceka svoj red za susenje, vani ne mogu iznjeti nema sanse, sve pokisnu iako je na balkonu... Ne znam koliko traje ova faza, znam samo da me izzzludujeee...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Faze dvogodišnjaka
11.11.2010 13:04:35   
ziki
IZVORNA PORUKA: emma.L

Zlo mi je od faza user posted image .

I meniuser posted image user posted image


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Faze dvogodišnjaka
11.11.2010 14:14:14   
enna
Mi smo u fazi nekog lijepog ponasanja kuc kuc da ne ureknem da smo tako ostaneuser posted image Ena slusa prilicno zna biti i nestasna pokusavamo dosta stvari rijesiti pricom i uspijeva za sada kao sto Djana kaze nije bas odusevljena prodavnicama ali nema joj druge mora da ide pustim malo da prohoda onda ako pocne divljanje stavim je u kolica i kazem da joj necu kupiti nikakvu igracku ili kinder jaje ili sta zanm vec sta smo se prije dogovorile i ona se zaista umiri kaze mama Ena slusa hoces li mi kupiti to i to???I naravno dobije mada sam prijmetila da ako je mm tu u kuci ona malo slabije slusa ali i to rijesimo nedavno samo imali fazu tuce ali ona mene udari i ja njoj vratim i ona opet ponovi i ja vratim i vise ne ponavlja ja kaze da se mama ne smije tuci vec da se mama grli i ljubi dok mm sve to pusta igraju se i to bukvalno prelazi u tucu ja kazem da to ne dopusta joj ali uzalud.
Sto se tice tuce mi smo ponovo uspostavili neki red piski na solju a kaki u tutu ali bolje i to nego u pelenu jos nismo skinuli nocnu pelenu a kada cemo neznam.Imali smo kao sto sam gore prije u postu pisala par dana problem piskila je i kakila u gace ja sam je pucnula i imala sam kontraefekat i onda sam kao sto Amrino rece pocela ponovo kao da se tek privikavamo na tutu voditi je svako malo da piski nuditi stalno da kaki i sada ponovo trazi da piski i da kaki kada treba mada se zna desiti i da nemoze ostaviti igru pa bude par kapi na gacicama.sada joj lijepo objasnim da mora na vrijeme ici da biski i bla bla znate i samte koliko price i zamora ali eto za njih zivimo.Kako kazu strpljen-spasen mada nekad strpljenje popusti ali drzimo seuser posted image .

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Faze dvogodišnjaka
11.11.2010 14:55:58   
Lulu_08
Hahahaha, enna -  Ena bi mogla biti sta u rodu mojoj Luni? A vidim blizu im je i rodjendan, Eni 22og aprila a Luni 25og hahaha, koja slucajnost!!!

A isto tako se ponasa, i jednake situacije imamo. Tata joj je u inostranstvu, pa kada dodje (svaka 2 mjeseca) nakon njegovog odlaska se dvije sedmice privikavamo na pravila i slusanje hahaha...

Eh raja idem kuci, radno vrijeme istice, pa se tipkamo veceras!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Faze dvogodišnjaka
11.11.2010 15:04:02   
mamine oci
neznam kako vi sa ovim fazama al mene izudeseuser posted image

ja sa starijim sinom nisam imala nikave faze ili sam zaboravila
moj zvrk je sad recimo mirniji nego sto je bio ali iz dana u dan sve vise je vezan za mene neda mi na miru i vode popit,i voli te vozice  i samo hoce mam da se igra sa njim neda nikom drugom svaka mu je ne ti mama ceuser posted image vec svi znate pricala sam thomas ,thomas poocjeli dan cak i snu doziva thomasa,ako prica bilo sta dugo nevezano za thomasa on mora da ga spomene, kontala sam faza je procice ali ne prolazi lijepo je to sto on zna da se zaigra i voli vozice djecak je ali bas ta opsesija bas me brine jednostavno zivi u svjetu vozica

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Faze dvogodišnjaka
11.11.2010 15:06:15   
ziki
Sve sam isčitala i isapde da se samo moje dijete zaljubilo. Jesu li vaša djeca imala te faze?. Moj je dosad ima tri cure, ne računajući curu što sam ja izbrala, i sad je solo i tužan. Svim redom se žali kako više nema ni jednu curu.user posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Faze dvogodišnjaka
11.11.2010 15:11:16   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: ziki

Sve sam isčitala i isapde da se samo moje dijete zaljubilo. Jesu li vaša djeca imala te faze?. Moj je dosad ima tri cure, ne računajući curu što sam ja izbrala, i sad je solo i tužan. Svim redom se žali kako više nema ni jednu curu.user posted image


cuj zljubljen hahahahahaha

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *