Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 16:45:29
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
samo da vam javim za nalaze
ZELJEZO MI 7,3 Ž
za samo 20 dana opalo za 4 a jos pijem pregnital
Bebice ako ti je za utjehu meni je zeljezo bilo 20, sada mi je 8
Vidis, onda bebice sigurno crpe...
jela sam ribu vise puta, jaja kuhana(ima Fe u zumancetu),integralni hljeb, pila limun(izbila sam malo upalu), jela sljive ovih dana (a prije ih nisam mogla smisliti), i piletinu nazor, i teletinu i evo
barem mi se upala urinarna smanjila jer su prije leukociti bili 18-20 a sad 5-7, al su mi porasli u krvi iznad granice
a jetru sam izlijecila surutkom i dijetalnom ishranom,ona je sad ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 16:56:17
Semica
Cicibanko i mamolina sobice su med medeni... Moja pisulja ce samo jedan kutak svoj mali da ima kod mm i mene u sobi Krevetic bili razmontirali pa ga ponovo smontirali...kaze mm sve ce to on sam kad odem u bolnicu...samo cu mu ja pripremiti posteljinu i sve sto treba ( odnosno vec sam )..
Aaaaa rekoh li ja vama da su oni bolovi samo zagrijavanje Ali hajde...bitno je da je pocelo
Silver mila...cim dodjes kuci lezi...i odmaraj...i zelim ti da sto prije budes bolje..
Skvo,Animagical,Enci-pa vi stvarno cekate da ja napravim akciju i iznenadjenje ovdje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:12:37
ciciban26
Ja dok sam malo odspavala jer sinoc "jadna nisam " vi svasta napisale... E ozbiljno kad ce robica biti izlozena u azelu,mozda u petak navece Nisam ni ja daleko,dogegat cu se sa svojim buhtlicama od nogu,necete sve kupiti prije mene,no,no Anice ja sam sebi isprintala onaj spisak sa RR sta mi treba za novorodzence,zaokruzila sta stvarno treba i sad ovako skupljamo informacije gdje naci a ujedno potrefiti i kvalitet i cijenu. Budes upucena,ne brini Bebice i meni je zeljezo za 3 sedmice od 14 palo na granicu,iako sam se trudila i meso i ribu ali bebac uzima li uzima. Sad pijem jos one tothema ampule. I urea mi je 1 a normalna vrijednost od 2,5 do 8 ili 9 Cime se to popravlja i popravlja li se uopste blage veze nemam Mamolina sobica je preŠlatka .. Moja ce se pisulja zasad morati zadovoljiti samo svojim kutkom Semice poguraj malo ti te bolove
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:14:41
mamina princeza
E drag emoje da vam se javim. Ja pomalo radim pa koliko izdrzim. Zapravo idem n aposao nekako se osjecam bezveze jer sam proslu trudnocu pola ostala kuci pa da i sada.. ii imam otovreno bolovanje al odem do jedno 2 sta. Ja kazem da ne mogu puno al dzaba opet oko 11 -12 sati dobijem neki zadatak i moram hodati po vrelini. Evo dva dana mi bas ne bude dobro .... onda doejm kuci boli stomak vrti se ..... Bas se i ja zezam .... OVo jos malo 03 abd svakako necu biti tu 7 dana a poslije ako opet kazu mirovanje vjerovtano cu prestati. Sta cu ne mogu se zezati. A opet mozda lakse bude kad nisu vrucine. Najgore sto imama osjecaj da niko ne shvata ozbiljno ka dkazem da moram bas biti mirna ko po jajima da hodam i dalje.
I da , juce sam uzela onu knjigu o dojenju od Lejle KA. Super je!!!!! SVe sto sam negdje nekad procutala na jednom mjestu. Mislim d aje korisno posebno u onim danima posije poroda kad nismo ni za interneta bas da imamo takvo nesto. JA jos iscitavam pa cu proslijediti muzu mami svekrvi ako hoce hihihihi ...neofirno da znaju ... :)))
Ljubim vas sve.... Daja_sa vidim porodila se. Cestitam!!!!!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:18:25
mamina princeza
ciciban26 Urea je i meni niska niko mi nista nije rekao kao normala to.... a na internetu sam citala da treba jest malo vise bjelancevina. U svakom slucaju mislim da je bolje d aje nsimka nego visoka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:19:28
palachinken
IZVORNA PORUKA: palachinken
Anice, uzmes paket br.2, pa ako se beba rodi sitnija, posaljes naknadno muza po broj 1
Citala sam da hvale one pelene u DM-u, Babylove. A treba li i koliko onih platnenih pelena?
Babylove su veće i tvrdje od Pampersa, ali nisu lose. Na kraju krajeva, imas ona manja pakovanja, od 20-ak pelena, pa probaj, zavisi sta ce maloj guzi odgovarati najbolje. Mi smo s jedinice na dvicu presli za 10 dana, kao i sa dvice na tricu. Prebrzo oni rastu, tako da te male brojeve ni ne treba uzimati u onim jubmo pakovnajima. Eh, pamucne pelene ti trebaju za sve zivo - ako ces siroko povijati, trebaju ti. Gdje god stavljas bebu, uvijek prostres pelenu ispod, cesto ces je pokrivati pelenom, pa onda u kolica, tamo-vamo, treba ti makar 20komada. Ja cikrulisem sa toliko, jer je ljeto i dekice maltene i ne koristim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:22:50
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
ciciban26 Urea je i meni niska niko mi nista nije rekao kao normala to.... a na internetu sam citala da treba jest malo vise bjelancevina. U svakom slucaju mislim da je bolje d aje nsimka nego visoka
meni se povecala s 3,13 na 3,45 a donja granica 3,9
ja sam jela bar dva jajeta sedmicno izjutra i ribu jednom sedmicno a i u surutki ima bjelancevina i popravila sam taj pokazatelj malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:26:50
Sandrich
IZVORNA PORUKA: ivannna
Cao cure, nije me bilo dugo, bili smo na moru 15-ak dana, bas mi je godilo, i nisam imala nikakvih tegoba, al sad kako smo se vratili, sve mi nesto, glava rastura, stomak nesto zateze tamo, vamo. Vidim da imamo novu bebicu, jelena čestitam, bebac jeee presladak. Ja sam danas bila na kontroli mi smo sada 4+2, dokrot kaze da je ono sto vidi na uzv uredu, a bebac se tako postavio da nismo mogli ni duljinu izmjeriti samo glavu i femur, mjere odgovaraju sedmicama. E sad dao mi je da uradim tripl test, pa me malo prepalo da nije sta vidio pa me zato poslao na test, i rekao kontrola za tri nedjelje. Sva sam isprepadana ionako pa sad jos i na to da mislim, mozda i zbog godina 32 su mi. Jel neko od vas radio ovaj test. Ljubim vas sve
vidim vi stariji od nas samo 1 dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:32:10
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Silver
Bebice meni su leukociti u krvi bili iznad gornje granice...ali dr. kaze da je to normalno u trudnoci i ja necu ni da se brinem dalje oko toga...
prosli put su mi bili na gornjoj granici a sad malo iznad a drago mi je da ovaj limun djeluje za urinarnu infekciju
bebice sta,kako?pricaj to za limun?? mene zadnjih dana opet bolucka u predjelu jajnika,garant opet bakteriije i nahlada jer stavljam stalno led na nogu pa ce mi bilo kakav savjet dobro doci....pijem cajeve al su mi omrzli vala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 17:44:43
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Bebice meni su leukociti u krvi bili iznad gornje granice...ali dr. kaze da je to normalno u trudnoci i ja necu ni da se brinem dalje oko toga...
prosli put su mi bili na gornjoj granici a sad malo iznad a drago mi je da ovaj limun djeluje za urinarnu infekciju
bebice sta,kako?pricaj to za limun?? mene zadnjih dana opet bolucka u predjelu jajnika,garant opet bakteriije i nahlada jer stavljam stalno led na nogu pa ce mi bilo kakav savjet dobro doci....pijem cajeve al su mi omrzli vala
meni rekao dr. Boris Nikulin s Jezera da imam urinarnu infekciju i da pijem brusnicu s limunom. I to ne vise od litar dnevno al da saspem malo limuna samo da se stvori kiselija sredina koju ne vole bakterije. Helem pila ja 5-6 dana brusnicu i pocelo me boljuckati i ja izbacim brusnicu i nastavim ovih 15 dana samo limun, ono svjez nacijedim u vodu, i to uvijek po malo....bas osvjezava(kao janina voda s limunom ) i nemoj sladiti!!! i evo bolji nalaz hB za 20 dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 18:03:01
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Sandrich
meni rekao dr. Boris Nikulin s Jezera da imam urinarnu infekciju i da pijem brusnicu s limunom. I to ne vise od litar dnevno al da saspem malo limuna samo da se stvori kiselija sredina koju ne vole bakterije. Helem pila ja 5-6 dana brusnicu i pocelo me boljuckati i ja izbacim brusnicu i nastavim ovih 15 dana samo limun, ono svjez nacijedim u vodu, i to uvijek po malo....bas osvjezava(kao janina voda s limunom ) i nemoj sladiti!!! i evo bolji nalaz hB za 20 dana
leukociti spali s 20 na 7
super...pokusacu i ja to sa limunom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 18:05:09
Sandrich
uh sto sam se nasikirala sad...
napala sa mm radi gluposti...potrefio mi los momenat ...i sad sam se isplakala....doslo mi jednostavno...ponekad sam tako teska osoba...
svi mi imamo te momente silver.nekad se treba i ispucati,al nemoj previse da plakis naljutit ces bebicu usmjeri misli na nesto drugo,nesto lijepo,zabavi se necim i bude bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 18:10:02
Bebica11
Silver i ja sam ti ista, svaku moju nervozu prvo mm osjeti a NAJMANJE zasluzuje, i bude mi krivo, al obicno je to bas u momentima ako me nesto boli i sl. pa mozda si zato nervozna,ne brini se
Sandrich imala sam i fosfata u mokraci(znak upale) i sada nemam hB , imala sam na proslom nalazu DOSTA bakterija, sad pise rijet. ja mislim rijetke ovo r je cudno, lici na n
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 18:10:15
Silver
tnx sandrich... ma znam da ce proci ali me je uhavtilo bilo...valjda se skupilo, izivcirana ovom vrucinom , nemam zraka, bolio me stomak citav dan...zalijepila se za sjediste u tramvaju....mokra ko cep...i onda mi on dodje sa nekakvim banalnostima...ali ti bude dovoljno da prelije casu i ja se onda nesvadjam nego sjednem i placem...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 18:13:32
Anica1
Anice, uzmes paket br.2, pa ako se beba rodi sitnija, posaljes naknadno muza po broj 1
Citala sam da hvale one pelene u DM-u, Babylove. A treba li i koliko onih platnenih pelena?
Babylove su veće i tvrdje od Pampersa, ali nisu lose. Na kraju krajeva, imas ona manja pakovanja, od 20-ak pelena, pa probaj, zavisi sta ce maloj guzi odgovarati najbolje. Mi smo s jedinice na dvicu presli za 10 dana, kao i sa dvice na tricu. Prebrzo oni rastu, tako da te male brojeve ni ne treba uzimati u onim jubmo pakovnajima. Eh, pamucne pelene ti trebaju za sve zivo - ako ces siroko povijati, trebaju ti. Gdje god stavljas bebu, uvijek prostres pelenu ispod, cesto ces je pokrivati pelenom, pa onda u kolica, tamo-vamo, treba ti makar 20komada. Ja cikrulisem sa toliko, jer je ljeto i dekice maltene i ne koristim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.8.2011 18:16:05
Anica1
IZVORNA PORUKA: ciciban26
E ozbiljno kad ce robica biti izlozena u azelu,mozda u petak navece Nisam ni ja daleko,dogegat cu se sa svojim buhtlicama od nogu,necete sve kupiti prije mene,no,no
Bice gusto pred radnjom, kad se pocnemo gurati sa stomama Jos ti, Sensia i ja se ganjamo po radnji za stvari za pisuljice