|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1054 1055 [1056] 1057 1058   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
24.8.2011 11:55:19   
bebix
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Babilon ja stvarno nemam pojma o tome a rado bih pomogla. Mozda dok se jave ove XXL trudnjace Skvo ili Animagical,one bi ti mogle dati vise informacija.
Uh sto nam sad fale Jela,Palachinka,Selma oko ovog pranja vesa i jos milion stvariuser posted image

Bebix izgleda da pocinje user posted image user posted image user posted image user posted image . Eto bebace uskoro..Kod kojeg dr. si bila?

Mamolina nama babica na vjezbicama kaze da ako zena nije sklona infekcijama i ako ih nije imala u trudnoci da moze kupanje u bazenu. Ja sam nazalost deverala s candidom pa se ne bih usudila a tako bih rado zaplivalauser posted image user posted image

Ciciban bila sam kod Nikulina jer mi je Lejla na godisnjem, mislim nije mi novo da je beba krupna ali znas kako me nekakav osjecaj uhvatio kad sam cekala ctg, muza nazvala da mu kazem da sam jos gore vjeruj jedva sam pricalauser posted image , mislim drago mi je ali me malo i strah valjda je to normalno, bojim se krupnih bebauser posted image
Idem ponovo u srijedu pa cemo vidjeti kad ce moj drugi djecak da nam se pridruziuser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 26376
24.8.2011 11:55:59   
Sensia
Ciciban, zavisi sta peres, ako je bijelo mozes otkuhavati a sareno peri ko sareno 40-60 stepeni....
Idi sa malo deterdjenta nekog blazeg i stavi 2 puta na ispiranje obavezno.
Nemoj omeksivac za svaki slucaj....

Ja na seminaru pa uletila da vidim sta ima

Neposredna veza do poruke: 26377
24.8.2011 11:56:06   
Silver
Babilonko...nadam se da ce ti se javiti neko ko zna nesto o tome...bas mi je zao sto mora na operaciju...pokusaj se nesikirati previse...mada znam da moras...ali procice to sve aBd i biti dobro...user posted image

bebix masallah za bebicu user posted image  bice to ubrzo izgleda...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26378
24.8.2011 11:59:01   
animagical
gdje ste zene? uh..tek sam dosla..od 9 smo cekali na endokrini, kasnila druser posted image a unutra zagusljivo, oni prozori se ne otvaraju..uh...

za taj ves, ja sam vec pitala mame s bebama pa tako i ja uradila-sve sto je novo ne otkuhavati, nego onako na brzo pranje, samo ponoviti ispiranje, bez omeksivaca...
za ekg samo nazovi i pitaj, reci da ima zakazanu operaciju...trebalo bi da nadju termin, mislim moralo bi...user posted image nadam se da nije nista opasno?

sta ima jos kod vasuser posted image uh kako mi se vrti...legla sam u deset a zaspala jutros oko pet...pa ustala oko osam...slomljena sam

Neposredna veza do poruke: 26379
24.8.2011 12:04:16   
ciciban26
Bebix ma bice to sve oki,kazu da je drugi porod laksi,neka te to tjesi user posted image user posted image user posted image . A i nije sigurno to njihovo odredjivanje tezine..Blago tebi,eto bebice uskorouser posted image user posted image

Sensia,Animagical
hvala..Odoh se sad "baciti" na pranje odjecice user posted image ..
Animagical odmaraj,skupljaj snagu,bome i tebi doooobro usitniloooo..

Od Semice ni traga ni glasauser posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 26380
24.8.2011 12:14:42   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Silver

IZVORNA PORUKA: Sensia

Ih otisla mi Silver na UZ pa se nema s kim jutaranj kafica popiti user posted image  hajd ako Bog da da bude dobro poslije onih jucerasnjih boluckanja....

Mea ima li tebe? aaaaaaaa pa sta je sa radnim zenicama mojoim?

Cicibanko ustaj ti, Anica je na postedi

Iko?

ma hajde rekoh da te pustimjedno jutro prvu user posted image user posted image user posted image

naUZV-u sve dobro, bebi super...samo....rece da mi sli da je curica najvjerovatnije...i to ponovi dva puta...user posted image user posted image user posted image  malo smo se i muz i ja zbunili...dvije razlicite dr. kazu razlicito...sta vjerovati...

Vjerovati je ovoj drugoj dr. jer ti je plod veci. Znas da sam ti govorila kad su ti prvi put rekli da se ne drzis cvrsto toga jer su ti prerano rekli, ono sto je dole "napuceno" moze biti i klitoris i penis, a ovo sad ti je relevantnije, eto nama jos jedne drugariceuser posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 26381
24.8.2011 12:15:41   
Mamolina
bebixuser posted image user posted image user posted image user posted image masalla!!

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26382
24.8.2011 12:17:00   
Gift
deste moje bembele...kuznula sam vam sobice i krevetice, ma preslatki su...kod nas je sobica konacno sklopljena a slikat cu kad bude bas bas sve gotovo, nisam jos nabavila madrac i jos neke stvarcice fale, al polako...
juce mi je pocela teci krv iz nosa, iz cista mira, malo sam bila i ucvikala, jer je bilo krvi poprilicno, a valjda od vrucine, sta liuser posted image ..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 26383
24.8.2011 12:19:03   
Bebica11

ma vidjecu...bila sam na bolovanju dvije sedmice, pa na godisnjem...pa sad radila dvije sedmicde...pa me prosto sramota, imam osjecaj da toliko zena radi u trudnoci, a ja nemogu...ma joj moja seljacka politika...vidjecu ovih par dana kako bude...pa cu joj javiti pa cemo vidjeti...

Sensia kad ides na pregled nisam upratila...

I bebica11 danas ide na pregled popodne...

pisite zenice sta kazu doktori...

de bona ne zamaraj se glupostima

moja drugarica s faxa nece na mirovanje i eno sad MORA i to ima jake tako bolove da joj ni ginipral ne pomaze, i mozda ce morati na cerklazu, sta joj je falilo da uspori tempo? vec sad zadnjih 7 dana ne radi

Bolje se primiriti pa ako sve bude ok ponovo poceti raditi, najvaznije je bebceuser posted image

Jeste, ja vam idem danas na kontrolu aBd, i sinoc cu me ledja malkice zatezala, bas da vidim sta mi se desava, nadam se da nece cijeli termin potrositi na pricu o mojim kguser posted image , i nadam se da ce mi reci spol, da potvrdim jer imam samo 1 misljenje

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 26384
24.8.2011 12:22:41   
bebix
ej necete vjerovati toliko mi se trudnoca razlikuje od prve kad sam rodila sina jer su i simptomi bili drugaciji i moj izgled da sam svo vrijeme, cak jos uvijek mislim da je curetak ovaj put, medjutim u slucaju da se varam  kupila sam odjecice neutralnih boja za iznijeti iz bolnice, mislim kolika je mogucnost da pogrijesi 4D ali ja jednostavno imam takav osjecajuser posted image
U svakom slucaju koji god pol da bude sa radoscu ga cekamouser posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26385
24.8.2011 12:23:47   
vila_7
Gift koliko znam u trudnoci nije zabrinjavajuce krvarenje iz nosa ako nije cesto - ja kad sam zatrudnila prvih mjeseci sam pocesto imala krvarenje-valjda povecanje volumena krvi!

Silver..ne budi luda-niko te nece paziti ako sama sebe i bebu ne pazis! Ja nisam morala ici na bolovanje al mi je posao toliko bio stresan da sam zamolila da mi pisu! I vjeruj..bas sam uzivala iako sam mislila da necu moci bez posla! I skroz sam uzivala u trudnickim danima,spavanju,odlasci na kavice-sve lijepo polako i bez zurbe!

ostale...sretno na pregledima!user posted image

< Poruku je uredio helena_7 -- 24.8.2011 12:25:16 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26386
24.8.2011 12:32:59   
Silver
Bebice i helena...hvala na savjetima...vidjecu...najvjerovatnije cu odmarati...sta cu...

Bebice...ma nevjerujem ja doktorima uopste vise...user posted image  Salim se...nego mi je ovaj Uz u skerlicevoj nekako slab...uvijek su slike slabijeg kvaliteta nego na GAK-u, pa cu pitati slijedece sedmice dr. na GAK-u da mi potvrdi spol, jer krajem septembra dolazi rodbina iz dijaspore i nece dolaziti do slijedece godine na ljeto, pa hoce d ami kupuju sad neke stvari, ormarice i garderobu i neke sitnice, pa da znam reci priblizno kako da se orijentisu user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 26387
24.8.2011 12:38:26   
Lejla Ka
Silver, reci ti njima drap, žuto, naranđasto user posted image Jer sad je možda djevojčurak, slijedeće možda dječak. Te velike stvari treba uzeti u neutralnim bojama.

Preporučujem Adax, bila jučer imaju stvarno krasan izbor namještaja za bebuškare. Sreća pa nemam bebu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 26388
24.8.2011 12:39:18   
Bebica11

Bebice i helena...hvala na savjetima...vidjecu...najvjerovatnije cu odmarati...sta cu...

Bebice...ma nevjerujem ja doktorima uopste vise...user posted image  Salim se...nego mi je ovaj Uz u skerlicevoj nekako slab...uvijek su slike slabijeg kvaliteta nego na GAK-u, pa cu pitati slijedece sedmice dr. na GAK-u da mi potvrdi spol, jer krajem septembra dolazi rodbina iz dijaspore i nece dolaziti do slijedece godine na ljeto, pa hoce d ami kupuju sad neke stvari, ormarice i garderobu i neke sitnice, pa da znam reci priblizno kako da se orijentisu user posted image

pitaj, i ja bi sacekala 3. misljenje u tvom slucajuuser posted image

da nama hoce potvrditi da i ja pocnem u 7. robicu skupljati aBduser posted image jer i mene su samo kratko gledali na GAK-u a bila sam 17. sedmica a ova moja dr se pravila pametna i vazila o kilama tako da je nisam pitala prosli put a ona me uvijek malo pogleda na 4d a danas cu je aBd i pitati, jedva cekam 16huser posted image pozelila sam bebicu vidjeti mada sad opustenije idem na pregled hB kad osjetim bebuuser posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 26389
24.8.2011 12:40:01   
babilon
IZVORNA PORUKA: Gift

deste moje bembele...kuznula sam vam sobice i krevetice, ma preslatki su...kod nas je sobica konacno sklopljena a slikat cu kad bude bas bas sve gotovo, nisam jos nabavila madrac i jos neke stvarcice fale, al polako...
juce mi je pocela teci krv iz nosa, iz cista mira, malo sam bila i ucvikala, jer je bilo krvi poprilicno, a valjda od vrucine, sta liuser posted image ..

Gift nista ne brini za tu krv iz nosa, to je jako cesto i normalno u trudnoci. Bas sam pitala doktora za to, tako da, no sikiriki, samo nemoj glavu zabacivati kad ti krene krv nego fino spusti je prema prsima ;)

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 26390
24.8.2011 12:41:03   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Silver, reci ti njima drap, žuto, naranđasto user posted image Jer sad je možda djevojčurak, slijedeće možda dječak. Te velike stvari treba uzeti u neutralnim bojama.

Preporučujem Adax, bila jučer imaju stvarno krasan izbor namještaja za bebuškare. Sreća pa nemam bebu user posted image

ma mozda je najbolje uzeti neutralne bojeuser posted image

eto kod silver i sonje su promijenili misljenje, anici su potvrdili, jos sam ja na 1 misljenju, da mi jos potvrde a brzo cemo aBd i u 7. pa da mozemo u kupovinuuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 26391
24.8.2011 12:42:56   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: babilon

Gift nista ne brini za tu krv iz nosa, to je jako cesto i normalno u trudnoci. Bas sam pitala doktora za to, tako da, no sikiriki, samo nemoj glavu zabacivati kad ti krene krv nego fino spusti je prema prsima ;)

i samo jos stisni na vrhu nosa prstima i naprijed glavu kako kaze babilon

meni bude cesto pomalo krvi, ono u tragovima, a nije mi jos nijednom pravo procurila

< Poruku je uredio Bebica11 -- 24.8.2011 12:43:27 >

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 26392
24.8.2011 12:44:55   
Silver
ma ia ja sam skontala, sve ce biti bijelo, zuto, zeleno naravno njeznooo...., a namjestaj bi bijeli svakako...a onda cu neke stvari konkretnijih boja uzimati kad se rodi tek...naravno aBd da sve ostalo bude uredu...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26393
24.8.2011 12:53:07   
Gift

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: babilon

i samo jos stisni na vrhu nosa prstima i naprijed glavu kako kaze babilon

meni bude cesto pomalo krvi, ono u tragovima, a nije mi jos nijednom pravo procurila

e bas vam hvala, odmah sam ja primjenila tehnike prve pomociuser posted image , al malo me prepalo jer nikad mi do sad nije curila krv iz nosa, a pogotovu u tim kolicinama, a pogotovu sto je u user posted image meni sve cudno i sve me odmh zabrine..al znaci to je normalno..oki

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26394
24.8.2011 12:58:54   
Lejla Ka
Meni je jednom u prvoj trudnoći, u zadnjem tromjesećju tako ljuljnula krv na nos, to je bio potop. A mi na vikendici. I luda trudnjača odmah konta kako do hitne dok nije iskrvarila user posted image Stvarno je bilo neuobičajeno, tekla mi je i prije iz nosa, ali ovo je ljevalo, i nikako da stane. Kad se smirilo nije više nikad. Garant se količina krvi popela toliko da je moralo negdje malo odušiti user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 26395
24.8.2011 13:03:28   
palachinken
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Silver user posted image user posted image user posted image   superiska za pregled,najbitnije je da  bebi napreduje  i da je dobro, a sacekaj eto naredni pregled pa da se utvrdi sta je. I meni su tek nedavno potvrdili da je curica do tada je sve bilo "nisam siguran" user posted image
A to za odmor ako imas priliku odmori malo zeno,nece ti skoditi user posted image

Zenice da vas pitam,danas planiram prati prvu turu bebi odjece pa je li ono bi na 60 stepeni + 2 ispiranja,bez omeksivaca user posted image . Imam Persil sensitive ( bebica na njemu) ali mi nesto slabo pere i Faks pa ne znam koji bi user posted image

Mozda ti ja nisam prava osoba jer se citiram "ponasam kao da mi je drugo dijete" user posted image Sad jel to kompliment ili zamaskirana boca, ne interesuje me. Ali ja odjecu, ako je nova, perem na 60, a uglavnom  perem na 90, ukljucim nekad duplo ispiranje, nekad zaboravim, i dodam malkice omeksivaca, ornel baby i ne peglam.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 26396
24.8.2011 13:04:36   
palachinken
IZVORNA PORUKA: helena_7

Gift koliko znam u trudnoci nije zabrinjavajuce krvarenje iz nosa ako nije cesto - ja kad sam zatrudnila prvih mjeseci sam pocesto imala krvarenje-valjda povecanje volumena krvi!

Silver..ne budi luda-niko te nece paziti ako sama sebe i bebu ne pazis! Ja nisam morala ici na bolovanje al mi je posao toliko bio stresan da sam zamolila da mi pisu! I vjeruj..bas sam uzivala iako sam mislila da necu moci bez posla! I skroz sam uzivala u trudnickim danima,spavanju,odlasci na kavice-sve lijepo polako i bez zurbe!

ostale...sretno na pregledima!user posted image

Identicno! Jedva cekam opet user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 26397
   [Obrisana poruka]
24.8.2011 13:05:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 26398
24.8.2011 13:28:12   
Skvo RR
Daja nam je izasla sa intezivne, sa svojom je bebicom..princezinja je 3150 teska i 51 duga...masallah...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 26399
24.8.2011 14:18:17   
Anica1
Ja sam se bas iznervirala na sabahu user posted image
Zvali su me iz firme da mi kazu kako su kontaktirali Zavod za zdravstveno osiguranje i oni su im rekli da kompenziraju samo 80% plate za moje bolovanje (komplikacije u trudnoci) i da kao firma meni moze isplatiti koliko hoce platu ali oni ce kompenzirati samo taj dio 80%. I naravno da cu sada dobiti dok sam na cuvanju trudnoce 80% user posted image

Posto nije drzavna firma nemaju obavezu ni na trudnickom da mi isplacuju razliku pa cu morati podnjeti zahtjev za to pa ako mi odobre user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 26400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1054 1055 [1056] 1057 1058   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1054 1055 [1056] 1057 1058   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *