Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:48:20
animagical
sad mene bas zanima gdje si nasla rucku od pretisa? ovaj moj kao nesto sad i zna, s obzirom da je prije ramazana on sve vadio iz kuhinje brisao pa slagao, pa je i neki novi raspored pravio...ali kad se potrefi nesto sudja od moje mama ili seke, ili sveki...kad nesto posalju kuhano...ma on se slomi gdje nama to stoji
sta li je ovo s enci? skvo prehladjena...semica zatvorena...ja evo mjesec otvorena onaj debeli prst ali se ne poradjam...sve ludo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:48:58
Vodolija83
Sensia,meni je dosad dr.mijenjao dozu gyniprala bezbroj puta.Nekad sam cak pila i 4x1.Zadnji put kad sam bila na kontroli preporucio mi je 3x1 i ja juce smanjila na 4x1/2,zadnja 2 dana sam se tresla,pa sto bez potrebe da se tresem ako se dobro osjecam,pa sam ja to samoinicijativno.Idem na kontrolu aBd sad 6-og,pa cu mu reci i vidjecemo komentar.Apaurin 2 x 2 mg i utrogestan vec mjesecima 2 cps.navece i tako do 34.sedmice.Ma ima da se zabetoniram samo tako...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:52:11
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Sensia,meni je dosad dr.mijenjao dozu gyniprala bezbroj puta.Nekad sam cak pila i 4x1.Zadnji put kad sam bila na kontroli preporucio mi je 3x1 i ja juce smanjila na 4x1/2,zadnja 2 dana sam se tresla,pa sto bez potrebe da se tresem ako se dobro osjecam,pa sam ja to samoinicijativno.Idem na kontrolu aBd sad 6-og,pa cu mu reci i vidjecemo komentar.Apaurin 2 x 2 mg i utrogestan vec mjesecima 2 cps.navece i tako do 34.sedmice.Ma ima da se zabetoniram samo tako...
ja utrogestan SAMOINICIJATIVNO pijem odsad, nemam ni iscjetka, lakse mi popiti nego ubacivati 3 puta na dan
hajde ima nas, VECINA nas je zabetonirana o tome cemo misliti u animagical-inoj sedmici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:53:58
animagical
to za kupine i maline narod bez veze naglaba, ne slusajte vrlo je zdravo, logicno jel...kao i borovnice, za krvnu sliku, meni divanovic preporucio jer mi je zeljezo 5-6 kako kad a ginipral sam i ja sarala kako se kad osjetim...i utrogestan sam sama prekinul aprije 34 sedmice, bilo mi dodijalo...apaurin sam isto preskakala po osjecaju mislim, slusajte vi doktora ali ne brinite da cete bas tako lahko prije vremena roditi nece ovaj moj izgleda u skolu, prepao se, pa ne izlazi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:54:17
Vodolija83
Ja sam utrogestan uvijek pila,nisam ga nikad koristila vaginalno ,jer mi je dr.rekao na pocetku da se odlucim kako zelim da ga koristim.Ma ko bi dosad non-stop dole cackao ,uhh....samo bi mi jos to falilo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:55:09
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ja utrogestan SAMOINICIJATIVNO pijem odsad, nemam ni iscjetka, lakse mi popiti nego ubacivati 3 puta na dan
hajde ima nas, VECINA nas je zabetonirana o tome cemo misliti u animagical-inoj sedmici
ovo ne smijes od drugog trimestra! moze izvazvati nuspojave od strane jetre...mislim, kako ko hoce ali meni dr maksuz naglasio ne piti vec stavljati...a i pise na njemu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:58:27
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
animagical meni dr rekla da dok koristim vaginalete mogu utrogestan da pijem, iako sam u ovim sedmicama i ja prekinula vaginalete a nastavila ga piti
pa uzmi kutiju i procitaj na upustvu fino pise, nema nikvog djelovanja na druge vaginalete, ali da se ne pije...nisam ja ovo sama smislila...a ti dr...ma mislim da su to pomoderne kapsulice za pojedine...mislim, ima uputstvo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 22:59:23
Vodolija83
Animagical,ja isto idem kod Divanovica,pijem utrogestan mogu reci od samog pocetka i tada mi je rekao da se odlucim hocu li vag.ili da pijem.Nikad mi nije rekao da nesto promijenim,ja otpocetka pijem,a evo sad sam u 30-oj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:00:03
Bebica11
ma ja se istraumiram kad citam uputstvo generalno za sve sto pijem tako da ne citam sve vjerujem dr...pa kako mi rece pij dok koristis vag. ja je poslusala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:03:36
animagical
Animagical,ja isto idem kod Divanovica,pijem utrogestan mogu reci od samog pocetka i tada mi je rekao da se odlucim hocu li vag.ili da pijem.Nikad mi nije rekao da nesto promijenim,ja otpocetka pijem,a evo sad sam u 30-oj.
doduse ja sam imala nekih raznih lijekova za piti pa je to mozda tako za moju jetru ali fino mi nagalsio nekad na pregledu s oko 13 sedmica da nastavim vaginalno...a do tada sam i ja pila, bilo mi lakse...i kad sam tri dana jednom morala stavljati kanesten vaginalete dr rekao ne smeta nista skupa s utricima... ma ugl, na uputstvu pise kada piti kada gurati...imas kutiju?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:07:57
Skvo RR
i meni je divanovic, rekao da ga u donj trap guram. ....cak sam ga gurala skupa sa canesten vaginaletama, kada sam ga pitala moze li to dvoje skupa, on mi rekao , ne brini moze stati...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:08:40
Vodolija83
Imam kutiju,procitala 100 puta da se uvjerim (cak i radim u apoteci,doduse u biljnoj,al eto imam nesto iskustva i iz drugih pravih gdje sam prije radila) ,al dr.mi nikad nista nije promijenio i ja se drzala tog njegovog.Ja Divanu max.vjerujem,al sad si me bas stavila u dilemu...Da ja njega pitam sad 6-og na kontroli??? Ima li uopste smisla,jer ga trebam piti jos samo par sedmica? A i radjena mi je serklaza,ne znam smije li se tada i koristiti vaginalno...Uhhh...sad sam skroz u nedoumici.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:14:38
Vodolija83
E onda ga ja pijem vec 17 sedmica (tj.nakon 13.jer sam sad 30.)na pogresan nacin,al nisam imala nikakvih nus pojava ni tegoba i nalazi su mi svi ok...Tako da ono..ne znam...A serklaza mi je radjena prije nekih 6 sedmica.Uglavnom,na svakoj kontroli dr.samo kaze nastaviti sa utrogestanom.Sad me buni sto je svima vama napomenuo da stavljate dole ,a meni nije...Ne vjerujem da bi on onako detaljan to propustio...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:17:25
animagical
ma ne bi te divanovic zeznuo...kazem ti meni je jetra bila malo opterecena jer sam cijelo vrijeme pila i druge lijekove, za neka moja stanja, pa mozda zato..ne brini, pokazali bi nalazi da je sta smetalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 23:28:27
Vodolija83
Sad si me malo utjesila,bas sam se nekako zabrinula...zar toliko dugo pijem,a ne smijem... Ma eto jos par sedmica i prestajem svakako.Kad sam dosad izdrzala valjda cu i do 34.aBd.Ako bude raspolozen mozda ga ipak pitam na kontroli.Legenda mi je kad ga neko prije mene iznervira,onda nista ne smijes pitati...