Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 11:55:33
Selma.A.M
A hvala vam ženice,svakoj mami je ponos kada joj neko pohvali dječicu .. Malena mašala -mašala kako je napredno ( kuc-kuc neureklo se )....
Hannice ma znam da znaš,već mene ko god vidi sa Ajnom leti da je dodirne čak i sestrice u Domu zdravlja jer bašššš ima dugu crnu kosicu ...Pa me svijet obično pita A jesi imala kiselinu ?
Čestitam ženicama što se čestitati ima a to su nove sedmice i mjeseci ...
Čula sam se sa Semicom došle su kući,rana je boli ne može da ustaje i bore se protiv umor i nespavanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:02:23
Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
A hvala vam ženice,svakoj mami je ponos kada joj neko pohvali dječicu .. Malena mašala -mašala kako je napredno ( kuc-kuc neureklo se )....
Hannice ma znam da znaš,već mene ko god vidi sa Ajnom leti da je dodirne čak i sestrice u Domu zdravlja jer bašššš ima dugu crnu kosicu ...Pa me svijet obično pita A jesi imala kiselinu ?
Čula sam se sa Semicom došle su kući,rana je boli ne može da ustaje i bore se protiv umor i nespavanja
Kod moje sestre sin je imao istu takvu kosu,bas gustu i crnu,a poslije,kako je rasla, jos uvila,izgledao kao djevojcica,seki bilo zao da ga osisa,ali kad je bas prerasla (za godinu mu do guze porasla) osisa ga,ja jos uvijek nisam prezalila. Volim cupavu djecu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:07:50
malena27 RR
hannice, nismo uspjeli sa dojenjem i pored moje velike zelje ja sam u porodilistu insistirala da ga ne hrane ali su ga hranile jer je gubio na tezini, pored toga jako tesko mi se bilo namjestiti za dojenje poslije carskog, on je obicno spavao na siki jer je imao i zuticu... a mlijeka sam malkice imala, pio je kolostrum i na kraju mi je patronazna ispumpala mlijeko - 20 ml - sto nije dovoljno za obrok. bebac mi je imao stolice gladi... pa smo presli na hipp AD
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:09:52
gerberka
dobro jutro RR narode
hej cure, zna li neka kako se zove područje, prostor između guze i vagine? koristim Rojazol, ali i dalje me svrbi vanjski dio usana i taj dio pa da kazem doktoru kad odem sad, za desetak dana, na pregled..fakat me stid reci između guze i vagine znam da ima neki naziv i da..dal je neka imala slicne probleme?
kupila sam i 100% brusnicu mada mi je urin sterila.. p.s. u našoj bolnici na mikrobiologiji je sve sterilno
hvala drage na odgovorima..lakse mi je s vama
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:12:05
gerberka
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
hannice, nismo uspjeli sa dojenjem i pored moje velike zelje ja sam u porodilistu insistirala da ga ne hrane ali su ga hranile jer je gubio na tezini, pored toga jako tesko mi se bilo namjestiti za dojenje poslije carskog, on je obicno spavao na siki jer je imao i zuticu... a mlijeka sam malkice imala, pio je kolostrum i na kraju mi je patronazna ispumpala mlijeko - 20 ml - sto nije dovoljno za obrok. bebac mi je imao stolice gladi... pa smo presli na hipp AD
nema brige, ima zamjena
kako znati da su stolice gladi?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:12:31
Hannica
Joj i kod mene je tako nesto bilo s hanom,40 dana sam je dojila,od toga pola dohranjivala,a mlijeka mi za dan nestalo. Nadam se da ce ovog puta biti bolje. Izgleda da ove velike sise nisu ni za sto osim za ukras.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:14:17
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Izgleda da ove velike sise nisu ni za sto osim za ukras.
ja se taman obradovala, moje počele nadolaziti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:14:39
Selma.A.M
Hannice a kod moje kad je okupam kosica se uvije i nakovrdža pa bude kao Bob Marley . Malena glavno je da ste ti i malac ok a za dojenje manje više , ponekad majka priroda se malo zezne pa zezne i nas ...Ti jesi dobro,kako rana ? Mene ništa ne boli hB ali mi je zabranjen sex i dalje nažalost jer me mateica jedne prilike zabolila uh gore nego prvi dan poslije CR i dr mi rekla da mi rana iznutra nije dobro zarasla i da imam par priraslica na rezu ,ma ludnica živa ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:19:28
Bebica11
trudne zenice, jel se vama desava da se poslije obroka morate nakasljati , inace nisam prehladjena hB niti kasljem ali svaki put kad jedem moram se iskasljati u wc-u nekakav slajm mi se nakupi al cist-proziran
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:19:46
Silver
Hej zenice...
Ja navalila danas da radim, nemam kad da pisem, samo citam sta vi radite i divim se ovoj prelijepoj djeci masallah zene, nepoznajem vas ali mora da ste prelijepe, radjate smao lijepu djecu!
Ja pocinjem raditi u utorak, pa danas generalno, hocu sutra jos da odmorim!
Gerbo, prostor taj se zove MEđica!
Vodolijo drago mi je da si bolje, i ja sam se jutros trznula, nos mi se zacepio, ali evo sad je bolje!
Bebice cestitke za 28 sedmicu!
Selminja slikaj nam obavezno cim uredis sobicu/kutak za bebce!
Vidim vecina vas kupovinu obavlja do ulaska u 9-ti mjesec...kod kad ste pocele??? Meni seka kupuje po koji bodi, gegicu,carapice, kapice...nemoze da odoli, a ja sam do sad samo dvije gegice jucer u onom baby azelu!
Ali sam vec razgledala krevetac ormaric, AS itd.
Nama je danas nova sedmica 25-ta pocela...jos malo pa cemo i mi da se guramo medju XXL!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:20:52
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: gerberka
dobro jutro RR narode
hej cure, zna li neka kako se zove područje, prostor između guze i vagine? koristim Rojazol, ali i dalje me svrbi vanjski dio usana i taj dio pa da kazem doktoru kad odem sad, za desetak dana, na pregled..fakat me stid reci između guze i vagine znam da ima neki naziv i da..dal je neka imala slicne probleme?
kupila sam i 100% brusnicu mada mi je urin sterila.. p.s. u našoj bolnici na mikrobiologiji je sve sterilno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:21:53
Hannica
Evo kod njega kosice sa 9-10 mjeseci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:23:33
Hannica
IZVORNA PORUKA: Silver
Hej zenice...
Ja navalila danas da radim, nemam kad da pisem, samo citam sta vi radite i divim se ovoj prelijepoj djeci masallah zene, nepoznajem vas ali mora da ste prelijepe, radjate smao lijepu djecu!
Ja pocinjem raditi u utorak, pa danas generalno, hocu sutra jos da odmorim!
Gerbo, prostor taj se zove MEđica!
Vodolijo drago mi je da si bolje, i ja sam se jutros trznula, nos mi se zacepio, ali evo sad je bolje!
Bebice cestitke za 28 sedmicu!
Selminja slikaj nam obavezno cim uredis sobicu/kutak za bebce!
Vidim vecina vas kupovinu obavlja do ulaska u 9-ti mjesec...kod kad ste pocele??? Meni seka kupuje po koji bodi, gegicu,carapice, kapice...nemoze da odoli, a ja sam do sad samo dvije gegice jucer u onom baby azelu!
Ali sam vec razgledala krevetac ormaric, AS itd.
Nama je danas nova sedmica 25-ta pocela...jos malo pa cemo i mi da se guramo medju XXL!
Ne zna se koja je lijepsa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:23:52
gerberka
e hvala vam..kako sam razumjela meĐica..đ umjesto d
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:24:08
malena27 RR
Malena glavno je da ste ti i malac ok a za dojenje manje više , ponekad majka priroda se malo zezne pa zezne i nas ...Ti jesi dobro,kako rana ? Mene ništa ne boli hB ali mi je zabranjen sex i dalje nažalost jer me mateica jedne prilike zabolila uh gore nego prvi dan poslije CR i dr mi rekla da mi rana iznutra nije dobro zarasla i da imam par priraslica na rezu ,ma ludnica živa ....
mene bole ledja, a rez me svrbi... doktorica koja je skidala konce kaze da sam sigurno imala jaku stelu jer se ovakav jako rijetko radi budaletina ja jos nisam izasla iz ceteresnice, sutra je 40 dana aBd.. pa se jos nisam pokrenula po pitanju akcija... polako, ne zuri mi se... i ja sam njega molila u trudnoci, sad je red na njega da moli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:27:35
gerberka
Pa razlika je kad nadodju u trudnoci i kad nadodju u pubertetu i tako ostanu zauvjek. Znaci,ako su ti prije bile male ima nade za tebe.
u pubertetu su nadošle, al sad prelaze svaku granicu..ja se osjećam sexy, nadam se da će biti hajra od njih hanice, jel ovo sincina kad je imao 10 mjeseci???? ili sam pobrkala??? izgleda kao veliki dječak u ovoj kadici!!! kosa mashAllah!
silver čestitam na 25 sedmici, pratimo teeeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:32:40
Hannica
Pa razlika je kad nadodju u trudnoci i kad nadodju u pubertetu i tako ostanu zauvjek. Znaci,ako su ti prije bile male ima nade za tebe.
u pubertetu su nadošle, al sad prelaze svaku granicu..ja se osjećam sexy, nadam se da će biti hajra od njih hanice, jel ovo sincina kad je imao 10 mjeseci???? ili sam pobrkala??? izgleda kao veliki dječak u ovoj kadici!!! kosa mashAllah!
silver čestitam na 25 sedmici, pratimo teeeee
To je sin moje sestre,ne znam tacno koliko je bio star,znam da nije imao godinu,mislim 10-ak mjeseci. Kod moje hane kosica ko paucina,nigdje nista,ne znam na koga je.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:33:11
gerberka
a meni pišite jestel imale svrbeže ima li nešto da je pomoglo..slabo sam spavala i ove noci..a korstim Rojazol...ili sam jedina DRPAČICA ovdje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:35:24
Hannica
Eh,odoh ja raditi nesto,bas sam se ulijenila,juce pola zavrsila i mm izvukao iz stana da idemo rostiljat,danas je vrijeme da radove privedem kraju. Pa-pa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 12:35:59
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
Malena glavno je da ste ti i malac ok a za dojenje manje više , ponekad majka priroda se malo zezne pa zezne i nas ...Ti jesi dobro,kako rana ? Mene ništa ne boli hB ali mi je zabranjen sex i dalje nažalost jer me mateica jedne prilike zabolila uh gore nego prvi dan poslije CR i dr mi rekla da mi rana iznutra nije dobro zarasla i da imam par priraslica na rezu ,ma ludnica živa ....
mene bole ledja, a rez me svrbi... doktorica koja je skidala konce kaze da sam sigurno imala jaku stelu jer se ovakav jako rijetko radi budaletina ja jos nisam izasla iz ceteresnice, sutra je 40 dana aBd.. pa se jos nisam pokrenula po pitanju akcija... polako, ne zuri mi se... i ja sam njega molila u trudnoci, sad je red na njega da moli
Da se i ja pojadam, mene su tako zašili da jos uvijek nismo uspjeli akcionisat. Boli uzas jedan. Osjecam se k'o djevica. Ovo mi je zato sto sam trudnicama kojima je bio zabranjen u trudnoci vadila mast