|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  431 432 [433] 434 435   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
18.5.2011 12:33:31   
Sonja

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

IZVORNA PORUKA: Sonja

pa normalno da ce stavit neku sto je dobra i ne vristi
zamissli da su mene snimaliuser posted image user posted image user posted image kako vristim i sve ostalo..imale bi zene nocne moreuser posted image user posted image
moraju vas ohrabrituser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sve kontam kako cu bit poslusna i necu vristat al po vasim pricama sumnjam da ce biti takouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

i ja sam mislila da se necu ziva cut
al nema to veze svaka je zena drugacija i svakoj je drugacije..bile su samnom takve sto se nisu cule...blago njimauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 10801
18.5.2011 12:35:27   
ziki
De de, ja sam prvo rodila bez glasa, momak imo 3930 gr i bio 57 cm dug. Samo se dobro psihički pripremiš. Meni je tad  najnovija strina mm dala savjet a malo čačkam oko meditacije(možda je nagovorio muž da mi to predloži jer je on ginekolog)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 10802
18.5.2011 12:35:28   
animagical
user posted image user posted image user posted image user posted image jeste smijesne, a selma ovdje dosla ko sejtan da nas prepada oko porodauser posted image  user posted image user posted image selma, selma...da ne radis ti za kakvo privatno porodiliste-samo cete vidjeti kad pocne nesto reklamirati...u najmanju ruku neke fazone protiv bolovauser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 10803
18.5.2011 12:36:03   
sweet insanity

pa normalno da ce stavit neku sto je dobra i ne vristi
zamissli da su mene snimaliuser posted image user posted image user posted image kako vristim i sve ostalo..imale bi zene nocne moreuser posted image user posted image
moraju vas ohrabrituser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sve kontam kako cu bit poslusna i necu vristat al po vasim pricama sumnjam da ce biti takouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

i ja sam mislila da se necu ziva cut
al nema to veze svaka je zena drugacija i svakoj je drugacije..bile su samnom takve sto se nisu cule...blago njimauser posted image

A kontam, kako neko vristi, a neko ne...vjerovatno podnosljivost bola, velicina bebe itd itd....ja bih mogla vristat kad budem cula one drugekako vriste i ako bih vidjela krv i kako se poradjajuuser posted image Ja sam tako ko mala "nabila" nogu na ekser i bukvalno koža ostala na ekseru a krv ko iz cesme i hitna ovo ono sivanje, al ja sam krecala radi krvi ni radi cega drugog...Ni dan danas ne smijem gledat kad mi vade krvuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 10804
18.5.2011 12:36:44   
Selma.A.M
Ma ja mislim da je lakše kada vrisneš makar jednom,ali opet nismo svi isti...A u ostalom šta nas briga,ako ti se vrišti -vrišti,ako ti se plače-plači samo da ti bude lakše .............A mislim da u onim trenutcima (treće porođajno doba ) nismo nekada ni svjesni svog ponašanja jer to dođe kako adrenalin skoči...Ima žena što zavijaju kao vukovi,neke ciče a neke se smiju.........Adrenalin !!!

Evo animagical,da se iscupam sad koliko mogu user posted image user posted image user posted image ,a Sonja je krenula prva.....Imajte razumjevanja ipak je moj momcina bio 4.200 kg user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 18.5.2011 12:38:48 >

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 10805
18.5.2011 12:41:00   
drznica
Anamagical, prijavila sam se...pa valjda cu naci ovu ulicu hehheheh
Vidimo se user posted image

Neposredna veza do poruke: 10806
18.5.2011 12:43:22   
Aiša
Nemojte mi prepadati porodilje po prvi put user posted image

Može se poroditi i bez vrištanja i galame, samo se pripremite psihički, da boli-boli, ali se sve može predisati user posted image

Ja sam bila u sobi sa 8 žena (Opća bolnica), i bilo je onih koje su psovale majku, govorile kako se nikad više neće porađati, pa onda uzvika"aj majko moja" i slično, ili tipa "ne mogu više", "vadite ga", "ima vaakum", "hoću carski",ali samo je važno da ne zaboravite disati, zvuči smiješno, ali malo vježbajte i neće biti problema user posted image

Neposredna veza do poruke: 10807
18.5.2011 12:43:26   
animagical
vadi se,vadi... nasla si nas mlade i naivne da prepadasuser posted image user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 10808
18.5.2011 12:45:13   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ma ja mislim da je lakše kada vrisneš makar jednom,ali opet nismo svi isti...A u ostalom šta nas briga,ako ti se vrišti -vrišti,ako ti se plače-plači samo da ti bude lakše .............A mislim da u onim trenutcima (treće porođajno doba ) nismo nekada ni svjesni svog ponašanja jer to dođe kako adrenalin skoči...Ima žena što zavijaju kao vukovi,neke ciče a neke se smiju.........Adrenalin !!!

Evo animagical,da se iscupam sad koliko mogu user posted image user posted image user posted image ,a Sonja je krenula prva.....Imajte razumjevanja ipak je moj momcina bio 4.200 kg user posted image user posted image user posted image

Ma razumljivo je to sve, eh sad kad si spomenula to zavijanje, cini mi se najviuse na to su licili oni krici koje sam cula, mene to isprepada hahahaha. Kad bi one sutile, mozda bih i jauser posted image Kazem, pitat cu doktora u pripremnoj za vrijeme trudova da stavim slusalice i da pjevam od bola makar, al fakat cu ga pitat, lakse ce mi s ebit skoncentrisat i na disanje kad me ne dekoncentrise vriska....ma joj samo mogu nagadjat saduser posted image Al evo da budem iskrena...kako kucam ovo, u isto vrijeme se i smijem a i dlanovi mi se znojeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 10809
18.5.2011 12:48:06   
palachinken
Mene živo interesuje hoću li vrištati, jer nisam taj tip (ja puštam te neke glasove samo pri određenoj situaciji user posted image user posted image user posted image user posted image ) i rekla sam sebi da neću,  jer time bezze gubim snagu i kisik. E sad, to sam ja sebi rekla, a kako ce biti, to ćemo tek vidjeti.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10810
18.5.2011 12:48:29   
Selma.A.M
Neću Boga mi više user posted image ...Ma ja se našla da vama pokazujem drugu stranu medalje user posted image user posted image  sad će me ili napasti ili u najmanju ruku banovati user posted image ...E  hoće neki  mene da prepadaju oko carskog user posted image user posted image ...

Nego sweet jade budi muža i sređuj gospođicu i ajde ovamo neću te Boga  mi prepadati .....user posted image user posted image user posted image

A gdje Sonaj mi uteče eeee neka neka ostavila sad mene da se čupam.... user posted image user posted image

A Aiša ima ih svakaki,pa žena je pored mene pola sata ponavljala : Izađi molimte izađi,a sestrica joj govori ajde na sto ako imaš napone ona govori nisam ja još,de vi te žene prvo....I po baksuzluku izabraše mene za prvu user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 10811
18.5.2011 12:49:54   
animagical
ja ako odem na cr necu vristatiuser posted image user posted image user posted image drugo nista ne obecavamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10812
18.5.2011 12:52:00   
Selma.A.M

Ma razumljivo je to sve, eh sad kad si spomenula to zavijanje, cini mi se najviuse na to su licili oni krici koje sam cula, mene to isprepada hahahaha. Kad bi one sutile, mozda bih i jauser posted image Kazem, pitat cu doktora u pripremnoj za vrijeme trudova da stavim slusalice i da pjevam od bola makar, al fakat cu ga pitat, lakse ce mi s ebit skoncentrisat i na disanje kad me ne dekoncentrise vriska....ma joj samo mogu nagadjat saduser posted image Al evo da budem iskrena...kako kucam ovo, u isto vrijeme se i smijem a i dlanovi mi se znojeuser posted image

Sweet ja stvarno nisam glasa ispuštala tokom prvog i drugog doba tj kod kuće i gore u pripremi dok sam se otvarala,ali sam se ljuljuškala i pjevala pjesmu (da skrenem misli) Ali na stolu samo tokom izlaska bebe je druga priča i nesjećam se pojedinosti ali je trajalo i najkraće oko 8 minuta user posted image  taj izlazak bebice

Neposredna veza do poruke: 10813
18.5.2011 12:53:35   
sweet insanity
Hihihi, ma nije meni to prepadanje, ja volim cut svasta da se pripremim jer ako s epripremim na svasta, manje stvari me moze iznenadituser posted image Eh vala odoh se "gospodjirat" sam ne znam kako cu, bit ce opet na peskir, noge na kadu i ogledalo uz kaduuser posted image Nakon toga Selma budim mm da vidim planove i znat cu hocul dolazit danas il ne user posted image

P.S. Vi samo pisiteo vristanji, cičanju, zavijanju, porodu, volim se ja informisat. Elem i ako imate savjete kakve, bujrum dijelite dok se " gospodjiram" pa cu procitatuser posted image

Neposredna veza do poruke: 10814
18.5.2011 12:57:39   
animagical
selma majke mi sweet tebe nagovara da joj pomognes oko frizureuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 10815
18.5.2011 13:01:48   
Selma.A.M
 Sweet  dogovoreno....Nego najvažnije od svega je da bebicu ti odmah donesu čim odeš u sobu nakon ležanja u hodniku dva sata.... 

Bebica će biti gladna-slobodno je probaj nahraniti,neće joj ništa biti ako je primakneš svojoj bradavici,i da probaj joj malo trljati obraščić od strane dojke i ono odmah okreće glavu da doji u tom smjeru user posted image ....

Bbeicu nemoj ni slučajno držati na krevetu svom nedaju....
Uloške  stavljaj jedan na drugi da ih produžiš što više....
Uloške obavezno ubacuj u kantu...
Ponesi sebi mentol bonbonice airwayes-trebat će ti, odmah nakon porođaja user posted image
Ubaci sebi u kese koju mandarinicu sakri u peškir -trebat će ti u sobi user posted image

Neposredna veza do poruke: 10816
18.5.2011 13:02:28   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

selma majke mi sweet tebe nagovara da joj pomognes oko frizureuser posted image user posted image user posted image

I meni ovo postaje pravo sumnjivo user posted image user posted image user posted image ...

Neposredna veza do poruke: 10817
18.5.2011 13:04:21   
enči80

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ja sam sad leptirice osjetila,mozda,u 12-oj sedmici,ne desava se cesto,ali osjetim ih ponekad.U prvoj trudnoci je to bilo mnogo kasnije.

Meni se ovo isto desilo,samo što mi je dr.rekla da nije moguće.Pa sad ko je lud a ko zbunjen.Vidjet ćeš Hannice derneka za koju sedmicu.

Selma ti si u pravu,ima žena koje vrište,galame i svašta sam se naslušala dok sam ležala.Ja nisam ni glasa pustila još sam rađala mrtvu bebu i kad sam se porodila rekla sam dr."Zar je ovo porod" jer su me prije toliko žene isprepadale.

Evo malo ohrabrenja za one koje se prvi put porađaju[sm=smiley36.gif

Meni moja djeca samo u želudac udaraju,ja ne znam šta je ovo.Uguši me.Dešava li se ovim mojimuser posted image što smo blizu ista stvar.

Animagical čestitam na položenom ispitu.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 10818
18.5.2011 13:09:28   
Selma.A.M
Enči  ja nažalost ne nosim blizance ali  mogu ti reći da od ove jedne bebice ne osjećam želudac,mislim da mi je negdje ispod pluća se zavukao ,a najteže mi kada jedem...A još teže kada idem spavati jer ne mogu da dišem,nešto mi pluća mala postalauser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10819
18.5.2011 13:11:19   
animagical
hvala enciuser posted image cekam jos rezultate od neki dan...da mi se rijesiti da ocistim godinu u junu pa da u miru cekam bebanauser posted image
mene je juce mali potkocio sa strane nekako ispod rebara...nisam se mogla ispravitiuser posted image tek kad sam se istusirala otjerala sam ga doleuser posted image i isto dernek pravi,sav stomak skakuce, mm navece cuva ruku a mali ubi iznutrauser posted image kako je sladakuser posted image a nekada kad lupa malo mi se povraca, narocito ako sam tek jela...

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10820
18.5.2011 13:11:31   
enči80

Sweet  dogovoreno....Nego najvažnije od svega je da bebicu ti odmah donesu čim odeš u sobu nakon ležanja u hodniku dva sata.... 

Bebica će biti gladna-slobodno je probaj nahraniti,neće joj ništa biti ako je primakneš svojoj bradavici,i da probaj joj malo trljati obraščić od strane dojke i ono odmah okreće glavu da doji u tom smjeru user posted image ....

Ponesi sebi mentol bonbonice airwayes-trebat će ti, odmah nakon porođaja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ubaci sebi u kese koju mandarinicu sakri u peškir -trebat će ti u sobi user posted image

Istinauser posted image

Znate li gdje imaju kupiti te neke mrežaste gaćice?
Ono držati uloške nije nimalo lako još pogotovo kad ti posjeta dođe a spavaćica do piuser posted image ,barem su takve u Travniku jr naše ne daju.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 10821
18.5.2011 13:14:20   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Mene živo interesuje hoću li vrištati, jer nisam taj tip (ja puštam te neke glasove samo pri određenoj situaciji user posted image user posted image user posted image user posted image ) i rekla sam sebi da neću,  jer time bezze gubim snagu i kisik. E sad, to sam ja sebi rekla, a kako ce biti, to ćemo tek vidjeti.

I ja sam dok se malac nije rodio,sad moramo ipak biti tiši user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....A prije nisam marila ni komšiluk probuditi user posted image user posted image user posted image user posted image  (ja sramote,mlado ludo )

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10822
18.5.2011 13:15:06   
animagical
ovdje ima u dm-u a ako nemas dm blizu mozda u apoteci?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10823
18.5.2011 13:16:08   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: enči80

Ponesi sebi mentol bonbonice airwayes-trebat će ti, odmah nakon porođaja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Istinauser posted image

Ono držati uloške nije nimalo lako još pogotovo kad ti posjeta dođe a spavaćica do piuser posted image ,barem su takve u Travniku jr naše ne daju.

Kod nas u Tuzli imaju u DM-u 4.5km ja kupila jedan par sebi...Pa eto provjeri i ti u TRavniku ako ima DM (a predpostavljam da ima )  

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10824
18.5.2011 13:16:13   
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80

Istinauser posted image

a jel to vi imate posjetu?? ovdje to nema?? ee pa poneses ogrtacuser posted image sad se sjetihuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  431 432 [433] 434 435   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  431 432 [433] 434 435   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *