|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  506 507 [508] 509 510   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
28.5.2011 0:50:14   
Anoniman
Ja cu poluditi...uh... evo treci put pokusavam post napisati, pa me otjera u wc... Nego je li ko vadio zub u trudnoci, moj stomatolog kaze ne smije, a ja cu poluditi vise.

(odgovor članu DIJAMANT)
  Neposredna veza do poruke: 12676
28.5.2011 0:50:27   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Selma ja postavila aha(ona reklama za "solomaher").

Što se bona griješiš po noći,znaš ti da samo trudnice idu na onu temu debljanja user posted image user posted image user posted image .......

Nego ajde bujrum limunade sa ledom user posted image

Eto me,naspi mi i tri kockice leda kako samo ti znašuser posted image user posted image user posted image

Jao a još kockice leda u obliku slonića user posted image  i žirafa (ali meni je draži slonić) user posted image  

Nego jeli kod vas grmi i sijeva,kod nas tutnji pravo user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 12677
28.5.2011 0:52:03   
DIJAMANT
Joj kako je mene jedna žena večeras naljutila user posted image user posted image .Meni trudnoću vodi dr.koja je vodila i prvu i sad srela ja tu ženu dok sam šetala i hajd ono mi se upitasmo kako si ,šta ima pa ona kao nisam znala ni da si trudna i onda ono pitanje "ko ti vodi trudnoću?".Ja kažem ta i ta a ona će meni pa što kod nje ona je ovakav onakva a jauser posted image user posted image user posted image .
Uglavnom stvar je u tome što je dr. druge nacionalnosti a ta žena je pokrivena i ja znam da dosta ljudi iz moj okoline to misli ali ih ja ne šljivim.Ta žena je za mene čista desetka a najviše volim što je mogu nazvati kad god mi zatreba a kako mi je završila prva trudnoća je samo Božja volja.

Ma Enči ti takve samo na "ignore". Ti znaš kod koga se najbolje osjećaš.

Tako mene pitaju što ne idem u Dispanzer za žene, kao da izbjegnem plaćanje, kao  i tamo su stručni. A ja se ne upuštam u takve razgovore, samo kažem "moja želja" i gotovo. A ja sam inače imala dva spontana dok sam tamo išla. Puste te da čekaš najmanje sat vremena, druga stvar- žene su im samo broj na papiru uopšte se trude upoznati, čak im je teško i pozdraviti. I što mi je najgore, gledaju te kao da si tele. Da ne dužim, zadnji put sam bila u DZŽ kad mi je trebala uputnica za TAT. prvo sam se tresla ko prut jer me je sve podsjetilo na period kad sam doživjela što sam doživjela, a drugo opet sam imala neugodnosti sa tamošnjom dr. jer sam rekla da privatno vodim trudnoću.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 12678
28.5.2011 0:52:21   
enči80
Govorila sa ja i prije o tome,nisam nikad imala spontani ali mi je prva beba umrla u stomaku.Bila mu pupčana vrpca oko vrata a trudnoću sam iznijela do kraja bez ikakavih problema.Znaš kada kažu školska tudnoća,e takvu sam ja imala.Božja volja,to mi se moglo desiti da sam vodila trudnoću kod 10 doktora jer su to sekunde.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 12679
28.5.2011 0:53:30   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja cu poluditi...uh... evo treci put pokusavam post napisati, pa me otjera u wc... Nego je li ko vadio zub u trudnoci, moj stomatolog kaze ne smije, a ja cu poluditi vise.

preporucim ti ja jednog zubara koji privatno radi kao zubar a preko dana u opstoj kao hirurg, maksilofacijalni, ako hoces... ima ordinaciju u logavinoj...ako on ne smije, ne znam ko smije.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12680
28.5.2011 0:53:45   
Selma.A.M

Jesam ja u prvoj trudnoći bila sam koliko se sjećam 8 mjesec,jedno jutro ustala zagrizla princes krofnu koju je muž tu noć donio i zub napola pukao , kako je pukao tako me i počelo boliti ,ma pobudaliti,još nedelja ....Pola grada obišli dok nismo našli odtvorenu stomatološku ordinaciju,i još mi čovjek nije smio dati inekciju već sve naživo komadić po komadić vadio uhhhhhh...
Ti htjela taj  umnjak vaditi jeli ?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12681
28.5.2011 0:55:49   
Anoniman
Ma nema on mjesta da raste, a imam jedan pokvaren do pa kontala taj otici izvaditi jer stvarno vise ludim. Sve mi se upalilo.

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 12682
28.5.2011 0:56:44   
enči80
Jelena ja sam čula da možš ali da ti mora ginekolog dati odobrenje.

Ne grmi a niti sijeva,mada je danas bilo malo kiše ali je zato sparina poslije bila ubitačna.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 12683
28.5.2011 0:59:01   
DIJAMANT
Ja sam već pisala da sam imala problema sa 6-icom u prva dva mjeseca, tačno sam ludila od boli. Stomatolog je bio "raspoložen" da vadi živac, čak i da vadi zub, ali je meni ginekolog zabranio. Kao "ni sa anestezijom, a ni bez nje". Eh sad, je li to zbog prvog tromjesečja ili ne?
Ja mislim da je bolje zub izvaditi, nego se toliko patiti.Ti bar nisi u prvom tromjesečju. To je patnja tebi, a možda i bebi. Ja bih potražila mišljenje i drugih stomatologa ili ginekologa.

Neposredna veza do poruke: 12684
28.5.2011 0:59:14   
Selma.A.M
enči mila jako mi je žao user posted image  izvini što sam pitala..Ja sam imala dva spontana ,i sad ovo je bila blizanačka trudnoća ali u 12 nedelji jedno srce prestalo kucati,ali hvala Bogu drugo je tu i aBd uskoro ću je i upoznati user posted image  ......

Nego ajde da nekvarimo ovu noć tužnim sjećanjima ........
Dijamant ja vodim trudnoću u Domu zdravlja i drugu trudnoću iznosim hvala Bogu,ali po svojoj želji idem i privatno kad mi naumpadne.........Prvu trudnoću sam vodila privatno i nažalost izgubila,a drugu izgubljenu trudnoću isto i tamo i ovamo....Ma ima tu puno i do stručnosti ljekara,ali najvažnija je Božija volja.......

Neposredna veza do poruke: 12685
28.5.2011 1:00:14   
Anoniman
Dodje mi sad da odem u hitnu da mi ga vade, jer tacno vidim cim me zub zaboli kontrakcije krenu.

(odgovor članu DIJAMANT)
  Neposredna veza do poruke: 12686
28.5.2011 1:01:47   
DIJAMANT
ZVORNA PORUKA: enči80

Govorila sa ja i prije o tome,nisam nikad imala spontani ali mi je prva beba umrla u stomaku.Bila mu pupčana vrpca oko vrata a trudnoću sam iznijela do kraja bez ikakavih problema.Znaš kada kažu školska tudnoća,e takvu sam ja imala.Božja volja,to mi se moglo desiti da sam vodila trudnoću kod 10 doktora jer su to sekunde.
[/quote]
Baš mi je žaouser posted image Ali, aBd sad ćeš i ti dočekati da te s"sunce obasja"

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 12687
28.5.2011 1:03:11   
Selma.A.M
Sweet viriš, vidim te user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 12688
28.5.2011 1:03:40   
enči80
Ma ,ništa Selmauser posted image ,jaka sam ja žena i sve je hvala Bogu sa mnom ok a sad imam i duplu srećuuser posted image user posted image user posted image

MM i meni danas 5.godina braka(mraka)user posted image user posted image user posted image ,pa eto baš će nam aBd biti sretna!!!user posted image

Neposredna veza do poruke: 12689
28.5.2011 1:04:51   
enči80

IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

ZVORNA PORUKA: enči80

Baš mi je žaouser posted image Ali, aBd sad ćeš i ti dočekati da te s"sunce obasja"

Hvala!

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 12690
28.5.2011 1:05:41   
DIJAMANT
Dodje mi sad da odem u hitnu da mi ga vade, jer tacno vidim cim me zub zaboli kontrakcije krenu.

Jelena, ne znam usudiš li se popiti šta protiv bolova? Ja sam bila ubijeđena da se smije samo Paracetamol, međutim prije dva dana jedna moja poznanica mi je pričala kako je čitavu trudnoću sa drugim djetetom pila Caffetin jer je imala jake migrene. Kaže imala ih i u prvoj trudnoći, ali joj dr. nije ništa dao, međutim taj isti dr. u drugoj trudnoći joj rekao da smije Caffetin, ali ne pretjerivati.
Pitaj svog ginekologa za savjet odmah ujutro.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12691
28.5.2011 1:06:55   
animagical

Ma ,ništa Selmauser posted image ,jaka sam ja žena i sve je hvala Bogu sa mnom ok a sad imam i duplu srećuuser posted image user posted image user posted image

MM i meni danas 5.godina braka(mraka)user posted image user posted image user posted image ,pa eto baš će nam aBd biti sretna!!!user posted image

ma nasa sila od zeneuser posted image user posted image blago tvom muzuuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 12692
28.5.2011 1:06:57   
sweet insanity
Enči mila, žao mi je zbog tog sto ti se desilo sa prethodnom trudnocomuser posted image
Jelena, skuhaj sebi caj od šipka al ono gutljaj pa ostavi, pa gutljaj i sve tako, nemoj odjednom (ako te proljev nije prosao)...

Ja evo malo brzinski procitala sta ste pisale pa da vam pozelim laku noc pa se pisemo sutra aBd. Sutra u skolici za trudnice imamo predavanje o porodu pa cemo gledati i snima poroda....
Uzivajte u razgovorima i fino pajkiteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12693
28.5.2011 1:07:25   
enči80
Jelena,probaj sa kockicama leda,one bi trebale ublažiti upalu barem je meni moj stomatolog to rkao u slučaju da me zaboli zub koji mi je otvoren.

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 12694
28.5.2011 1:07:31   
Anoniman
Posto mi bolovi izazivaju kontrakcije, a vec sam u trecem tromjesecju rekla mi je dr da popijem pola brufena i popila, ali ne pomaze ama bas nista.

(odgovor članu DIJAMANT)
  Neposredna veza do poruke: 12695
28.5.2011 1:08:14   
DIJAMANT

Čestitamuser posted image Da ih dočekate još mnogo okruženi svojom dječicomuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 12696
28.5.2011 1:09:39   
Anoniman
Pojela sam red cokolade za kuvanje i kasiku kafe i evo meni se cini da prestaje polako. Nemam sipurka u kuci. Hvala vam svima user posted image .
Sto je najgore ja sam ovo sve znala ali u trenutku nicega se nisam mogla sjetiti.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 12697
28.5.2011 1:10:42   
enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

ma nasa sila od zeneuser posted image user posted image blago tvom muzuuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Sve smo mi "sile",ono što žena može podnijeti 100 muškaraxa zajedno ne bi,

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 12698
28.5.2011 1:11:02   
Anoniman
Enci cestitam user posted image ...ljubim ja tebe tako hrabru i jaku user posted image

Ja sam se sa Anom porodila na godisnjicu zabavljanja, a godisnjica braka nam je 08.08., a termin mi 20.08. pa se zezam porodicu se na godisnjicu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 12699
28.5.2011 1:12:12   
enči80

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Enči mila, žao mi je zbog tog sto ti se desilo sa prethodnom trudnocomuser posted image
Jelena, skuhaj sebi caj od šipka al ono gutljaj pa ostavi, pa gutljaj i sve tako, nemoj odjednom (ako te proljev nije prosao)...

Ja evo malo brzinski procitala sta ste pisale pa da vam pozelim laku noc pa se pisemo sutra aBd. Sutra u skolici za trudnice imamo predavanje o porodu pa cemo gledati i snima poroda....
Uzivajte u razgovorima i fino pajkiteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

Laku noć!

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 12700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  506 507 [508] 509 510   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  506 507 [508] 509 510   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Menstruacija
vila_7

Da li su vam menstruacije poslije poroda (ne mislim samo na prvu) :

obilnije (48%)

oskudnije (16%)

iste (36%)

Broj svih glasova: 69

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *