|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  509 510 [511] 512 513   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
28.5.2011 12:29:15   
DIJAMANT
jesi li ti radila fetalni skrining
IZVORNA PORUKA: Sonja

Kad se radi taj fetalni skrining? Ja sam do sada kontrolisala samo KS, TAT I nuhalni nabor. Nije mi dr. ništa govorio za one double i triple testove, a niti za ovo. Samo dugo gleda na UZV i objašnjava mi šta je i koliko i kojoj sedmici odgovara. Uglavnom, smiješio se jučer i rekao kako je sve ok i kako je beba puno živahna, još sam vidjela kako brzo lupa stopalima. I , da rakao mi da je dječakuser posted image .

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12751
28.5.2011 12:35:09   
drznica
Jelena,cestitam na 29. nedjelji.

Sta je taj  fetalni skrining? Ja to prvi put cujem. Nuhalni sam radila i nista vise, osim nalaze krvi i urina user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 12752
28.5.2011 12:36:06   
Sonja
radi se sa 12-13 sed.
ma to je detaljni uzv traje oko pola sata i gledaju da nema nB dawn sindrom ili bilo kakva deformacija na organima ili neka veca ostecenja i bolesti..
a to sto si ti nabrojala ja nista nisam radila osim obicnom uzv i sad tog fetalnog

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 12753
28.5.2011 12:37:14   
Sonja
pa nuhalni se i gleda za down jel takouser posted image
onda vam je to touser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12754
28.5.2011 12:41:53   
drznica
aaaaaaaaaa prosli put je pregled trajao sat vremena. Bio je vainalni UZV i bas smo pola sata pratili bebine pokrete, tad smo mjerili nuhalni, brojali prstice i sve onako detaljno vidjeli. Beba bila strasno nemirna...mahala i nogama i rukama. Danas je bilo nekih 15min. UZV preko stomaka mjerenje obima glave,i eto to oko posteljice. Tako da to kako ga zoves  fetalni skrining je isto kao i svaki UZV vaginalni.
Kad ti je termin? Ja sam trebala biti kao 14.sedmica, ali danas mi kaze da je to 13+4 ;)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12755
28.5.2011 12:51:27   
Sonja
sutra 13sed.user posted image user posted image
zadnju M sam dobila 27.2
4.12 mi je termin mada kako sam ja racunala treba bit 6.12 al eto broji se sta dr. kazeuser posted image

tebiuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12756
28.5.2011 13:04:40   
Selma.A.M
Dobar dan žene evo i mene,napokon da se javim em sad spavala dugo,pa mi je bila Sweet pa smo se nasjedile i eto nju ispratila sad malo da se opet ispružim user posted image
Jelena čestitke za 29 nedelju user posted image  leti vrijeme pravo...
Gift ticker će ti prebaciti tek kad bude 17+6 u peti mjesec

Sonja i ja u srijedu planiram ići u Dz da vadim krv pa se možda i vidimo user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12757
28.5.2011 13:17:22   
drznica
IZVORNA PORUKA: Sonja

sutra 13sed.user posted image user posted image
zadnju M sam dobila 27.2
4.12 mi je termin mada kako sam ja racunala treba bit 6.12 al eto broji se sta dr. kazeuser posted image

tebiuser posted image

Pa eto meni je rekla 26.11. pa sad da li ce bit sedam dana vise...vidjet cemo aBd.
Sto se sad nasmijah, kod mene dolazi dr.Boris Nikulin da plati racune...i bi je neki dan placao i danas ja kontam da hoce naici da ga pitam za ovu posteljiczu, kad sad covjek prolazi pored pulta...ja gledam ne mogu da vjerujem...ali ode negdje nece kod mene :( Stid me zaustavljati ga i pitat user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12758
28.5.2011 13:34:10   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sonja i ja u srijedu planiram ići u Dz da vadim krv pa se možda i vidimo user posted image

mozda i hocemo..
ja cu oko 7h biti tamo a mozda i malo ranijeuser posted image

jelena cestitke i od meneuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 12759
28.5.2011 13:48:31   
sweet insanity
Samo da vam mahnem, meni dosli mama i tata pa cu sjedit malo s njima pa vam se povremeno javnemuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12760
28.5.2011 14:09:14   
Sensia
Samo da vam mahnem zenice,

Ja sad iz grada sa kafe, vruuuuuuuuuuuuce uh kako li ce tek biti kad praaaaavo upekne.....

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 12761
28.5.2011 14:16:24   
palachinken
Samo vi mašite sa sijela i kafa, nama što smo u kancelariji vadite mast user posted image Kad vam jačmiri poiskaču, nemojte meni kukat ovdje user posted image user posted image
Naravno, počelo se oblačiti, jos ce i kiša sutra, jedini dan kad bi mogli negdje otici.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 12762
28.5.2011 14:31:09   
drznica
Palachinken, ti i ja znaci u istom. ovi sto hodaju bas nisu fer ;) Jos i sutra mi radna nedjelja od 12-20h pa mi nece bit zao ako bude kise....svakako radim user posted image

Gdje su ove zene sa niskim posteljicama da mi kazu koju pametnu ?!user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 12763
28.5.2011 14:31:47   
Selma.A.M
Jao pa kod nas svako malo grmi i sijeva,pa nije normalno....A sa 5 minuta se oblaci navukoše,baš me nervira user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 12764
28.5.2011 14:34:02   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: drznica

Palachinken, ti i ja znaci u istom. ovi sto hodaju bas nisu fer ;) Jos i sutra mi radna nedjelja od 12-20h pa mi nece bit zao ako bude kise....svakako radim user posted image

Gdje su ove zene sa niskim posteljicama da mi kazu koju pametnu ?!user posted image

Animagical,JelenaT i Sonja su imale taj problem ili imaju pa ćeš čekati na njih user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12765
28.5.2011 14:38:12   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Jao pa kod nas svako malo grmi i sijeva,pa nije normalno....A sa 5 minuta se oblaci navukoše,baš me nervira user posted image

Joj Selma ti meni vazda posaljes nevrijeme user posted image Od vas krene, nama dođe. Znači ništa od tatanja poslije posla. Pih.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 12766
28.5.2011 14:40:24   
sporty mamaa

I ja sam imala ovaj rpoblem, negdje do treceg mjeseca. Mirovanje(al ja sam mirovala malo sutra), nista tesko dizati, ne se naprezati, saginjati i tako. Ja jedino nisam tesko dizala, dobro jesam malu na wc, kupanje i tako.... Evo sad sam 23 i posteljica mi se podigla, tako da no sikirikiuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12767
28.5.2011 14:48:00   
drznica
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

I ja sam imala ovaj rpoblem, negdje do treceg mjeseca. Mirovanje(al ja sam mirovala malo sutra), nista tesko dizati, ne se naprezati, saginjati i tako. Ja jedino nisam tesko dizala, dobro jesam malu na wc, kupanje i tako.... Evo sad sam 23 i posteljica mi se podigla, tako da no sikirikiuser posted image

oooo pa to su divne vijestiuser posted image  Natjerat cu sebe stvarno da mirujem i da se maximalno posvetim sebiuser posted image
Hvala ti...nadat se boljem. Sonja, i ti pokusaj mirovatiuser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 12768
28.5.2011 15:02:02   
Anoniman
Drznice nije kod mene nisko posteljica bila, kod mene se bebi spustio bio u kanal. Ali aman isto ti to znaci, mirovanje, lezanje, kad god si u mogucnosti stavi jastuk pod guzu i digni noge. Osjecas li pritisak dole po dnu stomaka?

(odgovor članu drznica)
  Neposredna veza do poruke: 12769
28.5.2011 15:28:02   
palachinken
Sad se ne mogu sjetiti, ali ima li neka od ove trudne raje iz Doboja?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12770
28.5.2011 15:35:19   
drznica
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Drznice nije kod mene nisko posteljica bila, kod mene se bebi spustio bio u kanal. Ali aman isto ti to znaci, mirovanje, lezanje, kad god si u mogucnosti stavi jastuk pod guzu i digni noge. Osjecas li pritisak dole po dnu stomaka?

Od danas noge u zrak hahhahha Nemam nikakvog pritiska, sinoc me malo ko 2-3 puta zabolilo ispod stomaka, ono kao probadanje neko i nista vise. Glava ce izgleda opet da pocne boliti. Paracetamol popusta :(
Smije li se ovaj paracetamol piti vise od jedan dnevno?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12771
28.5.2011 16:25:48   
DIJAMANT

aaaaaaaaaa prosli put je pregled trajao sat vremena. Bio je vainalni UZV i bas smo pola sata pratili bebine pokrete, tad smo mjerili nuhalni, brojali prstice i sve onako detaljno vidjeli. Beba bila strasno nemirna...mahala i nogama i rukama. Danas je bilo nekih 15min. UZV preko stomaka mjerenje obima glave,i eto to oko posteljice. Tako da to kako ga zoves  fetalni skrining je isto kao i svaki UZV vaginalni.

Ja nikada nisam radila vaginalni UZV, (mislim ni u ovoj, a ni u prethodnoj trudnoći). Meni to i odgovara, jer me je strah vaginalnog obzirom da sam u prve dvije trudnoće radila i oba puta imala spontani. Ne vjerujem da je spontani bio od vag. UZV, ali eto nekako mi draže da je ovaj abdominalni. I nije mi nikada UZV pregled trajao duže od 10 min. Sjećam se da je dr. u prethodnoj trudnoći nekada u 5. mj. rekao "sad ćemo pregledati organe" i tada je malo duže trajalo. A sada je radio pregled nuhalnog ( u 12 sedm.) i sve ostale mjere bebe(CRL, AC, FM I dr.)na jučerašnjem pregledu. Uglavnom, meni je bitno kako on reaguje za vrijeme pregleda i imam puno povjerenja u njega (iz iskustva).

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12772
28.5.2011 17:52:38   
sanela.asja
Ebem ti majstore padam snogu te dorucak,pa kafa , pa rucak i uscaknu me u ledjima a noge dole stopala ne osjecamuser posted image user posted image ......a bebica se raspjevala u stomaku samo skace ona u stomaku,Asja pokuci user posted image sve sobe su prekrivene igrackama samo gledam nogu kad cu slomit,a sefica nece da kupi a ni ja nemam snage ni da kupim ni da se svadjam snjom...
Et ja se izjada morala sam nemam kome,jedino sama sebi al znate gdje to vodi user posted image ..
Kako vi imal sta novo sta je sa Sweet jwl potjeralo..Selma,Gift,Palachinken,Sonja,Sporty i ostale user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 12773
28.5.2011 17:53:49   
sanela.asja
EEe pa ja usla u Sesti user posted image user posted image user posted image user posted image ne bi ni skontala da nevidjo tiker user posted image user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 12774
28.5.2011 19:11:59   
Selma.A.M
Sanela i ja kažem bem ti majstore user posted image  ...Za igračke je kod mene ista situacija,džabe što ima svoju sobu i slobodu nije to isto kao kada ih rasprostre meni ispod nogu user posted image  ...Ma nekada mi se čini da ispituje koliko su mi jaki živci i tačno ide do te neke granice kada meni već para počne izlaziti na uši user posted image  user posted image  

Sweet je još 2 u 1 roditelji joj došli pa odmara od rr-a  ako nije i zaspala (rekla je da bi mogla malo user posted image )

Meni bila drugarica ma ne znam šta sam čestito progovorila od ovog svog dijeta,te daj mi vode,hoću crtani,kakio sam dođi me operi,ma hiljadu neki želja...A i ona dijete priča ona priča a meni mozak bubnji user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 12775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  509 510 [511] 512 513   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  509 510 [511] 512 513   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prva rijec ...
Cickolini

U kojem periodu su vam bebice rekle prvu rijeci (u komentarima mozete navesti i koju - mama, tata, ... ).

Sa 7 mj i ranije (66%)

Sa 8 mjeseci (6%)

Sa 9 mjeseci (4%)

Sa 10 mjeseci (7%)

Sa 11 mjeseci (5%)

Sa godinu i vise (12%)

Broj svih glasova: 104

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *