Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Gerberko, možeš odmah početi sa prenatalom, to su vitamini i minerali, ne može ti naštetiti. Koji god izabereš, dobar je. Dosta nas ovdje se odlučilo za HIPP Natal Aktiv sirup - istog je sastava kao i tablete s tim da reguliše probavu i ne zadržava vodu u organizmu (što se može desiti s tabletama) Piješ li folacin?
pitam jer sam jucer zvala ginekologa i pitala za tu stetnost vitamina A..rekao mi covjek da je to smiješno i da pijem od početka..A moja ja imam dvije zdrave i lijepe sestricne , sestra je i prije i tokom cijele trudnoce pila prenatal. Eto hajd sad budi pametan
a s druge strane sta to moze strasno uciniti vitamin A..a mozda mi drugih vitamina manjka...pitat cu jos za jedno misljenje, jer imam priliku pa se javim
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
ma taj hippov sokic je super stvarno..a to za prenatal dal od pocetka ili ne, to ugl zavisi od doktora, neki kaze ovako a neki onako...znas divanovica zeznut je to ciko zbog vit A mi zabranio i jetricu, koju ionako ne volim-sreca
< Poruku je uredio animagical -- 9.6.2011 14:49:46 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Dobro ste me napomenule da ga popijem. Meni je sad već težak zbog žgaravice. Osjetim kako me prži kad progutam, ali prođe nakon par sekundi, i da, on je najskuplji...12 dana sirupa je 8,60, a one tablete budu po 100kom od 14-25km. Doduše, ja nisam nikad bila redovna, svako malo zaboravim popiti, pa mi se razvuče jedna flašica
Gerberko, možeš odmah početi sa prenatalom, to su vitamini i minerali, ne može ti naštetiti. Koji god izabereš, dobar je. Dosta nas ovdje se odlučilo za HIPP Natal Aktiv sirup - istog je sastava kao i tablete s tim da reguliše probavu i ne zadržava vodu u organizmu (što se može desiti s tabletama) Piješ li folacin?
pijem i prenatal i folacin..ja se nekako ne bojim za taj vitamin A. A ne pravi mi problem sa probavom..pa da ne kupujem sad i taj ( a ja mene škrtice )
ja placam po 15KM utrogestan, uzas, gdje god udjem 15KM... grrr... pregnital 25KM... mislim, nista nije skupo za zdravlje, ali stvarno su preskupe tablete!
a ako se odlučim za hipov sirup samo ga dakle zamijenim i pijem umjesto prenatala? jesam dobro skuzila? i bez konsultacije sa dr? inace moj prvi simptom trudnoce je bio izražena glupavost koju sam i do tada imala
babilon, ima i tih prenatalna različitih proizvođača sa različitim cijenama. Natural Weatlh je najskuplji, jer plaćaš brand. Ima pharmamedov (ili neki drugi domaći) duplo jeftiniji, a isti po sastavu
gerberko, baš tako
< Poruku je uredio palachinken -- 9.6.2011 14:57:04 >
i pregnital je skup, zato jer ima omegu pa meni odgovara, 60kaps za 25km....ali opet nije tako skupo...ja sam mogla jos jedno opremiti sta sam para na lijekove potrosila samo kad pomislim vec 22 sedmice na utrogestanu, 16km za kutiju...dvije kutije mjesecno a prije-do 18 sedmice- mi kutija trajala 7 dana, stavljala ga i ujutru oooo kakvo mi zdravstvo imamo... kazu skupa je beba-ma skupa je i trudnoca i zacece i sve, pelene je najlakse kupiti....
ja pijem i Lactogyn za vaginalnu floru..imala sam svrbez od ovih stimualcija i utrogestana .. jer nemam infekciju. Za Lactogyn sam ga 3x pitala dal je stetan..kaže ne. Uh 2x utrogestan na dan, 1 prenatal, 1 folacin, 1 lactogyn..svaka 2 sata neka tableta..a vene izbušene od hormona, pa bete..tako da baš sexy izgledam
suti bona ima i gorih s lijekovima a sve se udaraj nogama u guzicu od srece sto si trudna zene, bacih se u depresiju oko ovih skupoca a taman bila naumila sta sebi da pazarim... odoh odspavati, sinoc ucila do neka doba
suti bona ima i gorih s lijekovima a sve se udaraj nogama u guzicu od srece sto si trudna
udaram se i vjeruj znam to da cijenim..ja malo karikiram, ali nema toga sto ne bih popila i u vene ubrizgala / izbrizgala ..kao i sve vi
idi spavaj sad
ja pijem i Lactogyn za vaginalnu floru..imala sam svrbez od ovih stimualcija i utrogestana .. jer nemam infekciju. Za Lactogyn sam ga 3x pitala dal je stetan..kaže ne. Uh 2x utrogestan na dan, 1 prenatal, 1 folacin, 1 lactogyn..svaka 2 sata neka tableta..a vene izbušene od hormona, pa bete..tako da baš sexy izgledam
nije stetno ja sam pila u 5.tom mjes trudnoce zbog infekcije dole ko nikad me citavu trudnoci senjora nije slusala. Al bit ce dobro abd .
i pregnital je skup, zato jer ima omegu pa meni odgovara, 60kaps za 25km....ali opet nije tako skupo...ja sam mogla jos jedno opremiti sta sam para na lijekove potrosila samo kad pomislim vec 22 sedmice na utrogestanu, 16km za kutiju...dvije kutije mjesecno a prije-do 18 sedmice- mi kutija trajala 7 dana, stavljala ga i ujutru oooo kakvo mi zdravstvo imamo... kazu skupa je beba-ma skupa je i trudnoca i zacece i sve, pelene je najlakse kupiti....
morala sam bome nisu ni one tako jeftine Nista danas nema jeftino.Nazalost sve je skupo, Neki dan gledam trazila A. sampon ebote pa sva baby kozmetika skupa Sto bi trebalo da bude jeftino pa i dzaba oni samo dizu cjene
ja placam po 15KM utrogestan, uzas, gdje god udjem 15KM... grrr... pregnital 25KM... mislim, nista nije skupo za zdravlje, ali stvarno su preskupe tablete!
kad je poskupio.prije 1,5 godinu sam ga placala nesto puno manje,do 5KM.I neki dan bacila gotov citavu kutiju,ostalo mi
Pijem i ja Lactogyn, sinoc zavrsila s Rojazalom, doktor mi oboje preporucio. Ovo mi je predporođajno čišćenje kandide, đavo je odnio, pati me pola života.
imam pitanje za skvo, animagical i babilon...sta dr. Divanovic savjetuje kada je u pitanju odlazak na more ...ja cu na godisnjem biti kada budem 24 sedmica, zanimaju me neki savjeti...kako se ponasati, kupanje, suncnje....plizzzzz i druge koje planiraju ici a vec su se konsultovale u vezi toga sa dr. hvala.....
Zdravo bebele Kako ste mi danas? Mea ja upravo htjela da pitam za savjet oko odlaska na more. Prošli mjesec nisam imala bolove i bila sam sigurna da bih mogla ići. Međutim, ovaj mjesec malo više mirujem zbog alergije koja me "proganja do ludila" pa mi se više puta desilo da me stomak zaboli kad se krećem ili kad se vozim (kratke relacije po gradu). Sad sam u velikoj dilemi da li planirati put ili ne. Doduše ima još mjesec dana do mm godišnjeg, ali već je sad vrijeme za rezervacije. Uh..........
Moja sestra je prošle god. bila trudna kao i ja sad i ona je iz inostranstva doputovala u BiH, prenoćila a onda na more. Mene je bilo malo strah ispred nje, ali ona se tako nonšalantno ponašala da sam znala i zaboraviti da je trudna. Uglavnom, treba se čuvati jakog sunca i imati na umu da je ozon oštećen. Zato kremu sa visokim zaštitnim faktorom u ruke i na popodnevno odmaranje bar u periodu 12- 17 h. Uvijek treba tražiti hladovinu, jer je koža trudnica dvostruko osjetljivija na sunce i može se desiti da se pojave fleke. Također ne treba ići u prehladnu ili pretoplu vodu (ovo se uglavnom odnosi na hotelske bazene, teško da morska voda može biti pretopla). I, naravno, poslije kupanja presvući se u suh kupaći kostim. I, da, piti dosta tekućine.
Mene ne brine samo ponašanje na moru, nego kako doći do mora