|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  575 576 [577] 578 579   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
9.6.2011 14:43:59   
palachinken
Gerberko, možeš odmah početi sa prenatalom, to su vitamini i minerali, ne može ti naštetiti. Koji god izabereš, dobar je. Dosta nas ovdje se odlučilo za HIPP Natal Aktiv sirup - istog je sastava kao i tablete s tim da reguliše probavu i ne zadržava vodu u organizmu (što se može desiti s tabletama)
Piješ li folacin?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14401
9.6.2011 14:44:25   
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka

utrogestan je 13 km kod nas, nije  nikada bio na recept. a dabroston je bio do nedavno i nije vise ni on..sramotauser posted image

cure jel prenatal pijete od pocetka trudnoce ili kasnije? pls za odg user posted image

od poceta do 12 sedmica piijes folnu kiselinu (folacin) a tek onda prenatal- zbog stetnog vitamina A...a utrici su ovdje 16kmuser posted image stvarno nije humano

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14402
9.6.2011 14:45:32   
palachinken
Meni je dr odmah propisao i prenatal i folacin. Ovo drugo ukinuo krajem prvog tromjesečja.

Evo gledam Natal Aktiv uopšte nema vitamin A.

< Poruku je uredio palachinken -- 9.6.2011 14:46:36 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 14403
9.6.2011 14:47:49   
gerberka
pitam jer sam jucer zvala ginekologa i pitala za tu stetnost vitamina A..rekao mi covjek da je to smiješno i da pijem od početka..A moja ja imam dvije zdrave i lijepe sestricne , sestra je i prije i tokom cijele trudnoce pila prenatal. Eto hajd sad budi pametan user posted image

a s druge strane sta to moze strasno uciniti vitamin A..a mozda mi drugih vitamina manjka...pitat cu jos za jedno misljenje, jer imam priliku pa se javim user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 14404
9.6.2011 14:48:44   
animagical
ma taj hippov sokic je super stvarno..a to za prenatal dal od pocetka ili ne, to ugl zavisi od doktora, neki kaze ovako a neki onako...znas divanovicauser posted image zeznut je to cikouser posted image   zbog vit A mi zabranio i jetricu, koju ionako ne volim-sreca

< Poruku je uredio animagical -- 9.6.2011 14:49:46 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 14405
9.6.2011 14:50:20   
gerberka
palacinken imas pp

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14406
9.6.2011 14:51:14   
palachinken
Dobro ste me napomenule da ga popijem. Meni je sad već težak zbog žgaravice. Osjetim kako me prži kad progutam, ali prođe nakon par sekundi,
i da, on je najskuplji...12 dana sirupa je 8,60, a one tablete budu po 100kom od 14-25km. Doduše, ja nisam nikad bila redovna, svako malo zaboravim popiti, pa mi se razvuče jedna flašica user posted image

Neposredna veza do poruke: 14407
9.6.2011 14:52:57   
gerberka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Gerberko, možeš odmah početi sa prenatalom, to su vitamini i minerali, ne može ti naštetiti. Koji god izabereš, dobar je. Dosta nas ovdje se odlučilo za HIPP Natal Aktiv sirup - istog je sastava kao i tablete s tim da reguliše probavu i ne zadržava vodu u organizmu (što se može desiti s tabletama)
Piješ li folacin?

pijem i prenatal i folacin..ja se nekako ne bojim za taj vitamin A. A ne pravi mi problem sa probavom..pa da ne kupujem sad i taj user posted image  ( a ja mene škrtice user posted image user posted image user posted image  )

Neposredna veza do poruke: 14408
9.6.2011 14:53:34   
babilon
ja placam po 15KM utrogestan, uzas, gdje god udjem 15KM... grrr... pregnital 25KM... mislim, nista nije skupo za zdravlje, ali stvarno su preskupe tablete!

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14409
9.6.2011 14:55:06   
gerberka
a ako se odlučim za hipov sirup samo ga dakle zamijenim i pijem umjesto prenatala? jesam dobro skuzila? i bez konsultacije sa dr?
inace moj prvi simptom trudnoce je bio izražena glupavost koju sam i do tada imala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14410
9.6.2011 14:55:54   
palachinken
babilon, ima i tih prenatalna različitih proizvođača sa različitim cijenama. Natural Weatlh je najskuplji, jer plaćaš brand. Ima pharmamedov (ili neki drugi domaći) duplo jeftiniji, a isti po sastavu

gerberko, baš tako user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 9.6.2011 14:57:04 >

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 14411
9.6.2011 14:56:07   
animagical
i pregnital je skup, zato jer ima omegu pa meni odgovara, 60kaps za 25km....ali opet nije tako skupo...ja sam mogla jos jedno opremiti sta sam para na lijekove potrosilauser posted image samo kad pomislim vec 22 sedmice na utrogestanu, 16km za kutiju...dvije kutije mjesecnouser posted image a prije-do 18 sedmice- mi kutija trajala 7 dana, stavljala ga i ujutruuser posted image oooo kakvo mi zdravstvo imamo...user posted image kazu skupa je beba-ma skupa je i trudnoca i zacece i sve, pelene je najlakse kupiti....

Neposredna veza do poruke: 14412
9.6.2011 14:58:20   
palachinken
Zato ćemo mi da dojimo naše user posted image i onda ćemo kompenzirati na AD-u koji nećemo kupovati ( ni flašice, cucle i to)
user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14413
9.6.2011 14:59:18   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Zato ćemo mi da dojimo naše user posted image i onda ćemo kompenzirati na AD-u koji nećemo kupovati ( ni flašice, cucle i to)
user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image potpisujemuser posted image i jedva cekam

Neposredna veza do poruke: 14414
9.6.2011 15:04:09   
gerberka
ja pijem i Lactogyn za vaginalnu floru..imala sam svrbez od ovih stimualcija i utrogestana .. jer nemam infekciju. Za Lactogyn sam ga 3x pitala dal je stetan..kaže ne. Uh user posted image  2x utrogestan na dan, 1 prenatal, 1 folacin, 1 lactogyn..svaka 2 sata neka tableta..a vene izbušene od hormona, pa bete..tako da baš sexy izgledam user posted image user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 14415
9.6.2011 15:07:22   
animagical
suti bona ima i gorih s lijekovimauser posted image a sve se udaraj nogama u guzicu od srece sto si trudnauser posted image
zene, bacih se u depresiju oko ovih skupocauser posted image a taman bila naumila sta sebi da pazarim...
odoh odspavati, sinoc ucila do neka dobauser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14416
9.6.2011 15:12:40   
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical

suti bona ima i gorih s lijekovimauser posted image a sve se udaraj nogama u guzicu od srece sto si trudnauser posted image

udaram se user posted image  i vjeruj znam to da cijenim..ja malo karikiram, ali nema toga sto ne bih popila i u vene ubrizgala / izbrizgala ..kao i sve vi user posted image

idi spavaj sad user posted image  

Neposredna veza do poruke: 14417
9.6.2011 15:16:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka

ja pijem i Lactogyn za vaginalnu floru..imala sam svrbez od ovih stimualcija i utrogestana .. jer nemam infekciju. Za Lactogyn sam ga 3x pitala dal je stetan..kaže ne. Uh user posted image  2x utrogestan na dan, 1 prenatal, 1 folacin, 1 lactogyn..svaka 2 sata neka tableta..a vene izbušene od hormona, pa bete..tako da baš sexy izgledam user posted image user posted image user posted image  
nije stetno ja sam pila u 5.tom mjes trudnoce zbog infekcije doleuser posted image ko nikad me citavu trudnoci senjora nije slusala.
Al bit ce dobro abd .
user posted image

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 14418
9.6.2011 15:18:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: animagical

i pregnital je skup, zato jer ima omegu pa meni odgovara, 60kaps za 25km....ali opet nije tako skupo...ja sam mogla jos jedno opremiti sta sam para na lijekove potrosilauser posted image samo kad pomislim vec 22 sedmice na utrogestanu, 16km za kutiju...dvije kutije mjesecnouser posted image a prije-do 18 sedmice- mi kutija trajala 7 dana, stavljala ga i ujutruuser posted image oooo kakvo mi zdravstvo imamo...user posted image kazu skupa je beba-ma skupa je i trudnoca i zacece i sve, pelene je najlakse kupiti....
morala sam user posted image user posted image bome nisu ni one tako jeftine user posted image user posted image
Nista danas nema jeftino.Nazalost sve je skupo, Neki dan gledam trazila A. sampon  ebote pa sva baby kozmetika skupa
Sto bi trebalo da bude jeftino pa i dzaba oni samo dizu cjene user posted image

Neposredna veza do poruke: 14419
9.6.2011 15:19:52   
bebacha
IZVORNA PORUKA: babilon

ja placam po 15KM utrogestan, uzas, gdje god udjem 15KM... grrr... pregnital 25KM... mislim, nista nije skupo za zdravlje, ali stvarno su preskupe tablete!

kad je poskupio.prije 1,5 godinu sam ga placala nesto puno manje,do 5KM.I neki dan bacila gotov citavu kutiju,ostalo miuser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 14420
9.6.2011 15:21:57   
palachinken
Pijem i ja Lactogyn, sinoc zavrsila s Rojazalom, doktor mi oboje preporucio. Ovo mi je predporođajno čišćenje kandide, đavo je odnio, pati me pola života.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 14421
9.6.2011 15:37:03   
mea29
imam pitanje za skvo, animagical i babilon...sta dr. Divanovic savjetuje kada je u pitanju odlazak na more ...ja cu na godisnjem biti kada budem 24 sedmica, zanimaju me neki savjeti...kako se ponasati, kupanje, suncnje....plizzzzz i druge koje planiraju ici a vec su se konsultovale u vezi toga sa dr. hvala.....

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 14422
9.6.2011 15:43:35   
DIJAMANT
Zdravo bebele user posted image Kako ste mi danas?
Mea ja upravo htjela da pitam za savjet oko odlaska na more. Prošli mjesec nisam imala bolove i bila sam sigurna da bih mogla ići. Međutim, ovaj mjesec malo više mirujem zbog alergije koja me "proganja do ludila" pa mi se više puta desilo da me stomak zaboli kad se krećem ili kad se vozim (kratke relacije po gradu). Sad sam u velikoj dilemi da li planirati put ili ne. Doduše ima još mjesec dana do mm godišnjeg, ali već je sad vrijeme za rezervacije. Uh..........

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 14423
9.6.2011 15:48:09   
mea29
eto drage trudnice dajte nam sve savjete koje imate za "trudnicko more" kako cemo i sta cemo..

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 14424
9.6.2011 15:50:23   
DIJAMANT
Moja sestra je prošle god. bila trudna kao i ja sad i ona je iz inostranstva doputovala u BiH, prenoćila a onda na more. Mene je bilo malo strah ispred nje, ali ona se tako nonšalantno ponašala da sam znala i zaboraviti da je trudna. Uglavnom, treba se čuvati jakog sunca i imati na umu da je ozon oštećen. Zato kremu sa visokim zaštitnim faktorom u ruke i na popodnevno odmaranje bar u periodu 12- 17 h. Uvijek treba tražiti hladovinu, jer je koža trudnica dvostruko osjetljivija na sunce i može se desiti da se pojave fleke. Također ne treba ići u prehladnu ili pretoplu vodu (ovo se uglavnom odnosi na hotelske bazene, teško da morska voda može biti pretopla). I, naravno, poslije kupanja presvući se u suh kupaći kostim. I, da, piti dosta tekućine.

Mene ne brine samo ponašanje na moru, nego kako doći do morauser posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 14425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  575 576 [577] 578 579   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  575 576 [577] 578 579   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *