Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ma od prvog dana zadnje mestruacije. Ako je od tog dana npr prošlo 6 sedmica i 3 dana, ti si trudna 6+3, odnosno u sedmoj si sedmici
da...mada je to meni cudno..jer znam kad mi je bila O i to je sigurno 15-ti dc...a po dr racunici imat cu vise sedmice..hvala ipak..bas zbunjujuce
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Ma od prvog dana zadnje mestruacije. Ako je od tog dana npr prošlo 6 sedmica i 3 dana, ti si trudna 6+3, odnosno u sedmoj si sedmici
da...mada je to meni cudno..jer znam kad mi je bila O i to je sigurno 15-ti dc...a po dr racunici imat cu vise sedmice..hvala ipak..bas zbunjujuce
Po tom datumu doktori računaju i termin poroda, a to opet ima veze s birokratijom...onih 28 dana porodiljskog odsustva prije termina poroda isl itd. a ustvari je najbitniji UZV i kako po njemu beba napreduje.
Ja isto znam da mi je do oplodnje došlo kasnije nego sto bi po tom njihovom trebali biti, pa sam mislila da cu prešišati termin, ali je sad bebač napredniji za sedmicu nego te njihove tabele kažu, pa bi sad mogao i uraniti. A ustvari, sve u Božijim rukama
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Čitam onaj izvještaj za slijedecu sedmicu trudnoce i fino mi najavi bolove u leđima Navodno, beba bi trebala da se počne spuštati i moguće da pritisne išijas pa će onda biti veselo. Prošli put kad me uhvatio išijas baš sam se ludo provela, ne daj Bože nikom. Ma sve ćemo mi to s pjesmom istrpiti za naše
Mi smo vala razglasili svima čim je test pokazao Maltene u novine stavili Danas ljudi lijepe vijesti čuvaju za sebe, a s lošima trče ko s muštulukom. je najljepša vijest na svijetu i ja sam je rado dijelila s ljudima.
Ovako je i kod nas bilo kad sam prvi put bila trudna,poslije mm svi govorili da nicija zena nije bila duze trudna od mene,valjda im se oduzilo,saznali odmah prvi mjesec. Drugi put sam mu rekla da ne govori odmah,ali on ipak nije mogao presutiti samo je sviju zamolio da meni ne kazu da znaju.
gdje ste zene ja bila na ispitu pa s muzekom bas mi nesto sve potaman, a njemu sutra rodjendan pa mi nesto drago-moj stari ostario bebac je cijeli ispit skakutao, napisem odgovor pa se odvalim smijati i sve tako...ass. me cudno gledala, ja kontam-hajde bona sta ti znas... odo vas citati, vidim gerberka se pridruzila ovdje gerbo ubaci ticker i samo ce ti racunati i sedmice i mjesece
Zemske kad se vama pojavila linea negra?? Ja jutros gledam tomu i imam sta da vidim,pojavila se bukvalno preko noci, protegla se od pupka pa do pola gospodje Bas mi svimpaticno
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
i utrogestan! ad li se i on moze na recept? ;D;D;D;D
Prenatal je ista cijena s receptom ili ne, jer je on na biljnoj bazi, ne spada u esencijalnu listu, a utrogestan ja mislim da je na esencijalnoj, tj jeftiniji na recept.
Čitam onaj izvještaj za slijedecu sedmicu trudnoce i fino mi najavi bolove u leđima Navodno, beba bi trebala da se počne spuštati i moguće da pritisne išijas pa će onda biti veselo. Prošli put kad me uhvatio išijas baš sam se ludo provela, ne daj Bože nikom. Ma sve ćemo mi to s pjesmom istrpiti za naše
i ja kazem sve za bebce i kad me udari nekako mi sve bude lakse..samo da su oni nama dobro..
moze samo folacin,a moze i ferum lek sirup ili heferol kapsule ako ti bude nisko zeljezo-a prenatal pregnital i to ne...a utrogestan isto ne moze na recept...ali zato moze apaurin i ginipral ako ti bude trebalo. nekako po principu-ako je ispod pet maraka na recept je, cim je skupo moras ga platiti
Prenatal je ista cijena s receptom ili ne, jer je on na biljnoj bazi, ne spada u esencijalnu listu, a utrogestan ja mislim da je na esencijalnoj, tj jeftiniji na recept.
nazalost nije...dabroston je na recept a utrogestan ne...evo ga stavljam od pete sedmice ne smijem ni sracunati koliko je to para
nazalost nije...dabroston je na recept a utrogestan ne...evo ga stavljam od pete sedmice ne smijem ni sracunati koliko je to para
Moze biti, jer nisam koristila utrogestan, a znam da je dabroston bio skroz jeftin na recept... samo ja mislim da vec par mjeseci nema dabrostona po apotekama, bar ga nije bilo kad sam trazila. Koliko kosta utrogestan?
i jos ako ti ugari pupak ko meni nema sile oprati... imam je nakad od petog mj cini mi se
Meni negra ćiza ide od gospoje, raširi se oko cijelog pupka i onda prođe još gore, skoro do sisa. Meni je prelijepa, jedino što mog muža plaši moj pupak, koji je skoro pa ravan. Ja mu govorim da ga beba kroz pupak špijunira
< Poruku je uredio gerberka -- 9.6.2011 14:42:35 >