|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  668 669 [670] 671 672   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
21.6.2011 16:21:42   
babilon
Joj zene ja jos 40min pa kuci, crknucu! gledam samo na jedno oko ahhaha, alibukvalno, nije ovo izmisljotina! ;))))))))) sefica mi udje u kancelariju samo da se nasmije na moju facu kako izgledam hahahaha ;)))

Sweet, neka je bebi dorbo, neka i place, ipak je to bebica, a za taj caj, ja koliko se sjecam moja zaova je nseto minimalno dfavala svoj bebiju caj na kasicicu jer je bas imao jake grceve, ali opet, nisam s tim baratala pa me nemoj slusat ;D

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 16726
21.6.2011 16:25:57   
palachinken
Pa zar nije, ako beba doji, da majka treba piti čaj od komorača ili šta već, a bebi ga prenositi preko mlijeka? Nisam ti tu od praktične pomoći, ali su nam na vježbama govorile da je staviš na grudi da doji, jer se tako beba smiri, ma ne mora ni dojiti nego samo da je tu, konektovana

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 16727
21.6.2011 16:26:59   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Helouuser posted image Ova moja sve vise plaki, sinoc se probudila u 3 i zaspala u 7, te dojila sat vremena pa se pokakila pa plakala pa nakon sto je zaspala opet jela pa sma malo odspavala od 9 do 12, a mm je preuzeo...sad nam opet plakala i evo je spava, popiskila mm i zaspala user posted image Kontam da je grcevi ne muce a caj se ne smije davat valjda dok ne napni mjesec danauser posted image

Pa imas one kapi za grceve,a smije se HIPP caj od komoraca davati od 7 dana,malo masiraj pupu valjda ce biti bolje.user posted image Ali zar nije raano za grceve?

Pa i ja kontam da nije to, ma bit ce da place onako...recimo sad spava i dok spava sve je OK, sinoc je spavala od 23 do 3 i onda do 7 te jela te plakala te kakila te onak bila budna pa mlao zakunja i tako...i danas je fino 2 puta odspavala al izmedju toga......ponekad mislim da kad god se upiski place i hoce novu pelenu....sad nakon sto je popiskila mm , mi je presvukli i ona zaspala, a prije tog je plakala....

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 16728
21.6.2011 16:29:36   
palachinken
Da ju ne nervozi pelena? Možda da probaš poviti je tetra pelenom pa da vidis reakciju?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 16729
21.6.2011 16:33:30   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken

Da ju ne nervozi pelena? Možda da probaš poviti je tetra pelenom pa da vidis reakciju?

Ma do jucer uopste nije plakila puno,a sad evo ko da ce opet, a iste pelene koristimo......nije osuta. Palachinken jasma sebi kupila hippov caj od kmoraca al meni izaziva grceve, probam ga opet.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 16730
21.6.2011 16:36:43   
babilon
pokusaj fakat sa tetra pelenama, nema veze sto nije osuta, mozda joj srklet stvaraju te sad sto ima na sebi... bebica je to bolan, ne zna drugacije reci 'de me vise skini mama draga hocu gola da spavam' user posted image user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 16731
21.6.2011 17:06:44   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: babilon

pokusaj fakat sa tetra pelenama, nema veze sto nije osuta, mozda joj srklet stvaraju te sad sto ima na sebi... bebica je to bolan, ne zna drugacije reci 'de me vise skini mama draga hocu gola da spavam' user posted image user posted image

Evo opet je plakala ja je podojila malo i ona se smirila...a nesto mi cidno da je gladna jer fakat jede-osim ako joj potrebe nisu se u danu promijenile...a stvarnoo ne bih rekla da je od pelena...jer kad spava -ona spava ......mako ce ga znati, samo bi bih voljela da znam da je nista ne boli.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 16732
21.6.2011 17:09:39   
animagical
sweet imas tamo na dojenju i dodavanju o skokovima u razvoju...mozda je to pa je par dana nervoznija...
http://www.ringeraja.ba/forum/Skokovi_u_razvoju/m_429526/tm.htm

uh jest dosadno uciti po  ovoj vrucini, samo bih legla spavati...

Neposredna veza do poruke: 16733
21.6.2011 17:09:49   
Anoniman
Sweet moguce je da su grcevi, ali kad place je li se grci i skuplja nogice prema stomaku. Ako da onda su grcevi. Pipni joj stomacic ako je isto tvrdji onda su grcevi. A vjerovatno da je i skok u razvoju, nista nebrini draga, daj joj da jede na zahtjev, sve je to normalno.
Caj od komoraca smijes od sedmog dana, espumisan kapi za grceve od 15 dana. Masiraj pupu po malo. Zagrijavaj pelenicu pa stavi na pupu, kad otpadne pupak onda uzmes neko bebi ulje pa izmasiras stomacic kako ti rekose u smjeru kazaljke na satu. Niposto toplu uljanu pelenu nemoj stavljati na stomacic da bakterije ne bi "izazivala".

Neposredna veza do poruke: 16734
21.6.2011 18:06:22   
sanela.asja
Ma to su grcevi Sweet sto posto bebe mogu imati grceve od prvog dana,samo zagrij pelenicu i malo na stomak stavi i mojoj je pomagao samo planteks caj za grceve to je onaj u kesicama njega smjes od 7-mog dana

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16735
21.6.2011 18:46:38   
Semica

IZVORNA PORUKA: Anica1

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Anica1

Jos 30 min user posted image user posted image user posted image

Jel neka od vas pila gynipral? 

skoro sve...meni do 34 sedmice 3x1 uz apaurin koji ne pjem i utrogestan po 2 navece koja isto sama sebi ukidam....dodijalo...ne brini user posted image standardna procedura u BiH

Moram to uzimati dok sam na putu kao terapiju za blage kontrakcije, a citam da moze jace srce udarati i trnuti ruke od tih tableta.user posted image

ja sam pila ampiciline,gynipral i isoptin nakon amniocenteze...bas zbog tog sto gynipral izaziva blage poremecaje srcane akcije daju isoptin koji to smiruje...tako se nadopunjuju....

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 16736
21.6.2011 18:50:05   
Semica
Ih tek sad sam vidjela da je pustila mozak na pasu hehehe hajde procitat ce sta sam pisala kad se vrati...

Sweet jubi malenu...jel ti sestra pokazala vjezbe sa nogicama za grceve i izbacivanje gasova???

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 16737
21.6.2011 19:30:41   
Bebica11
Hej zenice, znate sta se jutros desilo? Rano ujutro na sabahu nisam mogla zaspati i osjetila sam blaaaago titranje, znaci bilo je 6h ujutro nisam nista jela...poslije oko 14h opet...samo par puta i moram se praaavo skoncentrisati da osjetimuser posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 16738
21.6.2011 19:34:36   
Silver
Curee maloprije sam mrtva umorna legla da spavam....ali nema sanse, nisam mogla, jer mi se jeo pardajiz posoljen sa hljebom...i nije bilo sanse da zaspem dok nisam jela...user posted image  ovo mi se nije desilo jos...a sad kuham kukuruze, jer sam za njima umirala citav dan, mirisali su mi...mmmmm....user posted image  postajem smijesna sama sebi, a mm mora da trci u granap svako sat vremena...user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 16739
21.6.2011 19:38:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Silver

Curee maloprije sam mrtva umorna legla da spavam....ali nema sanse, nisam mogla, jer mi se jeo pardajiz posoljen sa hljebom...i nije bilo sanse da zaspem dok nisam jela...user posted image  ovo mi se nije desilo jos...a sad kuham kukuruze, jer sam za njima umirala citav dan, mirisali su mi...mmmmm....user posted image  postajem smijesna sama sebi, a mm mora da trci u granap svako sat vremena...user posted image

ma normalno je to

moja sveki ima probirljivu djecu..jedno voli ono, drugo ovo, a svekar trece pa ona par jela na dan kuha...a ja se svakom slepam kako sam ovdje dosla u petakuser posted image user posted image user posted image

jos sad apstiniram od slatka i kolaca, al kad svekar donese sladoled ja sam glavnauser posted image ,tome ne mogu odoliti...

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 16740
21.6.2011 19:42:21   
Silver
Ja sam sad poslala dragog po jos paradajza i napolitanku user posted image ....vidjela je na reklami maloprije i odjednom hocu nju...

A inace nevolim nista od kuhane hrane...nisam teska za odrzavanja...user posted image user posted image user posted image  malo morgen....

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 16741
21.6.2011 19:44:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Silver

Ja sam sad poslala dragog po jos paradajza i napolitanku user posted image ....vidjela je na reklami maloprije i odjednom hocu nju...

A inace nevolim nista od kuhane hrane...nisam teska za odrzavanja...user posted image user posted image user posted image  malo morgen....

JOOOJ to se meni prije desavalo...prije mozda mjesec...npr vidim na reklami neskvik cokoladno mlijeko, ja ga moram popiti, ili reklama sladoled, ja ga moram pojesti i slicno...tako mm govorio da mi treba ukinuti tvuser posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 16742
21.6.2011 19:54:16   
Silver
kad ovo otprilike prestaje ??? ili traje citavu trudnocu?

a jos da pitam, kad se vraca energija? jer ja se osjecam kao prebijena macka...nemam snage nizasta, ni ujutro ni uvece ni poslije spavanja...uvijek isto...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 16743
21.6.2011 19:58:23   
animagical
ti trudnicki prohtjevi su mi tako slatkiuser posted image ja ih nisam imala, doduse jednom sam morala pojesti sirnicu iz Bosne, ali doduse tad sam slabo jela od povra canja pa eto kao godilo miuser posted image

za pad energije, e tu sam glavna..mm kaze da sam ja prva tri mjeseca trudnoce prespavalauser posted image user posted image user posted image i ne pretjeruje nimalouser posted image eh nekad od sredine cetvrtog mjeseca sam mogla kolo igrati u svaka doba i to me jos drziuser posted image sada ne mogu da spavam nikako...valjda tad prespavalauser posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 16744
21.6.2011 20:03:26   
Silver
pa ovi prohtjevi kod mene traju tek sedmicu dvije, do tad ja ni ovo nisam mogla jesti... a eto sto se tice energije, ja znaci imam jos.. dvadesetak dana...spavanja...cak sam razmisljala da trazim bolovanje...jer na poslu bukvalo sluzim kao inventar....user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 16745
21.6.2011 20:13:47   
animagical
ja kad mi se spavalo, ja sam spavala...ne preko dana ali iza 4 do 8 navece je bilo moje vrijeme za spavanjac...i opet u 10.mm je jeo iz frizidera, kod mame i punice, igrao igrice...ma nismo se puno vidjaliuser posted image ja bi pod dekicu, jastucak pod glavu i orilo-gorilouser posted image sad sam u sedmom i jos uzivam u energiji koja je sve veca, nadam se da je to ono spavanje koristilouser posted image prohtjeve nemam i ne zelim da ih dobijem user posted image mislim da sam sada na +8 kila tako da...jos mi i to fali... uh odoh u setnju vruce jeuser posted image spavalicama, prijatno spavanje, odmorite trebace vam energijeuser posted image zna tijelo zasto mu je to potrebno, samo ga slusaj...

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 16746
21.6.2011 20:37:57   
palachinken
Eh koliko sam samo spavala prvih mjeseci trudnoće. Ma niko sretniji od mene.user posted image Bilo je pos''''o-krevet-krevet-pos''''o. Onda najednom navali energija, kao da sam turbodizel motor stavila u dupe.
Eh sad pred kraj mi je opet malo tenula energija, ali sad to nema veze s hormonima, nego je stomak povelik i brzo se umaram. Ma svaki dio ima svoje čari user posted image

Maloprije sam opet komunicirala s bebom metodom gurkanja user posted image Nema nista ljepse!

< Poruku je uredio palachinken -- 21.6.2011 20:39:46 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 16747
21.6.2011 20:40:45   
malena27 RR
debeleeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image

a zene moje, jest sparina uffff

ja malo pajkila, malo jela, evo sad malo da mahnem podove i popijem kafence pa cu u nove radne pobjede po kuci user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 16748
21.6.2011 20:48:40   
drznica
Juhhhuuuuuuser posted image
Hvala vam na cestitkama za mog user posted image .Nisam stiogla ranije da pisem...na poslu, jos sat vremena. Npokon sam izganjala godisnji od sljedece nedjelje 7 dana, pa opet krajem augusta na more aBd 7 dana. Jedva cekam. Vidim bas puno ove muskadije hehehehe zabrinula sam se za snahu user posted image
Kako sam upratila neke muce grcevi, meni tu od pocetka pomaze Mg Direct u granulama. kesica dnevno i mirna sam. Sto se tice Omege, pijem Omegu 3...
Babilon napisat cu ti mail, pa ti nazovi vidi ima li kakve sanse ali sto prije dok je zena u SA...Drzim ti fige, Promajna je bas bas lijepa.

PUSA SVIMA

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 16749
21.6.2011 20:50:26   
drznica
Eh cuj ti mene napisat cu ti mail...citav dan saljem neke mailove pa mi samo to u glaviuser posted image ma skontala si pp hehe
Bebice, to titranje sam i ja par puta osjetila i vidjela na stomaku kao da nesto ispod koze se krece...ali kaze dr. to su crijeva user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 16750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  668 669 [670] 671 672   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  668 669 [670] 671 672   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *