Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:32:49
animagical
IZVORNA PORUKA: Anica1
Jos 30 min
Jel neka od vas pila gynipral?
skoro sve...meni do 34 sedmice 3x1 uz apaurin koji ne pjem i utrogestan po 2 navece koja isto sama sebi ukidam....dodijalo...ne brini standardna procedura u BiH
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:36:55
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical
Jos 30 min
skoro sve...meni do 34 sedmice 3x1 uz apaurin koji ne pjem i utrogestan po 2 navece koja isto sama sebi ukidam....dodijalo...ne brini standardna procedura u BiH
Moram to uzimati dok sam na putu kao terapiju za blage kontrakcije, a citam da moze jace srce udarati i trnuti ruke od tih tableta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:39:26
animagical
Jos 30 min
Moram to uzimati dok sam na putu kao terapiju za blage kontrakcije, a citam da moze jace srce udarati i trnuti ruke od tih tableta.
koliko uzimas? ja nisam ni osjetila, mozda mrvu a pila sam i 4 na dan...ako ti smeta nek ti da isoptin? ma ne brini...popij apaurin ako bas bude smetalo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:41:06
mea29
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: mea29
ja cu se ucrvati, sad cu odmah pobjeci sa posla...ne mogu vise...aaaaaaaaa
Ja danas na mirovanju, pa se ucrvah
c c c c c nikad nam ugoditi... a vidim ja ti ne odbrojavas :( zaboravila da si jutos spominjala leđa i masiranje noge...odoh ja drage moje..cmok...cmok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:43:20
palachinken
A toliko me grčevi safatali jutros, cijela desna noga, stra'ota...još uvijek me mišići te noge bole kad se oslonim na nju. Nisu mi nikad bili ovako jaki, doduše, nisam nikako bila ovoliko trudna hahaha, uhvati, traje agonija po minutu, tačno vidim mišić kako je zgrčen, pa onda pusti, ja pomjerim nogu a ono opet. Tako u par navrata jutros, mislim da jaču bol nisam u životu osjetila. (a valja se porodit ) Elem bolje je sad, ali ne mogu baš hodat.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:46:06
animagical
nalij se magnezijem, malo pomogne...mene grcOvi jedino po noci ganjaju al onda po danu noge bole ko namlacene...i u sakama me hvataju grcevi, znas ono kad dugo drzis knjigu ili olovku u ruci pa misic iza palca i kazu da je dobra setnja-al hajd stisni pa prosetaj kad boli...kao i tusiranje toplom-hladnom vodom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:46:30
Anica1
Jos 30 min
koliko uzimas? ja nisam ni osjetila, mozda mrvu a pila sam i 4 na dan...ako ti smeta nek ti da isoptin? ma ne brini...popij apaurin ako bas bude smetalo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:47:30
Sensia
Jos 30 min
Anice ubicu te sto se toliko sekiras, moja ih kolegica pije 3*dnevno po cijelu i nista joj ne trne i ne udara joj srce. pise i od dabrostona da ne daj Boze moze uticati na rak dojke pa ga ja pila a rizicna sam grupa.
Imas jos 15 minuta do i ides fino na extzra putovanje. nemoj da jedes tamo nista od povrca, samo pasterizirano i ubijaj se eurokremom, od njega ti ne moze nista biti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:49:15
Anica1
Drage moje, nedostajacete mi stvarno dok sam na putu
Svima koji broje sitno dane do poroda i koje se porode u medjuvremenu zelim da porod prodje sto bolje, sa minimalnim bolovima, i da sto prije ugledaju svoje drage bebice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:49:17
palachinken
Ja sam se pukla Mg i Ca i nakon sat sam osjetila olakšanje. tražila sam po netu i kaže da se grčevi javljaju jer je smanjena apsorpcija Ca u organizmu, a i predimenzionirana maternica smanjuje cirkulaciju krvi. Zato se i javljaju kad ležimo i spavamo, jer je tad cirkulacija totalno usporena. A pogotovo kad ležimo na leđima.
Anice, sretan puuuuuuuuuuuuuut
< Poruku je uredio palachinken -- 21.6.2011 15:50:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:52:28
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia
Jos 30 min
Anice ubicu te sto se toliko sekiras, moja ih kolegica pije 3*dnevno po cijelu i nista joj ne trne i ne udara joj srce. pise i od dabrostona da ne daj Boze moze uticati na rak dojke pa ga ja pila a rizicna sam grupa.
Imas jos 15 minuta do i ides fino na extzra putovanje. nemoj da jedes tamo nista od povrca, samo pasterizirano i ubijaj se eurokremom, od njega ti ne moze nista biti
kupi svasta nesta lijepo i cuvaj se
Hvala ti draga, obecavam vise necu, sada mi ide mozak na pasu
I ti uzivaj na moru, odmaraj, kupaj se, i milki curicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:56:00
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja sam se pukla Mg i Ca i nakon sat sam osjetila olakšanje. tražila sam po netu i kaže da se grčevi javljaju jer je smanjena apsorpcija Ca u organizmu, a i predimenzionirana maternica smanjuje cirkulaciju krvi. Zato se i javljaju kad ležimo i spavamo, jer je tad cirkulacija totalno usporena. A pogotovo kad ležimo na leđima.
Anice, sretan puuuuuuuuuuuuuut
To za leđa si u pravu, meni je dr na prosloj kontroli rekla niposto na leđa više jer sad vec maternica i bebi imaju tezinu, jer se zatvori ta neka glavna arterija (maternica je pritisne) Cak mi je rekla da se nekom moze zanesvjestati kad naglo ustane ujutro od smanjene cirkulacije kroz tu arteriju pa da ne daj Boze mozes da padnes..... isprepadala me pa ja sve stavim jastuk iza sebe da ne zahrcem na leđima, a dusa mi izvalit se na leđa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 15:56:40
animagical
anice sretan put i ne brini misli pozitivno jel palachinken ja svaki dan drmnem i Ca sumeci, nekad mi se mlijeko ogadi...kupila neki Ca + D3 i vit C i bas je fin, ne smrdi...u dm-u. Mg pomogne ali nekako kratkorocno... cestitam ti deveti mjesec odoh da pijem kafu i da ucim...tipkamo se...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 16:06:26
Sonja
nisam ja nista osjetila vec kad sam u wc otisla kad to i vidim na gacicama.. nikad mi to prije nije bilo to kao ta sluz..jest mokro ali sluz ta gusta nije nikad.. nadam se da je to to sto ti kazes ja se pravo zabrinu.. reko kakvi sad komadi ispadaju iz mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 16:10:46
sweet insanity
Helou Ova moja sve vise plaki, sinoc se probudila u 3 i zaspala u 7, te dojila sat vremena pa se pokakila pa plakala pa nakon sto je zaspala opet jela pa sma malo odspavala od 9 do 12, a mm je preuzeo...sad nam opet plakala i evo je spava, popiskila mm i zaspala Kontam da je grcevi ne muce a caj se ne smije davat valjda dok ne napni mjesec dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 16:14:23
Hannica
IZVORNA PORUKA: mala86
IZVORNA PORUKA: Hannica
Mala86 imala upalu grla i gnjojne cepice na jednom krajnuka,valjda u vrticu neki virus pokupila,temp.nas zezala,primila 8 injekcija i sad je na sirupu. Sad je ok,grlo je jos malo crveno i kaslje,ali nema visoku temp.i vise nece ici u vrtic ni u ludilu. Ali je bezobraznica velika,od jutros ne pricam s njom.
ma pitam zato sto i Leon od jutros ima temperaturu,sva sreca ne visoku,ali tu je,i vrati se nakon par sati !a inace ima problema sa grlom ,pa se mislim dal da ga vodim dr ili da cekam do veceras !nije jos hvala Bogu ni promuko
ostalim moje duboko izvinjenje,al ova hannica nikad ne dolazi i na onu drugu temu,ima ona i ovo djete sto je ljuta na njega
Ma bila sam u nedjelju na onoj temi,svratim ponekad,ali uglavnom nikog nema pa se ne zadrzavam poslije.Eto upratila sam,na pr.,da si u ratu sa B kompleksom. Ako se vraca tem.odvedi ti njega,nema se tu sta cekati,bolje lijeciti na vrijeme,mi smo pricekali par dana i malo se iskomplikovalo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 16:14:30
Sensia
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Helou Ova moja sve vise plaki, sinoc se probudila u 3 i zaspala u 7, te dojila sat vremena pa se pokakila pa plakala pa nakon sto je zaspala opet jela pa sma malo odspavala od 9 do 12, a mm je preuzeo...sad nam opet plakala i evo je spava, popiskila mm i zaspala Kontam da je grcevi ne muce a caj se ne smije davat valjda dok ne napni mjesec dana
Masiraj joj stomu kremicom u pravcu kazaljke, ako mozes od pupka da joj se zagrije da poboljsa probavu. al kontam ako je pupak tu tesko izvodljivo......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 16:15:43
malena27 RR
sonja osjetices meni je isto bilo manje ranije a sad bas osjetim da je kolicinski vise....bas ko da se malo upiskim bitno je da nije smedjkasto ili crvenkasto....
sweet vidim ti pravo uzivas u majcinstvu vama dvjema...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 16:17:40
Hannica
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Pa imas one kapi za grceve,a smije se HIPP caj od komoraca davati od 7 dana,malo masiraj pupu valjda ce biti bolje. Ali zar nije raano za grceve?