|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  665 666 [667] 668 669   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
21.6.2011 12:47:43   
Bebica11
Zdravo zeniceee

evo da se i mi javimo. Bas sam se obradovala kad procitah da je drznica saznala spol, rekoh velika je vjerovatnoca da cu i ja aBd iduce hefte kad vidim Anica nije, pa sad vidjecemo kako se moje maleno postavi aBd

drznice cestitam nauser posted image , nadam se da cu i ja iduce sedmice saznati...ja imam osjecaj da jeuser posted image user posted image

Anice1 zao mi je sto si se nasekirala, al cim mozes putovati nije strasno

zene i ja sam se nasekirala jucer, dosli mi nalazi, krv super hB al URIN ME ZEZA...ima malo bakterija, malo gljivica, nesto sluzi, i proteini -pise opal.(nasla na netu opalistican) tj. da ima proteinauser posted image , jel to ko imao???????????????????????? bas sam se zabrinulauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 16651
21.6.2011 12:50:39   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Zdravo zeniceee

evo da se i mi javimo. Bas sam se obradovala kad procitah da je drznica saznala spol, rekoh velika je vjerovatnoca da cu i ja aBd iduce hefte kad vidim Anica nije, pa sad vidjecemo kako se moje maleno postavi aBd

drznice cestitam nauser posted image , nadam se da cu i ja iduce sedmice saznati...ja imam osjecaj da jeuser posted image user posted image

zene i ja sam se nasekirala jucer, dosli mi nalazi, krv super hB al URIN ME ZEZA...ima malo bakterija, malo gljivica, nesto sluzi, i proteini -pise opal.(nasla na netu opalistican) tj. da ima proteinauser posted image , jel to ko imao???????????????????????? bas sam se zabrinulauser posted image user posted image user posted image

Bebice, skoro svi imamo baje u mokraci tokom trudnoce, jednostavno smo osjetljvije i tako je user posted image user posted image user posted image user posted image
ja ti za te proteine nemam pojam al najbolje da kontaktiras dr pa ako je potrebno da ti ukljuci neku terapiju. Ako ne reci ce ti brusnice i tecnosti  i to je to. samo polako bez sekiracije nije to nista strasno sto se ne moze iskorijeniti......

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 16652
21.6.2011 12:55:22   
Anica1

Zdravo zeniceee

Bebice11 i kod mene je nalaz krvi odlican, ali urin nije, dosta gust i kaze dr da sam bas podlozna za baje sa takvim nalazom. Rekla je samo dostaaaa vode , pojacati, i brusnica. To ti svakako ne moze skoditi, slobodno pojacaj vodu obicnu i pij brusnicu, uzmes onu svjezu, stavis u vrelu vodu, popijes kao caj i onda kasikom pojedi brusnicu koja ostane. Nije to nista strasno user posted image

Ko zna, mozda tvoja bebica ne bude stidna kao moja pa odskrine nogiceuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 16653
21.6.2011 13:04:43   
Bebica11
Oki, hvala vam, ma picu sad vode. A svekar je sinoc cuo kad sam govorila mm da mi treba brusnica pa ce mi danas kad se vracao s posla donijeti aBd.

Znam da je Jelena il neko neki dan napisao da proteini nisu ok u urinu pa sinoc procitah da to moze biti znak upale bubrega i slicno pa sam se zabrinulauser posted image al bice dobro aBd

a gljivice sam garant nakon dozvole keksa "fasovala"user posted image ili od utrogestana, jer mi je dodijaaaaaaaaaaaaaaaaao bas bas, evo i sad se topi doleuser posted image

Picu tecnosti do iduce sedmice kad mi je pregled aBd

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 16654
21.6.2011 13:06:34   
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: babilon

IvanaIva uh da mi je takve prijatelje i familiju, ovi smo moji sume ganjali pa sad vikendice sve na po 1h od grada, vise mi je tih vikendica na vrh glave, niko pametan na moru da sta uzme ;))))) a rado bih se odazvala da me ko zovne hahahahaah.
A sto se tice kila, ne smijes gladovati, kile su jedno, a vala gladovati pa sebi napravitij os veci problem.. ne znam. Ja bih uzela voca, jagoda, visnje, jednu bananu, breskvu i kajsiju, to sve fino isjecem i pospremim u svoju tupperware ;))) posudu i eto ga, vala po cijeli dan  imam voca pri ruci, to obavezno. Mislim da ti nece voce naskoditi?? user posted image

E da to mi je fakat sreća imat takvu familiju i prijatelje, pogotovo sad, inače smo uvijek išli negdje vani Turska, Tunis, Egipat no sada ništa od toga

što se voća tiće to i radim, kljukam se  nektarinama, jagodama, jabukama, svim i svaćim u tpeericu i u frižider, uvijek dostupno :-D

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 16655
21.6.2011 13:07:15   
Sensia
uh ja se vratila s pauze i kupim sebi suhe sljive (bez kospica) i bademe u badem butiku i evo rucak mmmmm bas mi godi. nije bas vruce al skontala sam da mi je vec tesko puno hodati na stiklicama

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 16656
21.6.2011 13:07:20   
Anoniman
Al ste se raspisali, letimicno sam procitala. Ja vodila Anusku nakontrolu i pored pancefa, pa sedam penicilina opet antibiotik...vise ne zna dokle...
Mi mislili na more sad za vikend, ali necemo zbog Ane, tako da ne vjerujem da cemo i otici jer ce posle biti meni kasno. Stos e tice mucnine i polova kod mene prvo zensko, drugo musko a u obje trudnoce povracala posteno. Prvih 4-5mjeseci svaki dan, a posle svaki drugi treci. Nocas sam se npr ispovracala samo tako. Mislim da to nema veze sa polom.
Malena kod mene je Anuska tako bila okrenuta i bio mi dr rekao djecak i slikao jos, tek pred kraj kaze curica, a cijelo vrijeme bio djecakuser posted image

Ja idem sutra na kontrolu da kontrolisemo ovu plodovu vodu, joj i ako kaze dr da je sve ok, mene malo frka hvata, uh.

Sanela ljubi curicu lijepu i zelimo brzo ozdravljenje.

Ljubimo vas sveuser posted image

(odgovor članu Anica1)
  Neposredna veza do poruke: 16657
21.6.2011 13:11:50   
Anica1
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Al ste se raspisali, letimicno sam procitala. Ja vodila Anusku nakontrolu i pored pancefa, pa sedam penicilina opet antibiotik...vise ne zna dokle...
Mi mislili na more sad za vikend, ali necemo zbog Ane, tako da ne vjerujem da cemo i otici jer ce posle biti meni kasno. Stos e tice mucnine i polova kod mene prvo zensko, drugo musko a u obje trudnoce povracala posteno. Prvih 4-5mjeseci svaki dan, a posle svaki drugi treci. Nocas sam se npr ispovracala samo tako. Mislim da to nema veze sa polom.
Malena kod mene je Anuska tako bila okrenuta i bio mi dr rekao djecak i slikao jos, tek pred kraj kaze curica, a cijelo vrijeme bio djecakuser posted image

Ja idem sutra na kontrolu da kontrolisemo ovu plodovu vodu, joj i ako kaze dr da je sve ok, mene malo frka hvata, uh.

Sanela ljubi curicu lijepu i zelimo brzo ozdravljenje.

Ljubimo vas sveuser posted image

JelenaT bice sve dobro sutra, samo pozitivne misli user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16658
21.6.2011 13:12:49   
Anoniman
Bebice kako gljivice u urinu user posted image . Od sexa ne mozes fasovati gljivice u urinu, vec u vaginiuser posted image , jer to su dvije rupice user posted image
Sta ti tacno pise pa mislis da su gljivice. Sto se tice proteina u urinu, kod tebe pise opalescira, to znaci kao ima u tragovima, sve zavisi kakav ti je ostali urin, koja kolicina bakterija, leukocita, ima li eritrocita pa tek se onda daje terapija. Kod mene je uvijek takav urin i uvijek izlijecim samo brusnicom i dosta tecnosti, mada kako sam rekla Selmi njoj su ukljucili antibiotik jer je pred kraj, jer obicno u prvom i trecem tromjesecju ukljucuju antibiotike, a u drugom sa takvim nalazom se lijeci tekucinom. Sto se tice antibiotika penicilinski preparati su dozvoljeni u trudnoci i ako udes morala antibiotik ne brini se.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 16659
21.6.2011 13:17:23   
Bebica11

Bebice kako gljivice u urinu user posted image . Od sexa ne mozes fasovati gljivice u urinu, vec u vaginiuser posted image , jer to su dvije rupice user posted image
Sta ti tacno pise pa mislis da su gljivice. Sto se tice proteina u urinu, kod tebe pise opalescira, to znaci kao ima u tragovima, sve zavisi kakav ti je ostali urin, koja kolicina bakterija, leukocita, ima li eritrocita pa tek se onda daje terapija. Kod mene je uvijek takav urin i uvijek izlijecim samo brusnicom i dosta tecnosti, mada kako sam rekla Selmi njoj su ukljucili antibiotik jer je pred kraj, jer obicno u prvom i trecem tromjesecju ukljucuju antibiotike, a u drugom sa takvim nalazom se lijeci tekucinom. Sto se tice antibiotika penicilinski preparati su dozvoljeni u trudnoci i ako udes morala antibiotik ne brini se.

uh pa znam da si govorila za terapiju selmi i da nije ok

pise- malo bakterija
nesto sluzi
i dole na donjoj margini pise -nesto gljivicauser posted image

ma znaaaaaaaaaaaaaaaaaaam i ja da mi nisu u urinu gljivice vec sigurno pokupilo malo i sluzi i u njoj bilo gljivica a vag. flora bila ok dok nismo poceli s keksom pa zato krivim mmuser posted image , oni su za sve kriviuser posted image salim se(dusa draga pokrivao mi bubrege cijelu noc a ja ovako bezobrazna)

nista, udaram po vodi, evo i sad pijuckamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16660
21.6.2011 13:17:36   
Sensia

Ma joj meni se cini da je problem sto su te rupice blizu user posted image user posted image user posted image user posted image  pa sta ima u jednoj moze lako da pređe u drugu i obratno user posted image user posted image user posted image user posted image
ma smo puno tecnosti da se covjek "ispere" ali kontinuirano tokom dana a ne sve odjednom.....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16661
21.6.2011 13:34:37   
Selma.A.M

uh pa znam da si govorila za terapiju selmi i da nije ok

pise- malo bakterija
nesto sluzi
i dole na donjoj margini pise -nesto gljivicauser posted image

ma znaaaaaaaaaaaaaaaaaaam i ja da mi nisu u urinu gljivice vec sigurno pokupilo malo i sluzi i u njoj bilo gljivica a vag. flora bila ok dok nismo poceli s keksom pa zato krivim mmuser posted image , oni su za sve kriviuser posted image salim se(dusa draga pokrivao mi bubrege cijelu noc a ja ovako bezobrazna)

nista, udaram po vodi, evo i sad pijuckamuser posted image

Bebice vidim i ti muku mučiš sa urinom kod mene je sve bilo u haosu sa njim,pa sam na Ampicilinima 8 dana 4x1 pa sad aBd sutra idem ponovo da prekontrolišem jer u petak idem opet na pregled kod ginića pa da bude sve tu......

Kod mene je urin- zamućen,proteini -opalescira,LKC 10-13,Epiteli- brojni,bakterije- dosta....Urin patološki user posted image  Ovako je bilo prije 19 dana,budem vidjela sutra kakvo je stanje nakon ampicilina .........

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 16662
21.6.2011 13:35:06   
Sonja
bebice i kod mene je bio slican nalaz isto tako ima tih "njakih"user posted image proteina user posted image user posted image
i bakterija sluzi i svega sto nevalja ...a dr. mi rekla smo da uzimam uvin caj..ja reko ne volim pa cu ja udarit po brusnici

ej a stvarno da vas pitam za baje u vagini i pojacan sekret..jel moze bit da se ja izlijecim a mm npr. "zarazim" i slijedeci put opet on mene da zarazi..joj jesam obajasnila ni sama ne kontam..
uglavnom da predje sa mm na mene
i ako moze sta da mu kupim da maze...nistatin mast ili...mora dr. prepisat

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 16663
21.6.2011 13:39:31   
palachinken
Sonja, može ovo što si napisala user posted image Recimo kandida može komotno da šeta s tebe na tvog muža i obratno, s tim da kod njih se jedva manifestuje, pa ni ne znaju da su zaraženi. Ja sam redovno uz svoju terapiju dobivala i kanesten mast za čojka user posted image I nema seksa dok traje mazanje user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 16664
21.6.2011 13:40:39   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Sonja

bebice i kod mene je bio slican nalaz isto tako ima tih "njakih"user posted image proteina user posted image user posted image
i bakterija sluzi i svega sto nevalja ...a dr. mi rekla smo da uzimam uvin caj..ja reko ne volim pa cu ja udarit po brusnici

ej a stvarno da vas pitam za baje u vagini i pojacan sekret..jel moze bit da se ja izlijecim a mm npr. "zarazim" i slijedeci put opet on mene da zarazi..joj jesam obajasnila ni sama ne kontam..
uglavnom da predje sa mm na mene
i ako moze sta da mu kupim da maze...nistatin mast ili...mora dr. prepisat

Sonja naravno da moze, ukoliko ti imas upalu nema keksa dok se ne izlijecis jer tako samo jedno drugom prenosite user posted image  al to covjek nikad ne moze znati

A sto se tice kremica sve sto ti ne smijes ne bi trebao ni on ukoliko imate keks pa bolje pitati dr

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 16665
21.6.2011 13:42:40   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Sonja, može ovo što si napisala user posted image Recimo kandida može komotno da šeta s tebe na tvog muža i obratno, s tim da kod njih se jedva manifestuje, pa ni ne znaju da su zaraženi. Ja sam redovno uz svoju terapiju dobivala i kanesten mast za čojka user posted image I nema seksa dok traje mazanje user posted image

ako ne mozete bez keksa uvijek postoje alternative, namazete jedno drugo pa masti na volju a baje se ne prenose user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ja sam pukla skroz, ovaj me posao i stolica dokrajci

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 16666
21.6.2011 13:55:54   
Sonja
user posted image user posted image
e ako nema kekssa necemo se ni mazatiuser posted image taman smo dobili zeleno da mozemo polako i malo.. necu vala i to da ukinemuser posted image user posted image user posted image
ja sam koristila one Macmiror vag. i sad cu 30. na kontrolu pa cu vidjeti sta dr.kaze..ako kaze da opet ima onda cu je pitati jel bi trebao i mm nesto koristiti..
njega uglavnom nista ne svrbi niti boliuser posted image user posted image on je sav OKuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 16667
21.6.2011 14:00:10   
Anica1
Niko ne odbrojava danas? Evo ja cu, posto imam jos samo 2 sata na poslu i user posted image do 19 jula user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 16668
21.6.2011 14:07:08   
Hannica
Uh,bas ste se danas raspisale,ne mogu vas oscitat sve.
Cestitam svima kome se ima sta cestita,nove sedmice,mjesece,djecake,djevojcice...... I meni je danas nova sedmica,usla u 20-u,jos malo pa pola.user posted image
Ja se danas osjecam user posted image i user posted image i user posted image .
Jutros odveli Hanu na kontrolu i cijelo vrijeme dok smo cekali da nas prozovu ona je plakala,vristala i sve bez razloga,ni sama ne zna sta hoce.Grlo joj je jos uvijek malo crveno pa mora piti sirup.
Kad smo izasli iz poliklinike smirila se,sve ok bilo i onda iznenada ponovo poce histerisat,nece u kloica,nece da hoda,place,vristi,skici....user posted image
Ja htjela da odemo do TC da joj napokon kupimo cipelice koje 2 mjeseca kupujemo ali nikako da uspijemo zbog njenog histerisanaj,htjela otici i frizeru,ali nista...svi planovi propali.Cijelim putem do stana ona je plakala,a Boga mi i ja.Kad smo stigle nju sam ubacila u krevetic,a ja sam se bas isplakala i to s tonom user posted image ,ustvari placem cijeli dan,napravim 5-o minutnu pauzu pa ponovo,ne mogu da dodjem sebi nikako.Pa ja ni hljeb ne mogu otici kupiti da ona dramu ne napravi.user posted image Majke mi kad dodju jos ove dvije bebe tipkat cu vam iz ludnice.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 16669
21.6.2011 14:12:45   
Anoniman
Hannice i kod nas ista situacija, identicna...posle boca sirup, prevristala cijelo vrijeme dok smo cekali, histerija aktivna non stop, sama pomisao da nesto obavim sa njom je nemoguca, a ne da obavim.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 16670
21.6.2011 14:25:31   
Sonja
Hannice razumijem te potpuno
ja sinoc izvela malo A i setali sa mojom mamom.hajd reko na vozice i onaj napuhani tobogan da ga odvedem..
i odveli ga ..ma kakvi vristi nece tobogan,nece trambolinu ..i et hoce u vozic..kud i ja ovolika moram s njim se uglavit..vozao se 100 krugova vise mi se zamantalo i potrosi sve pare sto sam ponijela ..sto je najgore nece da izadje a vec cojk hoce da zatvori...on je vristo toliko...ne mogu ti opisat..nisam ga mogla umiriti..u taxi usli ma kakvi vristi cijelim putem i jos i kod kuce skoro 1h.znaci 2h bez prestanka..na kraju pocnem i ja s njim jer ne znam sta da radim i tek kad je mene vidio da placem on prestao i zaspaouser posted image
muka ziva

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16671
21.6.2011 14:26:27   
mea29
juhu zenice i ja sa pauze...danas sam malo kasnije izasla, ali sam se brzo i vratila, evo nalijevam se vodom...kako je lijepo u dugim gacama...toplo da umres...ali trebaju mi jos malo duze da mi se noge ne trljaju ali je bas nekako lijepo toplo...

citam ovo sto pisu hannica i jelena i fino me strah...he he he...

sta nam je sa skvo...jel neko upratio? jucer je trebala na pregled? mozda se odmah spakovala za more....ja i nju spakovala kao i animagical nedavno...a ni nje nema sad skontah...aaaaa ženica....

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16672
21.6.2011 14:29:37   
mala86
sorry zenice evo padobranca user posted image user posted image pozdrav za sve vas i user posted image

hannice sta je bilo sa malom,grlo ili sta?

< Poruku je uredio mala86 -- 21.6.2011 14:30:17 >

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 16673
21.6.2011 14:33:27   
mea29
jao sto mi se nesto spava odjednom user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 16674
21.6.2011 14:34:21   
Hannica
Mala86 imala upalu grla i gnjojne cepice na jednom krajnuka,valjda u vrticu neki virus pokupila,temp.nas zezala,primila 8 injekcija i sad je na sirupu. Sad je ok,grlo je jos malo crveno i kaslje,ali nema visoku temp.i vise nece ici u vrtic ni u ludilu. Ali je bezobraznica velika,od jutros ne pricam s njom.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 16675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  665 666 [667] 668 669   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  665 666 [667] 668 669   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *