Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:13:31
palachinken
Hajd dok ti se neko iskusan ne javi, ima ovo sto su nama rekli u školi: Daješ po pravilu 3 kapi, ali uvijek nakapaš jednu kap više jer bebe ne progutaju sve. Daje se kašičicom. Daju se od 15 dana života. Ako mama ne doji (što kod tebe nije slučaj) daju se AD kapi.
Nego ako imaš vremena napiši kako si dobila mastitis? Šta mu je prethodilo?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:17:17
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Zene helou Mene uhvatio mastitis i temperatura al nakon izdajanja je bolje a pijem i paracetamol i ampicilin, blazi oblik je hB. A one sa iskustvom: Ja od sutra treba da dajem d3 kapi, a nemam pojma kako se to daje i kada.Nisma ih jos kupila pa sma mislila ujutro.Na otpusnici pise od 15 dana zivota d3 kapi. Cita da negdje piju imame al to ne pise.
Sweet mila znači ipak je mastitis baš mi je žao,a pretpostavila sam da je' jer sam ga i ja fasovala nekako 15 dan nakon porođaja,ali samo izdajaj i razbijaj grudice ako ih ima ...........
Što se tiče D3 kapi ja sam davala na kašikicu,nakapaš 5 kapi (toliko smo mi davali) i bebici istreseš sa strane u usta,samo nemoj direkt nego baš u ćošak obraza da se ne zagrcne ..........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:19:36
Selma.A.M
Bližimo se kraju! Još približno 6 sedmica i upoznat ćete biće koje već osam mjeseci nosite u tijelu. Vaše misli su uglavnom okrenute porodu i brizi za novorođenče.
Sad tek pročita da sam ušla u 34 sedmicu još jučer nego ovako glasi početak,i kao da sam ja pisala ovaj početak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:28:09
palachinken
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Bližimo se kraju! Još približno 6 sedmica i upoznat ćete biće koje već osam mjeseci nosite u tijelu. Vaše misli su uglavnom okrenute porodu i brizi za novorođenče.
Sad tek pročita da sam ušla u 34 sedmicu još jučer nego ovako glasi početak,i kao da sam ja pisala ovaj početak
Draga naša mala bića! I meni je danas ostalo još okruglo 30 dana Sad samo pričam s stomakom, mazim ga i tepam mu, puštam mu muziku , sama sam sebi neprepoznatljivo emotivna hihihihihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:34:58
Selma.A.M
Palachinken, vjeruj da mi je nevjerovatno kad pomislim da ću uskoro upoznati ovo maleno u tibi,baš sam uzbuđena i ponekad kad me gurka meni oči stanu na slikama kada je se Amar tek rodio i samo zamislim da jedno tako maleno biće se nalazi tu u stomaku baš me neka milina uhvati i adrenalin mi skoči (ono pozitivno) da bi se bez razlog smijala,ono baš happy ...
A tebi je baš usitnilo mašala još 30 dana a još ako krene ranije aBd i vjeruj i što me je ranije bilo strah sad jedva čekam,samo da siđe sa ovih 40 i nešto dana i čini mi se da će mi biti lakše
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:58:55
sweet insanity
Zene helou Mene uhvatio mastitis i temperatura al nakon izdajanja je bolje a pijem i paracetamol i ampicilin, blazi oblik je hB. A one sa iskustvom: Ja od sutra treba da dajem d3 kapi, a nemam pojma kako se to daje i kada.Nisma ih jos kupila pa sma mislila ujutro.Na otpusnici pise od 15 dana zivota d3 kapi. Cita da negdje piju imame al to ne pise.
Sweet mila znači ipak je mastitis baš mi je žao,a pretpostavila sam da je' jer sam ga i ja fasovala nekako 15 dan nakon porođaja,ali samo izdajaj i razbijaj grudice ako ih ima ...........
Što se tiče D3 kapi ja sam davala na kašikicu,nakapaš 5 kapi (toliko smo mi davali) i bebici istreseš sa strane u usta,samo nemoj direkt nego baš u ćošak obraza da se ne zagrcne ..........
Jesu li počeli grčevi ?
nije onaj mastitis sa plocama, sreca pa na vrijeme odh doktoru, tempertaura sinoc bila 37.9 a sad je 37, dobila taj ampicilin i paracetamol pa cu malo i kupusa da stavim...vec me sad ne bole grudi.....
A imal odredjeno vrijeme za d3 kapi ili...jer ja ih tek kontam sutra kad ustanem kupiti il kad god, nije bitno jel dojila ili ne?
A grcevi...nemam pojma, kao da nekada malo jer vidim da prducne..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 19:11:33
Selma.A.M
Jesu li počeli grčevi ?
nije onaj mastitis sa plocama, sreca pa na vrijeme odh doktoru, tempertaura sinoc bila 37.9 a sad je 37, dobila taj ampicilin i paracetamol pa cu malo i kupusa da stavim...vec me sad ne bole grudi.....
A imal odredjeno vrijeme za d3 kapi ili...jer ja ih tek kontam sutra kad ustanem kupiti il kad god, nije bitno jel dojila ili ne?
A grcevi...nemam pojma, kao da nekada malo jer vidim da prducne..
Ziki, sad vidim da je izgleda pocelo, sretno
Ako misliš na satnicu ma jok,slobodno kad hoćeš,a možda bolje prije dojenja pa da malo mljeko spere to ,moj Amar je npr 5 minuta nakon davanja D3 kapi znao kihati po 5 puta pa je dojenje odmah nakon toga pomagalo.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 21:56:49
m.i.n.a.
Sweet...kapi pijes ti i pije beba..daji prije podoja jer im je okus ruzan pa da beba to sapere..ono se daje zimi 5 kapi a ljeti 3-4 kako ko...to ti je trebala i patronaza objasnit pa slobodno pitaj..bebi daj na kasikicu i u tu kasikicu sa kapima ukapaj koju kap svog mlijeka .. nadjemo mi tebe i ovdje da ti odgovorumo:))
Helena ako se pojavis iza mene onda je definitivno da me pratis
< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 22.6.2011 21:57:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 22:38:10
Anoniman
Sweet pijes i ti i beba d3 i ljeti se daju ujutru, tj gledaj do podne jer se one razgradjuju na suncu, na svjetlosti pa veca ucinkovitost. Meni su rekli da se ne daju metalnom kasikom vec plasticno, ne znam sto. ja sam direktno u usta ukapavala tri kapi tako da nisam nicim davala i moja cura obozava njihov okus, dok je meni bas bljutav.
Ja bila na kontroli. Plodova voda ok, ali se pupcana vrpca obmotala oko glave, tako da sad bas pomno pratim bebine pokrete, ostalo masala sve skolski, da kucnem u drvo perfektno sve, Za dvije sedmice kontrola sa nalazima i to je to
Ja ne znam sta mi je ali u 7 ujutro oci ko fildzani i nema sanse vise zaspati..a da imam neke obaveze bilo bi jos samo 5 minuta,valjda trudnjacki hormoni.
Animagical cestitke na 29 sedmici,jos samo malo i gazis 30-e I sretno na ispitu
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
Ja ustadoh k'o premlaćena, svaki pedalj tijela boli, a dok sam se gegala na posao, sve me boluckalo u donjem stomaku. Baš mi je dobro jutro krenulo Hajd sad da drmnem jednu Jeleninu kafu da me popravi.
Jutro zenice, kako ste mi vi? Nisam se javljala par dana, kod mene u kuci haoticno stanje, krecimo, mada ja slabo sta uradim, tako brzo se umaram Ziki, cini mi se kod tebe pocelo, samo naprijed i hrabro Animagical, cestitke na jos jednoj sedmici, vrijeme brzo leti, i sretno ti draga na ispitu ostale veliki pozdrav i poljubac
ja kao padobranac ali moram dajes onoliko koliko ti pise na otpusnom pismu do prve kontrole kod pedijatra sa mjesec dana a tada ce ti oni reci koliko ce piti beba, a ti pijes dok dojis. a d3 kapi se mogu dobiti na rcp to da znas za ubuduce, kad budete isli na kontrolu uzmi rcp
Drage moje deMbele kako vi spavate, ja ne mogu nikako, evo nocima ja vise budna nego sto spavam. Sinoc jedva zaspala oko pola dva i u pola pet se probudila i vise nisam mogla zaspati, a toliko sam premorena i dusa mi spava, a san nikako na oci, nikako da se namjestim i nadjem neki polozaj.
Animagical cestitke na trideset_ima
Ja da vam se pohvalim da sam za tri sedmice dobila samo 0,5kg, a beba 400grama, tako aman sve na bebu otislo
Jutro i od mene...Ja navečer se više ne javljam jer samo spustim glavu na jastuk i zaspim ,ne znam što mi je .........
Jutros sam bila vrijedna pa poranila,izvadila krv i dala urin jer sutra trebam u DZ na kontrolu... JelenaT ajoj miša mu za tu pupčanu,čudi me da te nije nručila češće da ideš na kontrolu ja sam išla svaki 7 dana sa Amarom........
Jutros sam jedva došla do kuće,grčevi me u nogama uhvate hoću pobudaliti,a kad popusti onda me mišići zabole ................................
Dobro jutro drage trudnice,ovdje mi nekako naj opustenije,vrlo rado bi s vama "caskala" Nego Ziki mi zapela za oko,kod mene je tako bilo dan prije poroda,nazvala doktora kaze ako nastavi da ide to je vodenjak,a ako prestane to je samo dio plodne vode.i bio je dio plodne vode,ali su za nekih 12h krenuli bolovi.Sretno Ziki!A vodenjak kad mi je pukao veze nemam al fkt ne znam,ja sam na stolu bila a ko da sam spavala ! AD kapi ja ujutro davala bebiju
Selma rekla mi je malo cesce da kontrolisemo, za dvije sedmice po potrebi i ranije. Ma bice to sve ok optimista sam ja, nisam se bas nesto zabrinula iskreno, ani se na samom porodu tri puta obmotala oko glave i opet sam je prirodno rodila i sve hvala Bogu uredu. Jedino sto mi to sad kvari malo planove, sledece sedmice idem kod oftalmologa pa ako kaze da mogu prirodan porod, onda ako ostane ovakva pupcana necu moci moracu na carski. Zato ja zivim u nadi da ce oftalmolog reci prirodno, a da ce se bebi otpetljati i ja prirodno roditi
jutro zenice...ja provodim svoj standardni jutarnji ritual pucam kifle i jogurt i citam ali niste bile bas aktivne u trecoj :)
djelimicno povlacim sve sto sam jucer pisala o dijasporcima :)))) dobila sam kolica ali posto su me uštinula prilikom vjezbanja sklapanja i rasklapanja uhvatila me takva nervoza da sam se posvađala sa mm jer je rekao "sta dramis nije ti uopste prst bio unutra" a meni je cijeli prst utrnuo od boli, pa sam dobila histericni napad a onda nismo vise pricali cijelu noc, i zato jutros nema slike jer sam ih sklopila i slozila...ali evo opis, dok ih opet ne rasklopim...
znaci firma je neka sa B..bimco..bicmo..nesto slicno...velika su i jako mocna, crno-siva, imaju onu korpu za skroz malu bebu, kad se to skloni dobiju se prava kolica, mogu se potezati gore dole,i napraviti prava kolica za lezanje i sjedenje...imaju mocnu navlaku za kisu, nigdje se ne vidi ni mrva materijala kad se to stavi, neku mrezu za komarce, standardnu torbu i dole onu zicu za pijacu...sto moze svega stati u to ha ha ha i imaju one velike tockove...ne bih rekla da su prakticna...mozda kad vec izadjes na ulicu ali dok ih sklopis, rasklopis i sneses povelika su...
dalje, dobila sam sjedalicu za auto, za malu bebu, i onu stolicu kao ljuljacku nije na struju nego obicna...i onaj pojas u sta se beba stavi kad setas gradom iako ja to ne volim vidjeti uopste...dobila sam jorgancic i jastucic, posteljinu, onu zastitu za krevetic, i dekicu...od odjece...troje male carapice, male nike tene, 6 -7 bodija, jedan 58 (mrva mala) i ostali 62 i 68 cini mi se...zadovoljna sam jako, zao mi je sto vam nisam slikala ali hocu cim opet to razlozim...sinoc sam od huje sve poslagala u kese...