Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 14:45:08
Anoniman
Bebice cestitamo , bebica se mrda, dusa draga . nego sta nego je bebica, pisala sam ja sam u prvoj trudnoci osjetila u 13/14sedmici, a u drugoj u 11/12 tako da niej uopste pravilo da se osjeti u17. ili bilo kojoj drugoj, sve je individualno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 14:56:25
ziki
Jedno pitanjce za iskusne zene. Kako izgleda kad pukne vodenjak. Prvi put su mi probili na stolu i nemam pojma. Jutros u kupatilu na polocicama dok sm oko Nemirka deverala pojavila se veca kap belicaste sluz. Od tad non stop ide neka belicasta sluz, po malo, tek da ovlazi ves. Juce oko 3 ispao mi je sluzni cep.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 14:59:19
palachinken
Možda ti nije čitav čep ispao, pa sad još curi resto? Žiku mene, ko da sam sedmero rodila...Kontam, kad pukne vodenjak to je bistra rijetka tekućina bez mirisa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 15:00:42
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken
Možda ti nije čitav čep ispao, pa sad još curi resto? Žiku mene, ko da sam sedmero rodila...Kontam, kad pukne vodenjak to je bistra rijetka tekućina bez mirisa
I meni su rekli da bude bistro ono bas ko voda.... i da bude obilnije al i ja sam medju neiskusnim pa ti bezveze lupam ziki mozda je krenulo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 15:02:11
palachinken
Našla sam na rodi, "ISCJEDAK: Prilikom «otvaranja» (širenja vrata maternice) pucaju kapilare i trudnice mogu primjetiti sluzavi, krvavi iscjedak. Najčešće se u tom slučaju trudovi pojavljuju unutar 24 sata ali niti to, opet, nije 100 posto pouzdano. "
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 15:04:20
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: ziki
Jedno pitanjce za iskusne zene. Kako izgleda kad pukne vodenjak. Prvi put su mi probili na stolu i nemam pojma. Jutros u kupatilu na polocicama dok sm oko Nemirka deverala pojavila se veca kap belicaste sluz. Od tad non stop ide neka belicasta sluz, po malo, tek da ovlazi ves. Juce oko 3 ispao mi je sluzni cep.
Ziki bez boje i be z mirisa,može biti kap po kap a može i u mlazu jedino se razlikuje od urina po tome da osjetiš da izlazi a ne možeš zaustaviti tj kad stisneš ne vrijedi samo još brže izađe ta kapljica..........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 15:05:48
taurus
ziki to ti je visoko prsnuće vodenjaka plodna voda može biti bistra, mliječno bijela ili žuto-zelen
meni je na prvom porodu probijen vodenjka u bolnicii voda je bila zelena, pa su se svi uspaničili
a drugi put mi je cijeli dan po malo curila bistra tečnost, a naveče kada sam došla u bolnicu i kad me je dr pregledala počelo je da curi više i tada je bilo mliječno bijelo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 15:12:27
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: taurus
a drugi put mi je cijeli dan po malo curila bistra tečnost, a naveče kada sam došla u bolnicu i kad me je dr pregledala počelo je da curi više i tada je bilo mliječno bijelo
sretno
Kod mene je bilo slično samo što je doktor i probio još vodenjak jer je do tad išla samo po kap-dvije (kao kada se upiškim pa se samo fleka mokra pojavi na gaćicama) pa je krenulo bistra tečnost tj samo izlila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 15:17:46
taurus
i da kod visokog prsnuća vodenjaka treba se odmah javiti u bolnicu, da se snimi ctg i količina plodne vode u slučaju da porod odmah ne krene uključe se antibiotici, da bi se spriječila infekcija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 16:02:05
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ziki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 16:03:58
Bebica11
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Bebice cestitamo , bebica se mrda, dusa draga . nego sta nego je bebica, pisala sam ja sam u prvoj trudnoci osjetila u 13/14sedmici, a u drugoj u 11/12 tako da niej uopste pravilo da se osjeti u17. ili bilo kojoj drugoj, sve je individualno
hvala Jelena
bebi je napredniji sedmicu, a i ponavlja se isti osjecaj par dana a i rano ujutro pa zato kontam da je to-to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 16:05:55
mala_sa
Ako je bistro sa bielim nitima i kaplje nekontrolisano, tj. nemozes ga nikako zaustaviti i ostaje na gacicama kao da si se upiskila onda je vodenjak... A ako je bas sluzavo kao bijelo pranje, i ostaje na gacicama bas kao cvrsta sluz, eh onda su ostatci sluznog cepa... Kako god krenulo jeee sretnoooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 16:25:49
Semica
Sretno ziki i od mene...
evo ja samo da vam mahnem malo...naradila sam se bgm...spajz sredila...svu odjecu sto mi ne moze...i zimsku u vrece pogurala,napravila prostora za bebinu odjecicu peglala mm kosulje i sebi neke majicice koje se jakoo guzvaju i pukla ih na ofinger (ne za vala se ja s njima vise) i svasta jos nesto ....da vas ne tusim...u jednom trenu sam bila legla malo na pod da ledja ispravim i tako zaspala...da me mm nije nazvao i probudio ja bi tu bog zna koliko ostala... evo pristavila hapu da se krcka...i valja malo knjigu uzet...
MAHANJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAC
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 17:29:16
drznica
Pozdravljam moje Jel se to neki zale do kada rade...ja sam opet veceras do 22h :( o daaaaaaa Dijamante, sretan rođus i sve najbolje od srca Ziki...pocxelo je...sretno ti
Danas sam bas happy, napokon su mi postavili staklo u kuhinji između elemenata, umjesto plocica. Nisam jos vidjela, kaze mama da super izgled a Odlucila sam da sljedeci pregled pravim kod Borisa Nikulina. feniram se ja danas, a trudnica 8.mjesec mi skakuce sa cetkom oko glave hehe, svaka jojn cast i rece mi da je ona kod njega i da je puno bolje nego kod privatnika. Bila je u jednoj od privatnih ordinacija, necu imenovati dr.i tu je sve receno sto je neistinito. Tako da necu ni ja vise svaki put privatno. Idem ganjati Nikulina hehehe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.6.2011 18:03:12
sweet insanity
Zene helou Mene uhvatio mastitis i temperatura al nakon izdajanja je bolje a pijem i paracetamol i ampicilin, blazi oblik je hB. A one sa iskustvom: Ja od sutra treba da dajem d3 kapi, a nemam pojma kako se to daje i kada.Nisma ih jos kupila pa sma mislila ujutro.Na otpusnici pise od 15 dana zivota d3 kapi. Cita da negdje piju imame al to ne pise.