Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:58:33
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nije fakat se mg ne pije u devetom mjesecu.
A kalcij valjda smije? Odoh potražit to za magnezij. Sve je moguće.
Kalcij valjda smije.... A sto pijete kalcij.. ...ja ne pijem...da li bi trebala.
Ja konkretno radi grčeva u listovima. Kaže u trudnoći dolazi do grčenja mišića nogu zbog loše apsorpcije kalcija ili nedostatka magnezija ili slabe cirkulacije. Ili kombinacije :) Zato ih i imam ujutru, a pogotovo kad spavam na leđima (prevrnem se nekad u snu) Evo našla sam - magnezij, između ostalog spriječava prijevremeno otvaranje. Što bi reklo da ga treba ukinuti u devetom, da bi se počela otvarati.
Pa, zato sam ti i napisala.. pij ako hoces porod u 42 sedmici...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:59:14
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Hej zenice, cime mazete grudi...sinoc ja u sobi s mm i dok sam se presvlacila pogledam u ogledalo jer su mi grudi natekle i podignem ih slucajno KAD ISPOD se pojavile dvije tri strijice
i opet da pitam-jel ikog od vas ikad bolila rodnica od sjedenja ili sl???
Ja se mazem Mustelom protiv strija..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:00:11
palachinken
Nije fakat se mg ne pije u devetom mjesecu.
A kalcij valjda smije? Odoh potražit to za magnezij. Sve je moguće.
Ja kad sam istrazivala za Mg zbog mojih kontrakcija koje sam imala nasla sam da se smije najduze piti do 32.sedmice jer Mg pomaze ZATVARANJU i smirivanju maternice
Pa to je to...ja sam polovinom osmog mjeseca prestala piti kada sam prvi put bila trudna.
Hajd možda sam 2x popila šumeći od 32. sedmice, neće valjda biti posljedica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:01:43
palachinken
Hej zenice, cime mazete grudi...sinoc ja u sobi s mm i dok sam se presvlacila pogledam u ogledalo jer su mi grudi natekle i podignem ih slucajno KAD ISPOD se pojavile dvije tri strijice
Ja se mazem Mustelom protiv strija..
bademovim uljem, grudi, bradavice, areole, stomak, dupe, bedra...saso mange. Nemam još strija, da kucnem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:02:42
animagical
palachinken, pazi da ne docekas i deseti mjesec... grcevi su stvarno katastrofa ja evo sepam po kuci, jedva otisla do faxa jutros jos ova vrucina... samo mene hvataju grcevi i u rukama, dosad u sakama a jutros i u podlakticama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:03:12
Semica
ja mazem i butine...i guzu...i stomu i grudi onim uljem (ili kremom)...zove se mama...od babylove...u dm-u kupila...kod mene se strije pojavile na grudima ni znala nisam da sam trudna...na guzi i bedrima ima malo...a stomo je za sad jos uvijek kao nov
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:05:21
Anoniman
al ste se raspisaleeee . Meni se desi da mi se omakne pred mm, a i njemu preda mnom, mi stvarno nemamo nekih ustrucavanja jedno pred drugim i doooosta smo opusteni sto mi je i drago...naravno u javnosti se znamo ponasati
Ja hvala Bogu ne pijem ni magnezijum ni kalcijum, a nemam ni potrebe. Niti se cim mazem, a i u prvoj trudnoci sam se par puta namazala samo i nemam strija, tako da nemam ni sada.
Bebice sto ne valja riza? Meni je u prosloj trudnoci to dr savjetovao...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:06:08
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: animagical
palachinken, pazi da ne docekas i deseti mjesec... grcevi su stvarno katastrofa ja evo sepam po kuci, jedva otisla do faxa jutros jos ova vrucina... samo mene hvataju grcevi i u rukama, dosad u sakama a jutros i u podlakticama
Animagical hvala ti što me utješi, i meni se sito dešava, koči mi se lagano desna strana povremeno onako u grču, veli doc da je normalno uh sreća pa onda jeste
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:11:23
animagical
ivanaiva ovo niej lagano kocenje, ovo je vise vriska pred jutro kad nece da se otkoci semice dok je zdravlje dobro boli te briga da se pohvalim urinokluture su mi sterilne proteina opet ima,al hajd...mozda zbrisem vikend na more...probno, da vidim jel mogu podnijeti....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:12:55
Semica
ivanaiva ovo niej lagano kocenje, ovo je vise vriska pred jutro kad nece da se otkoci semice dok je zdravlje dobro boli te briga da se pohvalim urinokluture su mi sterilne proteina opet ima,al hajd...mozda zbrisem vikend na more...probno, da vidim jel mogu podnijeti....
hB dobro je...kad vidim kakvih sve prob imaju druge...bolove..infekcije...ne smiju jest keks..ne smiju hodat...kazem ja sam mashala (kuc kuc)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:13:43
palachinken
I svaki put jadan mm skače ko oparen, skratim mu 5 godina života a ništa ni ne može pomoći. Jutros sam ga toliko jako stiskala za ruku dok je mene bol drmao da mu je poljubičastila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:15:36
Anoniman
Mene je do sada hvala Bogu samo dva puta u noci grc uhvatio i to bas jako da sam vrisnula iz sna i probudila i mm i Anu. Meni Mg ne pomaze, ja se dobro ustinem da "poplavi " i prodje me.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 12:15:52
animagical
I svaki put jadan mm skače ko oparen, skratim mu 5 godina života a ništa ni ne može pomoći. Jutros sam ga toliko jako stiskala za ruku dok je mene bol drmao da mu je poljubičastila
hehe oooo znam jadan mm pokusava da nogu ocupa/povuce prste prema koljenu, pomogne ali boli ko sam vrag i nekako se desava vazda oko 5-6 ujutru ono kad se ugrijem pa urahatim na ledja...tj kad bokovi posarene od lezanja