Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:40:41
palachinken
Dobar daaaan! Uranila i ja Imala sam sastanak od 8 pa evo po maloprije, a jesam i ogladnila bila, samo sam na hranu mislila Jutros su me opet probudili grčevi i skontam da nisam popila juče svoje šušteće bobe kacija i magnezija. Kakav danak neiskustvu
Mea, ja ti imam tabelu kad ticker prebacuje...evo: First Box: 0 - 4 weeks 3 days Second: 4 weeks 4 days - 8 weeks 6 days Third: 9 weeks - 13 weeks 2 days Fourth: 13 weeks 3 days - 17 weeks 5 days Fifth: 17 weeks 6 days - 22 weeks 1 day Sixth: 22 weeks 2 days - 26 weeks 4 days Seventh: 26 weeks 5 days - 31 weeks Eighth: 31 weeks 1 day - 35 weeks 3 days Ninth: 35 weeks 4 days - Birth
A Jelena ima tabelu sedmica i mjeseci iz nekog drugog izvora.
Eh, od danas je mom malom bebčetu ukinuta zabrana izlaska, sad bi mogao kad hoće, pa nek mu bude s hajrom. Sretna mu 37.-a sedmica, a mama će u to ime da kupi veliku konzervu kompota od ananasa
za trudnjačice!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:41:51
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: mea29
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Zdravo zeniceee i od mene
A vidim pricalo se o crijevima i gasovima, ja s tim imam problema otkad sam zatrudnila...najgore je kod mene sto ja to nekad ne mogu iskontrolisati, pa muku mucim s tim...hiljadu se puta desilo kad ja i mm legnemo spavati pa legnem na ledja spopadne me i ne mogu zadrzati
tako i ja...inace ne pr pr pred mm...ali nekad kako me san pocne hvatat,a lezim na ledjima...samo mi izleti pa mi dodje da se odvalim smijat...ali ne-ja se napravim da spavam ...da ne znam sta se desilo ehehehehe
ni ja nikada ne pr pr pr pred mm...nekada me uhvati u snu ali posto sam ja opterecena necete vjerovati ja se odmah probudim u nekom stidu vidim covjek spava ja odahnem ha ha ha kao nije cuo ha ha ha
aaa vi to o prduckanjuu, ma ja kad dođem odvalim he he i mm isto, bez srama i stida, pa ljudi smo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:44:57
Semica
suti mene je bas stiiid jer mm nije jos nikad predamnom a ja pred njim u ovoj trudnoci puno puta...sta cu
kad smo mm i ja poceli da se zabavljamo...fakticki smo molili jedno drugo da prd...on mene -de ti pa cu ja i obratno....i eto dogurali smo do tog da je on popustio...i prvi pr predamnom...a jaa...ja to zelim da uradim al se ova moja dama (guza) stisne i ne pusta...haman je stid
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:47:03
mea29
suti mene je bas stiiid jer mm nije jos nikad predamnom a ja pred njim u ovoj trudnoci puno puta...sta cu
he he he nije ni moj predamnom nikada ...pa smo se dogovarali da nekada zajedno da se oslobodimo stida he he he on mene nagovara posebno sad jer ne smijm se patiti a zna da se ja stidim tako pa je to sega ziva ha ha ha...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:47:28
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: palachinken
Dobar daaaan! Uranila i ja Imala sam sastanak od 8 pa evo po maloprije, a jesam i ogladnila bila, samo sam na hranu mislila Jutros su me opet probudili grčevi i skontam da nisam popila juče svoje šušteće bobe kacija i magnezija. Kakav danak neiskustvu
Mea, ja ti imam tabelu kad ticker prebacuje...evo: First Box: 0 - 4 weeks 3 days Second: 4 weeks 4 days - 8 weeks 6 days Third: 9 weeks - 13 weeks 2 days Fourth: 13 weeks 3 days - 17 weeks 5 days Fifth: 17 weeks 6 days - 22 weeks 1 day Sixth: 22 weeks 2 days - 26 weeks 4 days Seventh: 26 weeks 5 days - 31 weeks Eighth: 31 weeks 1 day - 35 weeks 3 days Ninth: 35 weeks 4 days - Birth
A Jelena ima tabelu sedmica i mjeseci iz nekog drugog izvora.
Eh, od danas je mom malom bebčetu ukinuta zabrana izlaska, sad bi mogao kad hoće, pa nek mu bude s hajrom. Sretna mu 37.-a sedmica, a mama će u to ime da kupi veliku konzervu kompota od ananasa
za trudnjačice!
U devetom mjesecu se ne pije magnezij...osim ako neces da udjes u 42 sedmicu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:56:16
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nije fakat se mg ne pije u devetom mjesecu.
A kalcij valjda smije? Odoh potražit to za magnezij. Sve je moguće.
Ja kad sam istrazivala za Mg zbog mojih kontrakcija koje sam imala nasla sam da se smije najduze piti do 32.sedmice jer Mg pomaze ZATVARANJU i smirivanju maternice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:57:01
Semica
Kalcij valjda smije.... A sto pijete kalcij.. ...ja ne pijem...da li bi trebala.
ni ja ne pijem kalcij...al rekose mi da kao samo mg u kombinaciji sa kalcijem opusta misice...jer ja pijem mg i nista mi ne pomaze i dalje me grcevi zezaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:57:06
palachinken
Kalcij valjda smije.... A sto pijete kalcij.. ...ja ne pijem...da li bi trebala.
Ja konkretno radi grčeva u listovima. Kaže u trudnoći dolazi do grčenja mišića nogu zbog loše apsorpcije kalcija ili nedostatka magnezija ili slabe cirkulacije. Ili kombinacije :) Zato ih i imam ujutru, a pogotovo kad spavam na leđima (prevrnem se nekad u snu) Evo našla sam - magnezij, između ostalog spriječava prijevremeno otvaranje. Što bi reklo da ga treba ukinuti u devetom, da bi se počela otvarati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:57:45
Skvo RR
Ja kad sam istrazivala za Mg zbog mojih kontrakcija koje sam imala nasla sam da se smije najduze piti do 32.sedmice jer Mg pomaze ZATVARANJU i smirivanju maternice
Pa to je to...ja sam polovinom osmog mjeseca prestala piti kada sam prvi put bila trudna.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 11:58:17
Bebica11
Hej zenice, cime mazete grudi...sinoc ja u sobi s mm i dok sam se presvlacila pogledam u ogledalo jer su mi grudi natekle i podignem ih slucajno KAD ISPOD se pojavile dvije tri strijice
i opet da pitam-jel ikog od vas ikad bolila rodnica od sjedenja ili sl???