|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  768 769 [770] 771 772   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
11.7.2011 12:14:11   
palachinken
Evoooo naaas s CTG-a. Znojila sam se na onom stolu 20min, neki dr je onda bacio letimičan pogled i rekao sve je to ok i da slijedeći uradim u poliklinici (user posted image user posted image ) za dva dana. Sad pokušavam na netu da ja radi sebe nađem šta je normalno a šta ne za CTG, krivulja bebećeg srca ide od 130-150, sa ponekim izletom malkice gore ili dole. Linija kontrakcija je od 10-20.
Istopila sam se od vrućine.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 19226
11.7.2011 12:20:45   
vila_7
palachinken....normalan ti je CTG, bebini otkucaji su duplo nego nasi - znaci ako su nasi normalni 60-80, bebini su 120-160. A inace se zna pred kraj narucivati svaka 2 dana,mada kod nas je praksa da se narucuje svaka 2 dana al kad se termin probije!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 19227
11.7.2011 12:22:33   
Silver
ahh palacinkoo, zao mi je na losem iskustvu user posted image  ali ovo par puta sto sam isla gore ja GAK ovdje u Sa, vidjela sam to ponasanje kod drugih trudnica...dodju zene cekaju cekaju....odrade, udju doktoru, samo potpise papir i to je to...vecina ih izadje zbunjena...bar su meni tako djelovale...

Ja sam trenutno sama, pa se malo uredjujem...lice cistim, obrve...nekakva sam sva nikakva...bar mi se cini...ruzna sam sama sebi...user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 19228
11.7.2011 12:29:30   
palachinken
Ma znala sam ja da je sve ok, ali štreber u meni hoće da iskopa medicinske članke i dokaze user posted image user posted image hvala helena!
Silver, nisam ja imala nikakvo negativno iskustvo danas, uletila-izletila ko metak, nego mi muka što moram u polikliniku...e tu ću se načekat i načekat i još usput posvađat sa onim sestrama, jer pobogu, vodim trudnocu privatno a sad kad mi je doktor na godišnjem, njima sam došla praviti gužvu.

Potrefila sam se na odjelu kad je familija došla po bebu i mamu. Pa cvijeće, kamere, ma joj kakve svadbe, kakve diplome, koja je to bila euforija u zraku user posted image I onda izniješe neku malu žabicu u korpi, bebač u dubokom snu user posted image a ja se odmah raspekmezila user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 19229
11.7.2011 12:32:36   
Hannica
Joj,meni muka.user posted image Cak sam i povracala danas,nadam se da mucnine nisu odlucile da se vrate.user posted image
Palachinken bitno je da je sve ok,a od nasih doktora i ne ocekujemo da budu ljubazni i da nesto lijepo objasne.
Dijamant nadam se da ce maleni ozdraviti sto prije.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 19230
11.7.2011 12:32:44   
ja92
Ovo se meni desilo prosli ponedeljak na Jezeru. Uradila CTG dosla dr. on samo potpisao, reko doktore je li to oki, kaze on sve uredu. Haj reko hvalauser posted image  Kad se vidimo opet, kaze on za sedam dana, tako da se evo sad spremam za jos jednu turu cekanja, a ne znam koliko cesto ce me narucivati na ctg jer i ja sam pred porod. Uh samo da prodje i da sa svojim bebacem dodjem kuciuser posted image

IZVORNA PORUKA: Silver

ahh palacinkoo, zao mi je na losem iskustvu user posted image  ali ovo par puta sto sam isla gore ja GAK ovdje u Sa, vidjela sam to ponasanje kod drugih trudnica...dodju zene cekaju cekaju....odrade, udju doktoru, samo potpise papir i to je to...vecina ih izadje zbunjena...bar su meni tako djelovale...

Ja sam trenutno sama, pa se malo uredjujem...lice cistim, obrve...nekakva sam sva nikakva...bar mi se cini...ruzna sam sama sebi...user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 19231
11.7.2011 12:36:57   
vila_7
joj drage trudnjacice ...znam da vam sad bude sve potesko , al vjerujte ja vas citam i jedva cekam aBd da i ja opet,pa makar cekala i u redovima za preglede,sve to ostane opet u lijepom sjecanju...vidjet cete!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 19232
11.7.2011 13:20:00   
gerberka
palacinko, super za CTG...HURAAAAAAAAAAAAA, VAZNO JE DA JE DR REKAO DA JE SVE OK user posted image  a ti nemoj puno da citas..svasta nas ceka sa bebicama, očoravile bi na netu user posted image  a ja tebe ne pitah, zasto nisi isla kod bojana privatno na ctg, nego na GAK? Ako ti je vec smor da ides u DZ ima Bojan ctg , fino se izvalis i odmah ti pregleda nalaz..user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 19233
11.7.2011 13:29:10   
palachinken
gerbi, poslala sam ti PP

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 19234
11.7.2011 13:29:10   
Hannica
Kod palachinkeg pravo usitnilo,jos 11 dana.Od sutra odbrojavamo.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 19235
11.7.2011 13:30:53   
Hannica
Joj meni jos uvijek muka.user posted image Jos nisam ni doruckovala,bas se osjecam user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 19236
11.7.2011 13:31:55   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica

Kod palachinkeg pravo usitnilo,jos 11 dana.Od sutra odbrojavamo.user posted image

Odbrojavam ja u sebi ima pola godine user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 19237
11.7.2011 13:33:24   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Odbrojavam ja u sebi ima pola godine user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Od sutra na glas,znas ono k'o Nova godina. Pa poslije svi hepi.user posted image

Neposredna veza do poruke: 19238
11.7.2011 13:40:33   
gerberka

Joj meni jos uvijek muka.user posted image Jos nisam ni doruckovala,bas se osjecam user posted image

hej i meni, sapatnice moja user posted image  

user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 19239
11.7.2011 13:42:33   
niki83

user posted image user posted image user posted image user posted image Od sutra na glas,znas ono k'o Nova godina. Pa poslije svi hepi.user posted image

Ako Bog da!!!! user posted image user posted image user posted image
Evo i ovdje da zazelim sto ljepse trenutke u narednom periodu user posted image
ah mozda sve i bude gotovo do sljedece sedmice user posted image
Nego znas li koliki je bebac? Tezina?

N&N

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 19240
11.7.2011 13:46:37   
palachinken
user posted image je na zadnjem pregledu, prošle sedmice, bio baš po tabelama sto se tiče onih mjera BPD, AC i tako to, tad je doktor rekao da bi mogla za 10-15 dana očekivati (a to je od 15. pa do 20.) znači još koji dan user posted image

hvala ti jos jednom!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 19241
11.7.2011 13:50:32   
Hannica
IZVORNA PORUKA: gerberka

user posted image user posted image user posted image Ali ja sam s mucninama vec zavrsila,ne zelim da se vracaju.user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 19242
11.7.2011 14:00:11   
gerberka

IZVORNA PORUKA: gerberka

user posted image user posted image user posted image Ali ja sam s mucninama vec zavrsila,ne zelim da se vracaju.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ne ostavlkjaj me samu

hajde bona, pa raste kosica..mm ima kovrdzavu kosu..vec zamisljam svoju malu čupu ili čupka user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 19243
11.7.2011 14:00:27   
niki83

user posted image je na zadnjem pregledu, prošle sedmice, bio baš po tabelama sto se tiče onih mjera BPD, AC i tako to, tad je doktor rekao da bi mogla za 10-15 dana očekivati (a to je od 15. pa do 20.) znači još koji dan user posted image

hvala ti jos jednom!

user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 19244
11.7.2011 14:00:28   
Anoniman
Mi da vammahnemo...nemam kad citati... krecenje nocas zavrseno, ali zato ciscenja ima jos user posted image , a Ana me izuva iz cipela sto kazu, dijete kao da osjeti da ce joj doci konkurencija i da ja imam bruku posla pa samo kmeci za mnom, sto nikad prije nije.
Ja sam sva kao prebijena macka, kad zavrsim ovo ciscenje mislim da cu pravo na Jezero, stomak bukvalno na butinama, a piskim svako pet minuta, tacno osjetim da se spuustio. Nama ostalo jos 19 dana do CR, a ja bih tako rado prirodno da mi daju user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 19245
11.7.2011 14:03:08   
gerberka
palacinko pp   user posted image

a ja,,ne mogu da izdrzim ovu vrucinuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 19246
11.7.2011 14:49:43   
Selma.A.M
JelenaT izdrži još malo user posted image  a Anicu nam ljubni u one oke plave,a fakat se nebi čovjek mogao naljutit na nju kad pogleda one plave kovrdžice i okice user posted image
Hannice ako će te makar malo utješiti ja svako jutro utsanem sa mučninom u želdcu,i traje to dosta duko (odprilike dok 10 minuta nakon doručka,valjda dok se preradi) ......

Palachinken baš mi je drago da je sve ok  na CTG,kod mene u Amara  2 sata prije nego će se roditi odkucaji su bili 120.........

Sad sam skontala što ustanem ujutro  ukočena user posted image  zato jer čak i u nesvesnom stanju ( u snu user posted image ) znam da nebi mogla se tako lako okrenuti sa boka-na bok pa onda čitavu noć provedem u istom položaju i na istoj strani samo poamlo pomjerim  glavu gore-dolje na jastuku user posted image

Palachinken ajde mi iskreno reci jeli te strah? Ja čim pomislim da je uskoro odmah moram uz wc user posted image  .......Sinoć sam baš govorila mužu da sam jedva čekala da uđem u 9 mjesec a sad kad sam tu voljela bih se vratiti u onih bezbrižni 7-8 mjesec kada sam znala da još nije moje vrijeme user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 19247
11.7.2011 15:05:43   
Hannica
Selma kod mene traje cijeli dan,malo prije sam popila pola case  vode i odmah sam morala povracati.user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 19248
11.7.2011 15:07:03   
star
pozdrav user posted image i mamama....vrucina ubi al evo cuje se grmljavina...bar u zenici...zato i jeste ova sparina uf! palachinken cestitke na prvom ctg-u, HB da je sve ok..znaci ipak moras u dispanzer..uh, toga se ja i bojim...kako s onim ovcama dole izaci na kraj i otkud nam pravo da se privatno lijecimo!!!!pokazi im kandjice!!user posted image
ja se polako spremam na more par dana..psihicki vise...iskreno malo me je strah puta i kako cu na sunce al...valjda se isplati...i nedaj Boze da me nesto zaboli mislim da bi mm mozak explodirao u sekundi od brige user posted image

Neposredna veza do poruke: 19249
11.7.2011 15:11:38   
DIJAMANT
Ženice, hvala vam puno na podršciuser posted image A proći će aBd sve brzo, pa ću onda moći kukati kako je vrućeuser posted image

Hanice, Gerberka- žao mi je zbog tih silnih mučnina, meni pomaže mineralna voda poslije svakog obroka.user posted image

Skvo - Sretan rođendana sa zakašnjenjem, želim ti sve najljepše!
Palachinken- super za CTG, od sutra ti odbrojavamouser posted image

Jelena - i ja muku mučim sa svojim malcem, ljubomoran je puno. Prekjuče mi je prešao nogama preko stomaka dok sam ležala. Bukvalno, prešao svojim nogama cijelom težinom. Isprepadala sam se, valjda će sa bebom biti sve ok. Pazim koliko mogu, ali dijete jednostavno osjeća da više nije sam, i ta ljubomora dolazi nenajavljeno. Sve ok, igra se, i odjednom se "zaleti" na mene. Pitam se šta će biti kad se porodimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 19250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  768 769 [770] 771 772   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  768 769 [770] 771 772   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *