Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:28:57
animagical
dosadno je...mislila sam kad okrecimo i sredimo samo cu spavati-a sada mi dosadno besposlena...jos i ispiti gotovi....sta da radim po cijeli dan? kada cete vi prati bebi odjecu?? skvo jel tebi divanovic govorio sta o nacinu poroda? ili on to prepusti onima u bolnici? meni je bio nekako neodredjen...doduse tada sam bila neka 20 i neka sedmica, i rekao je kao ako bude sitna beba mozda i prirodno ali eto treba misliti na sigurnost bebe a sada mi samo govori izdrzi do 34 sedmice.... mene bas zanima dal cu radjati na cr ili ima sanse za prirodni...ne znam kada cu konacno znati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:30:10
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
hej skvo gdje su ti kolaci ja otekla katastrofa sada poslije krecenja...koza oko zglobova se sjaji koliko je zategnuta...i jos se i guli... znate li ima li kakvih snizenja u new yorkeru? bas mi se hoda...a znam da cu se odmah pokajati cim izadjem.... da i ja pitam-ima li iko apsulutno vodeni iscjedak? znaci nikakve boje ni teksture nema...ne znam kako da objasnim...a ne uspiskim se
imam ja, bas ono vodenast a nekad i kao zuckasto bijeli malo gusci...... to me prati od utrogestana.... al zaista nista se ne osjeti niti svrbi i pecka.... nalazi urina isto ok tako da ne brinem puno....mijenjam ves jedno 7 puta denvno i to je to ja odoh vani al cemo u neki trzni centar skoknut, animagical javnem ti za snizenje ako odem do alte :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:38:35
Skvo RR
draga animagical...divanovic nema nista sa nacinom poroda....ja se sa borisom dogovaram. ma ako mozes prirodno..ti prirodno...meni je prosli put na kontroli rekao da je pravo nisko..da zene znaju roditi za 5 minuta kada je ovako namjestena beba....daj Boze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:39:37
Selma.A.M
Gdje ste žene,ja se evo istopila i postala barica ...........Ajoj pa džabe klima puše nemože se izdržati .......Sad ispratila mamu i sestru,ali sam se prije toganajela jer su mi donijele ćevape mmmmmmm ,tako da ništa ne kuham...........
Kontrakcije su i dalje tu,bolne i dosadnepa je mm razgovarao sa nekom poznanicom koja radi na gradini a sutra počinje raditi jer joj je gotov godišnji pa kao da dođem gore jer je sutra dežurna da mi uradi CTG i da vidimo kako je stanje sa grlićem jer me i pored buskopana boli pa da se ne otvaram a da i ne znam.-.........Tako da ne mogu biti pametna,vidjet ću sutra kad ustanem,a opet nemam ni uputnice za GAK morala bi i po nju otići
Animagical bebi kutak je premeden mašala,a medići su
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:42:06
animagical
hehe za pet minuta ne nadaj se previse
ma ja i navaljujem na to prirodno,ali niko da mi kaze moze...nego treba misliti na bebu, mozda je bolji carski...vidjecemo jos...ovo za masica govorim...zanima me, posto idem na pregled kod njega u petak, da li ima sanse da tada konacno saznam sta i kako, je li prerano?...bicu u 33. sedmici...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:45:49
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
hehe za pet minuta ne nadaj se previse
ma ja i navaljujem na to prirodno,ali niko da mi kaze moze...nego treba misliti na bebu, mozda je bolji carski...vidjecemo jos...ovo za masica govorim...zanima me, posto idem na pregled kod njega u petak, da li ima sanse da tada konacno saznam sta i kako, je li prerano?...bicu u 33. sedmici...
Pa mozes vec planirati..ako imas medicinsku indikaciju za carski..on ce ti sam reci. Pa eto Umceta su mi malo pogurali sa dripom pa sam rodila za 15 minuta..mozda budem imala vise srece, pa za 5 zavrsim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 13:54:49
animagical
saznacu valjda u petak jel kod tebe pocelo ono smirivanej beb? moj mravic lupa vise nego ikad,sve odskace... selma...hajd ti malo lezi a ne bi bilo lose da te opet pogledaju, za svaki slucaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 18:36:55
gerberka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Gerberka a sta je sa reglanom..sto on ne moze...ja sam ga u prvoj trudnoci pila..i u ovoj par puta...i to na savjet dva ginekologa. Ja ga opet pijem kao dio terapije za auru migrenu.
kao bolje je bez ikakvog lijeka pregurati prvo tromjesecje, ali ako se mora ok je ( stav i misljenje moga ginekologa koji je malo na svoju ruku , opasan čiko nije mi vaginalete htio dati na poetku nego multi gel s vanjeske strane da mažem )..ništa ne brini..ti si vjerovatno dobivala zbog glavobolja i nesvjestica i pomoglo ti je. Ma mogla sam i ja, ali eto..da preguram prvo tromjesecje..ništa ne brini ako me opet spuca onako, i ja cu ga uzeti
< Poruku je uredio gerberka -- 10.7.2011 18:38:22 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 18:43:05
gerberka
skvo domkad si ti koristila utrice? kako sam razmjela prestala si prije 10-tak dana? ah, sve se nadam da ce mi ubrzo ukinuti..dojadilo mi ovo "metanje"
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 18:57:24
gerberka
daBogda da necu..i sad mi je zbog predhodnog spontanog ukljucio. pa samo sto se okreneš hajd opet metni ja kazem odoh ubaciti kuglicu sladoleda od vanilije na ovim vrucinama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 19:01:16
Gift
aaaaaaaaa jest vruce, kod mene stan tako okrenut da mi poslije podne dode sva vrucina...da nije nedelja sad bi mm poslala po klimu... animagical sad sam vidjela ovaj kutak za malog bebaca, presladak je, kakve su cijene ovih naljepnica u Tvornici snova (joj jesam ja s ovim cjenama), meni se svidaju one slikice s Nemom, a vidjela sam i takvu zavjesu, pa cu nesto u tom fazonu (kad prohodam i mognem doc do Sa)...
< Poruku je uredio Gift -- 10.7.2011 19:03:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 19:11:40
gerberka
animagical predivan je kutak podijeli s nama mjesto nabavke i cijene..pa gift, naravno da moramo pitati za cijenu
ne znam gdje ima u zenici, moram opet palačinku da uhvatim na raport
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 19:25:57
gerberka
ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 19:30:21
palachinken
Gerbo, nema toga u Zenici nigdje Ponekad nešto dođe u Kidi Oz u tržnom pa nestane, ali ni slično kao ovdje. Ali zato ima u FIS-u i to baš jeftino, max. 2,5km, s tim da su to naljepnice sa temama iz crtanih filmova, winnie the pooh, sponge bob, miki, mini, pepeljuga, hello kitty itd.
Mi danas krenuli onako ambiciozno sa prijateljima na izlet uz rijeku, ama šibicu ne možeš staviti, a ne 4 i po čovjeka i dijete od 2god, toliko je puno, sva zenica danas izletuje. Na kraju mi je pozlilo od silnog sunca, gladi, dehidracinje, truckanja u autu i prisjeo mi je taj tvz izlet. Ne idem više nigdje dok se ne porodim.
Sutra idem na prvi CTG...imam tremu :) Treba li mi neka posebna priprema prije? Da jedem nešto slatko i probudim bebača ili da ga uspavam? A pride idem u bolnicu na GAK, a tamo nisam nikad bila. Uzbuđena sam ko seoska mlada hahaha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 19:42:38
gerberka
palačinko, hvala za info stvarno super izgleda kutak sa naljepnicama
zasto curice ides na GAK?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.7.2011 20:34:19
gerberka
mi idemo na svirku nocas..mm nocna..idemo prijateljica, i ja... da mu odmah rock protece venama