Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:36:09
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Drage zenice evo i mene konacno se dovukla
Posto ne mogu sve iscitati sta ste pisale u ovih skoro mjesec dana (ima toga punoooo), da prvo cestitam ako se neko u medjuvremenu porodio, ugledao plusic na testu, usao u novi mjesec, saznao jel li ili ........
Mi smo presli 5.000 kilometara i sinoc sam bila na kontroli hvala Bogu sve ok Malo je maternica tvrdja pa mi je pojacala terapiju Giniprala na 3x 1/2, kaze da moramo to omeksati da bi bilo prostora da se bebica razvija. I za tri sedmice ce mi raditi pregled da vidi grlic maternice, da li treba raditi serklaz jer sam imala spontani i kiretazu pa da vidi kakvo je stanje.
Nadam se da su mi sve trudnice dobro, da dobro podnose ove vrucine.
palachinken vidim da se tebi bas primaklo, sigurno jedva cekas
Anice dobrodosla
meni si nedostajala pravo posto se pratimo , nadam se da ti je bilo lijepo
kod mene ti je svega bilo, lezala sam i 8dana u bolnici al dobro je sad hB, iiiiiiiiiiiii nosim CURICU hB
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:40:35
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
meni je sutra 28 danas sam sebi kupila za rođendan ventilator
e super, ja cu ubrzo na mjerenje nuhalnog tako da me zanimalo je li test obavezan. hvala draga
nije
meni je dr govorila da radim double test "onaako", u sebi kontam-jasta cu, dosta mi i ovako stresa i sekiracije oko trudnoce kad god me nesto zigne, a aBd bebica ce biti ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:42:48
palachinken
Joj moja sveki ima nadnaravne moći Ja nikom ne spominjem bolove, jer su svi paničari oko mene, kad evo nje zove, kaže ima li kakvih bolova...i gdje cu sad ženi lagat A ne zivkamo se mi često, ovo je možda peti put u dvije i po godine
Ovo kako dan odmiče bolovi su sve jači, ali se javljaju sve rjeđe hahaha, pa ti budi pametan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:45:22
star
Malena27RR stigao nam Sestic...ja narucena sutra ujutro i jedva cekam..da vidim sta mi je s tom plodnom vodom...nadam se da ce me malo oraspoloziti...a koji te to dr izljubio u DZ? da odmah skocim na njega Palachinken samo napred..hrabrica si nema sta Treciputmama cestitke od srca...Jelena ce se od uzbudjenja prije palachinke poroditi
Ja jucer jedva prezivjela povratak na posao..uh nimalo mi se ne da danas ponovo...vrucina u radnji a klima nista...noge mi natekleeeeee ruke isto...mozda i otvorim bolovanje....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:50:46
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: star
Malena27RR stigao nam Sestic...ja narucena sutra ujutro i jedva cekam..da vidim sta mi je s tom plodnom vodom...nadam se da ce me malo oraspoloziti...a koji te to dr izljubio u DZ? da odmah skocim na njega
ma bila ja vec jucer kod njega samo sto ga nisam zaskocila
dr. sejo me izljubio, predavo me u skoli i bila sam mu uvijek simpaticna jer sam se uvijek svadjala sa profesorima-nisam dala da me bilo ko maltretira
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:56:01
star
e onda nista od mog poljupca..ja ga licno ne poznajem...jedino ako nije u ekonomskoj predavao nesto vezano za medicinu ma napravicu se ja luda pa njega zaskociti..nek misli da je posenilio pa me usput zaboravio ko zna mozda i upali ujutro sam prva kod sestica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:57:18
ena23
kako ste zene? ja samo da se javim, poyelim srecu ovoj nasoj palacinki, aBd da sve s hajrom prodje. samo nemoj prerano krenuti u porodiliste ko ja, uvjek je bolje trpiti kod kuce nego tamo u sterilnom okruzenju, sretno mila, mislim na tebe.
moj pupa se vec uveliko spustio ali mene prpa fata, kontam se moye li ovo ikako bez mene da prodje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:57:54
palachinken
Joj ja sam uključilla mašinu za veš i za suđe, usisala kuću, obrisala prašinu Kontam da operem i kauč u dnevnoj, Mi, žene, materem, nismo normalna stvorenja
Da li su vama ovi bolovi bili povezani sa fizičkom aktivnošću? OIvako dok sjedim i mahalam po netu, ništa, ali čim ja ustanem i počnem nesto raditi, eto i bola ubrzo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:59:41
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
Joj ja sam uključilla mašinu za veš i za suđe, usisala kuću, obrisala prašinu Kontam da operem i kauč u dnevnoj, Mi, žene, materem, nismo normalna stvorenja
Da li su vama ovi bolovi bili povezani sa fizičkom aktivnošću? OIvako dok sjedim i mahalam po netu, ništa, ali čim ja ustanem i počnem nesto raditi, eto i bola ubrzo.
vjerovatno imaju veze s otvaranjem, cim ustanes i hodas otvaras se, dok sjedis malo primiri,uspori i tako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:00:15
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Anice dobrodosla
meni si nedostajala pravo posto se pratimo , nadam se da ti je bilo lijepo
kod mene ti je svega bilo, lezala sam i 8dana u bolnici al dobro je sad hB, iiiiiiiiiiiii nosim CURICU hB
jel tebi dr rekla spol?????
Hvala draga Bebice11, vidjeh kako sam preletila sta ste pisali da si bila u bolnici. Nadams e da nije nista ozbiljno i da je sada sve ok. Cuvaj se!! Cestitam na curici, mogu misliti kako si presretna Meni je dr juce opet pokusavala da vidi jel ili ali nije uspjela, bebica skupila nogice i kaze dr na kraju "Ma da je moralo bi nesto visiti a ja ne vidim da ovdje nesto visi" tako da sam ja sad pod dojmom da je curica ali nije sigurno nista. Moracu cekati opet sljedeci pregled, valjda spusti te nogice Prosli put su bile prekrizene, sad skupljene, ma mora da je curica, neka stidna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:02:18
gerberka
semice, Nina Lana, Silver..hvala na čestitkama !
I ja sam se najela čevapa, pa palačinko ako hoces da te trznem do bolnice, kad huknemo doktorima, odnosno, progovorimo oni ce te primiti ljubazno samo da sutimo
a sto je meni smiješno...palačinka koja smrdi na luk
Ako možes ikako stisni se do ujutro..pa da malac i ja slavimo rođendan!!!!!! hurraaaaa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:03:35
Bebica11
bas supeer, imacemo drugaricu aBd
ma meni je beba oba puta rasirila nogice, prvi put dr nije bila sigurna, jos gledala na onaj 3D, a sad ova dr na GAK-u gledala na obicni onaj uzv i pokazuje mi medju nogice "vidite, ne visi nista" , ja se rasplakala, taj dan sam sva uzbudjena bila, nisam mogla uvece ni spavati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:06:17
Bebica11
semice, Nina Lana, Silver..hvala na čestitkama !
I ja sam se najela čevapa, pa palačinko ako hoces da te trznem do bolnice, kad huknemo doktorima, odnosno, progovorimo oni ce te primiti ljubazno samo da sutimo
a sto je meni smiješno...palačinka koja smrdi na luk
Ako možes ikako stisni se do ujutro..pa da malac i ja slavimo rođendan!!!!!! hurraaaaa
nemojte mi smigati cevape..moracu muza zvati da mi donese, nisam odavno a sve izbjegavam meso s grila po ovim vrucinama
i to cu mu reci- S LUKOM posto mu sinoc nekim cudom nisam hrkala da mu danas malo smrdim na luk
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:09:47
Anica1
ma meni je beba oba puta rasirila nogice, prvi put dr nije bila sigurna, jos gledala na onaj 3D, a sad ova dr na GAK-u gledala na obicni onaj uzv i pokazuje mi medju nogice "vidite, ne visi nista" , ja se rasplakala, taj dan sam sva uzbudjena bila, nisam mogla uvece ni spavati
Mogu misliti kako si sretna, uzivaj draga sada, kad je to sve iza tebe, to lezanje u bolnici i problemi. Vec smo na pola puta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:13:37
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Mogu misliti kako si sretna, uzivaj draga sada, kad je to sve iza tebe, to lezanje u bolnici i problemi. Vec smo na pola puta
ma joj, samo da je sve ok aBd i da nema bolova,kontrakcija, lezati cu jos koliko god treba, sta cu...samo da izguramo aBd , jeste ti si upolovila hB a ja za koji dan, posto je bebica veca (meni je ovulacija 3-4 dana prije ove proracunate jer mi je kraci ciklus i fakat toliko beba veca na uzv vec evo po par mjerenja)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:14:33
palachinken
IZVORNA PORUKA: Silver
Hajde ba palachinko!!! moram kasnije da idem kod tetke i necu biti citav dan tu...
Maloprije bila jedna kvalitetna, 30-40 sekundi, udara u stomak i u leđa, 10 puta sam udahnula i izdahnula, mashallah. Joj vidjecete danas kad odem doktoru a on kaze 1 ili nijedan prst otvorena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:17:59
gerberka
meni su s prvim djjetetom bili takvi bolovi, s drugim djetetom malo samo u leđima, s trecim djetetom bio lagan porod pravo, sa četvrtim me samo zaboljelo odem u bolnicu kazu hajmo na sto, a sa petim djetetom malo isto bol i povracanje
de priznajte da niste jele cevape, ne volim osobe koje izmisljaju
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:19:50
star
meni su s prvim djjetetom bili takvi bolovi, s drugim djetetom malo samo u leđima, s trecim djetetom bio lagan porod pravo, sa četvrtim me samo zaboljelo odem u bolnicu kazu hajmo na sto, a sa petim djetetom malo isto bol i povracanje
de priznajte da niste jele cevape, ne volim osobe koje izmisljaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 11:20:48
stefania
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Silver
Hajde ba palachinko!!! moram kasnije da idem kod tetke i necu biti citav dan tu...
Maloprije bila jedna kvalitetna, 30-40 sekundi, udara u stomak i u leđa, 10 puta sam udahnula i izdahnula, mashallah. Joj vidjecete danas kad odem doktoru a on kaze 1 ili nijedan prst otvorena
haj draga sa srevom...a sto se otvorenosti tice hehe ja dosla s cetiri prsta otvorena a mislila da imam lazne trudove...samo se ti opusti i kuliraj..ionako ce se sve samo deisti, haman neovisno od tebe, pa sto da se dzabe sekiras..i ostavi se zivota ti spremanja, tako sam ja sve spremila, zvala zene da mi ciste i haman taman sve zavrsili ja u bolnicu a kad sam se vratila opet sve poprljavo ko kad je to mm cistio poslije mene...