Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
žene dal je neka od vas radila tripl test i koliko košta? ili to dr uputi ili ne uputi nakon kjjerenja nuhalnog nabora..ne bih sad da trazim sama, ali kontam da to nije obavezno osim uzv markera..
Grebo meni je to dr. bio predlagao na prvom pregledu, ali nakon nuhalnog nabora u 12 nedjelji rekao da nema potrebe da radim, a i tek sam zagazila u 30-te
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
sto onda razmisljas o triple testu,,,,jao jao razbit cu te i od mene sretan rodjendan dan unaprijed, mozda sutra ne budem tu hehehe .... jesi ti iz Zenice, ili sam pogresno skontala???
uh jesam se najela ćevapa i to s lukom, pa nek svi bježe od mene. maloprije sam se posvađala u banci, niko neće da me pusti preko reda, još galame na mene, dere se jedan čiča "nema bogu ocu preko reda" tobejarabi. metnemim svima. i dalje imam te bolove, zadnji me spucao i niz nogu. budu svakih 5 minuta, ali obzirom da ne traju više od 10sek i ne obore me s nogu, ja predišem i pićim dalje, mislim da jos nije to - to. Svakako mi je pregled u 17.00 danas, pa ce mi doktro reci. uh evo ga....nije ovaj ni bezazlen bio, definitvno počinje u stomaku i raširi se na leđa, 9:31 je, sad čekamo slijedeći...izvještaj uživo sa lažnjacima, vaša palačinken
uh jesam se najela ćevapa i to s lukom, pa nek svi bježe od mene. maloprije sam se posvađala u banci, niko neće da me pusti preko reda, još galame na mene, dere se jedan čiča "nema bogu ocu preko reda" tobejarabi. metnemim svima. i dalje imam te bolove, zadnji me spucao i niz nogu. budu svakih 5 minuta, ali obzirom da ne traju više od 10sek i ne obore me s nogu, ja predišem i pićim dalje, mislim da jos nije to - to. Svakako mi je pregled u 17.00 danas, pa ce mi doktro reci. uh evo ga....nije ovaj ni bezazlen bio, definitvno počinje u stomaku i raširi se na leđa, 9:31 je, sad čekamo slijedeći...izvještaj uživo sa lažnjacima, vaša palačinken
uhhh kako ovo citam kontam mogla bi se ti Palacinko i porodit
Druga beba nam dolazi 11.08.2011 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Naše zlato došlo 27.01.2009. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost
Cao cure. Ne znam jel pitanju mjesto ovdje ali da li bebu iz bolnice u ovom periodu iznijeti u dugim ili kratkim rukavima?
mozes u dugim rukavima, ali nek je nesto tanko, nek nije ono plisano ili slicno tome. beba treba imati sloj vise od odraslih. ne treba ju ni pretopliti, niti ostaviti da joj bude hladno.
aldi, ja cu ovako, pa ti vidi da li ti sta moze pomoci: imam spakovan bodi kratkih rukava i imam majicu dugih. Pa ako bude bas ovak zvizdan od +35, naravno da cu kratkih, i rukavice, jer bebe najvise toplote gube na tim perifernim ekstremitetima. Ako bude kiša ili nesto, onda samo jos tu majičicu preko i eto ga. Dole ću mu donji dio sa stopalima.Naravno, sve to je pravo tanko, fini onaj pamuk, svijetle boje. A imam i dekicu koju cu prebaciti preko AS da mu napravim mrak i hlad
< Poruku je uredio palachinken -- 19.7.2011 9:55:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:01:14
malena27 RR
olaaaaa.... ja sad iz DZ, sve je ok hB s bebom, s tim da sam po visini dna materice ja vec u 35. sedmici...
iduce sedmice idem po uputnicu za porod i na prvi CTG, dr. kaze da se mora pratiti malo cesce, obzirom na nacin kako je doslo do trudnoce... dobili smo i slicicu cundare i trudnicku knjizicu
niko nije pravio problem, bas su ljubazne seke-valjda sto me dr. izljubio pred njima-jarane nista bez poznanstva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:02:26
Anica1
Drage zenice evo i mene konacno se dovukla
Posto ne mogu sve iscitati sta ste pisale u ovih skoro mjesec dana (ima toga punoooo), da prvo cestitam ako se neko u medjuvremenu porodio, ugledao plusic na testu, usao u novi mjesec, saznao jel li ili ........
Mi smo presli 5.000 kilometara i sinoc sam bila na kontroli hvala Bogu sve ok Malo je maternica tvrdja pa mi je pojacala terapiju Giniprala na 3x 1/2, kaze da moramo to omeksati da bi bilo prostora da se bebica razvija. I za tri sedmice ce mi raditi pregled da vidi grlic maternice, da li treba raditi serklaz jer sam imala spontani i kiretazu pa da vidi kakvo je stanje.
Nadam se da su mi sve trudnice dobro, da dobro podnose ove vrucine.
palachinken vidim da se tebi bas primaklo, sigurno jedva cekas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:06:19
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
olaaaaa.... ja sad iz DZ, sve je ok hB s bebom, s tim da sam po visini dna materice ja vec u 35. sedmici...
iduce sedmice idem po uputnicu za porod i na prvi CTG, dr. kaze da se mora pratiti malo cesce, obzirom na nacin kako je doslo do trudnoce... dobili smo i slicicu cundare i trudnicku knjizicu
niko nije pravio problem, bas su ljubazne seke-valjda sto me dr. izljubio pred njima-jarane nista bez poznanstva
Jes vidio ti to Trebala sam i ja Seju safata pa ga izljubit i tek onda na šalter. [
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:08:35
Leena
palachinken, slucajno vidjeh ovo sto si pisala... Meni su ti "laznjaci" trajali dok se ne porodih, nikada nisu bili u pravilnim razmacima, niti jednom... na 10, pa na 2, pa na 6, pa na 4 i sve tako... Ali se ja porodih od njih, pa ti vidi . Samo hrabro, drzimo fige da sto prije poljubis svog djecacica (valjda sam dobro skontala, djecak je?)
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:15:04
Hannica
Ja sam bolove imala cijeli dan,odprilike svako 10-15 minuta i trajali su oko 30 sekundi.Poslije,kad su postali cesci i duzi nisam ih ni brojala,bas mi nije bilo do brojanja. Treciputmama je juce dobila drugu kcerkicu Aminu. Informacija provjerena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:15:58
Silver
Boga mi palachinko i meni se cini da ces se ti poroditi danas , mozda nemam licno iskustvo ali sam dvije godine imala praksu na porodilistu i vidjela stotine poroda i ti tvoji bolovi su mi sumnjivi
Nego neznam sad na Jezeru, kako stoje sa 3d ili 4d UZV-om, da li ste vi to trazile ili su vam samo uradili u odredjenim sedmicama ili kako???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.7.2011 10:22:31
palachinken
Kod mene uveliko lažnjaci doduše, evo već 15 minuta nije ni jednog bilo. Sad sam napravila krug oko zgrade i popela se na 4. sprat, odoh sad skakutati na lopti i gledat neki film
Hvala vam svima, apdejtovat ću vas ako šta bude