Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:38:58
Sonja
ma vjeruj da sam odmah pomislila na to al reko da pitam.. ja sam vala poniska 163cm a mm 183cm tako jos ako je istina da je curica onda nemam sta da se plasim al opet ono ssto se kaze crv sumnje uvijek ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:39:26
star
IZVORNA PORUKA: animagical
ja konacno spakovala kesu za bolnicu nisam jos ubacila sok i slatkise za vracanje energije, ali ostalo valjda jesam jesam poranila
animagical kod mene na (s)tickeru 31+4 a novi termin sa uzv (po razvoju bebe 14.09.2011.)nam je tacno 2 sedmice prije sto znaci da sam ja 33+4...samo ti dan bjezim e sad kad ce beba van vidjecemo a ja jos nisam ni pocela s pakovanjem...mozda bi trebala nesto pripremiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:40:48
gerberka
IZVORNA PORUKA: star gerbo opet te pitam jesi pravila lazanje????
ja pravila domaci hljeb pa kuca miriseeeeeeeee mmmmmmmmmm
nisam vidjela LAZENJE SU MRAAAKKK, jucer smo pravili!!! HVALA MILA Jer su jako skupe u restoranu, a ovako se baaas, bas najedes..hehe original
i ja pravila domaci jutros..imala mahuna i podgrijala ih
ko je to spremio kese za bolnicu puno srece mila
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:42:55
gerberka
štrudla mi je mrak...bravo mi i ja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:46:06
gerberka
hajde zenicanko bujrum
mm i ja smo ludi za lazanjama i lignjama
ja bih voljela sa vama podijeliti recept i foto slikanje za lignje, ali to pravi mm, pa se nadam da je uredu..kad bude pripremao da ja slikam i zakačim na RR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:47:51
Sonja
ooo kakva strudla..gdje je recept joj mene dr. kritikovala zbog debljanja zena primjetila koliko sam se bucnula a jos na vagu nisam stala..u cetvrtak sam gotova gerberka samo ti nastavi sa strudlama i kolacima pa ces se pridruzit ovim "purasicama"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:50:22
ciciban26
Hej teletabisici samo da vam mahnem Mi izbacujemo ormar iz spavace (na cije mjesto ce doci krevetic) tako da sam cijeli dan zatrpana u odjeci i nemam vremena mahalati s vama. Najvise me interesovala ova Animagical,sta je i kako je ..Vidim s nama i jos 2u1 i lakse se dise Sonja cestitke na ,cestitam svima i na novim mjesecima sedmicama.... Gift Prava trudnjaco Ostale Cula sam se s Anicom,malo je bolje i sve vas puno pozdravlja... Etoooo,odoh ja opet u carstvo odjece
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 17:56:02
star
IZVORNA PORUKA: gerberka
hajde zenicanko bujrum
mm i ja smo ludi za lazanjama i lignjama
ja bih voljela sa vama podijeliti recept i foto slikanje za lignje, ali to pravi mm, pa se nadam da je uredu..kad bude pripremao da ja slikam i zakačim na RR
ja sam ti za lignje musterija uvijek al ovaj moj ni da cuje :DD on vjeruje samo u cevape :DDD ko se jos iz mora najeo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 18:16:29
pahuljica_25
Vidim danas smo sve vrijedne bile hehe neke u kuhanju a neke čišćenju.Uh mm i ja smo isto danas imali generalku u stanu pred Ramazan i stan sad baš blista i miriše,mada sam ja skoro samo nadgledala a mm vrijedno moje sve radio Dok sam napravila ručak i ručala tako sam nešto klonula i izgubila snagu,valjda i ovo vrijeme... Da li se i vama dešava da nekad cijeli dan malo ili nimalo osjetite?Moja nekad cijeli dan lupa,gura i prevrće se a nekada kao danas i jučer jedva da malo kucne i onda se baš zabrinem Bebice1 i ja pokušavam da smanjim rast kilograma pa izbacujem hljeb ali onda nekad se opustim i pravo se najedem Meni je nekako baš neobično što ovaj Ramazan neću postiti,mm će morati samAli Bože zdravlja ima vremena kad ćemo i postiti i napostiti....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 18:21:17
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sonja
ooo kakva strudla..gdje je recept joj mene dr. kritikovala zbog debljanja zena primjetila koliko sam se bucnula a jos na vagu nisam stala..u cetvrtak sam gotova gerberka samo ti nastavi sa strudlama i kolacima pa ces se pridruzit ovim "purasicama"
Skvo recept, na fotokuhanju, mislim strana 19
ej meni ne treba vaga da vidim sta vec radim od sebe samo uzmi cinjenicu da sam pripadala onoj grupi ljudi koji pojedu kolacu u mjesec dana..a vidi sad podžonila sam ja jutros purom, da me očisti..taman da se fino primi
ove purašice su kao neka sekta, začaraju te i postaneš dio njih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 18:23:15
gerberka
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Vidim danas smo sve vrijedne bile hehe neke u kuhanju a neke čišćenju.Uh mm i ja smo isto danas imali generalku u stanu pred Ramazan i stan sad baš blista i miriše,mada sam ja skoro samo nadgledala a mm vrijedno moje sve radio
i mm, s tim sto sam ja dosta posla vidjela u premotavanju, slaganju, brisanju..sve ono sto smiju okrugle purašice
a za bebu, mislim da je to ok
< Poruku je uredio gerberka -- 31.7.2011 18:24:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 18:35:43
animagical
IZVORNA PORUKA: star
IZVORNA PORUKA: animagical
ja konacno spakovala kesu za bolnicu nisam jos ubacila sok i slatkise za vracanje energije, ali ostalo valjda jesam jesam poranila
animagical kod mene na (s)tickeru 31+4 a novi termin sa uzv (po razvoju bebe 14.09.2011.)nam je tacno 2 sedmice prije sto znaci da sam ja 33+4...samo ti dan bjezim e sad kad ce beba van vidjecemo a ja jos nisam ni pocela s pakovanjem...mozda bi trebala nesto pripremiti
hehe e sipak meni je novi termin po uzv 25 avgust, ne dam se stici tako lako dr kaze da bebu ocekujemo uz ramazan a po zadnjoj m sam 34+3 vidi ti tiker ponovo
< Poruku je uredio animagical -- 31.7.2011 18:36:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 19:02:39
gerberka
cure, malo me desni bole, nema kvarova, ali kao da sam nahladila..osim ispiranja kaduljom ( necu piti samo ispirati ) ima li jos neka neki savjet..neka pasta..ja imam lacalut za osjetljive desni...tnx
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 19:08:31
animagical
to za desni ti je skroz normalno u trudnoci, nekim zenama tako puno nateknu da i krvare...znam jednu kojoj su stalno bile takve sve do poroda...mozes probati propolis sprej za zube i desni i bilo sta od onih baby kapi za lakse izbijanje zuba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 19:14:24
gerberka
hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 20:16:47
Selminja
ola zenice sta radite, kako stome Kako meni godi ovo vrijeme, otvorila sirom prozor i tamamim breskve. Animagical nadam se da si ok Jedva cekam da Selma dodje iz bolnice pa da nam isprica kako je prosla. Moja komsinica se prekjucer porodila, curica 4.5kg i 56 duga masalah reko a iznad glave mi jer ne mogu ni zamisliti kako se napatila, a kaze da jest. Najbitnije da je sve ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 20:52:16
animagical
masalah curice ma dobro sam, curi mi nesto u boji ali nije previse pa mi se na da ici u vojnu u dezuru nego cu ionako sutra zvati divanovica da se narucim, naime sutra se konacno ciko vraca s odmora vjeruj-evo dva sata peglam bebece stvari, bilo mi ostalo podosta, a puno vala i ima...
kako si ti? idu pripreme za bebu? ja spakovala i torbu i kontam praviti halvu kasnije pukla me energija....uh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 20:59:14
Selminja
Ne spominji mi slatko Joj, vjeruj sjetim se tebe kako si nas tusila s purom i mescini da si tad bila 6-7 mjesec i da nisi dobila vise od 1kg mjesecno, (jesam li u pravu?) pa se tjesim, jer sam prosli put stvarno pretjerala. Ja kad udjem u deveti sve dijete prestaju, tako da, uzivaj u halvi, milki, kolacima, nuteli..... Dobro sam ja, malo oticem primjetila sam,kad si ti pocela oticat? Ja cu za koji dan u 7 mjesec ja mislim da je prerano? Danas mi se japankice urezale ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 21:04:44
nicaze
olla evo i mene ako me niste zaboravile jer nisam se javila zadugo.... ja tek dosla kuci bila kod svekri na malom odmoru....vidim selma se porodila bas mi je drago....cestitam od
ja evo gledam ovaj dm-ov katalog i naidoh na neki ko poklon paket za bebe marka neka bebylove nikad nisam cula za tu marku pa me zanim dali je kvalitnetna da kupim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 21:05:53
animagical
ma oticanje je malo i do ovog vremena, sad vruce sad sparno, sad kisa...evo mm en moze da skine prsten, natekle mu ruke a ja oticem aktivno od krecenja znaci tamo negdje pocetka jula, mogu obuti samo japanke, baletanke nazor i pokipe mi noge preko za 10 min, a tene nikako ne mogu da naguram na noge...cak mi starke kad raspretlam, iako su dva broja vece...molim Boga za malo sunca, zima mi u japankama ah sta ces, jesmo trudnice ili nismo digni none, nek ti tm malo izmasira navece kremicom...istusiraj ih hladnom vodom...smanji unos soli...jedi lubenicu-dobra je za diurezu...svasta ti ja napametovah ja to sve praktikujem,al opet cim 10 min na noge one ko baloni da me vidis sad poslije peglanja...natecena mi koljena, ne vide se ma pura je zakon, meni se svi smijali, a sad svi jedu puru sad sam na dijeti cokolada, sladoled, torte, pizza, krofne, nutela.....boli me briga, dobra sam...uscuvala se u sestom mj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 21:07:04
animagical
IZVORNA PORUKA: nicaze
olla evo i mene ako me niste zaboravile jer nisam se javila zadugo.... ja tek dosla kuci bila kod svekri na malom odmoru....vidim selma se porodila bas mi je drago....cestitam od
ja evo gledam ovaj dm-ov katalog i naidoh na neki ko poklon paket za bebe marka neka bebylove nikad nisam cula za tu marku pa me zanim dali je kvalitnetna da kupim
pozz
babylove je super, moj sestric sve koristi..imaju i pelene, ok su i one...to je nesto svabsko, samo dm prodaje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 21:12:24
nicaze
hvala pa otici cu vidjeti jer nije skupo oko 17 km je taj paket a dodze sampon i kupka.njegujuce ulje,losion za tjelo,krema za lice i tjelo,krema protiv iritacije i crvenila kasickice za jelo ,igracka ,i podloga za prevjanje... mada mozda pola od ovih stvari nece trebati ali neka se nadze sta je tu je....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 21:17:17
Selminja
I ja sve radim sto ti nabroja, ja jos nisam krecila ali oticem, ali i do vremena je. A koliko si za vrijeme "puretine" mjesecno dobila kg? Ja pazim evo vec 9-ti dan i nisam jos ni grama dobila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.7.2011 21:17:47
animagical
pa eto dodje pologa pa hajd i isplati se...a realno ja planiram samo koristiti becutan kupku, sapun i bademovu kremu, tj pavlovicevu...mislim, tesko da cu bebce tek rodjeno mazati losionom za tijelo ili kremom za lice ih... dok se ja snadjem, dobra mu je i bademova za svuda