|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  927 928 [929] 930 931   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
3.8.2011 9:44:39   
Gift
deste zemske...kakve ste mi..
ja se spremam za kontrolu i nije me nimalo strahuser posted image user posted image user posted image
drzite mi fige da sve bude dobro...ja se potajno nadam da ce me pustiti makar u lagane setnjice...nalazi urinokulture su mi super...

ps. Cicban, Gerbo, ja stalno placem, a cesto i smijem i placem u sto vrijeme, tako da super - vidim da nisam siznula...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 23201
3.8.2011 9:45:42   
mea29
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: mea29

dan zenske user posted image jucer mi je beba skakala cijeli dan...stomak kao valovi....sve sam se pitala da li je sve uredu, do sada nikad nije bas cijeli dan lupkala..mozda je poceo pravi sizzzzzz....

hehehe neka neka vrijeme je da krene siz user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
uh jos 5,5 sati user posted image user posted image user posted image user posted image  a meni vec dosta

znas ja odbrojavam i minute, sate dane ...ali i sedmice...ova i jos 4 i prestajem raditi...jutros govorim mm dok smo se vozili na posao da mi je kroz vilsonovo sada prosetati, tako rano,popiti kaficu...nego moram na ovu stolicu...sad sam isla do restorana da malo protegnem noge znas kako se buni beba sto sjedim user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23202
3.8.2011 9:55:17   
malena27 RR
ola teletabisi...

ja se vratila sa ctg-a, imam blage kontrakcije user posted image

utece mi star, izgubila sam je negdje u domu zdravlja user posted image user posted image user posted image

naspavale?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23203
3.8.2011 9:55:44   
mea29
prije neki dan sam vidjela one jednokratne gacice u DM ...ove zenice koje su pred porod ide li to u torbu za bolnicu? imaju od 17,50 i 4,50 KM...

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23204
3.8.2011 9:57:08   
mea29
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

ola teletabisi...

utece mi star, izgubila sam je negdje u domu zdravlja user posted image user posted image user posted image

naspavale?

juhu malena...blage kontrakcije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 23205
3.8.2011 9:57:41   
malena27 RR
samo i mogu mrezaste gacice... ja dobila i te iz dm-a, marka jessa a i neke druge od drugarice koje mi se vise svidjaju-bas kao da su od elasticnog zavoja

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23206
3.8.2011 10:00:49   
mea29

samo i mogu mrezaste gacice... ja dobila i te iz dm-a, marka jessa a i neke druge od drugarice koje mi se vise svidjaju-bas kao da su od elasticnog zavoja

e hvala...a jel tvoja torba spremna user posted image

Neposredna veza do poruke: 23207
3.8.2011 10:01:48   
malena27 RR
kupila sam sve i pripremila, jos samo da je spakujem a to odlazem maksimalno user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23208
3.8.2011 10:03:12   
Sensia

dan zenske user posted image jucer mi je beba skakala cijeli dan...stomak kao valovi....sve sam se pitala da li je sve uredu, do sada nikad nije bas cijeli dan lupkala..mozda je poceo pravi sizzzzzz....

hehehe neka neka vrijeme je da krene siz user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
uh jos 5,5 sati user posted image user posted image user posted image user posted image  a meni vec dosta

znas ja odbrojavam i minute, sate dane ...ali i sedmice...ova i jos 4 i prestajem raditi...jutros govorim mm dok smo se vozili na posao da mi je kroz vilsonovo sada prosetati, tako rano,popiti kaficu...nego moram na ovu stolicu...sad sam isla do restorana da malo protegnem noge znas kako se buni beba sto sjedim user posted image user posted image user posted image

Ista sam ti user posted image  Al hajd jos malo, meni sad ovi dani bas lete, malo me panika hvata hocu li sve stici s obzirom da je Ramazan (pa poslije iftara nismo nigdje prispjeli) a i da cu raditi skoro do kraja ako Bog da......

Idem i ja do kolegice prostetat ova stolica je uzas za sve

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23209
3.8.2011 10:05:55   
Sensia

Malena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  eto ga kuha se nesto, sad ifno na piltes loptu, uz setepnice, niz stepenice.....

Ja sam mislila na pijaci kupiti onih obicnih bijelih pamucnih od 1 KM pa neka dva broja vece user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i bacati kako koje upotrijebim? svi kazu da su te jednokratne neudobne, grijesim li?

Neposredna veza do poruke: 23210
3.8.2011 10:07:15   
mea29
I mene panika hvata ...vidis da vec pitam za mrezaste gacice za bolnicu :) hi hi hi 

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23211
3.8.2011 10:07:20   
zumbulcica

ola teletabisi...

naspavale?

juhu malena...blage kontrakcije user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image znaci bice ubrzo ako Bog dauser posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23212
3.8.2011 10:09:18   
malena27 RR
fakat ih nisam probavala ali cini mi se da su ove sto sam dobila pravo fine, bas kao elasticna mreza....one iz DM-a su vise kao papirne....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23213
3.8.2011 10:10:21   
Anoniman
Samo da se prijavimo da smo jos tu user posted image ...
Mea te od 4,5KM, pet komada dodje su super, ja koristila sa prvim porodom, a kupila sam i sada.

Moja cura jutros ustala oko pola sedam pa dorucak njoj, pa meni pa malo izasle u setnju, dosle kuci, ja vise nisam mmogla, kad dodje sveki uze Anu i odose u grad, mislila i ja sa njima, ali bolje neka me kuci. Rekla mi dr posto sam pofino otvorena da se puno ne krecem jer moze doci do pucanja grlica u mom slucaju jer je skroz skracen i istanjen. Odoh sada generalku po kuci dok mi cure nema, jer kad ona dodje ne mogu prstom maknuti.

Ciciban
draga, ma nema treme sekunde iskreno, mada inace ja nisam tremaros, ja sam uvijek vjeciti optimista. Popodne cu kod dr pa vidimo kakvo je stanje, mada cu ja treziti da me ne gleda ginekoloski, koliko god sam otvorena svejedno mi je kad moram na CR, samo me crnjak opuca kad vidim kako se fino otvaram a ne daju mi prirodno.

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 23214
3.8.2011 10:10:23   
zumbulcica

Malena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  eto ga kuha se nesto, sad ifno na piltes loptu, uz setepnice, niz stepenice.....

Ja sam mislila na pijaci kupiti onih obicnih bijelih pamucnih od 1 KM pa neka dva broja vece user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i bacati kako koje upotrijebim? svi kazu da su te jednokratne neudobne, grijesim li?

Ja sam juce kupila one jednokratne u DM,nisam ih ni pogledala kave su, zene govore da je bolje uzeti one pamucne...meni ovo nekako prakticnije a sto se udobnosti tice,jedino da ih sad probam pa da ti javimuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23215
3.8.2011 10:12:56   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Samo da se prijavimo da smo jos tu user posted image ...
Mea te od 4,5KM, pet komada dodje su super, ja koristila sa prvim porodom, a kupila sam i sada.

Moja cura jutros ustala oko pola sedam pa dorucak njoj, pa meni pa malo izasle u setnju, dosle kuci, ja vise nisam mmogla, kad dodje sveki uze Anu i odose u grad, mislila i ja sa njima, ali bolje neka me kuci. Rekla mi dr posto sam pofino otvorena da se puno ne krecem jer moze doci do pucanja grlica u mom slucaju jer je skroz skracen i istanjen. Odoh sada generalku po kuci dok mi cure nema, jer kad ona dodje ne mogu prstom maknuti.

Ciciban
draga, ma nema treme sekunde iskreno, mada inace ja nisam tremaros, ja sam uvijek vjeciti optimista. Popodne cu kod dr pa vidimo kakvo je stanje, mada cu ja treziti da me ne gleda ginekoloski, koliko god sam otvorena svejedno mi je kad moram na CR, samo me crnjak opuca kad vidim kako se fino otvaram a ne daju mi prirodno.

Jelo ti otvorena a ne daju prirodno a ja jos zatvorena,skrooozuser posted image
.Kako ide to otvaranje,jel se moze desiti da se za dan otvoris skroz ili ide polako?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23216
3.8.2011 10:18:01   
Nina_Lana
Jutro drage moje, vidim jutros se raspricale o gacicama i pripremama za porod....meni je ostalo jos puno do tog i ne razmisljam jos o tome, ali sam prvi put kupovala na pijaci obicne pamucne,,,ne znam jel tad bilo ovih mrezastih, a eto kad smo vec kod tog ja bih i jedne i druge isprobalauser posted image

Malena i Jelena vi jos malo pa u zagrljaj svojim bebicama abd..Sretno!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Mene nekakav umor danima ne popusta,,niti mogu niti mi se sta radi..uzas sam user posted image pa se zato i kg lijepe zadnjih nedjelja ko ludeuser posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 23217
3.8.2011 10:20:39   
Nina_Lana

Samo da se prijavimo da smo jos tu user posted image ...

Ciciban draga, ma nema treme sekunde iskreno, mada inace ja nisam tremaros, ja sam uvijek vjeciti optimista. Popodne cu kod dr pa vidimo kakvo je stanje, mada cu ja treziti da me ne gleda ginekoloski, koliko god sam otvorena svejedno mi je kad moram na CR, samo me crnjak opuca kad vidim kako se fino otvaram a ne daju mi prirodno.

Jelo ti otvorena a ne daju prirodno a ja jos zatvorena,skrooozuser posted image
.Kako ide to otvaranje,jel se moze desiti da se za dan otvoris skroz ili ide polako?

Zumbulcice ja sam se pred prvi porod otvorila maksimalno za 2 sata, ujutro me u 10h vratili s jakim kontrakcijama kuci jer nisam bila otvorena ni pola prsta, i po njima se nisam trebala porodit najmanje 8 narednih dana, a ja se vratila za sat vremena u bolnicu jer sam prokrvarila i kad su me pregledali bila otvorena maksimalno...tako da sam se i kuci mogla porodit user posted image user posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 23218
3.8.2011 10:21:21   
Anoniman
Zumbule za otvaranje je sve individualno, neko se otvara mjesecima, a neko za par sati. Dobro je dok nemas bolova, dok nista ne boli, znaci nema ni kontrakcija user posted image

Neposredna veza do poruke: 23219
3.8.2011 10:24:46   
zumbulcica

Zumbulcice ja sam se pred prvi porod otvorila maksimalno za 2 sata, ujutro me u 10h vratili s jakim kontrakcijama kuci jer nisam bila otvorena ni pola prsta, i po njima se nisam trebala porodit najmanje 8 narednih dana, a ja se vratila za sat vremena u bolnicu jer sam prokrvarila i kad su me pregledali bila otvorena maksimalno...tako da sam se i kuci mogla porodit user posted image user posted image

[/quote]

Hvala Nina-Lana, meni je termin za 9 dana a jos nista,pocinjem da mislim da se nikad necu poroditouser posted image

Neposredna veza do poruke: 23220
3.8.2011 10:27:31   
zumbulcica

Zumbule za otvaranje je sve individualno, neko se otvara mjesecima, a neko za par sati. Dobro je dok nemas bolova, dok nista ne boli, znaci nema ni kontrakcija user posted image

Ma i nek zaboli vise,dosadilo mi biti trudnauser posted image
Sad ti pomalo zavidim na CR-u,pocela me hvatati panika kad pomislim na prirodni porod...u dubini duse prizeljkujem CR anesmem nikom da kazemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23221
3.8.2011 10:28:47   
Sensia
IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Ja sam juce kupila one jednokratne u DM,nisam ih ni pogledala kave su, zene govore da je bolje uzeti one pamucne...meni ovo nekako prakticnije a sto se udobnosti tice,jedino da ih sad probam pa da ti javimuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ma eto kupis nekoliko tih od markicu i bacas kako koje upotrijebis naravno, ma ne znam ni ja nemam isustva, nego onako sta su zenice pricale..

Nemoj ti odmah probavati, posto se tebi usitnilo, nije meni kasno da ti dodjes ako Bog da na ovu temu kad se porodis i javis nam svima kako su ti se pokazale user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 23222
3.8.2011 10:30:11   
Nina_Lana
sve mi tako mislimo, budes u iscekivanju i jedva cekas da se porodis, jos kad vidis neko se porodio prije termina, neko poslije,,,,a ti na svaki mali znak mislis evo ga....user posted image user posted image user posted image ...Samo polahko i smireno...Bar sam ja u ovoj trudnoci nekako smirenija i ne panicim na svaki bol kao prije...

U svakom slucaju sretnouser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin princ 25.12.2011.

Neposredna veza do poruke: 23223
3.8.2011 10:31:08   
mea29
ja se bojim da necu prepoznati te kontrakcije user posted image user posted image user posted image cak i te lazice, kako da znam koji je bol u pitanju...mene beba jucer udarala cijeli dan  a ja zbunjena ne znam da li je sve uredu...znate sta...jedva cekam drugo dijete aBd pa da znam sta me ceka user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 23224
3.8.2011 10:42:28   
Sensia

ja se bojim da necu prepoznati te kontrakcije user posted image user posted image user posted image cak i te lazice, kako da znam koji je bol u pitanju...mene beba jucer udarala cijeli dan  a ja zbunjena ne znam da li je sve uredu...znate sta...jedva cekam drugo dijete aBd pa da znam sta me ceka user posted image user posted image user posted image

Mea, nijedna se nije porodila u neznanju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I ja nemam pojam sta me ceka al nekako kontam pa valjda cu skontati kad krene pa i ako odem bezveze vrate me kuci i cekam ponovo i sve tako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 23225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  927 928 [929] 930 931   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  927 928 [929] 930 931   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *