|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   problem sa uciteljicom
9.9.2009 0:11:57   
mamalama
eh drage moje..nova sam, lijepo Vas pozdravljam i molim Vas da uzmete ucesca u iznalazenju najboljeg rjesenja problema koji imam sa uciteljicom mog sedmogodisnjeg sina.
Radi s o slijedecem, ta uciteljica, inace starija gospođa pred penziju, je danas zamolila  mog sina da joj "pomogne u odrzavanju discipline u skoli" na nacin da "uhodi" ostalu djecu prilikom ulaska i izlaska u skolsku ucionicu, odnosno da prati koje djete trci, vice ... po skolskim hodnicima i da joj to "prijavi", kako bi valjda ona mogla sankcionisati neposlusne ucenike.
Sin je inace miran djecak, vrijedan i odgovoran i povrh svega postuje dogovor, pa je valjda na osnovu toga procjenila da bi on mogao biti pogodan za ulogu njenog dousnika ili ti sto bi djeca rekla tuzibabe.
Kada mi je danas po dolasku iz skole ispricao za tu svoju novu duznost, ja sam ostala paf... naravno nakon pocetnog soka ja i muz smo polako sinu objasnili da to nije u redu, da nije lijepo da tuzaka svoje drugove itd..... nakon cega je on naravno ostao potpuno zbunjen....
Eh sad jasno je da cu otici na razgovor sa uciteljicom, ali zaista se bojim svoje reakcije, nemogu da vjerujem da jedna dugogodisnja prosvjetna radnica, prije svega pedagog, uciteljica moze tako nesto ponuditi svom uceniku, svjesno ga znaci staviti u poziciju da ga druga djeca za kratko vrijeme prozru i da jednostavno bude zigosan u razredu sa tim odvratnim atributom tuzibabe ..fuj..
smatram da moram hitno razgovarati sa njom..bojim se sebe, mozda da se malo ohladim..neznam.. dajte prijedloge, sugestije misljenja.. jako sam uznemirena



Neposredna veza do poruke: 1
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 0:19:28   
veeseelaa
ohladiš se, lijepo odeš kod učiteljice i kažeš joj da ne želiš da tvoj sin tužaka drugu djecu jer ne bi da bude omraženen među istom, traži da tvom sinu kaže da to i nije neka ideja, da će ih ona sama "hvatati" na djelu

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamalama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 8:46:37   
amdi
I sama sam prosvjetni radnik, i nije mi jasan postupak te gospodje. Ja sam licno zabranila jednom prilikom uceniku da mi tuzaka ostalu djecu, znajuci sta se desava na malim odmorima. Tako da mi je ovo bas paf. Mozda vec nema snage da uvodi red i mir u razred pa joj treba pomoc, ne znam, kao pedagog bi morala znati sta to znaci. Ali ti predlazem, kao i vesela, da odes i na miru porazgovaras sa uciteljicom, sve se da rijesiti. Srecom, pa ti je sin to rekao, jer znaju djeca dosta toga kriti od roditelja, pa na kraju ispastaju.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 8:53:12   
tweety
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ohladiš se, lijepo odeš kod učiteljice i kažeš joj da ne želiš da tvoj sin tužaka drugu djecu jer ne bi da bude omraženen među istom, traži da tvom sinu kaže da to i nije neka ideja, da će ih ona sama "hvatati" na djelu


veeseelaa ti je sve rekla.odeš do nje i kažeš da ne možeš da shvatiš kako je mogla pomisliti na to iz razloga što bih mu od samog početka stvaralo probleme koje si već navela,znači da ga ostala djeca zamrze itd.jednom tužibama uvijek tužibaba,takvog bi ga smatrali.

Podhitno moraš otići na razgovor i to što prije.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 9:38:47   
Anoniman
Jao ne mogu vjerovati kako nekad ti prosvjetni radnici nemaju osjećaja, mali se vjerovatno osjećao važnim jer ima povjerenje učiteljice i to je za njega važan zadatak i odgovoran, a ni ne sluti na posljedice toga.
Već su ti gore žene rekle šta da radiš i kako da postupiš...a također i  sa malim razgovarati, razgovarati, razgovarati, jer je on sad u zabludi.

(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 10:14:25   
mamalama
hvala na odgovorima, slicno sam i namjerava postupiti, ali mi puno znaci sto ste potvrdile moje misljenje. Prilikom postavljanja teme sam imala na umu da ce se javiti neko od prosvjetnih radnika i prokomentarisati postupak uciteljice, kao sto je to amdi uradila user posted image
inace ta mi se uciteljica cinila ok, ali nakon ovoga vise sumnjam u njen nacin rada, njene metode obrazovanja i na kraju odgoja user posted image
jos sam jako ljutauser posted image , ali jos danas moram na razgovor

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 18:30:56   
Anoniman
Ja također ne volim kad mi se učenici tužakaju...
Što reče Breskva, sin ti se sigurno osjećao važnim zbog svoje nove uloge... učiteljica je sigurno i "upakovala" svoju priču tako da ona lijepo zvuči. Obavezno razgovaraj sa učiteljicom i reci joj da ti se to ne sviđa. Nema potrebe da se dižu tenzije oko toga (ni sa tvoje ni sa njene strane), ali joj svakako moraš dati do znanja da ti to smeta.
Amdi ti je već rekla da ta učiteljica sigurno nema više snage da sama zavodi red i "uhodi" učenike. To potpisujem! Nažalost, neki prosvjetni radnici imaju čudne (blago rečeno) odgojne metode!
Sretno... i javi nam šta je bilo!

(odgovor članu mamalama)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 22:59:14   
Crvena
Uzas, umjesto da ih uci da se ne tuzakaju, ona to jos podstice.
Nadam se da je razgovor urodio plodom. Javi nam sta je bilouser posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: problem sa uciteljicom
9.9.2009 23:16:51   
mamalama
nastava trajala do 15,55 sati, ja izadjem ranije s posla da stignem u skolu, ali uciteljice vec u 16,00 h nije bilo tu.. zanimljivo, a vecina njenih ucenika iz razreda, medju njima i moje djete je jos bilo sto u skoli sto u dvoristu.
Pokusam ponovo sutra...

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: problem sa uciteljicom
10.9.2009 17:27:55   
mama2009
Jesi li pokusala danas??

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu mamalama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: problem sa uciteljicom
10.9.2009 18:00:07   
suna
pozdravljam vas puno....da vam napisem sta se desilo pred sami kraj prosle skolske god.u razredu moga sina koji je zavrsavao 4-ti razred...uciteljica isto tako trazila od jedne djevojcice da joj tuzaka sta djeca rade,a posebno joj skrenula paznju na jednog malo zivahnijeg djecaka...da napomenem da je uciteljica srednjih god.i tako je djevojcica pratila tog djecaka i u wc kada je jednom otisao,kako nije zatvorio vrata ona je virila dok je on obavljao malu nuzdu...da bi uciteljica na informacijama rekla ocu tog djecaka kako je jako neodgojen i kako piski preko skoljke i pitala ga da li to radi i kod kuce????a covjek koji ima 2m.i 100kg.joj opsovao u tom trenutku sve sto mu je palo na pamet i udario dnevnikom od sto da bi ona izletjela iz ucionice ko bez duse,a on za njom...smirili su ga drugi roditelji,a otac od te djevojcice ostao jako zatecen jer uopce nije znao da mu dijete uhodi drugare...kao sto neko pomenu presutila je...zamislite to...skola je u centru grada,a taman da je i seoska svi prosvjetni radnici su ucili isto...dosta roditelja je imalo s njom neg.iskustva i dvoje djece je prebaceno u drugi razred ove god.upravo zbog nje...i ja sam licno imala jeda konflikt s nom...pisat cu vam..ja se bar trudim da imam odnos sa svojim sinom takav da mi sve moze reci...nadam se da govori.

_____________________________

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

više volim što nemam sve a imam VAS,nego da imam sve a nemam VAS

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: problem sa uciteljicom
10.9.2009 19:22:28   
mamalama
Bila u skoli, obavila razgovor, uciteljica bila zatecena. nije nista negirala samo je pokusala objasniti i obrazloziti situaciju na nacin da nije mislila tako bukvalnouser posted image , nego je mislia opcenito da joj moj sin pomaze, nije navela u cemo osim u onom o čemu sam vec pisalauser posted image

Uglavnom ne zeleći se upustati u bespotrebnu diskusiju, zamolila sam je da to vise ne trazi od njega, da pusti moje djete da bude samo đak,  a ne njen pomoćnik (kako ga je nazvala), i da obavezno razgovara s njim i "razrjesi ga duznosti"user posted image

To je bilo to u kratkim crtama, uglavnom razgovor je tekao bez prevelikih tenzija, zavrsio se sa konstruktivnim dogovorom i nadam se u najboljem interesu mog sina.


(odgovor članu suna)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: problem sa uciteljicom
10.9.2009 20:56:45   
Anoniman
Bravo, mamalama, drago mi je da je sve proteklo dobro... Ne razumijem kako neki učitelji to mogu zahtijevati od djece. Imala sam nekoliko situacija kada su mi se učenici nudili da budu moji "pomoćnici" (u provjeri zadaće, provjeri higijene, tužakanju) no, uvijek sam odbijala takve "ponude" govoreći da mi ne treba asistent. To se uglavnom dešavalo u petim razredima (dakle, kad učenici dolaze od učiteljica).
Ne kažem da ni nastavnici/profesori nemaju takvih odgojnih grešaka, ali ja imam dosta problema sa učenicima upravo zbog "navika" koje steknu sa učiteljicama.

(odgovor članu mamalama)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 14:58:00   
koka i po
Evo me opet drage moje i molim vas da mi date dobar savjet .Imam sina koji završava peti razred.Po prirodi je veselo dijete,pravedan,uvijek spreman pomoći drugima,odlikaš .Nikada nisam imala s njim problema dok nije došao novi nastavnik engleskog jezika.Da li imam problema sa sinom ili nastavnikom prosudite same .Možda sam previše subjektivna zato vas molim da mi pomognete.
Moram da naglasim da je nastavnik pripravnik u školi i iz pouzdanih izvora znam da i sam kolektiv nije zadovoljan njegovim odnosom prema učenicima tj.njegovim pristupom.Neki dan me zove muž sa posla da odem u školu jer je Irfan opalio čvoku nastavniku.Ja sva izbezumljena spremam bebu i trčim u školu da vidim šta je bilo.A prije svega oga što se desilo moj sin mi govori  da ga nastavnik stalno za nešto opominje,da ga svakako zove,da priča neumjesne viceve djeci.Da se sada vratim dogadjaju.Odlazim kod pomoćnika direktora na razgovor i saznajem da je nastavnik "u šali opalio čvoku"jednom učeniku.Moj Irfan je to shvatio kao zezu i opalio čvoku nastavniku.Da bi ovaj otišao kod direktora sa mojim dajeteom i na sjednici zatražio da mu se smanji vladanje.Poznavajući moje dijete svi počevši od pedagoga do učiteljice stali su u odbranu Irfana.E šta se dalje dešava.Sada je nastavnik pošto mu je povrijedjen ponos uzeo moje dijete na zub.Stalno mu piše neke opomene u dnevnik.Moram priznati da  se Irfan  voli ubaciti u razgovor sa nastavnikom ali je to sve vezano za čas.E to ovaj smatra ometanjem  njegovog radaDanas mi dolazi i govori da je dobio opomenu i da mu je nastavnik rekao ako ga roditelji nisu naučili pameti da će ga on naučiti.A dobio je opomenu zato što je digao ruku i prijavio dijete koje mu smeta pri radu.Šta sada da ja radim?Prije svih ovih dešavanja skrenula sam pažnju učiteljici na nastavnikovo ponašanje jer ne želim da moje dijete stvori sebi predstavu da se sa svakim nastavnikom može zezati jer ovaj upravo tako daje djeci primjer.Ona se sa mnom složila i rekla mi da ona stalno nastavniku skreće pažnju na njegov pristup .Ja i moj muž smo razgovarali sa Irfanom i rekli mu da pogotovo na njegovom času mora biti miran ali eto opet  skoro svaki čas iskrsne neki nazovi problem.Moram reći da moje djete i iz njegovog predmeta ima najbolje ocjene i izdvaja se od druge djece što je i on sam priznao.Ne opravdavam postupak mog djeteta iz prvog"incidenta" koji sam navela gore i to je moja stvar kako ću postupiti ali isto tako krivim nastavnika jer je mom djetetu dao negativan poticaj i daje ga i dan danas .Zašto moje dijete nije opalilo čvoku drugim nastavnicima i zašto s njima nema nikakvih problema?Hajde drage moje posavjetujte me šta da uradim u ovoj situaciji.Više glava je pametnije od jedne.Možda sam baš subjektivana.Neznam, zato od vas molim savjet.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:03:29   
hanabanana
Ja ne bih uradila ništa.
Neka se sam bori.
On ima dobro ocjenu kod tog nastavnika, što znači da nastavnik odvaja privatno i profesionalno.


(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:07:12   
koka i po
A do kada čitati njegove opomene.Sve se to na kraju gleda kada se ocjenjuje dječije vladanje.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:11:15   
hanabanana
Šta ima veze???
Ja sam bila odlikaš sa dobrim vladanjem. ( ne odličnim )
I šta mi fali?! Ništa.
user posted image

Ja sam za " ono doba " imala dug jezik...pa sam znala reći nastavnicima da nisu pravedni, šaptala na časovima, radila za druge zadatke i kontrolne....i vladanje - dobro.

< Poruku je uredio hanabanana -- 6.5.2010 15:12:02 >

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:18:31   
koka i po
Ma znaš šta?Ja bih mu najradije sve po spisku..........ali neću da se spuštam na njegov nivo.Samo neću da mi dokumentovano etiketira dijete kao problematično.A zamisli poznanik mog muža i njegov zemljak.FUUUUj.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:18:33   
mama2009
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja ne bih uradila ništa.



potpisujem


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:51:05   
Dida79
Koka i po ne sikiraj se bezveze sve dok mu ne dira ocjene.
Ja sam srednju skolu zavrsila sa odlicnim uspjehom a vladanje zadovoljavauser posted image


(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:54:39   
acudesa
Ja bih na tvom mjestu otišla i tražila razgovor sa njim, ali ne sa ciljem rasprave nego sa ciljem razrješanja nesuglasica.

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:58:13   
koka i po
Ma i ja o tome razmišljam ali moj muž mi kaže da ne tražim većih problema.Ko ga.........on je svakako tu na pripravničkom.A bogami će sam sebi zatvoriti vrat a u svakoj školi u kojoj bude radio.Ako bude radio??????

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 15:59:04   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Ja bih na tvom mjestu otišla i tražila razgovor sa njim, ali ne sa ciljem rasprave nego sa ciljem razrješanja nesuglasica.

potpisujem

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 16:01:34   
Romali
koka, razgovaraj s nastavnikom. Vidi u cemu je tacno problem, nije mi bas jasna situacija.
Poznavajuci djecu koja imaju petice iz engleskog, oni su na casu jaaako pazljivi i ukljuceni u rad. A to dizanje ruke i prijavljivanje su djecije bubice koje ce proci cim postanu 'malo  veca raja'.
Ovo sa cvokom mi se ne bi svidjelo, ali nast.je sam dao primjeruser posted image

Ako odes, pocni diplomatski, nemoj odmah malenog braniti, nego saznaj sta tacno ljuti i smeta nastavnika.
A sa sinom pricaj svaki dan, vjer.to vec i radis. Mali su oni, treba im da 'nadodju'na pravila ponasanja u predmetnoj nastavi.

Da se meni ovo desilo, ja bih voljela da roditelj dodje pricati sa mnom. Svaki put kad imamo problem, tako nadjemo rjesenje na obostrano zadovljstvo.



_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: problem sa uciteljicom
6.5.2010 16:02:19   
Romali
IZVORNA PORUKA: koka i po

Ma i ja o tome razmišljam ali moj muž mi kaže da ne tražim većih problema.Ko ga.........on je svakako tu na pripravničkom.A bogami će sam sebi zatvoriti vrat a u svakoj školi u kojoj bude radio.Ako bude radio??????


Pa ako je pripravnik, polozit ce strucni i u sep.moze biti primljen na neodredjeno.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *