|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 138 139 [140]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: INSEMINACIJA
25.11.2017 7:37:26   
Moon1
Amore dobro dosla
Evo ja sam jedna dugogodisnja trudilica...
Kako su nam svi nalazi bili uredu, doktorica nam je predlozila inseminaciji...pristali smo, bili sretni u nadi da ce nam to pomoci. Ali na zalost nista, isli smo 3 puta, nije nam uspjelo. Ne zelim te obeshrabriti, postoje i oni kojima je uspjelo...nama nije...odlucili smo se i na slj.korak IVF, tu nam je bilo ok..dobili smo 17 celija, 9 se oplodilo, 1 stavili..5 zamrznuli, ostale se nisu razvijale.
Sa tim svjezim zarodkom nam nije uspjelo, pokusali smo sa jednim zamrznjenim, na zalost ni to nije uspjelo, sad smo u 3 pokusaju, nadamo se i molimo da nam uspije...
Pokusaj, mozda ti bas IUI uspije...svakako je manje stresan od IVF..

(odgovor članu Amore)
Neposredna veza do poruke: 3476
   RE: Inseminacija
25.11.2017 11:06:53   
Amore
Draga Moon1,
Ako je sve uredu ja vjerujem u vas i da cete uskoro bit presretni!!
Nisi me obeshrabrila,svasta sam procitala tu na forumu i iskreno dala si mi jos vise snage i strpljenja.
Javi kako je proslo!
LP
Amore

< Poruku je uredio malena27 RR -- 30.11.2017 10:36:24 >

(odgovor članu Moon1)
Neposredna veza do poruke: 3477
   RE: Inseminacija
30.11.2017 23:49:11   
lopuzica
Drage moje,
Ja sam nova na forumu Inace,nasa situacija je takva da je sa mnom sve u redu, a suprug ima azoosperimiju. Odlucili smo se za donaciju sperme. S obzirom da je sa mnom sve u redu, a sperma donora takodje u najboljem redu, htjeli smo prvi put da pokusamo sa inseminacijom.
Medjutim, kako sam prelistala ove stranice, vidim da se skoro niko nije pohvalio uspjesnom inseminacijom.
Moon1, iskreno sokirana sam vasim ishodom. Sve ok i kod jednog i kod drugog, tri neuspjesne inseminacije i sad tri neuspjesne ivf. Sada kad citam tvoja iskustva, planiram i da odustanem od insemijacije.
Zanima me da li si sva tri puta radila stimulaciju prije postupka ili si neku radila i iz prirodnog ciklusa?
Srecno svim curama!!!

(odgovor članu Amore)
Neposredna veza do poruke: 3478
   RE: Inseminacija
1.12.2017 9:38:34   
Moon1
Lopuzice dobro dosla...
A ne znam sto bih ti iskreno rekla...i sama kad pocnem razmisljati sta sam sve prosla, budem sokirana, al opet se sjetim da ima i zena koje su puno vise puta pokusale, tako da se trudim i borim dalje..
Sto se tice stimulacije: prva i druga inseminacija pila sam klomifene..u 3 su mi ukljucili pored klomifena malu dozu gonala..u sva tri pokusaja sam lijepo reagovala imala sam po 2 il 3 folikula..al eto nije uspjelo..
IVF je vec druga stvar..same inekcije..al i tu je proteklo sve ok..kako sam vec gore napisala isto dobra reakcija..oplodilo ih se dosta..al eto nece da se ugnijezdi..ovih dana se spremam za prenos zamrznjenih..i ovaj put sam odlucila da idemo sa 2..pa sta god na Bog da..
A u tvojoj situaciji, ne znam..Mozda da ipak probas..nije stresno toliko..ja sam samo baksuz valjda😉...probaj 1 il max 2 put...meni su zbog godina odredili 3 put..jer sam tad imala 27/28 godina..kao mlada i sve ok pa hajd da probamo...sad su mi isto rekli kao mlada sam 30god pa ne bi da stavljaju 2 ali sam inzistirala jer toliko godina i pokusaja, cini mi se da su vece sanse sa 2..imam pored ta 2 sto su skupa zamrznjeni jos 2 sto su posamo zamrznjeni..tako da se nadam da ce uspjeti..jednom mora..

(odgovor članu lopuzica)
Neposredna veza do poruke: 3479
   RE: Inseminacija
1.12.2017 23:30:43   
lopuzica
Moon1, hvala na dobrodoslici. Narano da ces uspjeti! Kako sam pocela restrspektivno da citam, vidim sve super, rekoh daj da ispratim ovu curu do kraja,kad ono shok. Nisam 100% sigurna, ali mislim da sam 99% odlucila da necu na inseminaciju. Mi zbog donacije moramo u Cesku, pa mi je ipak suvise daleko da se uputim na tako dug put, a odaberem tako nesigurnu metodu.
Zelim ti puno srece u narednom postupku! Kada ste planirali sljedeci? Gdje ste radili ove postupke do sada?

(odgovor članu Moon1)
Neposredna veza do poruke: 3480
   RE: Inseminacija
2.12.2017 14:48:34   
Moon1
Za mene je to na zalost bilo samo gubljenje vremena, nista drugo. A nadala sam se, moram priznati, kad se samo sjetim tih dana, puna energije, nade, zelje...ali i kad prvi put nije uspjelo, mislila sam drugi put ce sigurno, na zalost nista, treci put moram priznati da sam isla eto reda radi, da ispucam i taj treci put pa da idemo na IVF...Stvarno su rijetki kojima je uspjelo, ali postoje...
Sve postupke sam radila u Sloveniji, u Mariboru...
Vec sam u postupku😀...tvrdoglavost i upornost su mi jace strane🤣
ja sam danas sa ultrazvuka, dobila stopku...prenos ce ako Bog da biti u petak...
Pa iskreno kad vec moras sa donorskom, ne bih se zaj...mislim mozda uspije..al bacanje vremena, novca i zivaca...radije da ides na ivf i ako sve stima dobijes i zamrznjene..pa ako ne uspije jednom..uspjet ce drugi put..il vec imas spremno drugo, ako se naravno odlucite..
U svakom slucaju sta god da se odlucis idi do kraja, meni koliko god je bilo tesko i koliko god sam suza prolila za sve ove postupke, nije mi zao, postala sam samo jaca i znam da cu za svaku suzu dobiti po jedan osmjeh kad tad...idemo sa 2 zamrznjena...mozda cu imati i duple osmjehe...ko zna😉

(odgovor članu lopuzica)
Neposredna veza do poruke: 3481
   RE: Inseminacija
2.12.2017 18:09:09   
Galicia
Moon puno srece ti zelim, od srca. user posted image
Ko god se odluci za donaciju, svaka mu cast, ja ne bih mogla. Nama je to prelagano, muz je za, ja sam strogo protiv. Radije bih usvojila, ali za tu avanturu nemam novaca nazalost.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Moon1)
Neposredna veza do poruke: 3482
   RE: Inseminacija
2.12.2017 18:14:06   
anandi
Vece. Slucajno naleti na ovu temu pa da napisem koju,mada sam davno pisala ovdje.
Uglavnom zene zelim vam srecu i istrajte u ovoj teskoj borbi. Moja borba trajala je 7 godina. Svi nalazi i kod mene i mm uredni, nikom nije jasno zasto ja nisam zatrudnila. 2 godine smo pustili da se samo desi,ali nista se nije desilo. Naredne 2 godine smo pokusalli sa ciljanim i nista. Narednu godinu smo pauzirali jer mi je mama umrla pa nije mi bilo tad do toga.6-u godinu smo usli u ivf postupak,odreagovala dobro. Imali smo 8jc od kojih je 5 doslo do blastociste,jednu vratili i primila se ali u 7-oj sedmici desi se spontani i sve ode samo od sebe... sreca nije morala kiretaza. Nakon 3mjeseca vratim 2 blastociste- test negativan. Taj embriotransfer je stiman kontracepcijom,uskladivali su cikluse kod vise zena, da bi transferi mogli bit isti dan. Nakon 4 mjeseca vratimo 1 blastocistu pod uslovom da ne pijem kontracepciju vec da idemo u prirodnom postupku. Molila sam dr da dolazim na folikilometrije i kad bude ovulacija da sacekamo 5 dana i da 6-i vratimo. pristala je i evo taj
4-a blastocista sada spava kraj mene. Mamin djecak koji ce za 2 dana napunit 7 mjeseci. Imamo jos 1-u blastocistu i nadam se da ce to bit seka hehehehe
Oduzi ja;uglavnom borba je teska ali isplati se i sve se zaboravi. Po meni inseminacije su samo bacanje para. Cinjenica nekom uspije ali to su bas rijetki slucajevi. Nije ni ivf sad nesto da kazemo uspjesan ali puno je sigurnije. Srecno user posted image

(odgovor članu Moon1)
Neposredna veza do poruke: 3483
   RE: Inseminacija
2.12.2017 19:12:44   
lopuzica
Anandi,
Divno je sto si nakon toliko borbe istrajala i uspjela! Vjerujem da uzivas pored svoje male "blatociste" da je to nesto najljepse sto ti se u zivotu desilo.
Ja sam ipak prelomila da to bude IVF, jer je koliko-toliko sigurniji postupak.
Moon1, hvala ti iskrenim komentarima i na tome sto si prenijela svoje iskustvo. Zelim ti svu srecu u petak, pa onda zajedno ti i mi sve cure sa foruma da odbrojavamo dane do bete!
user posted image

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3484
   RE: Inseminacija
9.12.2017 10:14:08   
lopuzica
Moon1, ima li kakvih novosti???? Obraduj nas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lopuzica)
Neposredna veza do poruke: 3485
   RE: Inseminacija
11.12.2017 10:07:42   
Moon1
Cure moje drage...evo mene..malo sam odmarala😊...u petak transfer prosao odlicno...oba zarodka se uspjesno odmrznula..i sad ih lijepo grijem..nadam se da ce se zadrzati oba..
Sad cekanje do 21 na betu...dosadno, vecinom lezim, iako su rekli da se ponasamo normalno, na bolovanju do testa..bez sp.odnosa i naravno nekih vjezbi,skakanja, podizanja tezih stvari...drugo kao sve ko i inace..al ja za svaki slucaj lezim..napravim jesti, malo kao pocistim..nista pretjerano..sve lagano...
Od simptoma nemam skoro pa nista..malo me probadalo drugi dan..a i treci samo manje...
Uglavnom javim vam rezultate..naravno pozitivne😋😋

(odgovor članu lopuzica)
Neposredna veza do poruke: 3486
   RE: Inseminacija
11.12.2017 22:35:29   
lopuzica
Moon1, od sveg srca navijam za user posted image !!!! Samo misli pozitivno i tako ima i da bude! user posted image

(odgovor članu Moon1)
Neposredna veza do poruke: 3487
   RE: Inseminacija
21.12.2017 15:21:57   
Moon1
Evo mene sa rezultatima..danas beta 175..pozitivno jeste, al prenisko. Rekla je da postoji mogucnost vanmatericne trudnoce il da se kasnije ugnijezdilo..postoji mogucnost spontanog...ostaje samo sad cekati..na ultrazvuku kao i tako nebi nista vidjela..ostaje samo cekanje..

(odgovor članu lopuzica)
Neposredna veza do poruke: 3488
   RE: Inseminacija
23.5.2018 21:26:27   
Zer92
Drage clanice, zanima me da li je neka od Vas posjecivala dr Cerimagica u Gracanici, i kakva ima iskustva, kakve su mu cijene itd. Vec 8 mjeseci pokusavam da ostanem u drugom stanju, i jedine pretrage koje sam do sad radila su mikrobioloski brisevi na bakterije, svi su bili uredni. Mm ima varikocelu, ali mu je spermiogram odlican!

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 3489
   RE: Inseminacija
25.5.2018 15:54:19   
PeggiSue
Draga Zer, 8 mjeseci nije zabrinjavajući period ali i može biti. Što se tiče dr. Ćerimagića u Gračanici on nije stručan doktor za neplodnost! To je moje iskustvo i moje mišljenje. On je izuzetno dobar ginekolog, i ginekolog za vođenje trudnoće, ali moje iskustvo da o neplodnosti u mogućim uzrocima NIKAKO!

Pozdrav i uspjeh ti zelim! :*

(odgovor članu Zer92)
Neposredna veza do poruke: 3490
   RE: Inseminacija
28.5.2018 8:27:24   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: PeggiSue

pozdrav žene,

Molim Vas da one koje su to prošle da se uključe i podijele iskustvo.
pacijent sam Dr. Devlete Balić.
Mužev nalau uredan, u februaru sam operisala enometrijski polip. Hsg radjen, jajovodi prohodni. Ciklusi redovni, hormoni uredni, ovulaciju imam prirodno išla sam na folikumetrije. I ovaj mjesec sam prvi put na stimulaciji Femara!

Doktorica kaze da nema problema koji koči začeće, te da ako ne uspije sa Femarom, ovakvi parovi predlaze im se inseminacija. MOje pitanje jeste, da li je inseminacija gubljenje vremena i bacanje novca? Zapravo, koliko sam skuzila insemiancija se cesce radi kad muz ima problema, i zapravo koja je razlika izmedju inseminacije i ciljanih odnosa ?

Sve vas srdačno pozdravljam! :)



_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu PeggiSue)
Neposredna veza do poruke: 3491
   RE: Inseminacija
22.6.2018 8:46:33   
supergirl
Nova sam na forumu. Ovo me je čekanje slomilo skroz. Borimo se skoro 2 godine. Kod mene je na početku bilo sve kako treba, ali sam od stresa postala anksiozna i često me zna gušiti štitna žlijezda. Suprug ima astenozoospermiju. Ne znam kako da se opustim i da počnem rješavati ovo trezveno. Slomljena sam ko nikad u životu. Preporučili su mi dr. Maju Šalaković, ima ordinaciju preko puta SCC-a u Sarajevu, pa ako neko ima iskustva, neka podijeli.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 3492
   RE: Inseminacija
9.8.2018 14:55:21   
malena27 RR
Prenos posta:

IZVORNA PORUKA: Mjecec

Molim vas , Insegmenscija Dr.Dino Idrizbehovic



_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu supergirl)
Neposredna veza do poruke: 3493
   RE: Inseminacija
16.1.2019 12:57:40   
PeggiSue
Ima li nekog u postupku inseminacije? Borimo se sa idiopatskom neplodnošću 3 godine. Svi nalazi hormoni, hsg su uredni i hiosteroskopiju sam imala. Samo ima navodno PCO ali ciklusi tačni kao svicarski sat. Ovulacije redovne i potvrdjene lh i folikumetrijom. Njegov nalaz normo.
Mi htjeli ivf, ali doktorica zeli pokusati sa inseminacijom kaze da ismo nikako kandidati za ivf, ja imam 23 godine, on 28. :)

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 3494
   RE: Inseminacija
19.5.2019 18:58:08   
Berna4
I mene to isto interesuje

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 3495
   RE: Inseminacija
11.7.2019 18:41:22   
CivilR
Pozdrav,
bili smo kandidati za vantjelesnu oplodnju, i trebali smo da je radimo u Bahceciju u Sarajevu u junu. Od njih smo dobili spisak lijekova koje treba obezbjediti (Gonal F 450-4 kom, Ovitrelle, Cetrotide-6 kom i Femara). Kod nas su ti lijekovi oko 2000 KM (1000 eur). Mi smo uspjeli nabaviti iz Turske i platili 690 eur.
Nama ipak nije trebalo, jer se trudnoca desila prirodnim putem, tako da su lijekovi ostali neiskoristeni. Ako nekome treba moze da me kontaktira


(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 3496
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  136 137 138 139 [140]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 138 139 [140]
Idi na:








Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *