|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

BB, CC, DD... EE kreme!?

Uredništvo Ringeraja.ba, 8.2.2014
Šta znače oznake BB, CC, DD, EE?
Ključne riječi:

image
/11


BB je kratica od "beauty balm", što bi značilo da funkcionira kao ovlaživač, primer i temeljni sloj šminke. Lakša je od standadnih primera, ali opet teža od standardnih hidratizirajućih ovlaživača u različitim nijansama, a također vas štiti od sunca. BB krema ne prekriva vaše lice u potpunosti, pa je primjerenija za mlađu kožu kojoj ne treba puno šminke da bi se uklonile sve nepravilnosti.

 

CC je kratica od "colour correct", a često se misli kako je ona samo poboljšana verzija BB kreme. Ona radi sve što i BB krema, ali s dodatnim fokusom na njegu kože. CC kreme sadrže sastojke koji popravljaju neravnine na koži, smanjuju crvenilo i tamne mrlje, a osiguravaju i dugoročnu korist. Najbolja je za malo stariju kožu u 30-tim i 40-tim godinama jer pruža veću pokrivenost.

 

DD-ovke skrivaju sintagmu ‘daily ili double defence’ (u slobodnom prijevodu, dnevna ili dvostruka obrana).

Njihova je glavna funkcija hranjiva i zaštitna njega, zbog čega imaju gustu teksturu. U Aziji su dostupne već neko vrijeme, a u Velikoj Britaniji mogu se nabaviti DD kreme dva-tri brenda za njegu kože lica, tijela i stopala.

 

EE krema nosi puni naziv “extra exfoliating” što znači da ima zadatak da omogući savršen piling lica, ukloni mrtve ćelije i učini kožu savršenom i glatkom.

Na tržištu će se naći početkom aprila, a proizvođači vjeruju da će već tokom 2014. godine zaraditi na prodaji ove magične kreme oko milion dolara.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Weleda losion i šampon od nevena
Weleda Nevenov losion i šampon za kupanje, nježno čisti kožu i kosu bebe, te je izrazito blag za oči. Weleda kao i uvjek...
3
Weleda misli na mame!
Weleda nagrađuje mame! Kako!
3
Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *