|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Jedite ovo i izgledaćete prekrasno!

DEPO portal, 9.6.2013
Zasigurno već znate za supernamirnice koje smanjuju rizik od raka, štite srce, poboljšavaju vaše raspoloženje... Ali što je s onim namirnicama koje pomažu da se osjećate i izgledate ljepše? Jedite ove namirnice i izgledat ćete prekrasno
Ključne riječi:

image
/11


Brokula za usne

Jeste li ikada imali ispucale usne? To je možda zato jer u vašoj prehrani nema dovoljno riboflavina. Brokula osigurava dovoljno riboflavina (vitamin B2), a to vam može pomoći da vaše usne budu super glatke. Ostali odlični izvori riboflavina su jogurt, soja i bademi.

Srdele za zube

Vitamin D iznimno je važan za čvrste, zdrave zube, a srdele se pune D vitamina. Nedavno je istraživanje pokazalo da je adekvatan unos D vitamina povezan s dobrim zdravljem zuba i smanjenom mogućnošću karijesa. Na zdravlje zuba pozitivno utječe i sir, jer sprečava karijes, a utječe i na izbjeljivanje zuba.

Chia sjemenke za ruke

Vjerojatno ste iskusili kako zimi koža na rukama može biti suha i ispucala. Iako razne kreme pomažu, suhi zrak i stalno pranje ruku tijekom sezone gripe doista može uzeti danak na vašoj koži. Rješenje – omega-3 masne kiseline. Jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina su Chia sjemenke. Drugi izvori omega-3 masnih kiselina su sjemenke lana, orasi, lisnato zeleno povrće i masne ribe poput lososa.

Kikiriki za kosu

Osim što je ukusan, kikiriki obiluje zdravim mononezasićenim masnoćama i vlaknima te hranjivim tvarima. Jedna od tih hranjivih tvari je biotin, B vitamin koji je povezan s zdravom kosom. Nedostatak biotina povezuje se s gubitkom kose. Za zdraviju i sjajniju kosu dobar je i avokado te crimini gljive koje sadrže vitamin B5.

Šparoge za ravniji trbuh

I muškarcima i ženama nadimanje ponekad predstavlja pravi problem. To nitko ne želi i mnogi su u potrazi za onim što pomaže protiv toga. Evo tajne! U vašu prehranu dodajte malo šparoga i ispuhat ćete taj balon u trbuhu. Šparoge djeluju kao diuretik, pomažu da se tijelo oslobodi viška tekućine. Probiotici, kefir i jogurt također su dobri protiv nadimanja.

Špinat za stražnjicu

Ovaj zeleni kralj odličan je za stražnjicu jer sadrži vitamin C i željezo. I jedno i drugo je potrebno za metabolizam kolagena koji je zaslužan za čvrstoću kože, a s tim dolazi i čvršća stražnjica. Ostale namirnice bogate C vitaminom su agrumi i paprika.

Krastavac za noge

Voda je ključna za ljepotu, a krastavci su više od 90 posto voda. Ali ima još nešto u krastavcu zaslužno za mladolik izgled noga – silicij, a on može povećati elastičnost kože. S godinama koža na našim nogama postaje labavija, a silicij zadržava čvrstoću. Inače, krastavac kao namirnica bogata vodom hidratizira čitavo tijelo. Za ljepše noge dobar je i špinat te ostale namirnice bogate C vitaminom.

Brazilski oraščići za stopala

Ljeto je na vidiku, vrijeme je da počnete paziti na to kako i vaša stopala izgledaju. Prije nego se odlučite skupo platiti pedikuru, pokušajte s dodavanjem brazilskih oraščića u vašu prehranu. Ukusni su i puni selena, minerala koji je zaslužan za zdrave i čvrste nokte. Za nježniju kožu stopala pomažu i namirnice bogate omega-3 masnih kiselinama.

Kivi za kožu

Kivi je jedna od boljih namirnica za borbu protiv bora. Bogat je izvor C vitamina. Nedavno je studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition pokazala da je veći unos C vitamina u prehranu povezan sa smanjenjem bora. Nedostatak C vitamina može dovesti do suhe kože pa čak i upaljenih desni.

Slatki krompir za oči

Zdravlje očiju usko se povezuje s vitaminom A i beta-karotenom u prehrani. Ustvari, nekoliko je studija povezalo konzumiranje beta-karotena sa smanjenim rizikom od makularne degeneracije, odnosno bolest žute pjege ili centra vida, stanja koje utječe na vid. Osim u slatkom krumpiru, beta-karoten možete dobiti i konzumirajući ružičasti grejp, bundevu, kelj i dinju.

Kefir za kosti

Dok je kalcij ključan za zdravlje kostiju, probiotici su također u toj kategoriji. Jedna je studija pokazala da je gustoća kostiju povezana s povećanim dodatkom probiotika prehrani. Probiotici pomažu i kod liječenja bolesnika s osteoporozom. A kefir je jedan od najboljih izvora probiotika. Za kosti su dobre i namirnice bogate D vitaminom kao što su masne ribe i tvrde žitarice. Namirnice bogate kalcijem su i tofu, špinat, sojino mlijeko.

(Magazin.hr./DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *