|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Magični talk!

DEPO portal, 9.6.2013
Korisne funkcije i prenamjene nekih proizvoda koji se nalaze u našem kućanstvu znaju biti itekako iznenađujuće, običan dječji puder upravo je jedan od takvih.
Ključne riječi:

image
/11


Poznata je njegova primarna funkcija upijanja vlage, no vrijeme je da doznate njegove moći i u nizu drugih situacija poput, naprimjer, izbacivanja nepoželjnih gostiju iz kuće.

1. Neutralizator neugodnog mirisa iz cipela
Cjelodnevno nošenje istog para cipela često rezultira nepoželjnim mirisima kojih se lako možete riješiti pomoću dječjeg pudera. U svaku cipelu naspite puder i ostavite preko noći da djeluje, ujutro prije obuvanja istresite ostatke praha koji je uvjerite ćete se neutralizirao neugodan miris.

2. Borac protiv najezde mravi
S proljećem kreće najezda mravi u naš dom, obratite li pažnju uvidjet ćete kako se ovi neželjeni gosti kreću uz rubove zidova. Lako ih možete otjerati nasipanjem dječjeg pudera na ključna mjesta njihova okupljanja, jer mravi ne podnose miris i teksturu ovog praha. Ovo je odlično rješenje za dekice na pikniku, pospite ih puderom i mravi vam se neće približavati.

3. Saveznik u borbi protiv znojenja
Brojne od nas tijekom spavanja muči prekomjerno znojenje zbog kojeg se budimo u mokrim plahtama. Dječji puder izvrstan je i u ovom slučaju jer savršeno upija vlagu, dovoljno je da površinu plahte prije spavanja naspete puderom.

4. Brzo rješenje za ekspresnu njegu ljubimca
Ukoliko nemate vremena svom ljubimcu priuštiti kupku, a neugodan miris njegove dlake vam 'grize' nosnice poslužite se dječjim puderom. Na pamučnu krpu naspite puder u obilnom sloju i utrljajte ga u dlaku ljubimca, puder će osvježiti dlaku a potpuno je siguran za kožu.

5. Efikasni sakupljač vlage
Koristite li prilikom čišćenja kućanstva gumene rukavice vjerojatno ste se nebrojeno puta našli u situaciji da ste ih poželjeli baciti u smeće iz jednostavnog razloga što ih nakon jednog skidanja više niste mogli navući na ruku. Razlog 'neposlušnosti' obično je vlaga u rukavicama koju će najbolje upiti mala količina dječjeg pudera.

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
22
Scabies - svrab (šuga)
U prvim danima jeseni, sa toplijom garderobom i posteljinom, u ambulantama dermatovenorologije, javlja se veći broj paci...
4
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *