|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Porod iz perspektive jednog tate

Uredništvo Ringeraja, 25.9.2022
Pročitajte urnebesno iskustvo jednog muškarca o tome kako je preživio porod svoje žene.

image
Kad ti žena skoro slomi ruku i traži epiduralnu glasom demona, znaj da je vrag odnio šalu... Foto: Freepik.com
/11


Uvijek sam o sebi razmišljao kao o nekome tko je prilično opušten kada je pod pritiskom. Međutim, onog trenutka kada me nazvala supruga i rekla mi da joj je pukao vodenjak, nešto se promijenilo.

 

Uzbuđenje što ću uskoro postati tata je pobjeglo kroz prozor jer, čovječe, iz moje će žene izaći neko malo biće, iskreno objašnjava tata Brad Kearns "svoje iskustvo rođenja".

 

Kao muškarac, sigurno nisam mogao osjetiti bol. Ali reći ću vam nešto - kad su trudovi počeli, prilično dobro sam znao što se događa. Pogledao sam na brzinomjer i shvatio da vozim 160 na sat. Bilo je škakljivo. Ovo se događa! Što je bilo glasnije, srce mi je jače tuklo, a brzinomjer je pokazivao sve veću brojku.

Parkirao sam se što sam brže mogao, strpao ženu u kolica i trčeći je gurao do rodilišta, kao da je j...a olimpijada. Uletio sam u rodilište kao da sam Usein Bolt osobno.

 

A onda...

 

Jeste li se ikada osjećali kao da ste najgluplja osoba u sobi? Ja jesam, jer su svi bili prilično ležerni i opušteni. Činilo se kao d se nitko ne opterećuje s činjenicom će uskoro beba koja je toliko veća od vagine upravo izaći iz nje. Mora da su bili dobro uvježbani.

 

Pročitaj! > Znakovi da će on biti dobar tata

 

 

Očito nismo bili tako blizu dana D kao što sam mislio, pa smo se prijavili u jedan od apartmana za rodilje.

 

Nekoliko tjedana prije svega išao sam sa suprugom na sate psihofizičke pripreme za porod, pa sam mislio da sam sve savladao i da neće biti iznenađenja... Vidimo se sutra! Nisam imao pojma. Ljudi ulaze, izlaze, govore stvari poput 'dilatacija' i tu i tamo netko navuče gumene rukavice i ode u bolničkoj halji.

 

Stvarno ne znaš što je prava ljubav sve dok ne poliješ svoju golu partnericu s mlakom vodom pred potpunim strancima. Sve je izgledalo kao neki program Discovery Channela. Dostojanstvo je također otišlo kroz prozor. Pokušao sam stajati što dalje da ne smočim I svoju odjeću pa da mi kasnije bude hladno. Šalim se naravno. Imao sam rezervnu odjeću.

 

Kad ti žena skoro slomi ruku i traži epiduralnu glasom demona, znaj da je vrag odnio šalu... Samo želim reći da me ti satovi nisu ničemu naučili. Zašto smo, dovraga, gledali sve one filmove iz 80-ih u kojima su žene rađale kao da imaju prvo jutarnje pražnjenje crijeva?

 

Porod su nam trebali predstaviti filmom “Egzorcizam Emily Rose”. Tada bih barem znao što mogu očekivati. Uzeo bih barem bocu svete vode za svaki slučaj...

 

Izvor: Mondo.rs

 

 

ZANIMLJIVO ZA TATE NA RINGERAJI

Imamo i OČEV FORUM

 I članci o TATAMA

 

 I ne zaboravit nas zapratiti na Instagramu @ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li beba u stomaku osjeća očev stres?
Ukoliko je budući otac prije rođenja djeteta izuzetno napet, uplašen ili anksiozan, dijete će kasnije biti sklonije agre...
2
Samo za tate!
Sada, ako budući tatica ne skače od sreće jer će biti prisutan pri porođaju i nije na vrijeme obavio sve pripreme za por...
2
Zašto očevi žele sina?
Priznali to javno, ili se potajno nadali, očevi naječešće žele da im se rodi sin. Jednim dijelom ovo je svakako uslovlje...
2
"Tata" je titula koju moraš da zas...
Nije svaki otac tata. Tata je titula koju moraš da zaslužiš. Ako si otac velika je šteta da ne pokušaš da budeš tata.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *