Ringerajin kuvar: Blue rose RR

- 8 palačinaka
- 300 gr mljevenog mesa
- 1 luk
- 200 gr gljiva
- so
- vegeta
- biber
- peršun
- malo suhog mesa
- par krastavčića
- 4 jaja
- pavlaka
- 100 gr sira

- Napraviti veće palačinke po klasičnom receptu.
- Na tavi propržiti luk, dodati mljeveno meso, sitno narezane gljive i ostale začine. Dinstati sve zajedno uz stalno dolijevanje malo vode da ne zagri. Kada je meso gotovo dodati sitno narezano suho meso, narezane krastavce i narezana 2 jaja. Još malo prodinstati i onda dodati naribani sir.
- Filati palačinke smjesom koja se malo ohladila, te palačinke redati u tepsiju ili vatrostalnu posudu. Preliti sve sa umućena 2 jaja i pavlakom te posuti sa još malo sira. Zapeći u zagrijanoj pećnici 15, 20 minuta, da dobije finu koricu.
Poslužiti uz tartar.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Čorba od mrkve
Jednostavna i ukusna čorbica
3
Toskanski grah
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
3
Pureće šnicle
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
piletina sa gril povrćem
Ringerajin kuvar: amanullah
3