|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Trudnice su zaboravnije jer...

Uredništvo Ringeraja, 20.8.2021
Mozak trudnice, kao i ostatak tijela, mijenja se tijekom trudnoće i mnoge trudnice primjećuju da su tijekom trudnoće zaboravljivije. Pročitajte zašto!
Ključne riječi:

image
Freepik
/11


 

Razlog trudničke zaboravnosti nije u promjenama u mozgu, već jednostavno u činjenici da buduća majka više razmišlja o svom djetetu i stoga zaboravlja druge stvari. Nedavno istraživanje otkriva da su majke koje pate od sindroma “bebinog mozga” tijekom trudnoće kasnije uspješnije u odgoju svog djeteta.

 

Pod utjecajem trudničkih hormona, žena se emocionalno i na druge načine mijenja. Prema riječima Laure Glynn, psihologinje sa Sveučilišta Chapman, ženski mozak radi na svoj način tijekom trudnoće, a ta promjena djeluje tako što čini mamu mekšom i brižnijom. Prema riječima stručnjaka, i najmanji pokret bebe u maternici može izazvati pravu oluju u majčinom mozgu, također kucanje njenog srca postaje snažnije i brže.

 

"Trudnoća je kritičan trenutak za središnji živčani sustav. Žena se u tom razdoblju pretvara u majku", objašnjava dr. Glynn. Znanstvenica također tvrdi da su majka i fetus toliko snažno povezani da dijete u maternici prenosi sve impulse na majku.

 

Činjenica da sindrom "bebinog mozga", kako nazivaju kratkotrajan gubitak pamćenja ili zaboravljanje u trudnoći, zapravo postoji i utječe na ženu a rezultat su pitanja koja su ženama postavljena prije, tijekom i nakon trudnoće.

 

 

 

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Trudnice o razvoju svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najčešći simptomi trudnoće
Neke žene »znaju« da su trudne od trenutka kad je dijete začeto. Drugim pak trebaju brojni simptomi, brojni pozitivni te...
3
Malo o debljanju…
Prije trudnoće ste možda (tek) brojali kalorije, a sada morate i jako paziti na to što jedete.
3
Što uzeti sa sobom u porodilište?
Preporučuje se da spisak (a i sadržaj) pripremite već prije. Neke od navedenih stvari može kasnije donijeti i tata.
3
Razvoj i rast bebe praćen 4D ultrazvukom
Pogledajte kako se razvija beba u maminom stomaku. (engleski video)
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *