|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Vrećice čaja!

DEPO portal, 9.6.2013
Otkrijte na koje još načine iskorištenu vrećicu čaja možete pametno iskorititi prije bacanja
Ključne riječi:

image
/11


Na ljekovitost najfinijih napitaka pripremljenih od čudotvornih listića itekako smo dobro upućeni no zanimljivo je kako iskorištene vrećice čaja mogu odlično poslužiti u potpuno neočekivanim situacijama u domaćinstvu i u samopomoći kod boli. Osim toga najdjelotvorniji učinak čaja je, kako tvrde kineski doktori, stavljanje vrećica u jastuk, što pomaže da se budimo čiste glave i brže mislimo. Otkrijte na koje još načine iskorištenu vrećicu čaja možete pametno iskorititi prije bacanja.

1. Ublažite natečene podočnjake i crvenilo
Iskorištenu vrećicu čaja namočite u hladnoj vodi, iscijedite i stavite kao obloge na očne kapke. Čaj djeluje umirujuće na kožu, uklanja otočenost podočnjaka i smiruje crvenilo očiju nakon napornog radnog dana.

2. Uklonite akne
Vrećicu čaja ostavite u hladnoj vodi par minuta i potom je stavite na mjesto upale, umirujuća svojstva čaja brzo i efikasno će djelovati na bolno područje i barem trenutno smiriti aknu.

3. Umirite bolne ranice u ustima
U toploj vodi natopite vrećicu čaja i neocijeđenu je stavite na bolno područje u ustima, ljekovita svojstva koje imaju listići čaja djelovat će antiseptički i umirujuće na bolno područje. Ukoliko imate problema s osjetljivim zubnim mesom možete si pomoći na jednak način.

4. Ublažite zubobolju
Čaj sadržava tanine koji mogu ublažiti bol. Zamrznite vrećicu crnog ili zelenog čaja, stavite na bolni zub i držite nekoliko minuta, ponovite isto dok se bol ne smiri.

5. Uklonite mrlje u WC školjci
Tamne nakupine na dnu školjke možete učinkovito riješiti ako iskorištene vrećice čaja jednostavno ubacite da odstoje nekoliko minuta. Ako se radi o tvrdokornim nakupinama postupak je potrebno ponoviti najmanje tri puta tijekom dana.

6. Nahranite biljke
Gnojivu koje koristite za poboljšanje rasta biljki dodajte sadržaj nekoliko vrećica čaja, dobro izmiješajte i koristite za hranjenje biljki. Osim toga kako bi što duže održali vlažnost zemlje u lončanicama vrećice čaja namočite u vodi i posložite ih oko stabljike, ovo je izvrstan način da sačuvate biljke na životu kada ste na nekoliko dana odsutni od kuće.

7. Marinirajte meso
Kod pripreme roštilja meso je važno marinirati jer inače postane tvrdo i suho, a uz pomoć nekoliko vrećica čaja lako ga možete omekšati. Sadržaj vrećice naspite u mješavinu marinade i u njoj držite meso dva-tri sata, čaj će mesu podariti poseban ukus i održat će ga svježim.

8. Očistite prozore
Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorištene vrećice, ohladite i sadržaj ulijte u bočicu s raspršivačem i jednostavno koristite za pranj prozora.

9. Osvježite ormar i cipele
Kako bi uklonili neugodne ustajale mirise iz ormara, u njega stavite tanjur s nekoliko iskorištenih vrećica čaja koji će upiti neugodne mirise i vratiti svježinu u odjeću. Neugodne mirise iz cipela lako možete ukloniti ostavite li vrećicu čaja u cipelama preko noći.

10. Uživajte u 'manje grešnom' piću
Želite li uživati u alkoholnim pićima i bezalkohodnim pićima, a ujedno ste svjesni njihovih negativnih posljedica na stanje organizma zavarajte se jednostavnim trikom. Iskorištenu vrećicu čaja prelijte 1 dcl tople vode i dodajte u dvostruko veću količinu pića, na ovaj način smanjit ćete kalorije i šećer a okus pića poboljšati.

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
20
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *