|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Zubić vila u potrazi za mliječnim zubićima

Vita 34 - Bio Save, 30.4.2015
Šta kažete na besplatno pohranjivanje matičnih ćelija iz mliječnog zubića?! Nije šala! Zubić vila kuca na Vaša vrata!

image
/11


 

Dragi naši roditelji i mališani,

 

Obavještavamo Vas da od 1. 5. 2015. godine, Zubić vila kreće u potragu za mliječnim zubićem. Ona je odlučila da nekome pokloni pohranjivanje matičnih ćelija iz mliječnog zubića na period od 20 godina.  Sve što trebate da uradite jeste da posjetite našu facebook stranicu i pratite upute na istoj!

 

U unutrašnjosti dječijih mliječnih zuba nalaze se vrijedne matične ćelije koje imaju potencijal da regenerišu, liječe i spase živote. Vaše dijete će u periodu od približno 5 godina izgubiti 12 mliječnih zubića. Ovaj vremenski period znači veću šansu za dobivanje održivih ćelija za skladištenje, i to procesom koji je potpuno neinvazivan. Ono što je najvažnije: ukoliko niste reagovali na vrijeme da prilikom rođenja djeteta sačuvate matične ćelije iz krvi pupkovine, sada ostaje dodatno vrijeme da to učinite - do osme, desete, dvanaeste godine života djeteta. Čak i neki odrasli ljudi u trećoj, pa i četvrtoj deceniji života u svojoj vilici još imaju i poneki mliječni zubić!

http://www.dodaj.rs/f/1c/TE/3JCVzcFY/2.jpg 

Zubić vila je u potrazi za zubićima! 

 

Mliječni zubi  - lijek budućnosti

 

Matične ćelije koje se nalaze u mliječnim zubićima mogu se razviti u razne tipove ćelija, što znači da mogu liječiti mnoga nezdrava stanja i samim tim sačuvati i produžiti život. Ove ćelije mogu da zamijene one koje su izgubljene ili oštećene prilikom povrede ili tokom bolesti. Sposobne su da liječe stanja kao što su: srčane bolesti, obnavljanje srčanog mišića, izlučivanje inzulina, liječenje dijabetesa melitusa, oporavak vida nakon ozljede, liječenje krvnih žila, obnavljanje i ponovni rast tkiva.Ali, ne koriste se one samo za liječenje ozbiljnih oboljenja, već i za ublažavanje tegoba u procesu prirodnog starenja kao i u kozmetičkoj hirurgiji.

Jeste li znali da se terapija matičnim ćelijama uspješno koristi u mnogim zemljama širom svijeta. Pohranjene matične ćelije se uspješno koriste kako bi se uzgojila zamjenska koža, rožnjača i dušnik. Također su korištene u cilju oporavka srca usred srčanog udara a mnogi renomirani naučnici tvrde da će se matične ćelije moći koristiti u lječenju Parkinsonove i Alzheimerovu bolesti, dijabetisa, raznih povreda kičmene moždine, određenih tipova raka itd.

 

Pozivamo Vas da se odgovorite na naše pitanje, i time učestvujete u nagradnom takmičenju! Odgovor potražite na našoj web stranici i možda upravo Vas odabere Zubić vila !

 

Matične ćelije inače predstavljaju ogroman potencijal za medicinu. Dostignuća u regenerativnoj medicini su ovom vidu zdravstvenog osiguranja ponudila značajnu perspektivu, te sigurnu budućnost onima koji su ih sačuvali. Aktuelna istraživanja potvrđuju da će se u budućnosti od 217 osoba, jedna liječiti transplatacijom matičnih ćelija. Prema nekim studijima, u narednih 18 godina jedno od 16 djece bi moglo oboliti od bolesti koja se danas može liječiti matičnim ćelija!

 

 http://www.dodaj.rs/f/27/W4/1KnfBzgL/3.jpg

 

BioEden Vas pita : Koji tip matičnih ćelija se nalazi u mliječnom zubiću ?!

 

BioEDEN – Pioniri u svijetu http://www.dodaj.rs/f/25/CI/2sbabZTp/logobioeden.jpg

 

BioEDEN je prva i jedina specijalizirana banka stomatoloških matičnih ćelija dobivenih iz zubne pulpe djece (mliječnih zuba), kao i umnjaka. Kao pioniri u ovom području, kompanija je  predana postizanju najboljih rezultata, kako bi Vašem dijete pružila sigurniju budućnost. 

Ono što čini kompaniju BioEDEN jedinstvenom jest patentirani postupak, čiji je rezultat pohrana korisnih mezenhimalnih matičnih ćelija, kao i činjenica da se specijalizirala isključivo za obradu i pohranu matičnih stanica iz zubne pulpe.Kompanija je započela poslovanje u 2003. godini u Austrinu, Texasu (SAD), gdje posjeduje laboratorije za obradu  i pohranu matičnih ćelija. BioEden je uspješno pohranio više od tri milijarde ćelija i taj broj raste iz dana u dan.

Stoga, dragi naši mališani i roditelji, Zubić vila je krenula u potragu. Sve što treba da uradite jeste da nas posjetite na našoj facebook stranici, odgovorite na nagradno pitanje i podjelite ovu informaciju sa Vašim prijateljima!

 

Sretno!

 

Za više informacija posjetite stranicu www.bioeden.ba 

ili Facebook stranicu Matične ćelije BioSave Vita 34,http://www.dodaj.rs/f/W/55/4ufhVLaC/logobiosave.jpg

te budite slobodni da nas pozovete na

033 200 800 ili 061 998 772.

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ne tjerajte djecu da spavaju poslije podne
Zbog poslijepodnevnog sna uspavljivanje mališana se nekada pretvori u nemoguću misiju
4
Moja mala sovica
Nježna uspavanka!
4
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *