|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Tajna male crne haljine

Petra Bališ, 4.5.2010
Volim biti lijepo sređena i tako sam i lijepo zaobljena željela izgledati moderno, šik i zavodnički. Međutim, u kupovini našla sam se pred malim problemom – što kupiti?
Ključne riječi:

image
/11



Prije dvije godine sam se i sama probijala kroz trudnoću. Bila sam jedna od onih srećnica koje su još u petom mjesecu trudnoće nosile svoje hlače i suknje (s otkopčanim dugmetom…) Međutim, kako mi se preko noći raširio trbuh, i sama sam se ubrzo morala suočiti sa obvezatnom kupovinom trudničke odjeće. Bez toga ipak ne ide.


Volim biti lijepo sređena i tako sam i lijepo zaobljena željela izgledati moderno, šik i zavodnički. Međutim, u toj kupovini našla sam se pred malim problemom – što kupiti?


Da ne govorim o tome u kakvoj sam se neprilici našla kad sam se trebala obući i za »nobl« večernju zabavu na koju sam bila pozvana. Nisam htjela izgledati kao nasukan kit ili susjedov šator, a niti kupiti nešto što bi mi poslije zabave samo visilo u ormaru i nikada ne ugledalo svjetlo dana. Onda mi je sinulo. Sjetila sam se vječne male (u ovom slučaju ne baš tako male) crne haljine, zadubila se u nju i ustanovila da je zaista tako korisna kao što piše u svakom modnom priručniku.


I zato, drage trudnice, preporučujem je i vama! U trgovinama s trudničkom odjećom zasigurno ćete je naći. Možda ćete imati sreću da je nađete u trgovini »normalne« odjeće. Elastičnu, prijatnog materijala, sa likrom ili elastinom, malo šireg kroja, jednostavnu, ne previše šik, iz koje uz malo mašte iz udobne i praktične haljine za svaki dan napravite predivnu večernju kreaciju.


Kako? Tajna je u modnim dodatcima. S obzirom na ovogodišnju modu se radije ohrabrite i umjesto dodatnih dijelova odjeće priuštite si nekoliko dobrih dodataka koje ćete nositi i kad trbuha neće više biti. Za svakodnevno nošenje su obvezatne mokasine ili druge udobne, niske cipele. Hrabro izaberite – ljubičaste, zlatne, zelene, roza, narančaste, bilo kakve, samo da su jarkih boja.


Dodajte i veliku, bolje rečeno ogromnu torbu, šareni šal, neobičnu narukvicu ili dugu ogrlicu i naušnice. Boje čovjeku daju energiju i utječu na raspoloženje, te zato dodatke birajte u bojama koje volite i međusobno ih kombinirajte u harmonične cjeline ili potpune kontraste. Ne zaboravite da je velika torba dobra investicija jer će itekako dobro doći kada stigne beba.  Znate ono – još malo prostora za pelenu ili flašicu.


Na redu su hulahopke. Za hladne dane izaberite vunene, tople – u takvom vremenu smijemo malo zaboraviti na modne zapovijesti. Za večernju šetnju potražite najluđe, seksi hulahopke sa uzorcima koje će izazivati zavidne poglede. I ako vam noga još može uskočiti u čizme (mogu i one prošlogodišnje), i ako si na grudi stavite predivan biserni broš, te se sjetite male torbice sa šljokicama, toliko velike da u nju stanu ruž, telefon i lisnicu, istaknete jagodice i usnice, bit ćete kao prava zvijezda, spremna da zasja i izazove divljenje.


I još ovo. Ništa strašno ni ako crna ni slučajno nije vaša boja. Izaberite onu koja vam najbolje odgovara. Samo, ono o dodatcima i dobrim cipelama ne zaboravite. Sve je istina. Ako ne vjerujete, probajte.

*
***

Trudnice razvoj svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba 

I još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

 

 



Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

7 razlika između trudnoće i PMS-a
Simptomi poput povećanog apetita, osjetljivih grudi i razdražljivosti često su povezani s PMS-om, no vrlo slični simptom...
4
Carski rez - Prvi dan - GAK, Sarajevo
Sarajevo, GAK, carski rez, dan 1 - PRIJEM NA PATOLOGIJU TRUDNOĆE... Iskustvo zlata vrijedno piše naša vortex RR
4
Carski rez - Peti dan - GAK, Sarajevo
Sarajevo, GAK, carski rez, peti dan- POVRATAK KUĆI... Piše naša vortex RR
4
Carski rez - Treći i četvrti dan - GAK, Sa...
Sarajevo, GAK, carski rez, treći i četvrti dan- PORODILIŠTE... Piše naša vortex RR
4






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *