|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Jelovnik za trudnice
26.8.2012 11:18:01   
srećicaa
user posted image user posted image Dobar dan drage trudnice. Nadam se da lijepo provodite ove blažene dane i da se trudite da svojoj bebi obezbjedite sve što joj treba, osim vaše neizmjerne ljubavi. Čitam po drugim forumima, pa bih volila da i mi to imamo da ne "virim" na tuđa vrata. Dakle ideja je da svaki dan napišete šta ste jele taj ili prethodni dan-ako pišete rano ujutro. Ja naveče pred spavanje, pa i ujutro kada se probudim obavezno pogledam šta ima kod vas i nešto interesantno pročitam, pa mislim da bi nam svima dobro došla ova inspiracija.

Evo ja ću početi sa mojim jučerašnjim jelovnikom:
doručak: suhe šljive potopljene u vodi noć prije, musli sa slatkim mlijekom i kašikom mljevenog lana, kašika meda
užina: 2 male kifle i mali abc sir, kafa
ručak: mućkalica sa rižom, hljeb
večera: teleća čorba, hljeb i komad slatke pite od jabuka

Nadam se da će moderatori/ce prihvatiti temu i da ćete mnoge od vas redovno pisati svoje dnevne jelovnike, te da će nam svima koristiti ova tema. Puno vas pozdravljam i želim vam svaki dan sve više napretka sa vašim bebicama. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 4.9.2012 23:39:26 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Jelovnik za tudnice
26.8.2012 11:49:12   
mo girl
ovo bi za mene bila pravo korisna tema a ako vec ima nek nas moderator prebaci super za idejuuser posted image .
posto malo stvari mogu jesti jer mi sve nesto odjednom bude neprobavljivo evo sta ja pokusavam jesti:
za dorucak.uvjek solja bijele kafe i kriska hljeba sa namazom dukatela.to jedem od djetinstva pa ja za drugo ni ne znam.
uzina.tost sendvic od purece sunke i solja jogurta.
rucak:domaca pileca juha,teleca snicla i malo povrca i hljeb naravno.
vecera.buredzici iako mi nisu pasali al eto .
danas cu iskuhati telecu koljenicu i napraviti supu a meso leso pojesti i neznam kakvo cu povrce uz to valjda cu nesto smisliti.
mozda bi trebali malo vise se pozabaviti ovim receptima i jelovnicima jer ja muku mucim sa hranom nemam apetita sve mi je nesto bezveze pa mozda jos ima takvih koje nemaju ideju sta da jedu

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Jelovnik za tudnice
26.8.2012 17:23:20   
Azyy
slazem se s mo girl tema je korisna
sto se tice za dorucak uvjek zitarice, mada ja u njih jos dodam nekad meda, nekad neko voce svjeze i bude bas super..ne pijem kafu od kako sam saznala za t. zamjenila sam je cajem obicno kamilica, menta ili brusnica..
za rucak posto je vrijeme povrca obicno nesto smiksam u tom duhu juce sataras, a danas vec pripremljeni riblji fileti i krompir salata..
obicno ne veceram tesku hranu trudim se za veceru da pojedem vocnu salatu i naravno ne lijezem bez case mlijeka i kriske s đemom.. a sto se tice apetita imam ga al jos uvijek se mogu kontrolisati u porcijama do kad neznam user posted image ..Jos nisam dobila kilice al sigurno hocu u narednim danima jer je moj apetit postao velik bice da je zbog toga sto sam krenula s prenatal..

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Jelovnik za tudnice
26.8.2012 18:11:20   
Visnja RR
Lijepa tema drage nase user posted image
Imamo slicnu temu, pa vam mogu posluziti savjeti...


http://www.ringeraja.ba/forum/m_13123/mpage_5/key_/tm.htm

Ovu vasu bih trebala prebaciti na dio foruma o Trudnoci koji govori o Ishrani trudnica...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Jelovnik za tudnice
26.8.2012 21:45:08   
milenium

IZVORNA PORUKA: Azyy

slazem se s mo girl tema je korisna
sto se tice za dorucak uvjek zitarice, mada ja u njih jos dodam nekad meda, nekad neko voce svjeze i bude bas super..ne pijem kafu od kako sam saznala za t. zamjenila sam je cajem obicno kamilica, menta ili brusnica..



čaj od mente se ne pije u trudnoći!

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Jelovnik za tudnice
26.8.2012 23:20:48   
srećicaa
Moja ideja je da pišemo svaki dan šta smo jele. Meni je stvarno u početku dosta pomoglo, jer nisam imala ideja šta da pravim. Prije trudnoće sam se neredovno hranila, nastojala sam da jedem kuhanu hranu minimalno jednom u 2 dana, ali nikada se nije znalo kada mi je doručak kada ručak, a kada večera. Svježe voće i povrće sam rijetko jela, a slatkiši su bili obaveza više puta dnevno.Muž zbog posla često nije kući, a i moje radno vrijeme je od jutra do sutra i povrh svega on voli tjesteninu na 1001 način, pa sam kada smo zajedno ili pravila neku pastu ili smo zajedno išli vani da jedemo. Eh sada je sve drugačije. Kafu ne pijem litrima kao prije, nego samo ujutro 1 šoljicu, slatko pojedem jednom u par dana, a kuhano jedem minimalno jednom a najčešće dva puta dnevno. Današnji jelovnik je malo čudan, jer se selimo pa od pakovanja stvari ne znam kud udaram i što je najžalosnije nisam završila.

doručak: jedna šnita hljeba sa abc sirom, kuhani kukuruz, voćni jogurt, kafa
ručak: pola donera :( i 0,5 l jogurta, sok od ananasa, šaka badema
večera: špinat kuhan sa vrhnjem i mlijekom uz dodatak bijelog luka, pohovani filet šampjera, hljeb.

Sutra se moram malo popraviti.user posted image user posted image

< Poruku je uredio srećicaa -- 26.8.2012 23:34:21 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Jelovnik za tudnice
26.8.2012 23:26:22   
veeseelaa
Moja ideja je da pišemo svaki dan šta smo jele



ja inače jedem kao i kad nisam trudna
na poslu se zna, vazda neki fast food, šta da se radi
a uključim tokom trdunoće više mlijeka, povrća, voća i + neki preparat za trudnice što sadrži vitamine potrebne za jednu trudnicu
mislim da se oko toga ne treba puno smarati, normalno se ponašati uz minimalno klopanje npr tjestenine, pica i sl prevashodno radi gojaznosti

i da ako se može bez gaziranog, mada ja ne mogu, žalim slučaj user posted image
al uz iste tamamin i sok od mrkve, znam kad mi je ćejf u cugu popiti i do litar, kao i cijeđene sokove

pretjerah ga ja user posted image pa onda pitam što je beba krupna rodjena user posted image
inače pušač sam pa pokušavam da ishranom nadomjestim izgubljeno user posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 6:44:02   
ajla86
vesela blago tebi...ja sam muku mucial sa mucninom do 4 mj
ma hljeb mi smrdio ...casu vode nisam moggla popiti automacki nagon za povracanje....
pa se natjeraj nekako pojedi nesto..mislila sam nista od moje trudnoce na tako slaboj hrani...
eh kad su popustile mucnine hmmm krenula sam u akciju da nadoknadim sve to.hB ljeto pa imamo voca u izobilju pa uzivam u istom...mana mi je....luda sam za gaziranim sokovima...
al sad sam se navukla na mineralnu..ima mjehurice a kontam nije ko kola stetna...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 8:02:08   
srećicaa
Mučnine nemam hB, moje su trajale par dana, praćene povraćanjem i proljevom, ja nisam ni znala da sam trudna, nego mislila da sam se otrovala. Tih 4-5 dana je bilo grozno samo sam povraćala, čak sam ispovraćala i auto koje vozim i to u toku vožnje-vozim i povraćam user posted image user posted image user posted image , to je bio užas, pa vozila auto na dubinsko pranje. Sada ponekad osjetim mučninu, ali nikada ne traje dugo-pola sata max sat vremena i poslije kao da je nikada nije ni bilo. Desi mi se da mi se ne jede ništa, ali ja onda uzmem pa nešto lagano jedem bez apetita i na kraju mi se otvori i apetit. Jedino se moram natjerati da više voća jedem, a ostale navike sam zaista promijenila za 360 stepeni, kao npr. pijem puno vode za razliku od prijašnje 2 čaše dnevno, jedem redovno, junk food minimalno čak ujutro znam otići na pauzu i odmah uzeti neko kuhano jelo, s tim da obavezno nešto i kući pojedem, kafu pijem samo jednom dnevno i to ujutro nakon doručka, svaki dan minimalno 0,5 l mlijeka ili jogurta, slatkiše skoro nikako, Prestala pušiti znatno prije trudnoće i sada i ne pomišljam na cigare, a gazirana pićaa nisam nikada volila, ali sada na silu pijem Donat Mg. Tjesteninu sa svojim dragim više ne jedem i svako par dana pravim neku domaću čorbicu. Kao što rekoh za idealan način života ostalo je da još redovno jedem voće, te da povećam fizičku aktivnost, jer samo sjedim user posted image Eh odoh sada na posao, a šta sam sve danas jela, pišem vam večeras. Pozzz

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 10:37:02   
_nina_
Odlicna tema user posted image Ja sam sada u 2 mjesecu user posted image i ujutro mi je najteze pojesti prvi zalogaj jer me prate mucnine, al vec nakon prvog zalogaja poslije je ok. Dosta mi smetaju mirisi hrane tako da otkako sam saznala da sam trudna svako jutro za dorucak pojedem domace jaje sa pavlakom, mlijekom i sl.(nema mirisa pa mi godiuser posted image ) trudim se da jedem sto vise voca, najvise breskve i grozdje..ali kada me mucnina "uhvati" moram popiti casu gaziranog soka(znam da nije zdravo ali mi godi). Prije user posted image sam pila kafu u vecim kolicinama a sad je ne mogu smisliti. Sto se tice ostalih obroka, evo recimo jucer za rucak sam jela kuhani krompir koji sam samo malo isprzila da ga mogu zaliti sa vrhnjem za kuhanje, njam njam uzivam u vrhnju user posted image , a za veceru sam jela tikvenicu sa salatom...kasnije smo ja i mm isli setati i nisam mogla odoljeti doneru tako da sam i njega smazala sa uzitkom user posted image . Evo sad sam na poslu, a posto mi je radno vrijeme do 13:00h stignem kuci za rucak i danas bih mozda mogla jesti palentu, godit ce bebici user posted image , a za veceru vjerovatno krompir sa piletinom.

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 11:21:04   
srećicaa
Ja bih ti predložila da samo malo zarotiraš menu i to da piletinu i krompir zbog škroba i proteina jedeš za ručak, a palentu za večeru. Ne znam da li imaš problema sa probavom-ja sam ih uvijek imala, ali dok se radilo samo o meni nisam puno brinula o tome, ali sada kada je u pitanju i zdravlje bebice ne smijem se igrati. Zato i uzimam mljeveno sjeme lana, suhe šljive, donat,...

(odgovor članu _nina_)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 13:22:07   
Arminaa
Jao, ja sam grozna po pitanju ishrane.
Veliki sam mesaros, a povrce jedem samo u vidu salate-paradajz, krastavice i kupus. Da stvar bude gora, ne volim kuhano, pa jedem ili przeno ili peceno.
Kako na poslu svaki dan jedem fast food ili pitu, tako i kuci kad dodjem jedem przeno ili peceno meso i salatu. Nisam ljubitelj voća, ali svaki dan ubacim dvije vocne uzine i trudim se da pijem pola litra jogurta (slatko mlijeko ne podnosim), bar jednu casu limunade i 4-5 casa vode. Kafu ne pijem, gazirano jednom sedmicno, a slatkise jako rijetko jedem, jednostavno mi organizam ne trazi. Da mi je bar izbaciti bijeli hljeb kojeg puno jedem ili ga bar zamijeniti crnim, ali ga ne volim.user posted image

Moj standardni jelovnik radnim danima izgleda ovako:
ujutro sirni namaz, 2 kifle i cokoladno mlijeko
za dorucak fast food ili pita i jogurt
uzina: voce
rucak: meso i  salata
uzina: voce
vecera: voce
Sve u svemu, grozan sam primjer!user posted image

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 14:19:48   
Alannah
Radila sam do petog mjeseca i uglavnom nosila sebi hranu: sendvic sa piletinom i brdom salate ili sa sirom,obavezno jogurt,ili bih ponijela ostatak od rucka,takodje sa salatom.Ukoliko bi isli na pauzu,trudila sam se da pojedem corbu ili neko povrce. Za rucak i veceru bih kuhala. Sad kako sam na bolovanju,daleko je lakse.Kako inace obozavam i voce i povrce i pogotovo mlijecne proizvode,kombinujem svasta i sve volim jesti.user posted image .Nastojim da unesem dovolnjo vitamina,kalcijuma,zeljeza,vlakana i slicno.Kafu ne pijem vec godinu dana,samo cajeve.
Jelovnik od juce:
Prije dorucka: zeleni caj,kasika meda,banana
Dorucak: mortadela,paradajz,svjezi sir i kajmak(iz marketa,ne sa pijace),casa jogurta,nektarina,par sljiva,
Uzina: grozdje,malo lubenice,par smokvi
Rucak: supa sa povrcem, integralna riza sa minestrone mixom plus dodala ja tikvice, dinstana pileca prsa
Uzina: dvije case mlijeka,par keksica,kivi
Vecera: malo sira i kajmaka,grozdje
Prije spavanja: opet mlijeko ali sa malo zobenih pahuljica

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 14:32:36   
Azyy

IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: Azyy

slazem se s mo girl tema je korisna
sto se tice za dorucak uvjek zitarice, mada ja u njih jos dodam nekad meda, nekad neko voce svjeze i bude bas super..ne pijem kafu od kako sam saznala za t. zamjenila sam je cajem obicno kamilica, menta ili brusnica..



čaj od mente se ne pije u trudnoći!

ja to nisam znala hvala na inf. a zbog cega znas li mozda.'
vidim ima user posted image pozdrav zenice
za danas mi se nista ne sprema bas neznam sta bi mogla jest najradije bi narucila cevape, za dorucak sam samo caj, i zitarice i to je to nisam danas nesto apetitli bas cudno za mene..

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 23:46:55   
srećicaa
Danas se ipak nemam čim pohvaliti, jer sam i danas imala jako naporan dan i evo tek se malo smirila.
Ali ne odustajem od teme, pa idemo redom:
doručak: pahuljice sa mljevenim lanenim sjemenom, medom i mlijekom (nisam imala dovoljno mlijeka i morala sam dodati malo vode user posted image ), 1 nektarina, kafa
ručak: pileći fileti sa roštilja
večera: 3 kifle sa dukatela namazom, 1 kifla sa nutelom i 0,3 dcl mlijeka
pred spavanje jedna jabuka.

Pozzz veliki za sve vas ako Bog da buduće mamice.

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Jelovnik za tudnice
27.8.2012 23:57:10   
milenium

IZVORNA PORUKA: Azyy

ja to nisam znala hvala na inf. a zbog cega znas li mozda.'
vidim ima user posted image pozdrav zenice
za danas mi se nista ne sprema bas neznam sta bi mogla jest najradije bi narucila cevape, za dorucak sam samo caj, i zitarice i to je to nisam danas nesto apetitli bas cudno za mene..


čaj od mente piju žene da se očiste(npr nakon spontanog,kiretaže...) jer kao to pomaže.

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 10:20:26   
ajla86
meni ej dr reko da ga nemijem piti jer izaziva kontrakcije

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 10:42:24   
veeseelaa
a što vi sve redom jetede te pahuljice za doručak?
meni to ne more ni za užinu bit user posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 11:02:26   
mamine oci
ja nesto nemam poseban jelovnik jedem kao i kad nisam trudna ,mada sam ljubitelj voca i povrca,volim mlijeko pogotovu kad je hladnouser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 11:22:29   
MaminaBeba
Ja sam u 10-oj sedmici i imam mnooooooogo problema sa stolicom. Jao žene mile, ja plačući idem na WC. Gledam da pijem dosta mlijeka, jogurta, supe, kompote, šljive, smokve, ali sve to mi ne pomaže. Izbjegavam lijekove kojim bih riješila taj problem, opet kontam to je hemija, pa se borim ovako nekako. Evo recimo moj jučerašnji meni, doručak omlet sa sirom, ručak tjestenina sa parmezanom, večera pura u mlijeku. Između toga poneka voćka i mentol bombone, strašno mi gode. Inače kafu ne podnosim pa je ne pijem, a osim folne kiseline ne uzimam nikakav drugi preparat. U prvoj trudnoći sam uzimala Prenatal, pa sam se razvalila skrooooz.. Bila sam na +33 kg u devetom mjesecu, strašno. Otvarao mi je apetit i ja sam samo jela jela jela i jela...

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 13:19:48   
srećicaa
Ja sam i prije trudnoće imala dosta problema sa probavom, pa ti evo mojih zlatnih pravila:
svako jutro na tašte 0,3 l Donat MG ili vodu u kojoj sam noć prije potopila suhe šljive, smokve i brusnice koje pojedem nakon što popijem vodu
u toku dana minimalno 2 l tečnosti, a ako možeš pij i više
ujutro musli u kojima ima dosta vlakana-dakle od cjelovitog zrna žitarica (za musli je obavezno imati dosta tečnosti u organizmu) i u musli stavim 1-2 kašike mljevenog lanenog sjemena koje potiče probavu, a ukusno je (imaš kupiti u dm-u)
eventualno za večeru pura sa jogurtom
i bilo bi dobro u toku dana pojesti 3 voćke.

Tjesteninu ako možeš jedi što rjeđe ili u krajnjem slučaju kupuj integralnu-od crnog brašna, jer namirnice od bijelog brašna usporavaju metabolizam i nemaju vlakna u sebi (vlakna su sastavni dio ljuske žitarica koja je za bijelo brašno prije mljevenja žitarice odstranjena).

Eh žitarice se i jedu zbog probave, jer imaju puno vlakana koje organizam ne može preraditi nego ih izbacuje kroz stolicu, a drže aktivnim metabolizam od ujutro jer se naravno organizam "bori" da ih preradi.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 13:30:01   
srećicaa
Napisala sam zašto je dobro jesti žitarice, a ne može ni meni dugo biti, ali pojedem njih pa uz njih još nešto i to oko 07:30 ujutro, a oko 10:30 već razmišljam šta još da uzmem da jedem. Zato naveče gledam da smanjim obroke i to je tako najbolje. One se u biti i jedu kao "zajutarak" te nakon par sati onda jedeš pravi doručak ili uzmeš nešto za užinu pa između 12:00 i 13:00 već ideš na ručak da bi između 17:00 i 18:00 planirala večeru. I kasnije naveče eventualno voće ili šnitu namaza+čašu mlijeka.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 17:00:54   
MaminaBeba
Srećice hvala. Evo me pored čaše jogurta sa lanenim sjemenom. Primijenit ću i tvoje savjete. user posted image

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 17:51:29   
srećicaa
Maminabeba sretna sam ako ti mogu pomoći :) Samo trebaš biti uporna i svaki dan se pridržavati toga. Nakon par dana to ti postane svakodnevnica i nije nikakav teret. Budi uporna i vidjeti ćeš da će biti bolje.user posted image user posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Jelovnik za tudnice
28.8.2012 18:12:06   
mo girl
a joj mene isto muci ta probava otkad pijem onaj prenatal uglavnom isprobala sam sve moguce i nemoguce prirodne lijekove i nista mi ne pomaze tako da neznam ziva sta cu.
ja sam danas za dorucak:bijelu kafu i namazala pastete,za rucak tanjir corbe od mahuna,a sad sam gladna i kontam da uzmem kiflica koje sam danas pravila i malo purece sunke i sira.voce nesto ne mogu povraca mi se od njega uglavnom kad vidim da se svi hrane uobicajeno kao i prije trudnoce odmah mi bude lakse,ja sve kontam da ja radim nesto lose kad kupim cevape il pitu

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *