|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
21.11.2010 9:37:04   
palachinken
Nadam se da će ovo što sam proguglala pomoći novopečenim trudnicama, kao što je meni. Dosad sam se hranila nezdravo, pizze, lasagne, gazirano, grickalice, slatkiši, a voće i povrće u tragovima. Kada sam saznala da sam trudna, svo to smeće sam izbacila iz kuće i ne mogu ga ni pogledati.

Za one koje znaju engleski, preporucujem ovu brošuru, za neke osnovne stvari: >KLIK<
kao i ove odlične članke, ako nekom treba pomoć za prijevod, nek viče:
http://www.mayoclinic.com/health/pregnancy-nutrition/PR00109
http://www.mayoclinic.com/health/pregnancy-nutrition/PR00110



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
28.3.2011 1:36:22   
malena27 RR
prenos postova:


IZVORNA PORUKA: ja92

Drage mojeuser posted image
Poslije bolovanja ponovo na poslu. Ali vjecni problem sta jesti na puzi.
Ne jedu mi se cevapi, hamburgeri i sl.
Uzmem grickam bademe, grozdjice i sl. Namazem pecivo i popijem mlijeko. Ali ne mogu ni to jesti svaki dan.
A pupa je gladnauser posted image

Sta vi jedete?




IZVORNA PORUKA: ja92
Ma meni pauza pola sata, pa nemam bas vremena za hodati previse daleko.
Navece toliko budem umorna, da mi je mrsko sendvic smotati za sutra.



IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo moje teme user posted image

Nekad jedan doručak, u zadnje vrijeme tri user posted image Samo trudim se količinski da budu manji obroci, čisto da se poguzluk zadovolji.
Na svu sreću, nijednog granapa nema ublizu, da se popravljam inim čokoladicama i grickalicama, nego šta kupim ujutru, to mi je taj dan.
A kupujem uglavnom 2-3 kifle i neki mliječni namaz, instat supicu da mi diže pritisak i kakav voćni jogurt za šećernu krizu u 2 sata.
Dostavu urijetko, jedino kad baš zamiriše user posted image





IZVORNA PORUKA: veeseelaa

hahaha isto je bilo i kod mene, ja jela stvarno kvalitetnu hranu, mm me smorio, stalno ponavljao šta je dr rekao o ishrani user posted image
jedva rodih ženo (ja sam prirodno rodila)




IZVORNA PORUKA: ziki

Ja na poslu jedem x puta, kad dođem jogurt i krofnu(ovo bi trebala da izbacim al poguzija), onda u 10 pauza jedem ili nešto namažem ili ono što skuhaju ako mi izgleda jestivo al sad već moram pazit i počet od kuće da nosim. U 11:30 paza za kafu i čokoladicu, oko 13, 14 i 15 po voćka, u 16 papa. U prvoj trudnoći sam tamanila i suhe brusnice i ostalo suho voće al krofne na poslu i jamijeve torte posle posla su me dokusurili. Nemirko je bio krupan 3930 gr 57 cm dug al 20 kg na početku 9 mj su 20 kg. 




IZVORNA PORUKA: ja92

Palachinken, cini mi se da smo isto trudne , a i apetit nam je istiuser posted image
Ja nikada nisam bila neka poguzija, ali od cetvrtog mjeseca se bas moze jesti finoooooouser posted image
Ali ja se zezam nisam ja poguzija nego bebacuser posted image

Evo sad bila na pauzi i bas se fino naklopala, i kupila jos vockice za poslijeuser posted image




IZVORNA PORUKA: ziki

ISHRANA ZAPOSLENE TRUDNICE Da li ishrana utiče na povećanje moje efikasnosti na poslu? Sada kada ste u „drugom stanju“, sasvim je prirodno da sebi postavljate ovo pitanje. Verujemo da ste jedna od onih žena koje veoma vole svoj posao i teško vam je da ga napustite. Da bi ste na poslu mogli davati „sve od sebe“, neophodno je da prilagodite ishranu svojim radnim potrebama.

Generalno govoreći, vaš nutricionista će se prilikom određivanja adekvatne ishrane bazirati  na tri bitna faktora: vaše zdravstveno stanje (posebno će voditi računa o prisustvu komplikacija), zdravlje vaše bebe i vrste posla koji obavljate (energetske potrebe). Osećam se premorenom nakon posla. Postoji li mogućnost da stres i umor ublažim ishranom? Naravno da možete! Vodite računa da u toku radnog dana unosite nutritivno vredne namirnice. Namirnice kao što je sveže voće, sir i suvi keks zaista će vam pomoći da dobijete neophodnu energiju i fokusirate se na svoj posao.

Takođe, da ublažite umor i povećate „ornost“ za rad, pomoći će vam i namirnice koje sadrže belančevine (riba, meso, jaja). Od stresa će vas zaštititi namirnice bogate magnezijumom (žitarice, zeleno lisnato povrće, lešnici, bademi…) i vitaminimi B kompleksa (pivski kvasac, suvo voće …). I još jedan savet: izbegavajte slatka i masna jela koja će vas sigurno uspavati. Pošto sam tokom boravka na poslu „osuđena“ da jedem van kuće, možete li mi dati par saveta koji bi mi pomogli u mojoj trenutno specifičnoj ishrani? Da, poznato je da nam radni dan „donosi problem“ - šta da jedemo za tih 6-8 sati na radnom mestu? Pogotovo je to nova dilema sa kojom se susrećete, s obzirom na „drugo stanje“ u kojem se nalazite. Na radnom mestu vam je uglavnom ostavljen samo jedan slobodan sat za ručak, a za to vreme niste u mogućnosti otići do svog doma na ručak, stoga vam predlažem da:

1. Nosite sa sobom namirnice koje ćete pojesti na pauzi. Najbolje je da sebi kupite plastične vakuumske posude u koje ćete upakovati: salatu od svežeg povrća (umesto ulja i sirćeta dodajte mlevene orahe i limunov sok), šniclu od pilećeg ili telećeg mesa (pečenu na teflonu), dva parčeta hleba ili kiflu, kompot od jabuka.

2. Dok jedete ne radite ništa drugo (npr. kuckate na računaru, telefonirate, „surfujete“ internetom), jer ćete na taj način nesvesno pojesti veće količine hrane nego što je zaista potrebno.

3. Pokušajte sebi odrediti određenu satnicu za obrok i nastojte da je se svakodnevno  pridržavate.

4. Jedite sporo i dobro žvaćite, jer ćete time olakšati probavu hrane.

5. Obavezno pre odlaska na posao doručkujte - obezbedićete svom organizmu neophodnu energiju za radni dan, ublažiti umor i sprečiti „napade gladi“!

6. Ograničite se na svega 1-2 šoljice kafe dnevno (kod nas je prisutna navika čestog uživanja u ovom napitku u toku radnog vremena). Razmišljala sam da ponekad na pauzi ručam u restoranu, da li mi je to dozvoljeno? Šta smem da jedem? Naravno da vam je dozvoljeno, ali vodite računa o odabiru jela iz menija. Daću vam par saveta s obzirom na vrstu nacionalne kuhinje koju restoran preferira:

U restoranu sa našom tradicionalnom kuhinjom - budite oprezni pošto naša srpska kuhinja preferira masna i začinjena jela i upotrebu zaprške. Birajte „lešo“ kuvano ili pečeno meso, bareno povrće ili u vidu pirea ili variva (ali naglasite da vam pripreme bez dodatka zaprške), a kada je desert u pitanju izaberite puding, kompot ili voćni kolač.

U italijanskom restoranu – testenina je njihova „najdraža“ naminica - birajte testeninu sa šampinjonima, povrćem ili ribom. Izbegavajte jela sa umacima i maslacem. A kada je pica u pitanju, odlučite se za picu sa dosta povrća, a vrlo malo masnih sireva (mocarela).

U kineskom - kineska hrana je dobar izbor zbog malog sadržaja masti (jela se najčešće pripremaju od piletine i morskih plodova) i zbog načina pripreme (na pari). Izbegavajte jela kao što su pirinač sa kaloričnim dodacima, rezanci i neke masne supe.

U "fast food" restoranu - birajte sendviče sa piletinom, bez sira koji sadrži mnogo masti (kačkavalj, mocarela).

U meksičkom - burritos - pogače od brašna koje se ne prže i ne sadrže maslac - najbolji su izbor. Ne birajte umake, topljene sireve i pržena i začinjena jela (njihov omiljeni čili koji stavljaju u večinu jela), jer se u njihovoj pripremi koristi svinjska mast.

U francuskom - postoje slasna jela koja se vrlo jednostavno pripremaju i nisu kalorična. Oprez zahtevaju samo umaci koji se dodaju jelima. Sebe možete ponekad, uz ručak, počastiti i 1 čašom francuskog vina. 
Daću vam još par saveta koje ćete primeniti u svim restoranima:

-  Raspitajte se o načinu pripreme jela.
-  Naručite celi obrok, uključujući i desert. 
-  Zamolite da vam odvojeno posluže povrće i meso, kako biste mogli da kontrolišete količine koje unosite. 
-  Izbegavajte masnoće kao što su maslac i majonez (time možete uštediti do 10 grama masti!). Moj posao je uglavnom sedeći, kako da se hranim da bi sprečila pojavu gojaznosti? Predlažem vam da uz svaki obrok pojedete nešto kuvanog ili svežeg povrća i voća. Time ćete podstiči rad creva i eliminaciju viška tečnosti iz organizma, a samim tim sprečićete i problem sa cirkulacijom, proširenim venama i mogućnost povećanja telesne mase. Često mi se na poslu događa da dobijem „napade gladi“. Kako da ih sprečim? U tom slučaju neophodno je da tokom boravka na poslu pravilno isplanirate svoj jelovnik. Bitno je da imate minimum 3 obroka u razmaku od po 3 sata. Vodite računa da se vaš obrok sastoji od namirnica i napitaka bogatih belančevinama (poluobrano mleko, praška šunka ili bareno jaje) i ugljenim hidratima koji se sporo razgrađuju (hleb ili kifla od integralnog brašna, žitne pahuljice). Ovakvi česti i pravilno kombinovani obroci sprečiće napade gladi, kao i da „proždrljivo bacite“ na večeru nakon radnog dana.

Pauzu iskoristite za najvažniji dnevni obrok (ručak) koji mora biti ne samo ukusan, nego i energetski bogat. I još nešto, pre obroka popijte čašu vode, jer voda na prirodan način „obuzdava“ glad. Šta da biram za doručak i večeru, ako mi je ručak bio obilan? Ako je vaš ručak bio obilan i energetski bogat, doručak neka bude lagan: čaša delimično obranog mleka sa cornflakes-om, voće (1 jabuka, banana, ili neko drugo sveže voće - obavezno pre doručka-„na tašte“) i 1 šoljica kafe.

Za večeru, ako je npr. ručak bio na bazi testenine (npr. pica, špageti...) odaberite kuvano ili sirovo povrće sa svežim kravljim sirom.
Prije nekih mjesec dva čalanak na bebcu,  možda nekoj pomogneuser posted image





IZVORNA PORUKA: palachinken

Vidi baš smo u dva dana!
Meni kao da se preko noći otvorio apetit, prije jedno mjesec. Strah me da sebi ruku ne oglabam ako ne mognem ništa naći u kriznom momentu user posted image user posted image
Ali trudim se da ne jedem onu "guznu" hranu, tipa grickalice i slatkiši, ako ništa user posted image





IZVORNA PORUKA: ja92

Otprilike istouser posted image
S tim da i ja izbjegavam slatkise i gricke, gazirano uopste ne pijem i rijetko kad sokove industrijske. Vec sebi cijedim sokice.
Tako da jos se drzim nekako s kilazom, jer bila bi ogromna da jos ne pazim sta jedem.
Na kolicinu vise nemogu uticatiuser posted image
To se izmaklo kontroliuser posted image



IZVORNA PORUKA: Đenifer

U mom slučaju sa prvom trudnoćom sam mogla jesti od prvog dana, po malo svaki sat-dva, što slatko, što slano.
Sad sam ponovo user posted image  , sami početak i tolika mi je muka da većinom jedem suho što je nekvalitetno, ali bolje da se neispovračam na poslu. Ja skoro svaki dan ponesem sendvić od kuće, ali mirisevi smetaju, tako kad jedem, sendvić jede mene.Srijedom naručujemo u firmi svi uposleni, a tad su opet sendvići, pomfrit, pizze( opet suho i nezdravo), ali neznam šta bi jela drugo jel je doručak u pitanju. Ipak kući za ručak jedem obavezno čorba-supice, nešto na kašiku, ako mi miris puno nesmeta ili se natjeram. Na poslu uvijek imam grisini , koju voćku, što pojedem, a navećer nevećeravam jel jednostavno ne mogu. Eventualno pojedem zott jogurt jel te vazda kupujem , kokice ili čaj popijem.Vjerovatno kasnije kad mi se apetit proradi biće svega, zasad mi je muka, muka i samo mi se spava, a posla na poslu da glave nedižeš...užas







_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
10.8.2011 0:31:43   
Šanti
Negdje sam procitala da je neko isao nutricionisti u Vrazovu, ali sad ne mogu da nadjem. Mozete li mi reci treba li uputnica i treba li se naruciti?

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
11.8.2011 15:19:10   
animagical
mislim da je to skvo rr pitaj nju na pp?

(odgovor članu Šanti)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
11.8.2011 19:15:46   
Šanti
hvala ti :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
11.8.2011 19:32:35   
Skvo RR
Evo me....
Ja sam se popela..cini mi se drugi sprat da je..... da se narucim..medjutim cim je vidjela da sam trudna nutricionista me primila...user posted image ..Meni nije bila potrebna uputnica, sa tim da ja imam regularan karton u Vrazovoj.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Šanti)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
31.8.2011 20:43:29   
Maryanne
Eh drage moje ja sam vam pak sva naopačke. Ujutro se probudim bez apetita, ali ako nešto ne pojedem muka mi je ... Ali mi je muka od mesa, voćnih sokova, gaziranog, paprike, zelja i slatkog. Onda neki dan pojedem sira i vrhnja a dan poslije mi je muka od toga. Od povrća koje sam unjela u sebe dijete mi bude ili obožavalo ga ili mrzilo ... A trudna sam tek 12 tjedana ... Stoga preporuke molim :D


< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.10.2011 23:32:46 >


_____________________________

Ljubav ne znači gledati jedno u drugo, nego zajedno gledati u istom smjeru.

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
4.10.2011 12:47:50   
Danijela sunce
Dragi moji evo i ja da vas sve pozdravim i da se prijavim sa prvim komentarima.
Ja sam "nova" user posted image , 7 je sedmica. Imam sljedece tegobe; mucnina i nagon za povracanje cijeli dan, ne povracam...podrigujem. Eh ne bi da se zalim naravno, ali bar da podijelim sa istomišljenicima i onima koji prolaze kroz isto, svoje tegobe i razmisljanjauser posted image . Pored toga i prevenstveno toga sto se brinem hoce li sve biti u redu, zdravo i živo naravno, brine me i ta cinjenica da ove mucnine jedino mogu zaustaviti, tacnije smanjiti ako nesto pojedem i VEC OSJECAM POVECANJE APETITA, KAO I "VODU NIZ USTA" kada se prica o hrani i sl. Znam treba pomalo, ali ako preskocim jelo uzasno mi je lose. Neznam sta da radim strah me je da se previse ne udebljam: Stoga nije samo u pitanju dorucak nego cijeli dan, pa vas molim za iskustva i preporuke. Hvala vam puno user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.10.2011 23:33:12 >

(odgovor članu Maryanne)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
4.10.2011 15:57:18   
chuci
ne treba preskakati obroke ali nemoj jesti ni ogromne obroke.
stvarno se mučnina smanji kad nešto pojedeš jer se želudac zaposli varenjem. najbolje da imaš 5 obroka raspoređenih u toku dana. ali nije svaki obrok ''''pravi obrok'''', nego nekad pojedeš voćku, jogurt, par badema i to je to, a nekad pojedeš supu, i jelo i sve.
nemoj jesti kad te ah nego kad si gladna, ili samo par štapića slanih ako ti je mučnina a nisi gladna.
eto tako sam ja radila. a i meni je znala biti muka cijeli dan i po par puta sam povraćala.


< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.10.2011 23:33:32 >


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu Danijela sunce)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
4.10.2011 16:33:47   
Danijela sunce
e hvala na odgovoru tako ce nadam se biti i najbolje,
sada mi je organizam poprilicno zbunjen ;)

< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.10.2011 23:33:50 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Dorucak trudnice
22.10.2012 14:40:47   
line
ja sam nova na ovom portalu i dopala mi se tema dorucka, jer je zbilja tesko nesto fino smisliti, pogotovo kad nisi kod kuce
vec sam ogladnila od raznih finih ideja :), evo nekoliko savjeta od mene (9.sedmica)
-nekako se trudim da jedem ono sto sama napravim, tako da umjesto salame skuham piletinu ili junetinu - ostnane temeljac a meso u sendvic ili salatu
-ABC namaz+paradajz+talijanski zacini+crno pecivo njam
-ne odgovara mi nista pretjerano kiselo (tipa cijedjeni sokovi od citrusngo voca), ali pijem svako jutro domaci sok od kupina - mama rekla da je super za krvnu sliku :)
-pecene oguljene roge+pavlaka+pecivo
-zitarice (bilo koje) + jogurt + med + kruska (ili neko drugo sezonsko voce)
-domaci džem od šljiva, super za krvnu sliku (opet ja sa KS :) prije trudnoce mi je bila losa) i probavu
-domaća štrudla+mlijeko
-kiflice punjene sirom ili maslinama ili pestom ...


(odgovor članu biloko)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Dorucak trudnice
22.10.2012 15:03:56   
veeseelaa
ja spucam često eva sardinu, biljnju u ulju

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu line)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Dorucak trudnice
22.10.2012 15:46:26   
cele.k.
cao,nisam nova al ukljucim se samo kad me nesto zanima.vidim veselaa da si napisala da jedes sardinu.meni je u prosloj trudnoci doktor rekao da ne jedem ribu,pogotovo tunjevinu jer ima zive u sebi.ja strasno volim ribu i posto sam trudna 5-6 sedmica sama ne znam sta da radim.da li da je jedem ili ne?ne mogu svaki dan izmisljati sta da jedem na poslu

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Dorucak trudnice
23.10.2012 13:29:44   
line
to sam procitala na puno mjesta da tunjevinu treba izbjegavati, mislim da u malim kolicinama nije strasno
ja sam je deginitivno izbacila, ima puno drugih lijepih stvari za papati a da ne moras razmisljati :)

(odgovor članu cele.k.)
Neposredna veza do poruke: 114
   Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
23.10.2012 13:31:10   
veeseelaa
tunjevina i sardina isto? jel?
mislim imaju živu?
meni to niko nije rekao
ne smarati se, jesti kao i obično


< Poruku je uredio Visnja RR -- 23.10.2012 13:34:03 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu line)
Neposredna veza do poruke: 115
   Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
23.10.2012 13:33:58   
veeseelaa
Sardine možemo nazvati zdravom hranom iz konzerve. Imaju visoki udio omege 3 i bogate su kalcijem. Također sadrže željezo, magnezij, fosfor, kalij, cink, bakar, mangan i vitamin B.
KONZUMIRATI: izaberite sardine u maslinovom ulju. Jedite ih same, pomiješane u salati, na tostu, kao namaz od sardina koji se dobiva miješanjem usitnjenih sardina sa senfom i lukom


Ukoliko do sada niste imali naviku da redovno konzumirate ribu i morske plodove, trudnoća je odličan razlog da ih uvrstite u svoju ishranu Riba i morski plodovi su važan deo balansirane ishrane trudnica. Odličan su izvor kvalitetnih proteina, zdravih omega-3 masnih kiselina, vitamina i minerala. Kalcijum se uglavnom nalazi u kostima i krljuštima, pa je korisno da se povremeno jede sitna riba. Inače, morska riba sa­drži vi­so­ko­vred­ne pro­te­i­ne, a ima man­je ma­sti i ho­le­ste­ro­la od većine dru­gih vr­sta me­sa. Ge­ne­ral­no, ri­ba je nu­tri­tiv­no naj­bol­je iz­ba­lan­si­ra­na namirnica. Plodovi mora sadrže nešto manju količinu belančevina nego riba, ali više kolagena i gvožđa, zbog čega se malo duže var

Buduće mame ne bi trebalo da jedu meso morskog psa, skušu i sabljarku, jer sadrže veliku količinu žive. Najmanje žive imaju račići, svetla tuna i losos. Veće ribe sadrže veću količinu žive, pa su pravi izbor za trudnice male sardine, sardele i haringe.


< Poruku je uredio Visnja RR -- 23.10.2012 13:34:22 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
23.10.2012 13:34:59   
Visnja RR
Trudnice molim da ne mjenjate naslov teme koji glasi

"Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!"

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
23.10.2012 13:40:28   
SREĆNA
http://www.ledo.hr/hr/o-nama/novosti/saznajte-kako-se-pravilno-hraniti-u-vrijeme-trudnoce-i-dojenja?utm_source=zena.hr&utm_medium=pr&utm_campaign=trudnice

Evo ovdje ima svašta

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
23.10.2012 13:44:47   
line
za mučninu sam našla super lijek - čaj od đumbira, oguliš svježi đumbir (za 1 šolju čaja cca 1cm debljine sa nekih 3 cm promjera, tako nekako), isjeckaš na manje komade i preliješ ključalom vodom, kad se prohladi dodaš malo limunovog soka i malo meda
meni je stvarno pomoglo, naravno kome se svidja okus đumbira neka proba

(odgovor članu Danijela sunce)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Hranimo se za dvoje, troje...malo o meniju!
18.1.2013 14:36:02   
dandi84
Mene interesuje smije li trudnica biti gladna??Doručak mi je oko 10 a ručak oko 16 sati..Ja sam od 13 sati gladna??Šta je sa večerom??Može li umjesto večere recimo jabuka ili čaša mlijeka??Godinama ne večeram...Jel se nastaviti hraniti onako kao i prije trudnoće ili povisiti uzimanje hrane...Ne smije se biti gladan zbog bebe, ne znam...Kako je normalno a da se ne ugojimo previše....?? Pozdrav za sve user posted image ...

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 120
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:








Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *