leli§
|
ja bih preporucila sljedecu rutu: dorucak pita ispod saca na bascarsiji u buregdzinici sac (cevape nemoj prvo jesti ako budete imali problema da ih provarite a I smetace vam luk) onda prosetas po bascarsij-sebilj-vjecnica-dzamije, tu je i muzej grada sarajeva (bursa bezistan muzej) pa onda malo prosvrljas po bezistanu (shopping complex) pa do ulice zlatara I onda do principovog mosta u muzej sarajeva 1878-1918 pa u despica kucu. Eh iz despica kuce se svrnes u hotel evropu na kahvicu, pa onda polahko se zaputis ferhadijom prema dole---pa u egipat na sladoled ili Figaro sta li budu imali ovisno od sezone, pa onda do katedrale pa do ekonomskog i pravoslavne crkve ako hoces i do sinagoge samo predji miljacku ako ne nastavi od ekonomije do BB centra, prolazeci pored vjecne vatre. Poslije BBI-a na taksi i uz Logavinu do Glodjine do Svrzine kuce. Poslije na Vratnik i kapi kule u Muzej Alije Izetbegovica . a poslije se onda fino spustis ni Vratnik na cevape!!! Poslije cevapa krenes tramvajskom rutom iza sebilja do stare pravoslavne crkve, pa do muzeja jevreja i bosnjackog instituta. Pa onda fino u narodno pozoriste… eh sad imas ti tu jos svasta vidjeti crkva svetog ante, pivara, stara zeljeznicka stanica na bistriku, pa biciklizam na trebevicu, pa na planine: jahorina, bjelasnica, igman, pa vrelo Bosne (meni to vise nije to ali lijepo je prosetati alejom), muzej TUNEL, pa muzej grada sarajeva i botanicki vrt, pjonirska dolina,vodopadi skakavac…kako god se isplaniras nadam se da sam bar malo pomogla….joooj hocu i ja (da zaboravih, vikiceve specijalne jedinice imaju ili stanicu ili stab u lugavinoj---da vidite specijalaca )